Keresés

Részletes keresés

Babco Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2009

Hát teljesen ki vagyok akadva. Még akkor is, ha úgymond a szülők "megszavazták", mert egyértelmű, hogy kényszerből tették, nem azért, mert a sima függöny helyett katicásat, a kék padok helyett meg piros virágosat akartak.

Elméletileg kötelező az úszás (gyakorlatilag is, sztem ) mert torna óra helyett van az első órában. De mi már évek óta járunk úszni, oda közel 10 e ft-ot fizetek havonta. Most ide is úgy 6ezret.

Mi van azokkal a családokkal, akik esetleg nem tudják ezt kifizetni? Ezért van az, hogy rengeteg gyerek szédeleg az órákon, mert otthon nem tudnak reggelit venni? Tényleg az a megoldás, hogy nem kell szülni? (Mondjuk az is igaz, hogy ha valaki nem tud etetni öt gyereket, akkor az csak egyet vagy kettőt szüljön.)

Pár hónapja volt egy ismeretterjesztő film, ha jól emlékszem bolíviai vagy perui kis falusi iskola tanulói minden reggel viszik az egy darab tüzifát és a pár darab krumplit. Lassan mi is ott tartunk.

A kötelező úszással az a bajom hogy engem annak idején éppenséggel nem tanítottak meg úszni, csak megútáltatták a vizet/vízbeugrálást. Egy seggfej ordibálós ürge "tanított" minket. Csak évekkel később tanított meg egy oktató úszni, sok türelemmel.

Mi van akkor, ha esetleg én igenis szeretném ha a gyerek megtanulna úszni (esetleg különórára járatom), de speciel az iskola által választott oktatót/helyszínt nem tartom megfelelőnek? És ezért még fizessek is?

Tudomásom szerint a munka törvénykönyvében benne van, ha a munkaadó kötelezi a dolgozót egy tanfolyam elvégzésére, akkor nem fizettethető ki vele (tanulmányi szerződés nem köthető). Akkor az iskolákra miért nincs ilyen jogszabály, hogy a kötelező oktatásban résztvevőktől ne kérhessenek plusz pénzt a kötelező úszás részvételért? Megáll az eszem.

Ami meg most történt velem: ritkán (hetente-kéthetente 1-2 óra)  engedem a gyerekeknek hogy tévét nézzenek, de most hivatalos iratokat kellett kitöltenem, ezért valahogy le kellett kötni a lányokat. Mivel a kedves UPC a mi területünkön megszűntette a Nickelodeont, amin azért viszonylag normális mesék mentek, maradt a Minimax. Az előbb jött a lányom, és közölte: "anya, fekete mágia van a tévében". Még kétszer ismételtettem el vele, azt hittem nem értem jól. Azt sem tudom, milyen mese volt, mert mire beértem, már a reklám ment (na azok is nagyon kellenek egy gyerekcsatornán). Csak egy nyugodt óra kellett volna, és tessék. Tegnap meg én gázoltam a kicsi lelkébe, mert kérdezte, mit eszik a zebra (illetve: az ebra). Erre mondtam, hogy füvet. És mit eszik az oroszlán? Hát a zebrát. Szegényke teljesen kétségbeesett. Ezt meg lehet valahogy magyarázni? Ezek után félek neki megmondani, hogy a képeskönyvben látott kiscsirke és a levesében úszkáló husi tulajdonképpen ugyanaz.

Előzmény: viktorya (2003)
mrs.bean Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2008
Legalább megismerkednek a szülők a közös munka alatt.:-)
Előzmény: viktorya (2007)
viktorya Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2007

Nem kötelező, de akkor a gyerekeknek nem lesz hová rakni a ruhájukat, tornazsákot, meg a benti cuccokat.  És felháborító, hogy a padokat sem tartják karban. Festve is valamikor 8 éve volt utoljára az a terem kifestve. A parketta meg igen kopott, csoda hogy nem jön fel. Így kényszerből megszavazták a szülők. Nemsokára megyünk festeni, meg a nyáron megcsinálunk mindent, ami ahhoz kell hogy ne egy koszos, ám üres teremben üljenek egész nap. Az előző osztály, akik ide jártak, viszik magukkal a függönyeiket, szekrényeiket, fogasaikat, meg mindent. Érthető, ők is pénzt adtak ki érte.

Viszont tavaly csináltatott az iskola valami sport udvart, ennek keretében egy futópályát 6 millióért. Biztos nagyon kellett, bár szerintem fölösleges.

Viszont itt a legszimpatikusabb a tanítónéni, és az egész tanári kar hozzáállása a tanításhoz és a gyerekekhez. És nem utolsó szempont, hogy közel van a kicsi ovijához, tehát bizonyos szempontból egy kicsit kényszeris volt. A másik közeli suli nem tetszett. Hát maradt ez.

Különben egy XVI. kerületi iskola. Elég régi épület. Ám az jó hír, hogy tavaly lett felújítva az összes mellékhelyiség. Tehát elvileg van ülőke is a wc-n. Az egyik szomszédunk takarít a suliban, mondta, hogy minden szünet után takarítja a wc-t, így viszonylag higiénikus is. Remélem, míg ide járunk egyben marad a suli:)

Előzmény: hodográf (2006)
hodográf Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2006
Szerintem az tök más, ha megszavazzák a szülők. Mi is adtunk be sok mindent önkéntes alapon. Na de kötelezően....
Előzmény: Törölt nick (2005)
hodográf Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2004
Te jó ég, milyen iskola ez?????? Nálunk semmi ilyesmi nem volt, azon kívül, hogy papírzsepit meg WC-papírt kell fejenként 1 csomagot bevinni egész évre. És az osztálypénz sem egetverő.
Előzmény: viktorya (2003)
viktorya Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2003

Tegnap megkaptam a gyerek iskolai felszerelésének listáját.

Brrrr. Rengeteg money :((

És az még hagyján, hogy egy csomó cuccot kell venni, az osztály teljes felszerelését, a ruhafogastól keztdve a függönyön át a polcokig, mindent a szülőknek kell állni.

Még nem is kezdte a sulit a gyerek, de már az osztálypénz be van szedve, mert természetesen a termüket is nekünk kell kifesteni.

A faliújságot is mi csináljuk, mert még egy darab parafára sincs pénze a sulinak.

A kis padok állapota meg kritikus, tehát én hülye szülő a saját költségemen csináltatom meg. A pad széle teljesen le van kopva, olyan reszelős, ami miatt a gyerekek ruhája kibolyhosodik. Hazajöttem, szóltam a páromnak, erre nagy szájhúzások közepette ( megértem ) megígérte hogy az asztalos haverja lecseréli az összes asztal lapját Végülis a teteje is totál lekopott. Csak nem értem, hová megy a rengeteg adónk, ha még egy iskolára sem költenek.

Kapunk egy üres termet, maiben csak a padok és székek vannak, és egy ócska zárható szekrény. Se egy polc, semmi. Mert azt megértem, hogy néhány cserép virágot be kéne vinni, de hogy még a váltócipős szekrényt is mi vigyük be?

Elméletileg kötelező az úszás (gyakorlatilag is, sztem ) mert torna óra helyett van az első órában. De mi már évek óta járunk úszni, oda közel 10 e ft-ot fizetek havonta. Most ide is úgy 6ezret. De az eddigit emiatt nem akarjuk abbahagyni. Még szerencse, hogy ingyenes az oktatás. :((

Csoda, hogy nem születik annyi gyerek?

viktorya Creative Commons License 2005.05.30 0 0 2002

Na nekem próbáljon a biztonsági őr beszólni. Kapna azt hiszem....

Kenyeret én már régóta csak a közelünkben lévő péknél veszek. Ott az üzem előtt egy tuti kis boltocska. Rengeteg finomság van, és tuti higiiénikus, ismerjük az eladókat, és mindig szólnak, mi a friss, mi délelőtti sütés, és nagyon rendesek, sokszor hozunk ingyért szikkadt kiflit gubának :)  És szoktak adni olyan kisebb méretű zacsit egy csomót, tök jó a fagyasztáshoz:) Meg a gyerekek kapják zacskószámra a mazsolát, mogyorót, diót, stb.

Nekem is kifordul a belem, amikor az öreglányok  mindent összetapogatnak. Talán azért is, mert én együtt élek a nagyanyámal, és tudom, hogy mennyire nem higiiénikus. Pl többször láttam, hogy nem mennek el kezet mosni wc után. De nem csak az én nagyanyám, pl a mekibe is sokan rongyolnak ki a rötyiről kézmosás nélkül. Bár ez nem korfüggő :( Vannak sajna fiatalok is :(

Pl olyan zöldségesnél se vásárolok, ahol nem én válogathatok! És felvágottat is ott veszek, ha veszek, ahol bitosan tudom, hogy tuti. Bár jobban szeretjük a lekvárt, kőrözöttet ( saját öntésű túróból ) tojáskrém, és hasonló dolgok. Apósom meg isteni kolbászt csinál. CSak néha kívánjuk meg a felvágottat. A téliszalámi az, aminek mindig kell, hogy legyen itthon ( fiúk parancsa ). De azt meg egész rúddal veszek :) 

Előzmény: Babco (1999)
MeseMeseMeskete Creative Commons License 2005.05.30 0 0 2001

Mi is azért vezettük be, mert egyszerűen nem értem utól a gyereket,
a kiabálásra nem állt meg, megütni meg nem akartam.
Az az előnye is megvan, hogy szabad a gyerek keze, akár játékról, akár
esésről van szó.
A megjegyzéseket pedig le kell nyelni! :-)

Előzmény: MeseMeseMeskete (2000)
MeseMeseMeskete Creative Commons License 2005.05.30 0 0 2000
Nekünk is van pórázunk, de mi használjuk is! :-)))
Előzmény: Babco (1999)
Babco Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1999

Viszont néhány éve láttam pont a szigeten, hogy német túristák gyerekóprázon vezettek kicsiket.

Nekem van, de nem használtam, be akarom vinni a bizományiba eladni. A hevederre lehet erősíteni egy hosszabb szíjat, akkor "pórázként" használható, ha két rövidebbet a két oldalra, akkor az etetőszék vagy babakocsi 3 pontos biztonságiövét lehet felturbózni. De az én szabadulóművész gyerekeim egy perc alatt megszöknek mindenhonnan. Betettem a kicsit a hintába, amikor kiabált a férjem, hogy valamit mutat. Mire beértem a szobába, a kicsi már ott trappolt mögöttem. Azért ez a póráz bármennyire is furcsa, mégsem hülyeség, főleg ha az ember két egyméter alatti kis manóval próbál sétálni. Még lehet, hogy a kicsinál bevetem, bár most már kezd szépen sétálni mellettem. Pár napja direkt kivittem őket babakocsi nélkül, csak úgy kézenfogva ide a lakótelepen sétálni, hogy szoktassam. Igaz, hogy leüvöltöttem a fejét néhányszor, de amikor szombaton mentünk anyámékhoz, úgy totyogott mellettem, mint a kisangyal. 

(Anyám felkötött egy-egy vízzel telt nejlonzacsit a fára, kivágta a sarkát, annyira, hogy épphogy csorgott a víz, a gyerekek azalatt zuhanyoztak, nagyon élvezték.)

A ligetbe meg már nem is járunk. Ott igen sajátos látogatóközönség van. Nem beszélve  bokrok között tanyát verő csövesekről. Meg a szipus fiatalokról. Brrr....

Egyedül én sem megyek, csak akkor, ha a barátnőm is jön a gyerekeivel.

A templomban sem háborodik fel senki a plafora festett pucér angyalkákon.

Anyám egyszer egy templomi esküvőn látta, hogy az egyik anyuka bevonult a gyóntatófülkébe szoptatni. Senki sem háborodott fel, inkább aranyosnak találták.

Nekem szerencsére sohasem szóltak be, pedig szoptattam mindenhol.

Hehe! Bevásárló közopontban mindkét gyerek beleül a kocsiba, oda ahová amúgy az árut tenném.

Hallottam, hogy ezért állítólag szólt már biztonsági őr, lehet, hogy a Kismamában olvastam, nem tudom. De azt nem értem, hogy egy zsák krumpli mennyivel tisztább, mint a gyerek ruhája. Az ételt meg úgyis becsomagolva teszik bele. Én meg azon voltam kiakadva, hogy egy nő felszállt a buszra, kezében egy kiló kenyérrel, csak úgy, zacskó és papír nélkül. Felváltva fogdosta össze a kapaszkodót és a vekni kenyeret. Ezek után én nem enném meg. Meg a kedves nyugdíjas nénikék, akik összefogdossák a polcon az összes kenyeret a piszkos kezükkel. Azokra nem szól a biztonsági őr, hogy nem higiénikus?

Előzmény: viktorya (1998)
viktorya Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1998

Most jutott eszembe, hogy a párom csináltatott valahol plasztikkártyát az alkalmazottainak. Esetleg lehet valami hasonlót a gyereknek a szülők adataival. Van csíptetős és nyakbaakaszthatós is. Bár ez a fenn-akadás ( és fulladásveszély ) miatt veszélyes lehet.

És végül is én is szórakoztattam már kisgyereket, míg a szülei előkerültek. Lehet hogy jobb lett volna azonnal felhívni őket, és hamarabb megtalálták volna.

Viszont néhány éve láttam pont a szigeten, hogy német túristák gyerekóprázon vezettek kicsiket. Lehet, hogy egy kicsit durva, viszont így tutira nem tekereg el a kölök. Néha a kisebbikemre igazán rátenném, mert többet futok utánna, mint eddig valaha életemben.

És tényleg, jó lenne valami rendszeres járőrszolgálat, mert ha ez így halad, akkor nem lesz már a jó kis szigetünk se biztonságos. A ligetbe meg már nem is járunk. Ott igen sajátos látogatóközönség van. Nem beszélve  bokrok között tanyát verő csövesekről. Meg a szipus fiatalokról. Brrr....

< amikor az utcán egy szembejövő nőről megállapítom, hogy pöttyös tangabugyi van rajta és csipkés melltartó, akkor egy szoptató anyuka miatt miért kell kiakadni. >

És itt nem is az a baj, ha kirakja ami szép. Hiszen számos művészeti alkotás szól erről. Sőt! A templomban sem háborodik fel senki a plafora festett pucér angyalkákon. És senki sem köpködi Rubens festményeit, vagy egyéb festményeket.

Csak az bosszant, hogy nem a megfelelő helyen, időben csinálják, és ha beengednek egy étterembe olyan csajokat, akikre a párom azt szokta mondani, hoy legalább megborotválkozott volna, mielőtt ilyen rövid szoknyát felvesz, vagy éppen csak el van takarva a cicije, akkor egy diszkréten szoptató anyukát, aki a családjával ment kajálni, miért kell felháborodottan kitessékelni. És ha már itt tartunk, akkor ugye elméletileg uniós szabvány szerint a nagyobb bevásárló helyen kéne szoptatóhelységet kialakítani. Én több helyen a wc-be lettem küldve ( ha mentem volna) szoptatni.

Ja! és tavaly piszok szerencsénk volt, hogy volt pótruci nálunk a szigeten, mert a gyerek pont a kutyaszarba pottyant bele. Iszonyú ideges lettem. De volt, hogy pont ott szóltam rá egy kutyásra, miután elvégezte a kutyus a dolgát, és távoztak volna, hogy szedjék össze, mert úgy illik. Kényszeredetten, de elfogadta a papírzsepiket tőlem, és összeszedte a ....

És apám!

A szigeti állatkertnél hatalmas táblákon körbe ki van függesztve, hogy az állatok egészségének védelme érdekében tilos az etetés, lazán tuszkolják be a rácson a kajákat nekik. És ha szólsz nekik, még felháborodnak. Csóri állatok...

Hehe! Bevásárló közopontban mindkét gyerek beleül a kocsiba, oda ahová amúgy az árut tenném. Aztán halmozom rájuk a cuccokat :)) Viszont hamarabb megy a szalagra rámolás. :))

Előzmény: Babco (1997)
Babco Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1997

Csak sajna a karszalag nem véd meg a nem éppen jó szándékú emberektől.

Azoktól nem, de ha csak simán elkeveredik a gyerek a tömegben, akkor azért lehet spórolni akár egy átzokogott órát is, amíg valakinek feltűnik egy kószáló kisgyerek, elviszi egy rendőrhöz és megkeresik a szülőket. Én akárhová megyek és meglátok egy kisgyereket egyedül, egyből körülnézek, hogy van-e vele valaki.

< A Második után kapott egy fülest. >

A bátyámék egyszer egy bevásárlóközpontban hagyták el a gyereket. Szétváltak, megkérdezték, hogy kivel akar menni. Azt mondta, hogy az anyjával, az apja erre elindult a dolgát intézni. Közben a kissrác meggondolta magát és azt mondta az anyjának, hogy mégis az apjával megy és utánaindult 3 méterre. Nyugisan vásárolt mindenki, az anya látta, hogy a gyerek az apja után ment, az apja azt hitte, hogy az anyjával van. Közben a gyerek elkeveredett, meglátta egy biztonságiőr, és be is mondták a nevét, hogy a szüleit keresi. De a bátyámék nem is figyeltek a hangosbemondóra, közben összetalálkoztak gyerek nélkül. Volt nagy zokogás, utána összeborulás, na a kissrácnak soha többet nem kellett kétszer mondani, hogy fogja meg az anyja kezét.

< A belépő lehet, hogy a nagycsaládosokat szűrné meg >

A nagycsaládosok egy csomó helyre kapnak ingyen belépőt.

Ők igen, én a két gyerekkel nem. Meg akkor lenne nyugdíjas belépő (mutogatós bácsika már bent is van), diák belépő (cicire rejszoló tinisrác úgyszintén), mindenki kapná a kedvezményeket, és megint azok szívnának, akik egy-vagy két gyereket nevelnek, meg azok akik dolgoznak. Annyi helyre kell fizetni, már egy sétáért kérjenek pénzt egy olyan helyen ahol végre futkározhat a gyerekem anélkül, hogy kutyasz.rba lépne? A gyerekprostitúcióval foglalkozók meg úgyis keresnek annyit, hogy lazán kifizetik a belépőt. De azért valami biztonsági szolgálat járőrözhetne a szigeten, a ligetben és a nagyobb parkokban. Tavaly volt, hogy anyukákat támadtak meg a normafánál, vagy hol?

Nem a pár mell meríti ki a közszeméremsértés fogalmát, hanem az a tény, hogy egy rakás gyerek előtt csinálják egy gyereknapi rendezvényen, ráadásul egy közparkban.

Szerintem is.

És amíg egy kismamát kiküldenek egy csomó helyről, ahol diszkréten szoptatja a gyerekét, mondván hogy az zavarja az embereket ( Kismama újságban többször lehetett olvasni )hát akkor az ilyeneket is küldjék el a közterületről.

Igen, ezen is fel vagyok háborodva, hogy amikor az utcán egy szembejövő nőről megállapítom, hogy pöttyös tangabugyi van rajta és csipkés melltartó, akkor egy szoptató anyuka miatt miért kell kiakadni.

Előzmény: viktorya (1994)
földikutya Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1996

Állítólag lehet kapni karszalagot gyerekeknek, rá lehet írni a szülő telefonszámát.

A nővérem olyasmi kitűzőt használ, mint amit a rendezvényeken/konferenciákon viselnek a résztvevők. Benne van a gyerek képe, neve + szülő telefonszáma. Utazáskor, meg ilyen zsúfolt helyeken mindig a gyerekeken van, bár még sose vették hasznát szerencsére.

Előzmény: Babco (1989)
viktorya Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1995

Azt én sem tudom, pedig erre igen is fel kéne hívni a szülők figyelmét.  >  Helyett:

Azt én sem tudom, miért, pedig...

Előzmény: viktorya (1994)
viktorya Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1994

< Állítólag lehet kapni karszalagot gyerekeknek, rá lehet írni a szülő telefonszámát. Majd akarok venni a hasonló rendezvényekre, mert egy pillanat alatt elkeveredhetnek. >

Csak sajna a karszalag nem véd meg a nem éppen jó szándékú emberektől. Noha nálunk nem divat a szervkereskedelem, és a gyerekprostitúció, de volt már kis országunkban is ilyenre példa. Egy rendőr ismerősünktől hallottam, hogy nem egy gyermek-eltűnési ügy végződött hasonlóval kis hazánkban is. Csak éppen nem csinálnak neki nagy hírverést. Azt én sem tudom, pedig erre igen is fel kéne hívni a szülők figyelmét.

< A Második után kapott egy fülest. >

Azóta is lelkiismeret furdalásom van. Iszonyúan nem szeretem megütni a gyereket. De azért ha könyörgésem ellenére is eltűnik, mert éppen nem vettem meg neki a bóvli kisautót az árustó, hát megérdemli a pofont.

< A belépő lehet, hogy a nagycsaládosokat szűrné meg >

A nagycsaládosok egy csomó helyre kapnak ingyen belépőt. Ezt azért tudom, mert a barátnőméknek 5 van. Ha belépnek az egyesületbe, akkor rengeteg helyre kapnak.

Különben meg erről az a véleményem, hogy - noha tisztelem azokat, akik több gyereket nevelnek - de én is azért nem szültem többet, mert tudom, hogy ezt a ketőt biztonságban, úgy tudom felnevelni, hogy mindent meg tudjak nekik adni. Pedig minden vágyam, hogy még legalább egy legyen. De nagyon félek, hogy az már anyagilag hátrányosan érintené ezt a kettőt. Főleg, hogy a kicsi betegsége miatt nem tudok visszamenni dolgozni.

< Pár mell tényleg kimeríti a közszeméremsértés fogalmát??? :-O >

Nem a pár mell meríti ki a közszeméremsértés fogalmát, hanem az a tény, hogy egy rakás gyerek előtt csinálják egy gyereknapi rendezvényen, ráadásul egy közparkban. És gyerekrendezvényen a hatéves fiam ne a ciciket bámulja. Akkor ennyi erővel fölösleges betiltani az olyan plakátokat, ahol meztelen emberek vannak

( néhány éve volt ilyenből botrány, amikor az a plakát került utcákra, ahol egy néger férfikéz takarta el egy nő mellét ). Sőt! Az ovoda és iskola melletti kisközértbe se lehet kapni erotikus lapokat. Pl nálunk egy jópár ilyen közértbe betiltották az ilyen

újságok árusítását.

Nem az a bajom, hogy félpucéran napozik, de tegye azt ott, ahol nem zavar vele senkit. És nem csaknekem volt vele bajom. Néhány kisgyerekét terelgető apuka is kiakadt rajta, pedig hát azok ugye férfiak voltak. És régebben én is napoztam felső nélkül, de az erre kijelölt helyeken. Pl a strand női napozójában. Vagy egy városszéli bányatavon.  És amíg egy kismamát kiküldenek egy csomó helyről, ahol diszkréten szoptatja a gyerekét, mondván hogy az zavarja az embereket ( Kismama újságban többször lehetett olvasni )hát akkor az ilyeneket is küldjék el a közterületről.

Lovászi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1993
Még szép, a découpage ragasztó alapból vízben oldódó, csak a textilre való, meg a repesztőlakk nem. Legalábbis az enyémek.
Előzmény: kriszi (1985)
bokor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1992
Lehet, hogy nem ildomos, node közszeméremsértés? Egy szintre emelni a farokverős mutogatósokkal?
Előzmény: Babco (1991)
Babco Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1991
Engem speciel nem zavar, én korábban monokiniztem, de azért gyermeknapon a Margitsziget közepén talán mégsem tenném. Egy strandon oké, akárhányan is vannak, de egy közparkban rendezvény idején szerintem nem éppen ildomos.
Előzmény: bokor (1990)
bokor Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1990

Pár mell tényleg kimeríti a közszeméremsértés fogalmát??? :-O

Előzmény: viktorya (1988)
Babco Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1989

Egy félreesőbb helyen valami mutogatósbácsiba botlott.

A barátnőmmel a Városligetben szoptattunk egy takarón. Egymás felé fordulva, viszonylag diszkréten. A közelünkben három gyerek, egy tizenéves kislány és két kisebb játszadozott. Egyszercsak egy ürgét láttunk, aki a bokorban verte a farkát. Kihívtuk a rendőrséget, szóltunk a gyerekeknek, hogy menjenek el. Kb. fél óra múlva láttunk egy rendőrautót. Azóta, ha a barátnőmmel ott sétálunk és véletlenül meglátunk egy rendőrautót, akkor viccelődve jegyezzük meg, na igen, most ért ide.

Kb két hete meg a bokorban láttunk egy pasit, aki szintén magával játszott, és a másik oldalra pillantgatott. Én feltűnő mozdulattal elővettem a telefonomat, a barátnőm a digitális gépét, erre a mókus elinalt. Azt hittük a másik oldalon valami csinos nő napozhat, de csak két tinilányt láttunk állig felöltözve, meg néhány kutyát. Azért kíváncsi lennék, mi volt olyan szexi.

Megfordult a fejemben az is, hogy tényleg nem lenne hátrány, ha belépő szednének a szigerte, talán megszűrné egy kicsit a közönséget.

A mutogatós lehet, hogy simán kifizetné a belépőt, míg én kétszer is meggondolnám, hogy elmegyek-e a gyerekekkel. A belépő lehet, hogy a nagycsaládosokat szűrné meg, és egyel kevesebb hely lenne, ahol szórakozhatnának és úgy el lehet engedni a gyereket, hogy a legkisebb az esélye, hogy kutya sz.rba lép, vagy nekimegy egy kutya. A liget egyes részei olyan piszkosak, hogy nem lehet egy takarót leteríteni.

A nagyfiam kétszer tűnt el a szemem elől, egy pillanat alatt. Hát majdnem frászt kaptam, míg megtaláltam. 

Állítólag lehet kapni karszalagot gyerekeknek, rá lehet írni a szülő telefonszámát. Majd akarok venni a hasonló rendezvényekre, mert egy pillanat alatt elkeveredhetnek. Amikor a barátnőmmel 4 gyerekkel voltunk a játszótéren, folyton számoltunk. Aztán rájöttünk, hogy az egyik nem a miénk, csak odaült homokozni a lányaink mellé. Szerencsére az egyik kicsi még nem járt messze.

Második után kapott egy fülest. Leüvöltöttem a haját, ezután tudott szépen velünk jönni. Miért kell időnként kivívni maguknak egy nyaklevest?

Most, bár már előre szarul érzem miatta, de lehet, hogy a következő alkalommal, ha a lányom előreszalad, és nem áll meg ha üvöltök neki, kap egyet. Sajnos a saját biztonsága múlik ezen, és ha szép szóval nem érti... Egyszerűen nem tudom vele megértetni, hogy mennyire veszélyes az, amit csinál. Legutóbb jöttünk motorral - jó, messze nem volt autóút, de akkor is. A 3 éves előre száguldott, a 1,5 éves hátul vánszorgott. Kiabáltam a nagynak, hogy azonnal álljon meg a ház sarkánál, de már kanyarodott is be, és csak a kapuban állt meg. A kicsit meg nem hagyhattam magára.

Előzmény: viktorya (1988)
viktorya Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1988

Ma kint voltunk a skacokkal a Margitszigeten, ugye ahol gyereknapot tartottak. Mi pl. spec a Levente Péterre mentünk. Előtte volt valami operett-valami. Aztán sétáltunk egy jóízűt, közben felháborodtam kicsit, mert a sok gyerek között ott napoztak félmeztelenül a csajok. Az állatkertnél találkoztunk egy ismerősömmel, aki tanulni ment ki, mert vizsgázik. Egy félreesőbb helyen valami mutogatósbácsiba botlott. És egy darab rendőrt nem láttunk, hogy szóljunk nekik. Ill az Árpád-híd felőli oldalon, ahol az autósokat b.sztatták. De könyörgöm! Miért egy gyerekekel teli helyen kell félpucéran napozni? Ez is kimeríti a közszemérem sértés fogalmát! Én igazán nem vagyok prűd, de azért mindennek meg van a határa.

Megfordult a fejemben az is, hogy tényleg nem lenne hátrány, ha belépő szednének a szigerte, talán megszűrné egy kicsit a közönséget. És mondjuk a bringásoknak is kijelölhetnének utakat ahol mehetnek, mert enyhén szólva veszélyesen közlekednek. Néhányszor úgy kellett a gyereket elrátanom előlük, kishíján elcsapták.

Mindezt leszámítva viszonylag jó volt a napunk.  A nagyfiam kétszer tűnt el a szemem elől, egy pillanat alatt. Hát majdnem frászt kaptam, míg megtaláltam. A Második után kapott egy fülest. Leüvöltöttem a haját, ezután tudott szépen velünk jönni. Miért kell időnként kivívni maguknak egy nyaklevest? Néha az az érzésem, hogy kifejezetten kívánja, hogy kikapjon, hogy aztán tudjon viselkedni.

Viszont a kisebbiket megdícsértem, mert képes volt végigcsinálni velünk ezt a napot, hogy egyszer se kellett bepisilés miatt átöltöztetni. A sziget-séta után elmentünk a 4-6-ossal a király utcába a pizza-hutba. És ott is tudtak normálisan viselkedni, persze előtte meg lettek fenyegetve, hogy nem kapnak fagyit, ha balhéznak. De végül kaptak fagyit.:) És iszonyú büszke vagyok magamra, mert nem engedtem a könyörgésnek, és nem vettünk semmi vackot, amit úgy se használnak később :)

Eddig mindig be tudtak palizni valamire :(

viktorya Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1987

Köszi a tanácsokat!

Megpróbálom kimosni egyszerűen. Aztán meglátjuk.

MeseMeseMeskete Creative Commons License 2005.05.29 0 0 1986

Szia!

Ragasztóra ugyan nincs tapasztalatom, de a szurkot a sárga nadrágból

(leült a kislányom a szegedi szabadtérin a színpadra) egy persiles áztatás

kivitte nyom nélkül. Így én is először a síma mosást választanám, csak én persillel (ez itt a reklám helye).

A vasalót azért nem merem ajánlani, csak maximum mostmárúgyismindegymégeztkipróbálom utolsó megoldásként, mert az könnyen bele is égetheti az anyagba, és akkor nincs visszaút.

Mesó

Előzmény: viktorya (1981)
kriszi Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1985
Próbáld meg elsőzör simán kimosni. Nekem ugyanis minden ellenkező híreszteléssel szemben kijött a ruhából meg az ecsetből is.
Előzmény: viktorya (1983)
viktorya Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1983

Köszi, megpróbálom.

Talán kevésbé feltűnő egy kis fakulás egy keki zöld gatyán, mint a ragasztó. Max később befestem.

Előzmény: hodográf (1982)
hodográf Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1982
Próbáld meg acetonnal. A pillanatragasztót tudom, hogy az oldja. Viszont tartok tőle, hogy a színnek se tesz jót.
Előzmény: viktorya (1981)
viktorya Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1981

S O S  HELP!!!

Kézművesek! Egy kis segítséget kérek!  Mivel jön ki a decoupage ( remélem jól írtam ) ragsztó a ruhából?

Gyereknapon baleset történt, de nem a gyerekkel, hanem VELEEEM! Olyan béna voltam, hogy beleültem a ragaszóba :(

A kedvenc gatyám ülepén ott éktelenkedik egy folt :(( 

Babco Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1980
Biztos annak is trágyadombot csináltak a kölkei a lakásból.
Előzmény: Babco (1979)
Babco Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1979

Örömmel jelentem, függöny megmentve. Kijött a maszat vizes ruhával. A macit viszont ki kellett mosni, mert filccel ki lett dekorálva. Térdreborulás és lábcsók a mosható filctoll feltalálójának.

rocher Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1978
Még bejöhet!!!
Előzmény: hodográf (1970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!