Keresés

Részletes keresés

Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 28

Vettem.
Előzmény: a_viking (25)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 27

Ez a név is hányszor jutott már eszembe az "öreg" szókígyóban!

Lamont Quincy Jones - tengerészgyalogos őrvezető, aki társaival együtt vészeli át az alapkiképzés rémségeit, részt vesz a guadalcanali, a tarawai harcokban. Mőkamester, társai csak L. Q. Jonesnek szólítják. A saipani harcokban halálos sebet kap.

Leon Uris: Meghalsz, tengerész!)

Előzmény: a_viking (26)
a_viking Creative Commons License 2006.03.05 0 0 26

Nem leszek olyan aljas, hogy Rambóval folytassam, mert rövid életű lenne a topik. Helyette egy délceg név: Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez (Sean Connery alakítása a Hegylakóban).

Előzmény: Reventlow (24)
a_viking Creative Commons License 2006.03.05 0 0 25
Kitalált személy, Rev.
Előzmény: Reventlow (20)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 24

Hát még én?:-)

Bert (Bertram) Kling - az Ed MacBain által megteremtett 87-es körzet nyomozóinak egyike, ha jól emlékszem, pontos megnevezése harmadosztályú detektív. Azt nem tudom, ez mit jelent. Jóképú, magas (talán szőke) és vonzó tulajdonságai ellenére a nőkkel valahogy nincs szerencséje. Ez nagyon sok mindent foglal magában, hiszen egy alkalommal a menyasszonyát gyilkolják meg, és ez a tragédia természetesen jóval több, mint balszerencse. Mindazonáltal a körzet egyik legjobb nyomozója, társai kedvelik.

Találtam egy oldalt franciául, annyit ki tudtam belőle hüvelyezni, hogy nyilván a regényekből összedték a fő jellemzőit, tulajdonságait, így teljes nevét is.

Előzmény: Moll Flanders (23)
Moll Flanders Creative Commons License 2006.03.05 0 0 23
Nem könnyítem meg az utánam következő helyzetét:

Robert Gardiner -

az általunk oly sokat emlegetett Büszkeség és Balítéletben a Bennet-lányok nagybátyja, Jane hozzájuk megy Londonba és Lizzy velük megy el először Pemberley-be.
Előzmény: Reventlow (22)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 22

Lehet rajzfilm is persze, vagy mese vagy bármi ilyesmi tulajdonképpen.

Enos Gardiner - közkatona, akit halálra ítélnek és kivégeznek, kivégzésére odarendelik Reisman századost, aki ezután kezdi meg tizenkét halálra vagy súlyos büntetésre ítélt rab kiválasztását a katonai börtönből és felkészítését egy öngyilkosnak tűnő küldetésre.

(E.M. Nathanson: A piszkos tizenkettő)

Előzmény: Eirik Raude (21)
Eirik Raude Creative Commons License 2006.03.05 0 0 21

Eric Cartmen (remélem jól írtam)

A South parkból (már, ha rajzfilm is lehet).

Előzmény: a_viking (17)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 20

Hát végül is ki más lenne a legilletékesebb a dologban? Ha te azt mondod, én nem szállok vitába:-) Akkor viszont légy szíves, segíts mert én nem tudok továbblépni az Ericről.

És - talán nem meglepő - örülök , hogy újra itt vagy. Meggyőződésem, hogy nemcsak én gondolom ezt. És kérlek maradj is itt. Meg a Szókígyóban. Meg a Bőbeszédűben. Hogy csak néhány példát említsek.

Előzmény: Eirik Raude (19)
Eirik Raude Creative Commons License 2006.03.05 0 0 19
Szerintem csak a nevet kölcsönözték a filmhez, semmi köze hozzám a figurának. (Gondolkodom is azon, hogy személyi jogi pert indítsak.)
Előzmény: Reventlow (18)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 18

Én nem láttam  a filmet, ezért kérdezem, ez a film - akár karikírozva is - nem valós történelmi személyről, azaz Vörös Erikről szól?

Mert ha igen, akkor meggondolandó a dolog. Hiszen a Monthy Python készített filmet Arthur királyról is és bár nagyon nem valószínű, hogy valóban foglalkoztatta volna a töketlen fecske maximális repülési sebessége vagy hogy honnan szerezzen rekettyést:-)) mégis a valós történelmi személyek közt tartjuk számon. Tehát itt nem lenne felhasználható.

Előzmény: a_viking (17)
a_viking Creative Commons License 2006.03.05 0 0 17
ezt már mégiscsak nekem illik...

Eric, a viking
Előzmény: Reventlow (16)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.05 0 0 16

Méghozzá egész tűrhető kiállású színész játszotta, ezt még nekem is meg kellett állapítanom:-)

Albert (Al) Neri - Michael Corleone személyi testőre, a volt rendőr, akit csak az új Luca Brasiként emlegettek, és aki rá is szolgált nevére - például Don Emilio Barzini meggyilkolásával.

(Mario Puzo: A Keresztapa)

Előzmény: Moll Flanders (15)
Moll Flanders Creative Commons License 2006.03.05 0 0 15
Guy of Gisborne - Robin Hood, a tolvajok fejedelme (Prince of Thieves)

A városbíró unokaöccse volt...asszem. Mindenesetre kegyetlen nemesúr.
Előzmény: Reventlow (14)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 14

Kaszigi Omi - a Kaszigi klán vezetőjének, Izu hűbérurának, Kaszigi Jabunak unokaöccse. Miután Jabu megsérti Omi anyját, bosszút forral, és végül sikerül Jabu ellen olyan adatokat szolgáltatnia, ami miatt Jabu kénytelen szeppukut elkövetni. Ám előtte általános örökösének - annak ellenére vagy tán épp azért , mert tudja, ki okozta vesztét - Omit nevezi meg, aki előtt immár fényes karrier áll.

James Clawell: A sógun)

Előzmény: Lothiriel (13)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 13

Gil Grissom - CSI Las Vegas (Helyszínelők) sorozat karikalábú, rovarokat gyűjtő, egyre süketülő főnöke.

Előzmény: Reventlow (11)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 12

Ja, lemaradt.

(A Keresztapa, regény: Mario Puzo, film: Francis Ford Coppola)

Előzmény: Reventlow (11)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 11

Bocsika.

Kissé ingoványos terepre tévedtem. Hiszen a könyv és a film is megtörtént dolgokon alapszik. Azonban tudomásom szerint a szereplők közül - még ha hasonlíthatók is  - senki nem formál meg valós személyt.

Akkor hát:

Virgil Solozzo a Török (The Turk) - akinek a Corleone családhoz intézett - visszautasított  - ajánlata után a Don ellen megrendelt sikertelen merénylete robbantja ki a Családok közti háborút. Magát Solozzót Michael Corleone öli meg Mark McCluskey rendőr századossal együtt. 

Előzmény: Lothiriel (10)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 10

Nem ér, őt én akartam!!!

Ivy Walker - M. Night Shyamalan The Village (A falu) c. filmjének vak főszereplőnője, aki bebizonyítja, hogy "a szerelem mindent legyőz".

Előzmény: Reventlow (9)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 9

Hát:-))

Anakin Skywalker aki később Darth Vader néven híresült el a George Lucas által rendezett Csillagok háborúja-sorozatban.

Előzmény: Lothiriel (8)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 8

Hú, ő is adja magát. Tudtommal ők nem történelmi személyek:

Jean de Siorac, Mespech bárója - a két Jean, a "Testvériség" egyik tagja. Robert Merle Francia história c. sorozatának szerintem legjobban sikerült darabjának egyik fontos virgonc szereplője, a családalapító.

Előzmény: Reventlow (7)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 7

:-))

Gyors válasz, adja magát:

James Bond - Őfelsége 007-es ügynöke, a szuperhős, aki egymaga megmenti a világot és minden hölgynek elcsavarja a fejét.

Talán sokat nem is kell bemutatni, eredetileg Ian Fleming regényében jelent meg asszem.

Előzmény: Lothiriel (6)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 6

Imádlak!!! :o)))

James Onedin - az Onedin család c. sorozat főszereplője.

Előzmény: Reventlow (5)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 5

Lenny Shannon - a három Shannon testvér közül a szépfiú. A film végén fivéreivel együtt a  Keomával vívott tűzharcban meghal.

(Enzo Castellari: Keoma)

A családi nevüket keresnem kellett.

Előzmény: Lothiriel (4)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 4

Hihi.

Cécile de Volanges - Choderlos de Laclos saját bevallása szerint kitalált figurája a  a Veszedelmes viszonyokból, Madame de Merteuil és Valmont bosszújának eszköze és áldozata.

Előzmény: Reventlow (3)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 3

Bertram Bryce - tengerészgyalogos hadnagy, az emberei utálják, mert urat játszik, így tekintélye sincs. Végül a Tarawán folytatott hadműveletek során kikészül, egészen pontosan idegösszeomlást kap, el kell szállítani, utána a könyvben már nem esik szó róla.

(Leon Uris: Meghalsz tengerész!) A regény ugyan a második világháború csendes-óceáni hadszíneterén játszódik, de legjobb tudomásom szerint a szereplők kitaláltak.

Előzmény: Lothiriel (2)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 2

Nagyon szép!

Robert Merivel - a Restoration (Változások kora - ki követte el ezt a fordítást???) bővérű de igaz szívű orvosa, aki előbb leküzdi magát a királyi kutyusok orvosává és udvari bolonddá, majd visszatalál igazi hivatásához.

Előzmény: Reventlow (1)
Reventlow Creative Commons License 2006.03.04 0 0 1

Homer Kennedy Blythe azaz a Hatos Bunker Törzsben viselt nevén Omer. A törzs Emlékezője, majd Kapitánya sőt később Kurátor.

(Szentmihályi Szabó Péter: A tökéletes változat)

Előzmény: Lothiriel (-)
sneci Creative Commons License 2006.03.04 0 0 0
0-val kéne kezdeni.
Előzmény: Lothiriel (-)
Lothiriel Creative Commons License 2006.03.04 0 0 topiknyitó

Affene, elszámoltam magam a címnél...

Szókígyó kitalált irodalmi és filmes alakokkal

Kivel kezdjem...?

Éomer - rohani király és dicső harcos Tolkiennél (A gyűrűk ura). Kedvenc férjuram. :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!