A Móra oldalán láttam a borítót(vagyis eredetileg nem ott,de ott lehet megnézni...:)
A 11. már megjelent angolul!!!!!Szval siess megrendelni,mert akkor már 4-en leszünk,akik megrendelték:)))
1ébként néha a Piroska is csinál ilyen átírásokat,pl. a 9.-ben is kihagyott néhány mondatot/átírt....a 10.ben még nem tudom,hogy mit csinált,de az biztos,hogy ott is lesz mit átírnia:P
Hehe...nem én akartam ott abbahagyni, eccerűen ez a fejezet vége. Egyébként bátyám belémkötött, ahol azt mondja Harkat "mióta tesznek a vámpírok olyan dolgokat, aminek értelme is van?" inkább azt kellett volna írnom: "Mióta tesznek meg a vámpírok bármit, csak azért, mert van értelme?" Kicsit elferdítettem a szöveget, az én verzióm kicsit durvább...na, túlbuzogtam.
Mikor jelenik meg a magyar verzió? S mikor a 11. angolul? Igyekszem majd én is megszerezni:)
Hát,télleg kár volt abbahagyni pont ott...:S...bár azért még emléxem,hogy ezután minek kell következnie;)
Nekem nincs bajom a filmmel,ha nem bénázzák el...de ha igen,akkor...akkor sem tudok semmit tenni.Max nem nézem meg a köv. részeket(ha többe rakják...),de azt úgysem bírnám ki,biztos lenne egy-két helyes színész,aki miatt muszáj lenne megnézni:))...ez már csak így szokott lenni:)Az a baj,hogy a film után jön a sok filmrajongó,akik a filmből indulnak ki...
Láttátok a 10.borítóját(a magyarról beszélek!:) )?Én tegnap(...vagy tegnapelőtt?:) ) láttam.Egész jó,de vannak sokkal-sokkal jobb borítók is;)
Hát télleg a legizgisebb résznél hagytad abba, de nem baj már mindjárt itt a magyar is. Mondjuk még várni kell, de mindig azt mondogatom hogy már csak kicsi kell és itt van a kezemben a könyv. Íriszke meg már a 11. en gondolkodik. :-((
Amúgy szerintem is igen furcsa lenne Tom Felton Darrennek, de én Heath Ledgert sem tudom elképzelni Kurdának. Mondjuk én nem is szeretném, hogy meg legyen filmesítve, akkor csak reklámfogás lenne és a könyv teljesen háttérbe szorulna.
jézus, a legérdekesebb résznél abbahagyni, ez kinzás.:) de én inkább nem szólok, mert ha szorgalmasabb vagyok, kiolvashattam volna.
nem ugrik be kapásból, melyik az a szinész, akit Kurda szerepére mondtatok. mikben játszottt?
azért Tom Felton télleg egy kicsit durva lenne, bár a szinészt imádom.
Holnapután nyelvvizsgám lesz, szóval összekaptam magam, osztan fordítottm. Szerepötletem sajna nincs:(
A 3. fejezetnek a legvége (végre:)
De nem hittük, hogy a vámpírok aggódnának emiatt- mondta Alice.- A vámpír klán számára a vérszipolyok jelentik az igazi fenyegetést. Az ő részükre a vémberek csak egy kis kellemetlenséget jelentenek.
-Ekkor döntöttem úgy, hogy tűzzel harcolunk a tűz ellen.- Debbie arca szokatlanul kemény volt.- ez a mi problémánk. Azt mondtam embereket kell toboroznunk a vémberek legyőzésére, most, mielőtt túlságosan megerősödnének. Általánosságban beszéltem ugyan, mikor azt mondtam a ’mienk’ és ’mi’ de amint kimondtam, rájöttem, hogy ez nem általános volt- hanem személyes.
-Az áldozatok másokra várnak, hogy küzdjenek az érdekükben.- mondta Alice nyersen. – Azok, akik nem akarnak áldozattá válni, saját magukért harcolnak.
Mire a nap felkelt, a pár azt a tervet készítette, hogy a Vámpírok Hegyére utaznak, kicsikarni a Hercegek beleegyezését, majd sereget állítanak emberekből a vémberek fenyegetése ellen. A vámpírok és vérsziponyok nem használhatnak pisztoly, vagy íjat és nyilat- megvérezésükkor fogadalmat kötnek, hogy nem nyúlnak ilyen fegyverekhez- de a vémbereket nem kötik ilyen törvények. Alice és Debbie seregét sem kötnék. A vámpírok segítségével nyomon követhetnék a vémbereket, és egyenlő viszonyok közt ütközhetnének meg velük.
-Már majdnem készen voltunk a csomagolással, mikor beugrott egy óriási baklövésük a tervben: nem tudtuk merre van a Vámpírok Hegye!- nevetett Debbie.
Ekkor Alice előszedte a papírdarabot, amit Evanna adott neki. Visszatérve lakására kigöngyölítette és megtalálta az irányt oda, ahol a Rémségek Cirkusza épp állomásozott- itt, a vízesés mellett.
-De Evanna hónapokkal ezelőtt adta nektek azt a papírt.- tiltakoztam- Honnan tudhatta, hogy hol lesz a Rémségek Cirkusza?
Alice vállat vont- Ezen igyekeztem inkább nem gondolkodni. Már éppen megemésztettem a vámpírok létezését, de a jövőbelátó boszorkányok… az túl nagy lépés lenne. Jobban szeretem azt hinni, hogy egyeztetett a pasival, aki ezt a helyet irányítja, mielőtt velünk találkozott.
-Bár ez nem magyarázza, hogyan tudhatta, mikor fogjuk elolvasni az üzenetet…-fűzte hozzá Debbie egyet kacsintva.
-Azt hiszem ez azt jelenti a mi feladatunk…elkalauzolni titeket a Vámpírok hegyére- merengett Harkat.
-Úgy tűnik.- mondta Alice.- Hacsak nincsenek más terveitek.
Harkat rám nézett Amikor Mr. Crepsley meghalt, tisztáztam magamban, hogy egy darabig nem akarok semmit a vámpírokkal. Ez a hívás nekem szólt.
-Nincs sok kedvem visszatérni- sóhajtottam fel- Még mindig túl korai. De ez fontos, és úgy gondolom, nincs sok választásom. Megmutatom nektek az utat, s ugyanígy talán lehetek közvetítő köztetek és a tábornokok közt.
-Mi is így gondolkoztunk- Debbie mosolygott és megszorongatta a kezemet.- Nem biztos, hogy a vámpírok komolyan vesznek két emberi nőt, akik azzal az ajánlattal fordulnak hozzájuk, hogy segeret gyűjtetnek a segítségükre. Alig tudunk valamit a módszereikről és szokásaikról. Kell valaki, aki eligazít minket.
-Nem vagyok biztos benne, hogy a hercegek…el fogják fogadni az indítványotokat.- mondta Harkat- a vámpírok mindig is…a saját csatákat vívták. Azt hiszem most is ugyanígy akarnának tenni, akkor is….ha túlerő esküszik össze ellenük.
-Ha ezt teszik, egyedül fogunk a vémberekkel harcolni.- jelentette ki Alice- De őrültek, ha semmibe vesznek minket, és amint én láttam, a vámpírok nem őrültek.
-Ennek van értelme- mondtam- Küldjünk embereket a vémberek ellen, és a vámpír klán szabadon koncentrálhat a vérszipolyokra.
-Mióta tesznek a vámpírok olyan dolgokat….aminek értelme is van? –kuncogott Harkat- De megér egy próbát. Én veletek megyek.
-Ó, nem, nem mész.- Kacarászott valaki mögöttünk. Megfordulva láttuk, hogy egy harmadik, hívatlan vendég csatlakozott hozzánk a kocsiba, egy alacsony ember, kegyetlen tekintettel. Azonnal felismerhető és egy pillanat alatt tudtam, hogy nem szívesen látott:
Mr. Tiny!
A múltkor találtam egy oldalt, amely készítői meg voltak győződve, hogy Tom Felton lesz Darren, és Nic Cage Larten. Hát nevetgéltem vagy egy fél órát, az is biztos:))))))
Oké-oké,nem fogom leírni.Miért figyelmeztet mindenki...hát olyan vagyok én?!:)))));)
Nah,komolyan nem fogom elmondani...
És a ti ötleteitek a szereplőkre?(ne csak én égjek má'!:))) )
Oké,de semmi röhögés!---csak vicceltem,lehet nevetni,bár az én ízlésemen inkább sírni kéne asszem:):P--Szerintünk:) Heath Ledger[remélem így kell írni a nevét:)))))) ] pont jó lenne...végül is:jó színész,fiatal is...és legfőképpen jól néz ki:))
(egyébként lehet gratulálni:hála annak a fene nagy kváncsiságomnak jól elb*sztam,hogy esetleg még élvezni is tudjam a 11.et...mindenesetre jó kis könyv lesz az!:);) )
Oké,de semmi röhögés!---csak vicceltem,lehet nevetni,bár az én ízlésemen inkább sírni kéne asszem:):P--Szerintünk:) Heath Ledger pont jó lenne...végül is:jó színész,fiatal is...és legfőképpen jól néz ki:))
(egyébként lehet gratulálni:hála annak a fene nagy kváncsiságomnak jól elb*sztam,hogy esetleg még élvezni is tudjam a 11.et...mindenesetre jó kis könyv lesz az!:);) )
J kérdés,ezt sztem még senki sem tudja biztosan...Darrenre semmi ötletem nincs,mert ilyen 'gyereksztárokat' nem nagyon ismerek...max. Kurdára lenne ötletem(bár mondjuk az sem a sajátom:) ),de nem nagyon hinném,hogy odáig eljutnak vmikoris,hogy megvegyék a többi könyv megfilmesítési jogát...vagy csak jó sok év múlva...:S
Jajj,én szívesen kölcsön adtam volna...most meg már fölösleges:(...mondjuk eddig meg camatsnál volt:)
nah,kedden megrendelem a 11.et---aztán várhatok ey csomót:(Pedig olyan jókat hallottam róla!---tudom,ez senkit sem érdekel...de majd ha már mindenki olvasta a 10.-et,akkor a 11.-et fogja várni,és akkor kissé jobban fogja asszem érdekelni a társaságot:);)....majd akkor újra szóbahozom...
Itt az a kérdés,hogy talizik-e még a hugával...jajj,a fene vigye el,most olvastam az amazonon egy csomó véleményt és mindenki azt mondja,hogy tök jó a 11....:(((...
szerintem is mindig jó fej Annie, meg igaz, hogy minden testvérpár között van vita, de ha elgondoljuk, hogy ez a könyv elvileg Darren visszaemlékezés féléje, és tegyük fel nem nagyon találkozott később se a húgával, akkor érthető, hogy inkább a jó dolgokra emlékszik, meg azokat irja le.
De szeretem,ha nem küldi el,amit írtam>(Na de sebaj:)...szval:
sztem Annie mindig tök jófejmár amikor szerepel:(-,de ez sztem teljesen eltér a valóságtól.Mert a testvérek akármennyire szeretik egymást néha azért veszekszenek(saját tapasztalat:)) )...ilyen nincs,hogy mindig minden happy!jó,tudom,írta az író,hogy néha azért hülye a tesója(természetesen nem ő:P ),de nem nagyon találtam a könyvben olyan részt,mkior ki vannak bukva egymásra!
kicsit lelaposodott a fórum...még 1 jó rész, ami talán tecc:
"Megint magadat csodálod a tükörben?-kérdezte Annie, amikor belépett.
-Naná-válaszoltam vigyorogva- Miért ne?
-Ha nekem olyan képem lenne, mint neked, távol tartanám magamat a tükröktől."
(205. oldal)
Szvsz tök jó fej ez az Annie:)
Más: említettem már, hogy Tommy lehet Tom Jones...Akkor ki Alan Morris? Alanis Morrisett! Csak pár operáció kell, és stimmel is:P
Na de inkább ne vegyetek komolyan...