Semekkora. A cigányok szóltak a rendőröknek, a rendőrök kijöttek, beszéltek a bátyámmal (csak Ő volt otthon aznap este, amikor jöttek a rendőrök), elkérték a kutyus oltási papírját, és ennyi. Nyilvánvaló, hogy nem a mi felelősségünk volt, hiszen a kutya a kerítésen belül volt. Egyébként ez egy 2 éves kiscsaj volt, akire a lopás közben nem figyeltek a tesói, szülei...
De azt senki nem mondta egy szóval se hogy a rendes embereket kell bántani!!
Legyen az cigány vagy nem, ha nem bűnöző, tisztességesen él, dolgozik satöbbi akkor senkinek nem lessz vele baja, mert akkor ő egy rendes ember és kész!
De ha Te azt mondod - szó szerint, vagy átvitt értelemben -, hogy pusztítsuk a cigányokat, akkor az, aki Veled egyetért, mikor találkozik a barátoddal, pusztítani fogja őt - szó szerint, vagy átvitt értelemben ...
Nem védem a bűnöző cigányokat! (És a nem cigány bűnözőket sem!) Egyenesen ellenük vagyok. A bűnözés, a primitív gondolkozásmód ellen. No meg a totális általánosítás ellen!
Mondjuk azóta ,beszélgettünk a meló helyen is ,és átgondoltam. Tényleg ugy van ahogy a másik fórumon irtam, aki nem lóg ki a sorból, él mint minden rendes ember azt nem tartom cigánynak. Belegondoltam ,és rájöttem hogy van cigány ismerősőm, sőt nem is ismerős BARÁT ,de róla valahogy ebben a tekintetben nem is gondolok rá úgy mint egy cigányra.
Na mindegy nekem nagyon szélsőséges nézeteim vannak, igazából ,így születtem ,és azóta csak megerösödőtt bennem ez az érzés.:-( Nem is kívánok ennél mélyebben belefolyni ebbe a témába. Sőt ,részemről le is zártam.:-(
Az hogy lehet hogy mindenkinek van egykét negatív története velük kapcsolatban????
Hát énse sajnálom a kiscsávót.
Egyik barátom anapokban mesélte hogy nálluk a településen egy cigány elkötött egy autót, aztán autó meglett, és még a cigány volt felháborodva hogy ő tankolt ble 4 ezer forintér benzint fizesse ki a tulaj...
Mióta kislány koromban leszedett egy cigány a hajamnál fogva a biciklimről, majd kitépte a hajamból a masnit, nem csípem őket túlzottan! Az meg csak megerősített ebben, amikor feltörték a Cliot és kilopták belőle a laptopunkat!!!
Valahogy nem hullajtottam könnyeket akkor sem, amikor a cigány család a szüleim háza elé kivonult pokróccal, kosarakkal és szatyrokkal szilvát lopni, az egyik kölök meg azzal szórakozott, hogy szegény Billemet+ hergelte, ő meg a kerítésen bedugott újját laharapta.
Asszem' mindent elmeséltem a cigányokkal kapcsolatban :)