Keresés

Részletes keresés

PermanentDestructor Creative Commons License 2021.11.25 0 0 64838

Saját kérdésemre a válasz, ha esetleg valakit mást is érdekel:

Account > Business Policies > Opt-out (jobb felül)

És visszaáll a rend, nem kell a postázási profilokkal vacakolni, minden terméknél külön meg lehet adni, díjakat, egyéb beállításokat.

Előzmény: PermanentDestructor (64793)
t.lantos Creative Commons License 2021.11.25 0 0 64837

Valami uj szelek fujnak alieknal.

Kenytelen voltam rendelni.

Azt irta, hogy EU raktar. Na ez valojaban kinabol jott, mint utolag kiderult. De valahol beleptettek (ott vamkezeltek is), es onnan hozta a dpd.

Igy semmit se kellett fizetni.

YT-s YunExpress tracking volt az elejen. Ez igy elfogadhato megoldas. Hiszen az europai raktaron levo termkekre IS kell afat fizetni mar nyar ota.

t.lantos Creative Commons License 2021.11.25 0 0 64836

Mondjuk store elofizetes, a franc tudja :)

Vagy athuzodo tetel korabbrol.

Előzmény: Kabala Baba (64834)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.11.24 0 1 64835

Ezt akkor tőlük kellene megkérdezni...

Előzmény: Kabala Baba (64834)
Kabala Baba Creative Commons License 2021.11.23 0 0 64834

Üdv! Szeptember óta nem adtam el semmit az Ebay-en, mert nem regisztáltam át az új fizetéshez, ezért az ebay azóta leszedte a termékeim. Ez eddig rendben is van, de valaki segítsen már abban legyen szíves, hogy akkor milyen alapon von le 10.17 USD-t a hónap végén? Amikor egy listázott termékem sincs fent szeptember óta? A számlán nincs tranzakiós tétel.

hobby 66 Creative Commons License 2021.11.19 0 1 64833
bombaba Creative Commons License 2021.11.18 -1 0 64832

Ez az ország egy ilyen trágyadomb.

Előzmény: Syracusa (64831)
Syracusa Creative Commons License 2021.11.16 0 0 64831

Mondjuk az, hogy éppen most vágtak meg négyszáz forinttal a semmiért (merthogy ezt a feladó már kifizette), nekem elég negatívnak tűnik. ;)
Oké, hogy ez nem kivételes, hanem ebben az országban töknormális - business as usual -, na de basszus.

Ausztriáé az egyik legdrágább posta, de az ioss küldemények után ott sem kell fizetni semmit, merthogy miért is kellene, amikor nincs mögötte semmiféle szolgáltatás?

https://www.post.at/p/c/import-2021

Azt, hogy nemzetközi/EU-n kívüli forgalomban egy posta átlöki a vámon a pakkot, nem lett valamiféle plusz szolgáltatás július óta, ráadásul egyszer már kifizette ezt a feladó feladáskor.

Előzmény: Totesz74 (64830)
Totesz74 Creative Commons License 2021.11.16 0 0 64830

Sziasztok

Ma jött az email a postatol hogy naluk a csomag es online fizessem ki az eljaras koltseget es hozzak is.399Ft online fizetessel.

Meglepett hogy eddig nem volt semmi negativ dolog(afa befizetese megint)

Tolem eddig megy nekik a piros pont.

Előzmény: Totesz74 (64789)
Desert Rat Creative Commons License 2021.11.13 0 0 64829

Csoda megismételve, Kínából Aliexpress Standard Shipping és ugyanaz a magyarországi kézbesítés atompontosan plusz macera és költség nélkül történt hétfőn.  Az e heti rendeléseknél kínaiak vagy belehúztak a karácsonyi vásár tiszteletére, vagy nagyon kedvező pillanatban rendeltem, mert az egyiket már másnap postázták, a ma reggelit pedig a vállalt 10 napos határidő helyett  3 órán belül. 

(ez szigorúan véve nem ebay, de úgy láttam sokakat érint a téma)

Előzmény: Desert Rat (64654)
t.lantos Creative Commons License 2021.11.11 0 0 64828

De nem kartyat regisztralsz, csak szamlat.

A kartya multidevizas, barmiben terhelheto, es amig van rajta az adott penznemben egyenleg, abbol veszi le.

Előzmény: Kabala Baba (64827)
Kabala Baba Creative Commons License 2021.11.11 0 0 64827

igen, van már rajta euró! Szuper köszi! :)

Előzmény: t.lantos (64826)
t.lantos Creative Commons License 2021.11.11 0 0 64826

Ha nyitsz EUR alszámlát rajta (nyilván :) akkor ami arra megy, az ott is marad EUR-ban.

Előzmény: Kabala Baba (64825)
Kabala Baba Creative Commons License 2021.11.11 0 0 64825

Üdvözlet! Ha Wise eurós kártyát regisztrálok, akkor marad euróban az eladásból jött pénz?

t.lantos Creative Commons License 2021.11.11 0 0 64824

Na a magyar pista tenyleg monnyon le.

Ekkora balfasz, hasznalhatatlan bagazst nem ertem, minek etetni.

Nem az a bajom, hogy elkesik a cucc, mert igy szamoltam vele.

Penteken rendeltem (Nemetorszagbol), ki a fene gondolta, hogy szombaton feladjak (mivel ceges).

Plane ki gondolja ezek utan, hogy hetfon reggel mar inditjak is nemzetkozi vonalon.

Meg nagyobb meglepetes, hogy kedden delben mar be is erkezik a nemzetkozi elcserelobe, ahonnan meg aznap este atkerul a kiszallitast vegzo csomaglogisztikai bazisra.

Es ezek utan kepesek csak ma kezbesiteni. Holott azt regen akkor is kihoztak aznak, ha csak reggel kaptak meg. Ha delutan, akkor masnap. Erre most szepen ultek rajta +1 napot, mert miert ne. Es meg sehol a karacsony.

In Lak'ech Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64823

Tehát akkor nem az lesz, mint a PP-nál, hogy eur számlát csatolva hozzá, előszöz átváltja forintra, majd vissza eur-ra, ezzel kettős konverziós költséget generálva?

Előzmény: GKPW (64822)
GKPW Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64822

Ha olyan eur bankszámlát csatolsz, ahonnét tudsz kp-felvenni, akkor természetesen nem kell átváltani.

Előzmény: In Lak'ech (64821)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64821

És euróban nem tudom levenni, csak forintban?

Előzmény: GKPW (64816)
GKPW Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64820

Akkor nekem be kell érnem a félsikerrel. :(

A "régi" Ebayes időkből felhalmozódott egy kupac usd-m. Ebből fizettem a jutalékokat, vásárolgattam belőle. az új rendszerben már semmire nem tudom használni. A vásárlásaim is lecsökkentek, amióta a posta tolvaj lett.

A Paypal gyakorlatilag elvesztette a létjogosultságát. Legalábbis az Europából Ebay-ezőknek.

Előzmény: t.lantos (64817)
GKPW Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64819

Igen, tudsz.

Előzmény: krisztike0000 (64818)
krisztike0000 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64818

Wise számláról tudok utalni bármilyen bankszámlára? Vagy csak olyannak, akinek van wise accountja? Köszi

Előzmény: t.lantos (64817)
t.lantos Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64817

Neki ez a gondja, igy van. De ha pl. USD-ben adsz el, akkor ez is csak felsiker.

pp USD mento ment a levesbe. Azt valaszoltak, hogy magyaroknak nem lehet, holott a sajat szememmel regisztraltam korabban :)

Előzmény: GKPW (64816)
GKPW Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64816

Ha jól értettem, az a probléma, hogy az eurot az Ebay átváltja forintra(gátlástalan árfolyamon). Erre írtam, hogy eurot euro számlára tud fogadni, és korrekt árfolyamon átváltani bankon belül.

.

.

.

.

egy PP USD "hazamentő" megoldás engem még mindig nagyon érdekelne...

Előzmény: t.lantos (64815)
t.lantos Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64815

Ahhoz meg USD-t nem lehet :)

Előzmény: GKPW (64814)
GKPW Creative Commons License 2021.11.10 0 0 64814

Az Ebay account-hoz tudsz csatolni EUR számlát.

Előzmény: In Lak'ech (64813)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.11.09 0 0 64813

Ma kiszámoltam egy eBay-s eladásom mérlegét. 136 eur-rt adtam el egy terméket (ebben benne foglaltatik a 32 eur posta).

Az eBay 119,29 eurt utalt. Ez 12,29%-os jutalék. Ami nem vészes.

A vészes az, hogy ebből a 119,29 eur-ból 42013 Ft lett. Mindez 361,14-os eur árfolyamnál

Ezzel kapcsolatosan az volna a kérdésem, hogy ugyan tudom, hogy a PayPal nem engedett magyar lakcímről regisztrált account-hoz eur számlát rendelni (pontosabban engedte, de kettős tranzakciós költséggel), de vajon ez ugyanígy van az eBay új rendszerében is? Nincs esetleg arra lehetőség, hogy az új rendszerben tranzakciós veszteség nélkül, mindenféle misztikus megoldások nélkül eur-ban jussunk a pénzünkhöz?

XANTIi Creative Commons License 2021.11.06 0 0 64812

Bizony sok minden nem nyerő. Vetőmagok, hiába a gyönyörű demó kép, hitványak lehetnek. Mire kiderül, már reklamálni sem lehet. Vegyi anyagok, illatszerek hatóanyagai is kétesek. Sokan a cipőktől is óva intenek, pont a bizonytalan minőség miatt. Bár ebben nem tudni mennyi a szándékos konkurencia gyalázás.

Ismerjük, hogy egyes műszaki cikkek paraméterei csak a mesékben igazak egy-egy termékre.

Előzmény: bombaba (64811)
bombaba Creative Commons License 2021.11.05 0 0 64811

Egyre inkább igazolva látom, hogy helyes dolog volt megszakítani a kínai rendelések folyamát a jelen zavaros időkben. Majd ha megváltoznak a körülmények, akkor újra megfontolás tárgyává teszem a kérdést, bár az még mindig nem változott, hogy a kínaiak nem tudnak női ruhákat szabni a legkevésbése sem.

Bármit veszek tőlük ezen a területen, amint megérkezik, kénytelen vagyok nekiállni szétszedni, átszabni, korrigálni,  majd ujra összeállítani, ha lehet. Nem feltétlenül éri meg sem időben, sem anyagilag.

Előzmény: Syracusa (64809)
1adrenn1 Creative Commons License 2021.11.05 0 0 64810

Köszönöm szépen. Megpróbálom ott feltenni:)

Előzmény: PermanentDestructor (64795)
Syracusa Creative Commons License 2021.11.05 0 1 64809

Hát, jelenleg az van, hogy minimum a legközelebbi kormányváltásig a posta nagyjából azt csinál, amit akar. Főképp mert csak formális felügyelete van. *

Az önkényesen kifizettetett áfa szempontjából pedig még az sem, merthogy a NMHH ettől a felügyeleti jogkörtől el is zárkózott, ki is írták a weboldalukra.
Szóval a postától kell kérni hogy hozzák helyre amit elbaxtak, és vagy megteszik, vagy nem. És persze simán lekaszálják az utolsó százast is amit lehet ebben a szabadrablásban. Ez van jelenleg, nem vicc.

Lehet hogy nem szándékosan csinálták, hanem mert túl hülyék hozzá, de simán megtehetik bármikor.

*

Ezt onnan tudom, hogy volt bent egy postával szembeni panaszom a NMHH-nál, amire csak azért válaszoltak több mint kettő(!) hónappal a határidő után, mert rákérdeztem hogy mégis, mi a t*k*m van. Simán xartak mindenféle jogszabályra, egyszerűen kaptam tőlük egy emilt, hogy jah, bocs, tényleg, elfelejtettük. Visszakapom a fellebbezési illetéket, ezen kívül megállapították hogy mivel a postás járt aznap errefelé, amikor eltüntette a csomagomat, ráadásul ő maga azt mondja, hogy nem tüntette el, ezzel igazolható is az, hogy - bár átvevő aláírása meg ilyesmi nincs, csomag meg pláne nincs - hogy a pakk kézbesítésre került. Egy akkor egy hete felvett postásról van szó.

Eszed megáll, ha elolvasod, de komolyan.

Lehet még fellebbezni, de a fellebbezést az bírálja el, aki ezt a szemetet kiadmányozta. Ötezer az illetéke.

Szóval én azt mondom, írj nekik panaszt, próbálkozz csak visszakapni a pénzedet. Aztán ha nem sikerül, üvöltsd le legközelebb a fejüket.

Azzal sem leszel előbbre, de jólesik.

És rendelj cuccokat úgy, hogy a Magyar Posta a közelébe ne kerülhessen a csomagodnak.

Előzmény: MIHI (64792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!