A papír könnyen hamisítható, a kártya védett dokumentum, a QR kód tartalmazza azt a linket, amiről be tudsz lépni a saját fiókodba ami az oltási adataid tartalmazza.
Oké, értem én - csakhogy a kártya kevesebb adatot tartalmaz, mint a papír.
Mibe került volna felvezetni a kártyára (de legalább a linkre) - hogy mégis milyen típusú oltást kaptál ?
Kaptál valamit! Mit? Nem tudjuk.
Nem márkanevet, vagy gyártót - bár mi a faszért kellene titkolni azt is, ha egyszer az állam szerezte be, legálisan - hanem a típust, azt azért illett volna megjelölni.
Ez mazohistáknak való. Meg vaskalapos legószeretőknek, akik állítják, hogy felesleges a lakókocsi mert sátras utánfutó is ugyanúgy használható. Hogy annyiba kerül mint egy igazi lakó de a használhatósága erősen korlátozott, ráadasul egy valag idő/munka a ki/be pakolás........na az meg az énmegmondtam embereket nem érdekli.
Így van, a kártya gyakorlatilag egy eszköz az érvényességet igazoló oldalhoz, ahol bármikor letilthatják, hogy már nem vagy érvényes.
Ez majd kb. akkor lesz igazán fontos mikor egyes vakcinákról meg tudják állapítani, hogy meddig tart a hatásuk, mer most még csak találgatás van, nincs vizsgálható alany. Mindegyikre egy alap 6 hónapot mondanak, aztán majd kiderül.
A papír könnyen hamisítható, a kártya védett dokumentum, a QR kód tartalmazza azt a linket, amiről be tudsz lépni a saját fiókodba ami az oltási adataid tartalmazza.
Teljesen egyértelmű a szabályozás, nem tudom min lepődtél meg.
Örülök, hogy neked ennyire egyértelmű - nekem azért felvetődött, hogy ha a kártyát az oltási igazolás alapján állítják ki - akkor az oltási igazolás miért nem elég?
A plasztik kártya még annyi információt sem tartalmaz mint az oltási igazolás - vagyis az oltási igazolás egy magasabb szintű dokumentum. Akkor miért is nem elég - azon kívül, hogy "csak".
Nekem az se tök világos (bár ez már nem szállásadó probléma) - hogy ha a plasztikot már az első oltás után gyorsan kiállítják - akkor mi különbözteti meg a már 2 oltást kapottaktól?
Szombaton voltunk a kempingbe... illetve csak lettünk volna, mert engem elhajtottak.
Ugyanis nem kaptam még kézhez az oltási kártyámat - és az oltási (papír) igazolvány nem elég, csak a plasztik-kártya.
Én Veszprémből még túléltem a dolgot - de aki Pestről, vagy még messzebbről rongyol le és ugyanígy elhajtják már a kapuból - gondolom abból ez kiválthatja a Tourette szindrómakezdeti jeleit :-))))
Ezt bele tudod dugni a 110-es lefolyó csőbe. Felül pedig kúposan (e-hez a cucchoz lejtősen) kibetonozod. Akár minden lakjó hely alá, akár csak egy ürítő helyet csinálsz. Bűzelzárós és télen sem lesz vele gondod, mert kifolyik belőle a víz.
A kérdés nem ez volt hanem, hogy milyen bekötése van a lakókocsi szennyvíz bekötésének.
Normál lakókocsinak nincs szennyvíz kivezetése; az ún. szürkevíz (mosdó, mosogató, zuhany) vagy egy gyűjtőtartályba folyik, vagy (és ez a gyakoribb) egy csövön simán ki alul. A WC tartály pedig kivehető, és általában egy nagyobb mosdókagylóhoz hasonló lefolyóba lehet üríteni. A telepített lakókocsiknál előfordulhat fix bekötés, de arra tudtommal nincs szabvány. Ha csinálsz egy csendes sarokban egy bidét egy plusz csappal (rajta egy méteres slag, kiöblíteni a tartályt), az szerintem megfelelő lehet.
Van Balatonnál egy kis hétvégi házam amit elkezdtem felújítani, fő csapás vonal a turisztikai, szezonális kiadás céllal. Most jutottam el addig, hogy a régi emésztő gödör helyett egy újat építek. Felmerült a gondolat, hogy lakókocsi, lakó autó baráttá teszem a helyet. A kialakítandó parkoló rész nagysága, víz (hálózati), áram megoldott, viszont sehol nem találtam arról leírást, hogy a szennyvíz bekötése milyen módon csatlakozik a lakókocsihoz lakó autóhoz. Arra gondoltam, hogy az új emésztő tisztító (szippantó) nyíláson kívűl egy másik fed lappal lezárható aknát is készítek amiben a csatlakozási pontot kiépítem. Ezt a csatlakozási pontot szeretném megtudni, hogy milyen? Elég egy 110 mm cső kiállás erre lehet légmentesen kötni vagy kell valamilyen speciális csonk?
Hogy tud valaki ilyen lepra körülményeket teremteni magának? A pofámról leégne minden ha valaki meglátná, nemhogy még képekkel pénzért áruljam ezt a kritikán aluli putrit.
Egy valamikor szebb napokat és jobb gazdát látott Hobby.....és még a lemez radiátor is fel van fúrva az oldalára. Ez valami elmebeteg guberáló lehet. Jászszentandráson lehet sok ilyet látni.