Akkor igazából a külső kereső nélkül is el lehet lenni, csak a komponálásnál kell egy kis képzelőerő. :)
Még egy kérdés felmerült bennem, bár sejtem a választ: ha felrakok egy nagylátó előtétet, amitől mondjuk 35mm lesz a fókusztáv, akkor bármilyen 35mm-es képet adó kereső jó hozzá, nem csak az amelyik gyárilag jó hozzá?
Picit más: Van egy Iskra-2 harmonika kihuzatos, távmérős gépem, lő(tt) valaki ilyennel? (Ha igen, szívesen megnézném a képeket.)
Az irigyseg csunya dolog, mindig, foleg a szeretet unnepen, vagy mikor. Most a fank agai kozott kutatok, egyelore eredmenytelenul. Viszont, a szep fenyek igazan megvannak, irany a proba, legalabb egy-ket tesztfoto erejeig :)
persze alairom, nem volt egyszeru dolgotok, de ha tobbet teszek fel (pl latszik a tavmero) akkor az tul konnyu lett volna:)
igazabol ez annak megy jobban aki szerelget ilyeneket, igy az apro jelekbol felismeri mirol van szo. az jo tampont volt hogy van felhuzokarja, mert pl a ruszki gepeken inkabb tekero van.
ez egy m2-es, 58-as gyartas. sztem az egyik legjobban sikerult gep. sok olyat tud amit a kesobbieken leegyszerusitettek, foleg a sporolas jegyeben vagy egyszeruen elhagytak. e mellett tanultak az elod fogyatekossagaibol es ezen javitottak. erdekes, hogy az m2 volt az olcsojanos (az m3 utan), megis jobban hasznalhato mint az. sztem a mai napig a tokeletes tavmeros gep, egyedul a fenymero hianyzik belole (mai szemmel) de asszem ez volt az m vonal egyik csucsa (nyilvan vannak/voltak mas m kategorias gyartok is, de ezt a robosztus epitesi minoseget es anyaghasznalatot egyik se erte el). persze mindez szvsz :)
igaz mar jo egy honapja megvettem, de csak a szetszedesig jutottam, most viszont volt idom kicsit foglalkozni vele, karacsonyra kesz is lesz. lehet talalgatni mi ez.. szerencsetlen nagyon lekoszlott allapotban volt de most mar szepen mukodik csak a vegso bellitasok vannak hatra:)
A hiba nálad csak feltehetően egy szétmaródott kábel miatt lehet. Ha elemmel felhúzva tárolják, és mélyremerül, kifolyik a sav, megeszi a kábelt. Tipikus Yashica hiba. Ennek nyoma van, zöldes foltok az elemtartóban, vagy rosszabb esetben hátul a fedéllemezen a nyomógomb körül.
Ha komolyabb a gond, az tényleg lehet drága,
(van eladó eredeti japán GTN-m, újszerű, kifogástalan)