Amúgy meg egyél, tanulj meg edzeni, közben fejlődhetsz edzéstechnikailag, kajaügyileg is kiokosíthatod magad, nem lesz semmi, ha az első naptól kezdve nem étkezel szigorúan. Az egyébként is egy hülye cél, hogy most fel akarsz szedni 4 kilót (persze a te korodban még első a kinézet), de sokkal jobb, ha az a célod, hogy sportolj. Ha jól csinálod, úgyis meglesz az eredménye. Ha csak azért csinálod az edzést, hogy mutogathasd magad a többieknek, abból hosszú távon nem lesz belőle semmi.
Szerintem olvass el valami szakirodalmat a témáról, hogy legyen fogalmad kb. milyen tápanyagok vannak, és azokból mennyire lehet szükséged - emlékszem 20 éve a teremben kaptam egy fénymásolt Weider könyvet, abban volt, hogy testsúlykilogrammonként 2 g fehérje, én meg literszámra ittam a tejet, hogy meglegyen :)
Én csak két megjegyzést tennék:
- (szar) szénhidrát ebben lehet, hogy van bőven, de fehérje az szinte semmi. Zsírt szerintem kiválóan magadra szedhetsz ezzel az étrenddel, abból meglesz 4 kiló.
- A drága Izolátum helyett meg bőven jó neked az olcsóbb koncentrátum, de normális, fehérjedúsabb táplálék még fontosabb lenne.
Lehet így lenne a jó reggelire zabpehely+szőlőcukor, napközbe mindig szendvicseket eszek, ebédkor menzás kaja edzés után izolált fehérje+szőlőcukor, mikor hazaérek(1óra buszozás) zabpehely+ szőlőcukor azután tojás vagy általában meleg szendvics+gyümölcsök + sportszelet. Ez így jó? (a menzán gyakran van tészta, szerdánként hal van rizzsel vagy krumplival, vagy halpaprikás with tészta.)
bár lehet úgy értetted, hogy zacskóból adják... de akkor meg ott kéne megkérdezni, meg azt is, hogy egyáltalán milyen termék... mi honnan tudjuk innen?
Most úgy 40 grammal mégis mit szeretnél elérni, edzés után? Még ha ez egy 35%-os tömegnövelő, akkor is van benne 15 g fehérje, edzés után ennek a duplája kéne legalább. 25 g CH meg még diétába is jó, tömegeléshez 0. Ha már megvan a Jumbod, számold ki, 220 g egy adag, ami 660 Ft körül van. Szerinted ezek után 40 g 350-ért jó üzlet? A Bud Spencer film jut eszembe, 10-et 5 centért?
Szőlőcukrot leginkább edzés után, fehérjével. Így olyan arányú tömegnövelőt csinálsz, amilyet akarsz. Jumbo is 50g fehérje + 60g cukor + 80g egyéb szénhidrát (gondolom malto) + egyéb vackok (kretain, +aminok), de kétlem, hogy ez utóbbiakra olyan nagy szükséged lenne kezdőként.
Szerintetek a teremben hány gramm tömegnövelőt adnak( bevan zacskózva) 380+40 az elkészítése. A haveromnak van braunis ő adná 40grammot 350 ft-t ez megéri?
Ez a szőlőcukros megoldás ez melyik étkezés lenne?
Az vagyok, a környéken 3-ból 2 katasztrófa, 1 határeset. A BB Gym, ami tetszett nagyon, csak nekem a város másik végén van. Ott még az erőkeretre még is ki van írva, hogy milyen magasra tedd vissza a rudat :) De én megelégedék annyival is, hogy legalább a kézisúlyzókat és a súlytrárcsákat a tartóra teszik, és nem mellé, meg a földre. Azon szoktam gondolkodni, hogy annak mi járhat az agyában (már ha van neki), aki pl. nekitámasztja a súlytartónak, ahelyett, hogy ráakasztaná, meg aki az 5 kilósra képes rátolni a 20-ast.
Kihagytam: 20 éves vagyok és pár hónapja derült ki, hogy szakadásom van az L5-ös csigolyán.
Igen, a spondylolisthesis súlyosabb, mert elvileg ott már elcsúszhat a gerinc. Nekem csak egyoldali a szakadás, és az MR alapján csúszás nélkül. Ezt tudják csavarozni, de nem segítene sajnos a helyzeten.
Jól tudod, nekem is fél év pihenőt, gyógytornát mondtak, hogy erősödjön a has, hátizom, szalagok és emelnem sem szabad ez idő alatt.
Csak a befektett munkán, az edzéseden, a regeneráción és a kalórián (meg persze étkezés minőségén) múlik, de tényleg ne számíts arra, hogy ez csak izom lesz, sőt, a nagy része nem izom lesz. Az mindenesetre jó hír, hogy gyarapodtál mostanában, mert az ilyen vékony, fiatal hobbistákkal sokszor az a baj, hogy iszonyatos kalóriát kellene megenniük ahhoz, hogy kalóriapluszba kerüljenek. Van akinél ez 4-5 ezer kalóriát jelent. Izmot pedig ugye csak úgy tudsz építeni, ha kalóriapluszban vagy, de mivel mostanában gyarapodtál, emiatt nem kell aggódnod jelenleg. Ha megállna a gyarapodás, vagy csökken a súlyod, akkor emelni kell a kalóriát.
- Edzés közben nem nyomkodod a telefonodat (nem rohadt szánalmasak az edzés közben a telefonon chatelőek?).
- Nem rángatod a súlyokat, mint az idióták (pl. a pull-over gépen rendszeresen látok 60 kilóval "edzőket", persze teljesen irreális ez a súly, próbálná meg ugyanilyen kézisúlyzóval. Így félig elvégzi a mozdulatot, közben 20 centit felemelkedik a gépből, és a saját testsúlyával nyomja le).
- Az előzőhöz még, hogy a gyakorlatokat teljes mozgástartományban végezd el. Kedvencem a "fűrészelés" gyakorlat, főleg gépen, ahol szinte csak bicepszből dolgoznak az "intelligensek".
- Fekve ne nyomj a negatív padon, olyan teremben, amiben van negatív pad, sokan szinte kötelezőnek veszik, hogy használják, de igazából a vállnak se jó, meg igaz, hogy arra az 1 centis alsó sávra a mellizomnak valamivel jobban hat (de ez szinte semmi), mint a rendes fekvenyomás, de minden más szempontból sokkal szarabb.
- Vigyázz, kitől kérsz tanácsot, én úgy vettem észre, hogy a személyi edzők leszarják, hogy az edzettjeik normálisan végezzék a gyakorlatokat. Még olyat is láttam, hogy ezt az Arnold-nyomásnak csúfolt hülyeséget csináltatta a klienssel, amikor vállból nyomás egykezes súllyal, az alsó holtponton meg egy tárogató mozdulattal könyökösszezárás történik.
- Mindig elpakolod a súlyt, amikor befejezted a gyakorlatot, akkor is, ha a parasztok szerint ezen a gépen az nem szokás.
Jól belaktatott, nem vagyok most valami éhes.. De amúgy meglehet szokni, remélem hoz eredményt, és a barátom nem 7 kilót hízott csak 4 és felet, ezt elírtam. Nekem amúgy amit írtál nekem a 60kg, is tökéletes csak legyen meg :)
Szia, mivel minimális esélyed van rá, hogy a spondylolysis spondylosthesis-be fordul át (egy súlyosabb kondició), én úgy tudom, hogy a deadliften és jó reggelt gyakorlatokon kívül elvileg mindent csinálhatsz, ami nem terheli az L5-öst. Ha jól tudom a spondy-val nem csinálnak semmit az orvosok, ugye? Valami olyasmi az eljárás, hogy 6 hónapig nem szabad semmit sem csinálnod, és akkor talán meggyógyul? Azért kérdezz rá egy orvosnál, de azt tudom, hogy vannak bodybuilderek ezzel a kondicióval, és most rákeresve, komolyabb hobbisták is. Ez mindenképp jó hír, de nagyon fontos, hogy csinálj egy tervet, egy orvos bevonásával, ha lehetséges.
Az nagyon nem jó, igen. Az rengeteg, nagyon hamar el fog zsírosodni. 15 kiló nyárig? 5 hónap, 20 hét, az heti... 75 deka. Hát, az elég sok. 10 kilót szerintem jobb lenne megcélozni, heti 75 deka gyaparodásban lenne bőven zsír is. De ha nem zavar ha nem vagy annyira szálkás, és fontosabb számodra, hogy nagyobb legyél, akkor csináld. :) Viszont akkor lődd be a heti 75 dekát, és mérd magad, ahogy írtam.
Értem, akkor ha barátom 7kg-t hízott 1 hónap alatt az nem jó? Mert nekem is jó lenne ha nyárra olyan 60-65 kg lennék, már annyira meguntam az egész életemben való vékonyságot, mindig mérték a csuklómat, hogy milyen vékony...