A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Nézd Nekem szegedi kézilabda funként a világon semmi bajom nincs Lacival. Messze elismere, hogy nem csak fizikailag óriási játékos. A világ élvonalában a helye és azt meg is kapja, de igazán nagy klasszis akkor lenne, ha képes lenne bármikor gólt lőni, mit C. Perez, Bartók Csaba, Éles József, a legjobb szériájában Bajusz Sanyi, Lazarov, stb. Erre Laci soha, de soha nem volt képes, amennyire én tudom. Persze ettől még ő hihetetlen nagy játékos és egy csomó mindenben jobb, mint az említettek, csak ez hiányzik az extraklasszishoz.
Talán ha Illyés több gólt lőne a másik oldalról, elég lenne neki csak annyit mint a Szegedben egy hazai Bl meccsen:), akkor Lacira se figyelnének annyira...
Senki sem mondta, hogy Lacinak csak gólt kéne lőnie. (Krivokapicsot én hoztam fel, de csak honosítási kérdésben, nem állítottam, hogy jobb lenne Lacinál:)
Nem is azt hiányoltuk, hogy 10 gólt szórjon meccsenként. De ő a világ egyik legjobb jobbátlövője, azé nem ártana, ha dobna gólokat is:))
Nagyon nem értek egyet azokkal, akik szerint Nagy Lacinak csak gólokat kéne lőni. Hát nem. Több okból sem.
Igenis szükség van arra, hogy "észt osszon", ő legyen csapat "szellemi vezéregyénisége". Ez az irányítók feladata szokott lenni. De most nincs olyan irányító a válogatottban, aki ezt felvállalhatná. Csaszi még fiatal, alig játszott a válogatottban, az Ivo pedig az utóbbi években inkább lövőt játszik, mint irányítót. Ha lenne a Buday, akkor Ő valszínű felvállalhatná ezt a szerepkört. Így azonban Nagy Lacira marad. És ha ezt jól csinálja, az legalább annyira fontos, mintha Ő nyomna be meccsenként plusz 3 gólt.
Másrészt nem szabad elfelejteni, hogy Ő védekezik is. Ezt a "klasszis" átlövők közül kevesen teszik. Nemigen teszi pl. a valaki által felemlített Krivokapics sem.
Harmadrészt meg emlékezzetek pl. Mohácsira. Ő aztán ontotta a gólokat a csapataiban, nálam azonban pont az volt a baj, hogy "túlságosan átlövő" volt. Nekem nem hiányzik egy ilyen típusú játékos.
Ha azt írod hogy a csapat nagyszerű,akkor annak Nagy Laci is szerves része. Miért van az hogy mi magyarok csak akkor vagyunk képesek megbecsülni a játékosainkat amíg a toppon vannak,s amint egy kicsit gyengébb játékot nyújtanak akkor abban a pillanatban elengedjük a kezüket ..... Elsősorban Ők is csak emberek s másodsorban profi játékosok ,,s nem gépek akik minden időpillanatban a maximumot nyújtják..... S nem elfeledkezni arról hogy hány nemzet van ,amelyik részt sem vehet a Vb-n.
S tegyük fel a kérdést.....hol van az emberi teljesítőképesség határa.Hány meccs, s közte hány pihenőnap....Ezeknek a játékosoknak olyan a lábizomzata mint a kő mert egyszerűen nem tudnak az izmok pihenni,s az igazat megvallva a játékosok sincsenek teljesen tisztában a nyújtás jelentőségével....
Már gyermekkorom óta figyelemmel követem a kézilabda mérkőzések (legyen az világverseny vagy BL) közvetítéseit ,de be kell valljam, hogy ennyire még sohasem élveztem egy közvetítést sem ,mint ezen világbajnokságon,s ezért köszönet Neked! Szeretem a beszólásaidat ,az érdekes összefüggéseket vagy a nem éppen összefüggőket ,azt hogy szívvel-lélekkel teljesíted a küldetésed. A közvetítéseid alatt a meghatódottságtól már néha könnyek szöknek a szemembe, mert általad én is ott vagyok a pálya szélén,s a játékosokkal együtt örülök, ujjongok, de együtt is sírok........ Köszönöm, hogy általad, számomra is roppant élvezhetővé válik a magyar csapat minden egyes összecsapása, s nem is bánom már, hogy nem tudom a televízióban figyelemmel követni együttesünk győzelmeit és vereségeit.. Mert a Petőfi Rádió hallgatása a Te kommentátori képességeidnek köszönhetően mindenek felett áll....... Mégegyszer KÖSZÖNÖM,s további jó munkát...
A Csapatnak pedig a mai napra jó éjszakát , holnapra pedig fergeteges játékot...
hawaii1972 írásaival egyetértek kivéve a Nagy Lacit istenítő résszel. Ennyi erővel sehol nem lenne vezéregyéniség, mert agyonverik. Mást ismernek, mást is ütnek mégis lő minden meccsen 6-8-10 gólt.. Mellé gólpasszok hasznos játék. Lacikáról ez maximum védekezésben mondható el.
Ha ez így van, és Budai rendbe jön, valamint Puki dereka kitart, az Olimpián tényleg nem lesznek ellenfelek még a horvátok sem, többiekről nem is beszélve.
Ebben azt hiszem igazad van, bár én nem vagyok mindíg biztos benne, hogy a tévében jól látom-e, hogy valóban lövőhelyzet-e, vagy csak én szeretném annak látni....Viszont a bármilyen jó osztogatás nagyonis kell a góllövéshez, mégha abban az esetben nem is az lövi a gólt, aki osztogatja....
Nyilván, mindenféleképpen szükség van rá, s igy nagy haszon, hogy nem lődözi a gólokat. De ez nem magyarázza meg azt, hogy mér nem lő rá akkor, amikor lehetősége lenne rá. Mert bármilyen szépen osztogat, ezt a játékot gólra játszák.