2006... Az még a boldog békeidőkben (= a szerződés előtt) volt, amikor még a Cordia egy korrekt, tisztességes cégnek tűnt, segítőkész alkalmazottakkal sok szép ígérettel. Én sem tudok portaszolgálatról. Szerintem nem is kell, a 250Ft/m2 közös költség is bőven sok. A kamerára én a garázskapu viszonylatában kérdeztem rá anno, arra azt mondták hogy ott biztosan lesz.
Nekem azt mondták eredetileg, hogy nem lesz portaszolgálat. Egyrészt az egész Corvin sétány be lesz kamerázva és közvetlenül a rendőrségre bekötve, másrészt a házak szerkezete miatt minden lépcsőházhoz kellene egy portás. Sok kis lakás is van a házban amit nem befektetőknek szántak hanem fiatal pároknak, vidéki egyetemistáknak és a portaszolgálat még jobban megemelné a közös költséget. Ez a beszélgetés 2007 októberében volt ha jól emlékszem, azóta megtanultam, hogy nem kell mindent komolyan venni amit mondanak. Azt nem tudom, hogy mi a legújabb koncepció.
1) Az le van írva, hogy kamerás rendszer őrzi az épületet, de portaszolgálatról tudtok? Én úgy emlékszem, említették, de a szerződésekben nem találom.
2) A kocsibeállóhelyetek (ha van) méreteiről kaptatok tájékoztatást? A szerződésben benne van egy, tulajdonosi hányad alapján számolt irreálisan alacsony méret (5nm körül). Az alaprajzon nincsenek méretek, de a többi helységből (lift, tárolók, stb) számolva relatíve nagy helyek adódnak (a kisebb parkolók kb 2.6m, a nagyobbak kb 3.4m szélesek).
zero: köszi a listát, így egyszerűbb lesz szerintem felvenni a kapcsolatot mindenkivel.
Réka vagyok a Decoceram volt látványtervezője, gondoltam beleolvasok a fórumotokba, de látom mennyi probléma van, és nagyon elvagyok keseredve... :-( A fürdőszobák nem lettek olyanok, ahogyan közösen megálmodtuk?! Én sajnos már nem dolgozok a Decoceramnál, mert a Decoceram már nem létezik, helyette egy kiárúsítás lett, de az is hamarosan bezár... ha valaki július óta írt nekem a tervezes@rktuzep.hu email címre levelet, azt sajnos nem tudom elolvasni, de írhattok nekem ide is, vagy a saját email címemre (megadom, ha valaki kéri) és megpróbálok segíteni... Sok tervet hazahoztam magammal, sokra emlékszem is, ha esetleg lenne valami olyan kérdésetek, amiben segíthetnék, csak írjatok, és megpróbálom.. :-)
Állítólag betartják...szerintem meg inkább a felszereltségtől függ inkább. Egyébként október 11-én írtam alá, szóval a 3 hónappal eltolt, számomra május 12-i időpont óta ketyeg a kötbér.
Mikori aláírású a szerződésed? Azért érdekel, mert korábban többször is azt mondták nekem, hogy a szerződések sorrendjében lesznek átadva a lakások.
Én nem vagyok benne biztos, hogy senki nem akar elállni a lakástól... Sokan dühösek itt mostanában. Persze ha az eddig hallottakkal ellentétesen mégis úgy döntenének hogy etikus, tisztességes hozzáállást tanúsítanak kötbér ügyben, az bizonyára sokak lelkének segítene kicsit megnyugodni.
Most voltam kint és még az erkélyek biztos nincsenek fent... De persze van loggiás és erkély nélküli lakás is, csak mondom... Remélhetőleg akkor már novemberre költözhető lesz az épület, hacsak nem ez is egy jogi trükk (pl egy esetleges kötelező időpont miatt). De reméljük nem és már tényleg minden oké lesz! Drukkolok, neked Liquiz hétfőre mindenképp! Kiváncsi leszek!
Halihó! Én is tudnék neki örülni, ha lehetne valamit kötbér ügyben tenni!! De én még várom mi lesz... De biztos egyszerűbb és gondolom hatásosabb is lenne összefogva intézni...
Hétfőre egyeztettek velem időpontot műszaki átadásra.
Ehhez tudni kell, hogy konyhát és fürdőszoba-szanitereket nem kértünk, lehetséges tehát, hogy aki kért, annak még nincs olyan állapotban a lakása. Hétfőn szólok.
Mivel hétfőn már nem lesz szabadságon a Cordiás kapcsolattartó sem, elbeszélgetek vele a kötbérrel kapcsolatos gondolatainkról; ha abban nem egyeznek a vélemények, akkor mindenképp érdemes feljebb vinni az ügyet (felteszem, senki nem akar megválni a lakásától a rendkívül hosszú csúszás ellenére sem, tehát nem amiatt probléma a készrejelentés napja... a kötbéren kívül meg csak egy dátum....).
Az biztos, már voltam ügyvédnél, megpróbáljuk vhogy megfogni őket...józan paraszti eszemmel gondolkodva melyik bíróság hinné el, hogy a "kész" lakások műszaki átadása még hónapok múlva sem történt meg...???
Felháborodva fel vagyunk, csak tenni nem tudunk semmit. Sokunk pénze ott áll náluk hónapok óta, sokan fizetjük újabb és újabb hónapokra az albérletet azért, mert az átadás immár több mint fél évet csúszik az eredetileg ígért időponthoz képest.
Jelen tudásunk (illetve a Cordia tájékoztatása) szerint az önkormányzati papírral Cordia azt is kijátszotta magának, hogy akármikor is adja át a lakásokat, ne kelljen kifizetnie ki a 3 hó kötbért sem.
Ha Te meglátogatsz egy ingatlanjogi ügyvédet, aki elmondja hogy mégis mit tudnánk tenni, üzenj...
Hivtam a Cordiat és ők újságolták! Ezek szerint nem igaz??! Nem tudom mire kell ezt vélni! Lehet csak a banknak még nem küldték el?? Nem tudom ez lehet e, de nem csodálkoznék, ha már úgy lehet hbvt kapni, hogy a lakások sehogy nem állnak.. Ha minden rendben ment eddig, akkor azért már tényleg kéne, hogy legyen... rég volt az amikor a nem jogerősről megkaptuk a papirt. De passz
Tudtommal már 1-2 hete van jogerős engedély, de ugyebár ez nem igazán számit, hiszen ha meg nézitek erkélyek még biztos nincsenek és gondolom akkor odabent sincs minden kész.