Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1515
Dóri,

van egy topik:
Ide utólagos engedelmeddel beleírtam tegnap este ... ide: Ismét kevesebben lettünk ...

Az egyik index moderátor ennek hatására inaktiválta Gábor nickjét (ez a szokás ilyen esetben), nem tudom mi a teendő, ha szeretnél írni ide, akkor lehet hogy új nicket kell csinálnod, vagy megkérni a modertorokat, hogy használhasd a régit ...

Pepe
Előzmény: Simmons (1512)
CSOPi Creative Commons License 2008.01.24 0 0 1514

Egy Ember elment...

Mi jut róla eszembe? Amikor Magyar Bajnokságon játszottunk, Gábor épp két kemo között volt...

A HO-n ismerhettem meg személyesen. Tiszteltem a nyugalmát, ahogy tűrte a betegségét. Hittem a gyógyulásba vetett hitét.

Néhány kép, ami eszembe villan róla: HO-n nézegetjük a gyerekkori képeket, vitatkozunk ki-ki lehet :-)

Játszottunk is. Kikaptam. Azt mondta, most elégtételt vett rajtam a korábbiakért.

Együtt követtük Zazát, a legkisebbet,  nehogy bajba kerüljön.

Egyszer sikerült meglátogatnunk. Beszélgettünk, időnkét szétszedtük a két picit.

Terveztük a következő találkozást....

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1513
nehéz szavakat találni

Simmons Creative Commons License 2008.01.23 0 0 1512

Off: Bocsássatok meg,hogy leírtam..

Tantrixos társatok Kiss Gábor Simmons-ról szól... 

Most még nehéz írnom..

Gábor ma hajnalban 2008 január 23.-án
a daganat okozta tüdőartériás vérzés következtében tragikus hirtelenséggel elhunyt..

Nem volt áttétje,nem kapott még morfiumot,és tegnap is hihetettlen módon intézte itthon a napi kis rutinját..

De délután érezhette,mert sokszor mondta,hogy ő már nagyon fáradt,belefáradt a betegségbe..
Mondta,ha bármi törtenne vele,mondjam meg a gyerekeknek,hogy küzdjenek a céljaikért,és valósítsák meg az álmaikat,mert ő már nem biztos,hogy tud segíteni ebben..
Vigyázzak rájuk,és mondjam meg Daninak,hogy legyen a támaszom,mert most ő a családban a férfi..

Hesegettem nála ezeket a mondatokat,hogy á ne mondj ilyet Papa,hisz úgyis leküzdöd,talpra fogsz állni,mert erős vagy mint egy medve..
Ő csak annyit mondott,hogy:- Meglehet,de nagyon fáradt..

Nem szenvedett,nem voltak fájdalmai,a vérzés következtében egy perc alatt legyengült,csak annyit mondott: -Vigyázz rájuk... és elment..

Elment az angyalokhoz,de megigérte sokszor,megigérte,hogy a lelke itt marad,és vigyáz ránk...
De bizakodott bizakodott,hogy felépül,még bízott,hogy hátha,vagy ad neki a sors,még egy pár emberi hónapot..

Nem adott..

Nyugodj Békében Papa...Vigyázz ránk,ha teheted Kérlek..
Pihenj Öregrockker ígérem mindíg velünk maradsz..és Tantrixozol az égiekkel..

Dóri

On:
dunadan81 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1511
Minden héten vagy egy végül meghosszabbodó határidő. :)
Előzmény: ILLES (1510)
ILLES Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1510

Köszi barbi ! Sokkal jobb a te tolladból (illetve billentyűzetedről) származó infót olvasni mint ha valaki más magyarázná meg a dolgokat.

Igy viszont nem lesz teljes a GBR C -bár ahogy most olvasom Január 25 a nevezési határidő- és a HUN D és E csapat is át fog alakulni. Akkor viszont még az is lehet, hogy lesz HUN F is :-)

barbiko:) Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1509
Ok, semmi baj, örülök, hogy tisztázhattam a dolgot és remélem nem fog rám megharagudni az összes magyar!:)
=====
Javítás az előző hozzászólásomhoz: Nem csoport-, hanem csapatbajnokság!
(Köszi Sirpi:) )
=====
Dóri: Olvastam a blogot és nagyon sok kitartást és hitet kívánok Nektek!
Előzmény: dunadan81 (1508)
dunadan81 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 1508
Sürgősen elnézést kérek. ;)
barbiko:) Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1507
Sziasztok!

Csak el szeretném mondani, hogy pontosan hogy is volt ez.....:)
Amikor regisztráltam magam a csoportbajnokságra, a város helyére Londont írtam, mivel most egy ideig itt kint lakom, de nem gondoltam, hogy emiatt az angol csoportba fogok krülni. Szóval NEM direkt rakattam magam oda, és már írtam Steve-nek két mailt, hogy rakjon át, de még nem reagált.
A lényeg, hogy nem vagyok hűtlen, és semmiképp nem fogok angol színekben játszani, márha még "visszavesztek" a csapatba:)
Mindenkinek jó lapkákat a bajnokságon!

barbiko
Előzmény: ILLES (1502)
dunadan81 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1506
Úgy látom a Junior Vb, meg a csapatVB megint nem kíván elindulni. Tologatják-tologatják.
ZormaC Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1505

Mi ez ahhoz képest, hogy van, aki már három különböző kontinentális bajnokságban is játszott...
dunadan81 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1504
Lehet, hogy korrekt, de én speciel fel vagyok háborodva! Hűtlen!
Előzmény: Sirpi (1503)
Sirpi Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1503

Mindenki vagy az állampolgársága szerint indul, vagy ahol lakik, de ha 1x eldöntötte, hogy a kettő közül melyiket választja, akkor ezt utána csak akkor módosíthatja, ha vagy az állampolgársága, vagy az ország, ahol lakik megváltozik.

Mivel Barbi kint él Sheppertonban, ezért teljesen korrekt, hogy angol színekben játsszon. Majd ha Te is a Fidzsi-szigeteken fogsz lakni a családoddal, ti is indulhattok olyan színekben :-)

Előzmény: ILLES (1502)
ILLES Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1502

Először is Simmonsnak mielöbbi jobbulást kivánunk.

Aztán pedig volna egy kérdésem. A nevezési listát nézegetve rábukkantam egy érdekességre. Mégpedig azt láttam, hogy barbiko nem magyar hanem brit lobogó alatt indul. Szabályos ez ? Elindulhatnék én is pl: a svéd bajnokságon ? Az is meglepett, hogy Oankali elindult a Francia Bajnokságon pedig nem francia, bár Andorrának van kötődése Franciaországhoz. De ez az ő ügyük. Ha megbeszélném néhány ismerősömmel akkor indulhatnánk idén pl: Antarktisz A válogatott néven ? Jövőre pedig mondjuk Fidzsi-szigetek A válogatottja néven ?

Simmons Creative Commons License 2008.01.07 0 0 1501

ON: Ha esetleg érdekel benneteket nem sértődtök meg érte,ideírom,hogy hol olvashattok Simmons-Kiss Gábor játékostársatok állapotáról..Kórházban van egy hónapja már sajnos..

http://dorka68.blogol.hu

Elnézést,hogy leírtam.. Ne haragudjatok érte.. Dóri

OFF.

dunadan81 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 1500
Hamarosan lezáródik a csapatvilágbajnokság nevezési ideje. Eddig 17 magyar nevezett, holott tavaly még HUN E csapat is volt. Aki tud, és szeretne, az gyorsan nevezzen be, hogy legalább a 2007-ben majdnem negyeddöntős HUN D csapat összejöjjön!
Sirpi Creative Commons License 2007.12.29 0 0 1499

Vagy úgy, hogy mindkét játékosnak van 1-1 saját készlete. De igazából ha a kétszemélyes játék érdekel, akkor szerintem a legjobb az "egyzsákos" verzió.

Mintákat kirakni viszont akárhány zsákkal lehet, itt van egy példa Hollandiából több mint 43 ezer lapkával:

Tantrix Spagetti 2007
Előzmény: Törölt nick (1498)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 1498
néhány megfontolandó dolgot, illetve problémát is felvet a kérdésed, pl. hogy hogy tuszkolsz bele 112 lapkát a zsákba, mely kérdésre a válaszok adják a következő játéklehetőségeket. Játszhatsz úgy is, hogy egyszere a 2 szettel, vagy úgy, hogy miután elfogyott az első 56 lapka, nyitod a második 56-ot ...
más-más lesz a játék
Előzmény: Törölt nick (1497)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 1497
Szia,
üdv a klubban ...

egy játékot akárhány teljes szettel lehet játszani, max hosszabb lesz a játék, s több kombinációs lehetőség is adódik ...

Ha később megismered a játék további mélységeit (pl. az ember előbb-utóbb elkkezdi számolni, hogy mi lehet még a zsákban), akkor mondjuk a válaszom az, hogy csak teljes készettel érdemes bővíteni (n*56 db lapkával érdemes játszani), mert úgy működik a matematikája ...

Sok sikert !
Előzmény: paximaxi (1496)
paximaxi Creative Commons License 2007.12.29 0 0 1496

Sziasztok!Kezdő Tantrix-os vagyok. Vettem egy zsákkal 56 db.Kérdésem az lenne, hogy ha vásárolok még egy zsákkal, akkor fel tudom-e használni a játékban az összeset, vagy csak 56 db-al működik a játék.

Köszi a válaszokat

ILLES Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1495

Ugyan már pepe ! Mikem most azért nyert, mert különben elment volna a kedve az egész tantrix játéktól. Neki is kell egy kis sikerélmény !

Én még emlékszem amikor néhány éve bejutott a négy közé a VB-n és egy magyar magyar kislány még a bronz éremtől is megfosztotta.

Vagy emlithetném a saját hazája bajnokságát ahol még sosem jutott döntőbe (bár volt már kétszer is érmes).

Szóval... kellett neki egy kis sikerélmény. Igy már nem lesz annyira frusztrált.

Amúgy én megszavaznék neki egy tiszteletbeli örökös TGM TTM cimet is.

Előzmény: Törölt nick (1494)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1494
ja, a Mikenak meg úgy elvettük a kedvét a HO-n a legalsó csoportba való kerülésével, hogy ijyedtében gyorsan megnyerte az egyéni vébét ...
Előzmény: ILLES (1492)
dunadan81 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1493
Vannak még érdekes dolgok.
Én pl. átlagosan 65070 lapka hosszú vonalat csinálok játékonként. :)

dunadan Opponent
Wins Wins Tied Games Played
All Games 1859 832 167 2858
65.0% 29.1% 5.8%
Average tiles per game 65070.00 54600.00
Average winning margin 8.17 -5.68 Over all games: 10470.00
Total Cafe points : -1.00 1.00
Average time 9:13 6:25
ILLES Creative Commons License 2007.12.13 0 0 1492

Sziasztok !

Lehet már nevezni a jövő évi csapat VB-re. Légyszi szóljatok mindenkinek, hogy induljon. Bár mondjuk még Pekko sem nevezett (lehet, hogy elvettük a kedvét, a HO-n azzal hogy még érmet sem szerzett?)

Hajrá magyarok !!!

Szeretnék a VB végén a dobogón 3 magyar csapatot látni :-)))). (a betűjelük nem lényeg számomra)

dunadan81 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 1491
6th Hungarian Masters Championship 2nd Dec 16 Entrants Phase 1 Phase 2 won by Zsófia Salát (HUN).

Én meg eddig aszittem, hogy Tomi nyerte... :D
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1490
3 hónapja ?
van az egy éve is tán ...

ja nem, az eb-n játszottam utoljára sztem normált
Előzmény: Sirpi (1489)
Sirpi Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1489
Mivel 3 hónapja nem játszottál normál meccset, ezért inaktívnak vagy titulálva. Bár mivel mestert meg játszottál, ez így valóban logikátlan. És durva tényleg ez a 25xx vereség, amennyim állítólag van...
Előzmény: Törölt nick (1488)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1488
máhogy pepe
Előzmény: Törölt nick (1487)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1487
arról nem is beszélve ugye, hogy pepucske pl. rajta sincs a listán
Előzmény: ZormaC (1486)
ZormaC Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1486

Megint valamit programozott az öreg:

http://www.tantrix.com/cgi-bin/gs_rankings.cgi?country=Hungary

Csomó játékos úgy áll kerek 50%-kal, hogy ugyanannyi győzelme van, mint veresége, holott ez intuitíve nem valószínű (például TommG, Sirpi, gulu vagy az én esetemben sem). Valahogy a zakók száma fel lett hizlalva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!