bár mi még nem voltunk, de februárban készülünk menni:)
ha elfogadsz egy jó tanácsot: olvass (el) bele a hátizsákos topikba, onnan rengeteg konkrét dolgot tudsz levadászni és sokkal tapasztaltabbak szállás ügyben is
egy biztos: nem Pattayát fogják ajánlani (sőt még Phuketet sem igazán) :)
a progi nekem tetszik, hiszen mi is hasonlót tervezünk, csak mi sajna nem helyben alszunk, hanem Bkk-ból megyünk 1-1 napra túrázni
BKK után Phuketen leszünk, mert onnan ideális a klasszikus túrákat megejteni (Phi-Phi, Phang Nga öböl)
Azt tervezzük, hogy az ünnepeket Thaiföldön töltjük : dec20-jan2
Szeretnén megism erni a az országot és utána egy picit pihenni, ezért úgy gondoltam ,hogy elmennénk egy körutazásra és utána pedig Pattayán vagy Phuketen pihennénk.
A körutazásra az alábbi programat néztem ki:
1. nap: Elutazás a délutáni órákban Budapestről.
2. nap: Megérkezés a menetrend függvényében helyi idő szerint a reggeli órákban Bangkokba. Transzfer a szállodába, szabadidő.
3. nap: Egész napos városnézés (az Arany Buddha temploma Wat Trimit, a Fekvő Buddha temploma Wat Po, Királyi Palota együttes Wat Pra Keo: Smaragd Buddha temploma, a kambodzsai Angkor Wat másolata stb., Drágakő Galéria). Szállás Bangkokban.
4. nap: Elutazás Damnoen Saduak nyüzsgő, színes és híres úszópiacához. Utazás során rövid pihenők tengerparti só lepárlóknál, kókuszdió farmon, teakfakészítő üzemben. Majd érkezés a világ legmagasabb, 116 méteres buddhista sztúpájának otthont adó Nakhom Pathomba. Továbbutazás Kanchanaburi tartományba, vonatozás a II. világháború idején használt hírhedt Halálvasút vonalának egy szakaszán. Vacsora és szállás Kasem (Boldogság) szigetén, a tájegységre jellemző vízre épült cölöpházacskákban (Floatel).
5. nap: Hajóút a Kwai folyón, a közismert, angolok által épített hídhoz. Az elefántfarmon tett látogatás során rövid utazás elefántháton a Kwai folyó és a dzsungel mentén. Továbbutazás Suphanburin át (a Szerencsehozó buddhista szentély megtekintése) Ayutthayaba, az ősi sziám fővárosba. A romváros megtekintése után vacsora és szállás.
6. nap: Reggeli után elutazás Saraburiba, ahol Buddha Szent Lábnyomát tekinthetik meg. Délután Lopburiba látogatunk. Az egyik legelső alapítású thai városban a hindu Phra Prang Sam Yod és a khmer Majom Templom megtekintése következik. Visszautazás Bangkokba
Mi a véleményetek? Elég tartalamsnak tűnik a program meg lehet így ismerni Thaiföldet?
A körutazás után jön az igaz fejtörés:
Hol melyik Hotelben pihenjünk?
A preferenciáim:
- lehetőleg 3-4* Hotel a tengerparton közvetlenül
- Városhoz közel, hogy a városba taxival (esetelg gyalok) be lehessen menni és "belekóstolni" a Thaiföldi életbe.
- Tengerpat homokos legyen
- legyen lehetőség szabadprogramokra
Pattayát vagy Phuket-et ajánljátok jobban (esetleg konkrét Hotel is írhattok linkkel)?
Phuket jóval drágábbank tűnik nekem és ráadásul még külön kell repülni , ami sok idő elvesz a phinésből
Hmm, érdekes, szerintem az utasnak is kell viselnie a bukósisakot, legalábbis a bangkoki szabályok szerint így van ;-)) Mondjuk én a magam és az utas érdekében is viselem, nemcsak a büntetés miatt, jobb a biztonság.
Bukót adnak a sofőrnek és csak neki kötelező viselni. Ezt a part menti úton ( Patong Beach ) keményen ellenőrizték és büntették is idén márciusban. ( 500 TBH , csekken kellett befizetni)MIndenkit kiszedtek a sorból, akin nem volt sisak.
Én ez év februárában jártam ban.ban és phu.en.Januárban v. februárban vissza szeretnék menni.DE megprobálnák ottkint letelepedni. Ehhez szeretnék segítséget kérni.Nem tudom milyen papírok kellenek hova kell fordulni.A legfontosabb ott kint munkát találni ill. válalni hogy lehet v. vállalkozást hogy lehet csinálni.
Tényleg félreértettelek. Igy már belefér, de szerintem hagyj időt Bangkokra is, mert nagyon szép. (Lehet, hogy mindjárt repülnek a kövek, de az úszópiac ma már kifejezett turistalátványosság, mintha itt Magyaroszágon a Hortobágyra mennél le csikósokat meg betyárokat nézni. Szerintem.) Ha csak 2-3 napom lenne Bangkokra, akkor nem mennék úszópiacozni. Majd legközelebb. :)
Ezt megértem, én is túlszervezős vagyok. :) A két kirándulás lehet, hogy fizikailag belefér egy napba, de kétlem, hogy élveznéd, Ayutthaya egész napot kíván, főleg, ha nem mész Angkorba, akkor érdemes elmélyedni benne. (Ha mész, akkor akár kihagyható. Bár én nem hagytam ki és nem bánom. :))
Bármilyen fakultatívra akár éjszaka is befizethetsz a Khao Sanon. Mi vonattal mentünk Ayutthayaba, ha jól emlékszem, másfél óra az útt és teljesen rendben volt. Ott persze kell valami járművet (tuktuk, bicikli, szekér, bármi) bérelni, mert elég nagy területen vannak a templomok. Térkép
ha beválik, akkor másnapra is "megrendelnénk": valahol olvastam, h. ha hajnalban megyünk az úszópiacra, akkor onnan tovább kwai híd, Tigris temlpommal belefér 1 napba - szerinted ez megoldható v. nem fér bele 14 órába?
Amihent megírja, hogy mit ajánl, azonnal jelentkezem ebben a témában. Az is lehet, hogy megbeszélünk egy konkrét időpontot és ő leszervezi a transzfert a hotelhez.