A useradatokat kell megmentened, ezt default-ban a My Documents alatt letrehozott EA konyvtarban talalod. Esetleg telepitsd, majd masold be az uj konyvtarakba a regibol hozott adatokat.
Szia, hát nekem az angol nyelvű játékomat becserélték magyar nyelvű DVD-re egy 576 boltban, az biztos. A családot biztosan meg lehet menteni, de én az egészet újratelepítettem és a nulláról kezdtem. Ja, és az egyetem is magyarul van meg, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni, hogy angol kiegészítéssel hogy megy.
be kell menni a varosba, venni ruhakat a boltban (amibe oltoztetni akarod) es utana kell egy szekreny is. utana a szekrenyre kattintva talalsz utasitast, persze csak azokat tudod felvenni, amiket megvettel. (de a gyerekeknel is ez a helyzet.)
Vigyazz, olyan mintha leallna a gep, turelmesnek kell lenni, mikor a ruhafogasnal vallogat a Sim. Varni kell, es akkro feljon a ruhas kepernyo.
Más fórumokon, sims-es oldalakon is olvastam, hogy akkor ragadják el őket, mikor a látcsővel szórakoznak, a cheat is ennél a tárgynál jelenik meg. Sz'al valószínű, hogy kell hozzá. Azt nem tudom, hogy melyik helyen milyen gyakori az UFO mozgás, de Strangeville-ben már eleve laknak idegenek is. Talán az UFO roncs lerakása segíthet vagy a sivatagos terep is hozzájárulhat... fene tudja.
Jaja, tényleg meteorveszélynek van kitéve az a sim, amelyik heverészve bámul, de a jakuzziba is bele tud csapni a villám... Ezek véletlen jelenségek, de van patch a kiiktatásukhoz. Nekem eddig csak a szervízembert csapta agyon az áram, miközben a mosogatógépet javította... Érdekes, hogy a házigazdák közül (kb. közepes, vagy kicsit jobb mechanical skill-lel), mikor ők javították, megrázta őket, ugyan (többször is), de nem haltak bele.
Közerkölcsrombolás: minden tevékenységem, amivel beavatkozok a sim-ek életébe :)))
Az egbelato kell az ufo latashoz? Mert nekem a kivansagok kozott mar szerepelt, hogy ufot szeretne az illeto latni, de eloidezni nem tudtam, pedig altalaban egbelatoval fejlesztem oket, mert annak orulnek. Viszont hallottam olyat, hogy ha siman csak fekszenek a fuben es ugy nezik a csillagokat, akkor agyoncsaphatja oket egy meteor... eleg gaz.
Kozerkolcsrombolason mit ertesz? Nappal kukkolast?
Én is csak hozzájutottam :) Egyébként az emberrablás nem Egyetem függő!
Egyébként, bárhová lehetsz UFO roncsot (azt nem tudom, hogy ettől növekszik-e az emberrablások száma), csak a falu képernyőjén kell építkezni és ott megtalálható. Szép nagy terület kell neki.
Én Pleasantview közerkölcsét rombolom. Innen nem vittek el senkit, pedig elég sok családdal játszom és majdnem mindegyiknek van "égbelátó"-ja :) Igaz, hogy UFO roncs nincs...
Ha a cheat panelba (SHIFT+CTRL+C-re jön elő) beírod: boolprop testingcheatsenabled true, majd ENTER, ezután a SHIFT+et nyomva és a távcsőre kattintva (lehet, hogy jobb gombbal kell... hirtelen elbizonytalanodtam... de rá fogsz jönni) a menük között választhatod, hogy az emberkédet direkt rabolják el!
Nekem is született ufó-gyerek, de nem lett zöld a bőre, csak a szemei meg az orra utal a földönkívüli ősre :) Az (ember) apjának custom skin-e van, kíváncsi leszek, hogy azt örökölte-e vagy csak kapott egyet az alapkészletből...
Az egyik altalam krealt community helyen a lakok a betonban usznak, miutan kijottek a medencebol. Vagy a fuvon. Roppant muris, csak az a baj, hogy igy nem tudnak beszallni a taxiba es hazamenni, es vegelgyengulest kapnak. Otlet?
nekem eltüntek az eddig több rétegben megjelent lakók! pontosan nem tudom, mitől, de azután történt, hogy letöltöttem pár javítást innen, (és persze feltettem): http://www.modthesims2.com /
mod the sims 2 > Forums > Downloads v2 > HacksGameplay Hacks
Rengeteg gamehack, javítás is van. Valamint egy csomó oldalon csak a színezett dolgokat lehet letölteni, amik az eredeti mesh-file nélkül nem mennek. Na, azokat is meg lehet itt találni!
"At the end of the line called "Target", add a space after the existing text and type "-r800x600" at the end of the path name."
Ez van a readme.txt-ben...
Ez kb. azt írja, hogy a CÉL mező végén a meglévő szöveg UTÁN nyomj SPACE-t, majd írd be a -r800x600. Így fog kinézni a vége Sims2.exe -r800x600 Ez csak annyit jelent, hogy a sims2-t a 800x600-as paraméterrel indítod.
Szeretném futtatni a The Sims 2-őt 800x600-as felbontásban, és a readme írja is hogy meglehet tenni a következőéppen: A játék parancsikonjáról kell készíteni wgy másolatot, és ennek a tulajdonságaiban a célt kell átírni a következőre : -r800x600. De ez nekem nem működik, mert ezt írja ki: A Cél mezőben megadott elérési útvonal érvénytelen. Ellenőrizze a fáljnév vagy az útvonal helyességét. Kérem szépen valaki segítsen rajtam !
Már regeltem a CD-met a TS2 oldalán és segítséget is kértem tőlük igaz ez kicsit időigényes volt, mert angol szöveget írkálni "hivatalos" környezetben nekem még nem megy ezért az angol tanárommal közösen lefordítottuk...de most nem ez a lényeg. Ezt a segítésg levelet elküldtem a hivatalos oldalon feltüntetett emai címre, de semmi válasz nem érkezett még pedig már jó 1 hónap el is telt azóta.
Ezért msot önnáló módun keresem a hibákat, hogy mi miért is történik.
A patcet leszedtem fel tettem és tényleg az ikon gondok megoldodtak. De most egy olyan hiba lépet fel, hogy ha egyedül költözök be a házba akkor egy telcsit beteszek a házba és elmentem és kilépek ahol van a lakótelep akkor a házam felett több rétegben a síkban(majd mindjárt fel teszem a képet, hogy hogy is kell elképzelni) meg jelenik annak a karakternek a képe aki oda beköltözött. Elég zavaró :( Ja és a házak fala ezek után sem jelenik meg a patch hatására sem...
Egyedüli javulás kismértékben a mentés lett annak ellenére, hogy nem kapcsoltam ki amiket mondtál. Meg persze a Sims 2 ikonok a játékban. Kb ennyi a javulás amit tapasztaltam. Ja meg a gép elhalás "már csak" a mentésnél van, de ez is elég...
Most majd megpróbálom a legújjabb Detonatort feltenni hát ha az segít a grafikai hibákon. Már ötletem nekem sincs :(
A gép elhalás az nálam CSAK is ennél a játéknál lépet elő. Semmi márnál, pedig van egy jó pár tervezőprogi és sok már igen komolyan igénybe végő programom és ezeknél nem tapasztalom azt amit ennél a játéknál.
Hát a ramot most felfogom javítani, mert msot tényleg ez a leghátrányosabb a gépben. Lehet, hogyha kijön az egy RAM foglalatos 1GB-os RAM akkor veszek 4et és lesz 4GB-os RAM a gépben és repülni fog :))
Még1x köszi a segítséget és ha még eszedbe jut valami akkor írd meg :)
Ja esetleg nem tudsz olyan TS2 oldalt mondani ahol INGYEN lehet jó cuccokat letölteni? a sims.lap.hu kifújva vagy leszámítva!!
Ha eredeti a jatekod, akkor regisztralj be a hivatalos ts2 oldalra, es hivatalbol segitseget nyujtanak neked a fejlesztok. Van egy patch file is, amit le lehet tolteni, lehet, hogy az megjavitja. Az, hogy hirtelen lehal a gep, sajna "normal" dolog. Azaz, mielott elinditod a jatekot, minden hatterben futo dolgot kapcsolj ki. Osszes office alkalmazast pl, de a messengert foleg, meg adware sw-ket, winpatrolokat ilyesmit.
Tobb otletem nincs, mert a konfigod elvileg OK ehhez a jatekhoz. Esetleg a RAM-ot emelhetned.
Nekem most egy új probléma merült fel a Sims2-nél. Mielőtt bárki megkérdezné EREDETI a játék.
A baj az az, hogy ha építem a házat és egy új tárgyat akarok betenni a házba mondjuk egy asztalt. Ekkor egyszerűen meghal a gép és úgy 1-2perc múlva újra játszhatok és akkor a kiválasztot tárgyat odatehetem ahová szeretném.
Meg egy olyan problémám is van, hogy én kreáltam egy karaktert és egyszerűen az oldalső menüben a feje nem jelenik meg abba a kis ikonban.
De ha már itt tartunk akkor már mikor felépítetm egy teljesen új házat akkor meg nem látom a falakat.
Mit tegyek ezeknél a hibáknál?
Már a gépet újra tettem!
A gépem egy P4 3,0GHz 512MB RAM GForce4 Ti4200 128MB és XP op.rendszer
Ti mit tanácsoltok. A játékot márhol is kipróbáltam ott viszon csak a fej ikonokat nem jelenítete meg.
Semmikeppen. Eloszor is tenyleg "rated" azaz, nem is adhato el 16 alatt, legalabbis amerikaban. Szarkasztikus humor van benne, amit nem ert egy kisgyerek, es a nagykoru simek hazaseletet elnek. Ha meghal egy sim az is eleg durva lehet. Az udvarlas is igen direktben van abrazolva. Mondjuk nyilvan attol fugg, hogy te hogy neveled a gyerekeidet, meg ok milyenek. Az enyemek jatszhatnak vele, de nem egyedul. Mert tenyleg klassz hazakat, lakasokat lehet epiteni, kerteket, es muris ahogy a simek "elnek", de felugyelet nelkul nem engednem oket kattintgatni. Szoval ulnek az olemben es egyutt jatszunk, es gondosan figyelek, hogy ne tevedjenek "cikis" helyekre. Mondjuk az en lanyom csak 7 eves a fiam meg 4, de szerintem meg jo nehany evig nem fogom engedni oket ezzel egyedul jatszani. Van sok mas jatek, ami egyreszt kifejezetten gyerekeknek van, masreszt gondolkodos-epitos es fejleszto jellegu.
Tegnap becsereltem a simsemet magyarra. Hat nem vagyok elajulva tole. Ott kezdodik, hogy egy par szoveg angol maradt, mondjuk nem ertem miert.Amikor terkepet valasztok, az tortenet angol, a terkepen a bevasarlo, meg ezek is angol, meg a takarito is angolol koszon el. Lehet, hogy ezek a megmaradt mentesek miatt vannak, nemtom.
Egyebkent nem rossz, csak a ki megszokta az angolt, es regota jatszik vele, annak fura lesz, mert olvasni kell a beszelgetesek alatt, hogy mit is akarsz.