Az egyik üzenetedben /2320/ írtad idézem: "Egy óra alatt el tudsz olvasni minden hozzászólást, érdemes átfutni"!
Na, ember legyen a talpán, aki mondjuk minden harmadikat el tudja olvasni egy óra leforgása alatt. Pedig én igyekszem piszkosul! :) Szigorúan csak a lényeget emelem ki és nem ragadok le a témáknál!
Én sajnos nem vagyok ennyire optimista és inkább a novembert lőttük be magunknak. Ha mégis október, akkor nagyon :)))))))) leszünk!
Még egy-két kérdés a Nagyokhoz:
Kábel TV gyanánt milyen szolgáltató van most nálatok?
UPC?
Nekem jelenleg upc van, de parabolás megoldás, mert annyira jó helyen lakunk, hogy közölték a kábelt erre nem fogják kihúzni. Pedig Budaörsön vagyunk a Pannon és BAT lábánál...:)
Telefon ügyben a T márka segítí mindennapotokat?
Internetet az előzőek után már meg sem merem kérdezni, mert a 1/10-ét sem értettem annak amit leírtatok... /nekünk az interware nyomatja/
Majd valamikor októberben. Az adminisztráció rögös útjai kiszámíthatatlanok, mi ezt már csak tudjuk az Ikon1 kapcsán... Bár most Ti jóval kevesebben vagytok, így a technikai dolgok gyorsabban pörögnek.
Egyetértek az előttem szólókkal WLA-ügyben. Nekem bejön, hogy sokkal informálisabb cég, mint a többiek (rájuk telefonáltam szerdán, hogy kellene internet, pénteken jöttek, bekötötték, semmi papírt nem kellett aláírnom, netezgettünk egyszer csak kaptam egy szerződést postán, hogy ezt küldjem vissza aláírva. Többieknél amíg alá nem írsz, ki se veszik a csomagtartóból a szerelőládát.), nem kell hűségnyilatkozat, olcsók és tényleg jó uptime van. A fixIP viszont úgy működik, hogy ez igazából dinamikus ip, viszont ha ugyanarról a hálózati eszközről (router v. lan-kártya, a MAC-address azonosítja a világon egyedileg) kapcsolódsz, akkor mindig ugyanazt kapod. Szóval pszeudo fixIP, de ez gyakorlatilag mindegy (amíg nem cserélgetsz kártyát v. router-t). Légkondi idén nálunk is elmaradt. Egy idő után nem nagyon akaródzott a szerelőcégnek jelentkezni, nekünk meg igazából ezen a nyáron volt más dolgunk is. Pár hét volt, amikor nagyon kellett volna (főleg éjszaka), de valahogy kibírtuk. Meglátjuk, jövő tavasszal hogy állunk, lehet, hogy akkor szereltetünk...
Hát nekem azért ment a kondi, mert sokat voltam otthon az államvizsga miatt. Mondjuk nekem az "éjszaka folyik a hátamon a víz" fíling a halálom, úgyhogy nekem az esték voltak fontosak.
Várjuk ám a kulcsátadásotokat, legyünk minél többen a kertben :))
és elmula nyár, de nem pörgött a ventilátor... úgy látom, azért a 4-5 nehéz napért és pár melegebb hétért nem fogok légkondit venni Persze napközben többször volt meleg, de akkor a munkahelyemen ültem, légkondis szobában. Takarékoskodjatok ti is munkával! :-) Akinek van, hány nap ment?
Köszönöm a véleményeket, eddig is ilyen technológiában gondolkodtam, ebben most "csak" megerősíteni tudtatok.
Szosza leírásából lehet, hogy értenem kéne, de szerintetek az Ikon2-ben is minden további nélkül kiépítik a rendszert? Ha pl hétfőn megrendelem (apropó hol?), akkor már kedden száguldozhatok is? Milyen csomagok vannak még?
Nekem is WLA van, és 100% egyet értek az előttem felszólalókkal. Annyit tennék hozzá, hogy ezért az árért NEM KELL HŰSÉGNYILATKOZATOT SEM ALÁÍRNI!
A T-com vagy UPC hűségnyilatkozat nélküli árai 2-3 szorosa a WLA-nak, és persze nincs fix IP címed sem.
Még nem egy kiforrott cég ugyan, mert az első megrendelésem valahogy elkallódott és csak másodszorra jöttek ki, aztán nagyjából két-három hónapja használtam már, amikor gyanusnak tűnt, hogy nem küldenek számlát. Felhívtam őket, kiderült hogy a szerződésem nem is vitték fel a rendszerbe! El akarták engedni a néhány hónapot, de én ragszkodtam hozzá, hogy kifizessem. Ennek nagy előnye viszont, hogy sokkal közvetlenebb az ügyféllel való kapcsolat! Aki hozzám kijött szerelni, a saját mobilszámát adta meg, ha gond lenne, fel tudjam hívni. Azóta szerintem elvesztettem.
Nálam havi 7300+ÁFA áron 3 megabit download / 768 kbit upload sebesség van. Az árban benne van 1db fix IP használata is (máshol nagy felár) + 5db email fiók.
Technológia: WLA előfizetés esetén a falban lévő csatlakozódat kicserélik és a telefon csatlakozó mellé kapsz egy ethernet hálózat végpontot is. Nincs ADSL modem, kábel modem vagy bármi egyéb cucc. Egyszerűen bedugsz egy kábelt az aljzatba, amire rákötöd a gépedet vagy egy routert. Az adott eszköz fizikai címét (MAC address) regisztrálja a szolgáltató és ahhoz rendeli hozzá a fix IP címet, továbbá a házba kihelyezett WLA router-en beállítják a megfelelő sávszélesség korlátokat. A helyi hálózat nagyon jó minőségű, szerintem 100MB/s sebességű eszközöket építettek be, de ezt még em teszteltem alaposan. A házban elhelyezett WLA router és proxy szerver már nem vezetékes, hanem mikrohullámú kapcsolattal csatlakozik a szolgáltató gerinchálózatához.
Tapasztalat: A technológiából adódóan (ház tetejéről mikrohullámú adattovábbítás több átjátszó állomáson keresztül), egészen ritkán vannak kiesések, de ez nekem eddig gondot nem okozott, mert üzleti célokra nem használom, ellenben minden szépet és jót ;-) töltök a netről. Havonta kb. 70GB forgalmat csinálok, de itt tényleg KORLÁTLAN és gyors a net! Egy éjszaka lejön akár 8G is, a WLA pedig szerződéskötéskor kihangsúlyozta, hogy felőlük akár webszervert is üzemeltethetek, őket ugyan nem érdekli az adatforgalom mennyisége (!) A válaszidők szintén nagyon jók. Hogy jellemezhessem, most pl. megnéztem a veszprémi egyetem egyik szerverének válaszidejét: 10ms. Szerintem elég jó :-)
Tényleg csak jót tudok róluk mondani. Remélem, hogy nem hagynak cserben és ha megsokszorozódik az előfizetők száma, akkor is nyújtani tudják majd ugyanezt a minőséget. Nálam egyelőre szóba sem jöhet a T-* és a UPC. Egyszerűen nevetségesnek tartom az árképzésüket!
A WLA netet használom 768/256 kb/s + saját IP cím. Saját emil. Nincs adatforgalmi korlát. 4800 Ft. A tényleges letöltési sebesség szinte mindig a 1 Mbit/s-es hálókártya limitje. (asszem, a hálókértya miatt nem több, alényeg, hogy ekkora a valós sebesség) Kb havi 1 nap van hiba, ami legfeljebb 1 óráig tart, általában percekre esik ki. A tüzijáték alatt valóban folyamatosan volt a nagy szél ellenére! Olcsóbb, mit a konkurencia. És minek gyorsabb?
Jó látni, hogy mások is ugyanúgy készülnek és izgulnak, mint mi annak idején. :-)
Összefoglalásként az elmúlt néhány nap kérdéseire a következőke tudom mondani:
Én bizony könnyű prédája lettem volna bármilyen építői ügyeskedésnek, de nem ért semmi komoly sérelem. Ismerőseim most fognak rám ismerni, mert ez nekik már sokszor elmondtam: az első érdeklődéstől számítva a beköltözésig összesen kb. 12 napot töltöttem a (sajnos) hitelre vásárolt lakásom ügyeinek intézésével. Ahhoz képest nagyon jó az eredmény! A legutolsó kellemes meglepetésem az volt, hogy a nyugati és északi falakkal megáldott lakásomban szinte semmit sem éreztem a nagy viharból. Egy csepp víz sem szivárgott az ablakon, pedig nyomta a szél tisztességesen és redőnyt sem tudtam eléhúzni. Jó-jó, mondhatjátok, hogy ez alapkövetelmény, de talán nem mindenhol van így. Az már hab a tortán, hogy miközben a mobilhálózatok bedöglöttek, a mikrohullámon működő internetelérésünk gond nélkül működött! Csak hogy negatívumot is mondjak: az AL által alkalmazott korlátozások az én esetemben azt is jelentették, hogy sok dologra csak a műszaki átadás során ébredtem rá. Csak akkor láttam, hogy milyen is lesz majd a vackom, amikor már minden készen állt és annyit mondhattam rá: átveszem / nem veszem át / ezek a hibák. Valószínűleg sokaknak lesz majd olyan érzése, hogy "Ha ezt előbb láttam volna, még a változtatások felárát is kifizettem volna, hogy másképp csináltassam."
A lakóközösséggel nekem alapvetően nincs problémám. Sajátossága a háznak, hogy itt a többség fiatal. Ennek nagyon sok előnye mellett megvan az a hátránya, hogy a ma jellemző negatív viselkedésminták hordozóiból is jutott ide néhány. Pár megoldhatatlannak tűnő probléma (dohányzás a lépcsőházban, papírdobozok és sitt a szeméttárolóban, szóróanyagok "elhagyása", stb.) miatt az az érzésem, hogy nem szorult mindenkibe kellő alázat és figyelem. Néha mintha a "Jogom van hozzá. Kifizettem, nem?!" mentalitás köszönne vissza.
Hogy konkrét dolgokban is hasznotokra legyek: böngésszétek át a korábbi hozzászólásaimat (katt a nevemre)! Az utóbbi időszakban nagy szakértője lettem a radiátorok hangtompításának, a bejárati ajtó hangszigetelésének és a kétezer forintos szúnyogháló megoldásnak.
műszaki: augusztus 19. birtokba: október 19. Volt, akinek gyorsabban ment. Egy óra alatt el tudsz olvasni minden hozzászólást, érdemes átfutni. A padokat az építő cég adta, 6 db, még nem láttam félig tele sem őket, kevesen járnak le. Sőt, mintha a házban is kevesen laknának. Nem minden lakásban, és ott is 1-2 fő. Ja, a ti utcafronti részeteken a fák nagyon közel vannak az ablakokhoz, erkélyekhez. Ez még kellemetlen lehet.
A betörésről Zsófi írt. Nem tudni többet: bemásztak az elsőre az utca felől, a nyitott erkélyajtón át bementek míg a tulaj aludt, és műszaki cuccokat vittek el.
A tüzijáték közepét nem láttam, az eső miatt, más nem volt. Ahogy elnéztem, csak a szokásos feldöntögetés, és esetleg pár cuccot levihetett az erkélyekről. Az épületben nem tudunk kárról. Ja, ha már szélvitelről esik szó. A C-ben már egyszer feldobtam egy polót az egyik erkélyre, most meg egy pár világoskék, női jellegű Reebok papucsot hoztam be a járdáról. Figyeljetek jobban oda, mit raktok ki az utca felöli erkélyekre!
Ugyan nem kert fele néz az ablakunk, de megfordulok benne. Már most nagyon szép a Ti oldalatok is. Ügyesen összekapcsolták a mi (régi) ágyásainkkal. Szóval szép tágas kertünk lesz:-)
Ejha!! Nem is gondoltam volna, hogy ennyien válaszoltok!
Tényleg köszi Mindenkinek a tanácsokat, bármi esetleg még eszetekbe jut csak írjátok meg, mert amennyire időm engedi olvasom és válaszolok.
Fineszedző: köszi neked külön a számadatokat. Már fejbe megy a kalkulálás, hogy mekkora fenyőre lesz idén málna.... :)
Zsoofika: megmondom neked őszíntén, ha esetleg egy hasonló balfék/ek/et fognék ki, mint akiket leírtál, akkor szegény/ek/nek nem lesz jó sorsa, mert nem én fogok kikészülni, hanem ő! Sok hasonló emberrel dolgozok együtt /sajnos/ és nem éri meg a xanax-hoz nyúlni. De mindenképp megfontolom a dolgot....
Malacmalac: nagyon komoly az anyagod! Már a nyomtatóban is van...
AndreW77: Értettem! A "költözési hulladék elszállításáról mindenki maga gondoskodik" felszólítást vettem és komolyan veszem. Egyébként a költözés szerintem nem lesz para. Szerintem hozok 4-6embert és egy nap alatt mindent betolunk a lakásba aztán egy hétig csak tili-toli lesz. /mármint elsősorban a bútorokat rendezzük el/
MadDogzCo.: D lépcsőház a mienk. Kis családommal bútorozunk be a 2. emeletre. Hát a Tied? Én nem izgulok, hogy most még a "nagyok" vannak többségben. Ami késik-elmúlik, jön még kutyára teherautó, stb. Szerintem lassan meg fognak érkezni az Ikon 2-esek.... :)
Jelenlegi infóim az Ikon 2-ről: 2 héten belül elkezdik a műszaki átadást, kulcsátadásról még nincs sejtésem.
Nektek "Nagyoknak" mikor volt a műszaki átadás és a kulcsátadás? Mennyi idő telt el közte?
Kinek az ablaka néz az ikon 2 felé? A kert már frankó vagy még csak egy rakás földkupac?
Igen, Zsófinak igaza van. Az átvetető brigádnak nulla szakértelme van, de minden javítási kérelemről lebeszél. Hát ezért fizetik őket. Ne érdekeljen!!! Ha valami nem tetszik, vetesd jegyzőkönyvbe, aztán majd eldől, hogy javítják-e. DE legyen benne a jegyzőkönyvben. Ehhez az kell, hogy ne csak mond, hanem ellenőrizd, hogy beleírták-e. Nekem nem írtak le mindent. Viszont javították ennek ellenére, tehát nem annyira rossz a helyzet, de azért ne kockáztass. Az egy óra nagyon kevés ám. (én majdnem másfélig húztam) Legyél felkészült, a legjobb egy írásbeli checklist, és jó ha még jön vki, aki ért hozzá. Ha nem majdnem üres lakást vettem volna át, akkor tuti veszek fel műszaki ellenőrt. Utólag kiderült, hogy még így is kellett volna. Számold ki, hogy a műszaki ellenőr kb 15-25 E Ft, az mennyi a lakásárhoz képest. Ne aggódj, a hibák jó részét később is javítják garanciában.
Jah, és üdv a leendő IKON2-es lakótársnak is! Sokáig kellett várni, míg az első fecskéket követted, mert azért még mindig a "nagyok" vannak többségben... Tehát welcome!
Malacka! Nagyon jó és lényegretörő az átadási segítség, amit belinkeltél, kösz érte! Szerintem minden IKON2-es ezt a 4 oldalt fogja majd az AL-es mókusok orra alá dörgölni az átadáskor! :)
A "bigbradalakóknak" is nagy riszpekt! Mi már remélhetőleg az általatok kitaposott úton csörtetünk be az új otthonunkba, többek közt az itt leírt tapasztalatokkal és jótanácsokkal felvértezve. Hiába, no, mindig a kisöcsinek a jobb! Igaz smatte? :)