Szia! Cserépben szintén fagypont körüli hőmérséklet jó neki, had pihenjen. Ő lombhullató, így sötétebb helyen is elvan. A locsolni ritkán kell, mivel nincs levele nem párologtat, de azért néha megkel, mert tavaszig kiszárad. Szobában nem jó tartani, télen lomb nélkül pihennie kell.
Szia! Ne ültesd ki most, majd csak tavasszal, márc vége fele, amikor már komoly fagy nem várható. Nem tud a tél beáltáig már rendesen begyökerezni. Egy fagypont körüli világos helyen érdemes teleltetni kb. 2 hetente meglocsolni a földjét, hogy ne száradjon ki. Mivel örökzöld télen is párologtat, így öntözni szükséges.
Nemrég vettünk egy Magnolia liliflora 'Susan'-t. Tudnátok segíteni, hogy hogyan kell cserépben teleltetni, pl. milyen körülmények között, hány fokon...stb? Előre is köszönöm!
Ma sikerült szereznem egy kis, kb 60-70 cm magas Magnolia grandiflora-t. Sokat olvasgattam róla azóta a fórumon, de arra nem találtam választ, hogy kiültethetem e még idén ( mondjuk holnap :) ) vagy várjam meg a tavaszt?
Az attól függ milyen fajta mert mind más nagyságú.Ha Soluangiana akkor nagy fa lesz pl szilva nagyságú.Ha Suzane az kisseb bokor nagyságú.Ha Nigra az is nagyobb kissebb fajta fa nagyságú.Mi a neve?
A napokban kaptam egy magnólia fát, csak az a baj vele hogy nem tudom, hogy hová ültessem. Nem tudom milyen széles a lombkoronája. Meg tudná valaki mondani nekem, hogy mekkora.
Szia! Én csak a grandit szoktam "télre felkészítő" tápozni ( no meg a kiültetett kenderpálmákat) Kálium szulfátot szoktam venni ( vízben oldódik és még talajsavanyító hatása is van, az idén 2600 Ft-ért vettem 5 kg-ot. Ezen kívül jó még a patentkáli, ami a K-szulfát mellett Mg.-t is tartalamz. A kálium nitrát bár olcsóbb, de nem való az ilyen savanyú talajt kedvelő növényekhez. Szeptemberben mindenképpen el kell végezni, hogy a tél beálltáig jól megerősödjenek.
Igen, jó ellenük! Nem is rágja semmi, amióta körbe szórtam! Lefényképezni nem tudom, nincs gépem! A levelei körbe vannak rágva, hol lyukas, hol meg csak a fő levélér van meg! Az új hajtások félig megrágva! De már kezd kikupálni! Valami ocsmány hernyó volt, mert egyet már leszedtem róla!
Elgagyogtunk a horvát kertész kiscsajjal valahogy angolul.Azt mondta hogy mínusz 12 volt náluk télen(amit én hihetetlennek tartok Krk szigetén),és ott szeptembertől jön a Bóra(irtó erős szél asszem dél felől-egyszer már szept. elején volt benne részünk),nem tudom hogy a sok mediterrán növény (pálmák,grandik stb)hogy bírja ki azt az erős szelet. Talán ami nálunk rosszabb- az ónos eső.Inkább az ellen kell a növényeket védeni Magyarországon. Üdv.
Az illata minket a citrusfélékre emlékeztetetett. Mindent elkövetek a télen hogy megmaradjon,remélem jövőre is hoz legalább egy virágot.(érdekes volt hogy a fő szálon hozta az az egy virágát is ami idén volt.Elvirágzás után lecsíptem a magkezdeményeket,-azt írták hogy jobban hajt majd-és tényleg, mellette egy új szál indult meg(amint az a képen is látszik).Üdv
A hamu biztos jó a csigák ellen, de Én még nem tapasztaltam, hogy csigák rágták volna a magnólia leveleit - sőt szerencsére eddig semmilyen kártevő nem bántotta őket -. Fényképezd le, mennyire súlyos a helyzet, ill. hogy néznek ki a levelek közelről.
Most megpróbáltam valamit! Lefújtam csalán lével, meg körbe szórtam hamuval, ami állítólag a csigák ellen jó! Ha nem használ, akkor megpróbálkozom azzal amit mondtál wieder! De az az érdekes, hogy egy brekkancs esténként mindig ott fészkel mellette a margaréta levelei alatt, elvileg meg kellene ennie az ilyen kártevőket! Ő vigyáz a magnóliámra!:-)
Eddig olyan szépen nőtt a magnoliám, és most elkezdte rágni valami! Már körbe néztem, a meztelencsigákat kiírtottam, foggalmam nincs, hogy mi az! Egyik reggel azt vettem észre, hogy egy irdatlan nagy hernyó van a szárán, megdögölve. Biztosan az volt, ami még az új hajtásokat is lerágta, sőt inkább csak azokat! Egy darabig nem is volt baj, de most megint elkezdte valami! Nem tudom, hogy mit csináljak! Minden egyes új hajtást visszarág, és már teljesen kétségbe vagyok esve!
Köszi. Akkor el is vetted a kedvem tőle, mert Én is küzdök a lisztharmattal a nigránál. Nem kell még egy lillflora. A virág csalóka, mert olyan kehely forma mint a soulangianák.
Nekem van.Lilliflora hibrid.Bokor jellegű.Támadja a lisztharmat./legalább is nálam/
Nem jobb szerintem ,mint a nigra.Az Angol leirását csatolom.'Genie'
Sensational black-red buds [RHS 187A] open to small globular tulip-shaped blooms, containing 6 to12 tepals 5 to 7 cms long, of firm textured and neat form. Rich deep maroon-purple, [deeper RHS 64A, Ruby red,] on both surfaces, with nicely reflexed tepal tips paling to a lighter magenta rose shade, [RHS 64B.] Lightly perfumed. A novel little dark beauty, with a multi-branched, small bushy habit, maturing at perhaps 3-4 metres tall. Deciduous.
A Little Gem fajta kisnövekedésű, kopkat koránjú és nem nő olyan nagyra.
De láttam ami vrágzot és nagyon szép és egészséges, lenne egy kérdésem, hogy idén let ültetve? Met ha igen akkor érdemes takarni mert a horvátoknál a tél enyhe és nem szokták meg a mi klimánkat.
Nekem itt van egy fajata elég nagy virág volt rajat ez oltvány "Goliat"
Sziasztok itt van a kiültett Magnolia grandiflorám virágzás közbe. Ha valkinek gondja vam a Magnolia g. akkor tudoksegíteni. Eimal címem : catlea@t-online.hu