Igen, a Condrosulfot folytasd még egy hetet. Utána 2 hét szünet és újra. Mert most nem fenntartó-megelőző, hanem gyógyító kúrát csinálsz!! Ha 2-3 hónap múlva rendbe van, akkor negyedévi 1-1 kúra kell 2 éves koráig még.
A diéta pedig életforma. 2,5-3 éves koráig. Következetesen, hiszen ha most nem sikerül, akkor már soha:)) Örülök, hogy segíthettem. Még vigyázni kell nagyon rá.
3 hete segítséget kértem tőled, mivel a kutyám sántított! Minden tanácsod megfogadtam, és mára teljesen tünetmentes lett, de azért még óvatos vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy a diétát meddig kell még folytatnom -(3 hete tart)-, illetve a Condrosulf-ot meddig adhatom neki? 1 hétig kapott 800 mg-ot, 1 hét szünet, és 1 hétig 400-at! Most elvileg ismét 1 hét szünet, aztán folytassam?
Mindenestre nagyon köszönöm a segítséged, nélküled nem ment volna :), hiszen az állatorvos sem állt a helyzet magaslatán.
Hát eljött a karácsony és Boby fiúnk beevett, pedig semmivel sem kapott több kaját mint szokott! Most pedig szegénynek annyira korog-morog a gyomra, hogy rossz hallgatni:( Ám tegnap tiszta sár volt az orra meg a nyelve, úgyhogy lehet, hogy valamit előbányászott a sár alól és az tett be neki....
Ó, amikor először hallottam horkolni a fundit, nem akartam elhinni, hogy belőle jön a hang... tavasz, lanygos éjszaka, botorkálok az udvaron valamiért, miközben diszkrét horkolás a kutya felől:)
Nagyon örülök neki, hogy elmozdult a helyzet a javulás felé! Ne ess kétségbe, ha néha még visszaesik, mindig meglesz az oka, de a lényeg, hogy már rendeződni látszódik az állapota.
Sajnos az egész napos napirendet nem tudtam megoldani nála a gyerkőc miatt, de sikerült egy esti rutint kialakítani. Talán emiatt, talán ne, de azóta nem volt komolyabb probléma vele. (kopp-kopp-kopp)
Este 7 és 8 között van vacsora, én megyek ki hozzá (eddig férjem etette az állatokat), megvárom míg megeszi a kaját, megdögönyözöm, bejövök vízért, kiviszem és ismét dögönyözés. Beszélek hozzá, ő meg fekszik és bújik, élvezi hogy csak vele foglalkozom. Ezt kb. 1 hete csinálom így és mintha nyugodtabb lenne. Persze több idő kell ahhoz, hogy látszon ettől van-e a javulás. Ja, és a nyugtató spray-t nem váltottuk ki. Eddig. :) Mindenesetre szeretnénk anélkül megoldani a problémát.
Lehet én vagyok túl régimódi, de ez a fajta nem fázik kint...Szerintem sokkal rosszabb ha bent van a melegben és aztán ki van csapva a hidegbe. Nagyon vastag a bundájuk, mikor Lédát meg Öcsit simogatom, akkor érzem hogy a felső bunda alatt milyen jó meleg a szőr. Nem fáznak.A macskák sem jöhetnek be.
Öcsi most egész nap, hóban, szélben, esőben kint dekkol Léda kennelénél, Léda ugyanis tüzel. Eddig nem győzte le a kerítést, de ahogy elnézem, még pár nap és áttöri. :) Viccet félretéve, tényleg kint dekkol Lédánál, nem hajlandó eljönni onnan csak ha kaja van, vagy ha Léda kiküldi a kapuhoz mikor jön-megy ott valaki. Akkor elcammog, megnézi és már bandukol is vissza a nőjéhez. Lédának persze olyan a kennele hogy fele fedett, plusz ott van a házikója, szóval elvan. Öcsi meg nem hajlandó fedél alá menni. Bár a hatalmas diófa kinyúlik annyira a kennelből hogy a kerítés mellett is takar valamennyit na de azért az nem egyenlő a fedett résszel. De úriember, mert csak kicsit nyüszít, Léda meg adja alá a lovat, kelleti magát.
Az én fundim tökéletesen tudja, hogy gáz -5 fokban kinn éjszakázni... sötétedéssel úgy kotor befelé az összes jószág, hogy öröm nézni. Napközben nincs mese, ki szoktam csapni őket, egerésszenek, mozogjanak, el ne puhuljanak.
Néhány életkép bentről
Tél van, benn a helyünk. Ilyenkor falkatag a macska is, vagy lehet kimenni a békétlenkedőknek...
Amikor a macska genya: hogy kell letolni a nagyobb állatot a pokrócról.
Ja, még valami. A napokban jön haza kocsival Lajos, én állok a kapu előtt belül, hogy nyitni fogom ki, a kocsi előtt kocog a fundi, csillogó szemekkel, hogy MEGJÖTTEM. Anyád, borzoltam fel magam: hol mentél ki a telekről???! És még csak észre sem vettem??! Hát tegnap este hívom, sehol a kutya. Hívom kitartóan, hallom ám, hogy a szomszéd felől erős motoszkálás, küzdés, majd megjelenik a kutya a garázs mögül. Kérlek szépen, ha nem látom, nem hiszem el: durván 160 centi magas betonra képes felkapaszkodni, odáig fel van töltve a beton másik oldalán (lejtős telek), onnan a harmadik szomszéd lyukas kerítésén ki, és vígan császkál az utcában. Csak hát (hálistennek) félnek tőle rettenetesen, így sorba sápítoztak nekem, hogy te úúúúúúúúristen, kinn az a nagy kutya.... Igazuk van, ha nem ismerném a kutyákat, engem is a víz verne le, ha egy ekkora dög suhanna el mellettem. Hát most szépen becsináltuk a rést, a beton felőli részre magas, nehéz falap merőlegesen odatámasztva, a lejtős részre meg mindenféle nehéz, mászást korlátozó, nehezítő akadályt raktunk. Most kíváncsian várom, mi lesz...
A dokinéni meggyőzően és határozottan járt el, azaz szimpi:)) És tudod...bent a melegben jobban gyógyul Bobika:))) És komolyan...a gyulladt szemnek nem tesz jót a süvítő szél...stb. A dajkálás és szeretet pedig 50% siker a gyógyulásnál!
Múltkor vettem neki a kullancs és bolhaírtó cseppeket az állatkórházba és akkor láttam, hogy van szemészeti rendelés is! És pont az a doktor nő aki anno megmentette a fertőzött kullancs után! Úgyhogy megyünk vele....:)
Ha mész dokihoz vele, kérd meg, hogy mossa át a könnycsatornáit. Gyanús, hogy dagad néha a szeme...persze lehet egy túlságosan letapadt vagy éppen előreesett pislogóhártya is. Harder mirigy gyulladás?...ami nem bújik ki, csak szivatja szegényt? Ehhez szemész dokkancsot keress!! Most úgyis szabin leszel, kenegetni is jobban tudod és bent sokkal hamarabb gyógyul:)))