No de, nekem JPY alapú van, (tudom, miért voltam ilyen hülye...) A legfrissebb
hirdetményben még csak a CHF-es Világ hitelek kamatcsökkenése látszik. Vagy várjak türelemmel, lesz majd még júniusig új hirdetmény?
Ebből is látszik egyébként, micsoda profit van a devizahitelezésben, hogy az OTP "simán" megengedheti magának, hogy 0,5-0,75%-os kamatlábcsökkentést hajtson végre...
Nézd Chris,ez alapján még továbbra sem lehet semmit mondani. Nem azért mert kötekedni akarunk,hanem nagyon kevés az infó amit elárulsz. Ez a szakma nem abból áll,hogy kérek 8 millió hitelt és adjatok rá ajánlatot. (milyen sajtot árultok,van trappista meg ementáli... :)
Ha neked céged van,akkor a fizetésed nem "olyan 80-140.000 FT" hanem vagy 80 vagy 140.000 Ft. Nem mindegy. Ha jutalékos rendszerben dolgozol valaahol,akkor persze lehet ingadozó,de akkor is bejelentetted magad valamilyen fix fizetéssel az apeh fele. Az pedig nem 80-140 ingadozva,hanem vagy 80 vagy 140.
Ha saját céged van és onnan utalod magadnak a fizetést,akkor minden esetben 2009-es apeh jöv.igazolást fognak kérni, és az alapján lesz megállapítva a kereseted. Ha ez csak minimálbér volt (adózás miatt) akkor annyival fognak csak számolni. Azt,hogy mennyit veszel ki a cégből adózás nélkül csak nagyon kevés bank számolja be,1-2 max. Ha jó volt a tavalyi árbevételed,akkor van esélyed rá,hogy megkaaphatod a hitelt még az alacsony bejelentett jövedelmed ellenére is.
Ok,180 négyzetméter a ház,kb hol található? Új modern vagy régi ház,összkomfortos-e kik a tulajdonosai,nincs-e közülük valaki bar listán pl? Van-e pl haszonélvező vagy özvegyi jog bármi más a házon? Volt-e valamikor becslés rá,kb mekkora a forgalmi értéke? (Ez azért fontos,mert ez alapján lehet megállapítani,belefér-e a 8 millió Ft.
Egyedül álló vagy-e hivatalosan vagy van párod,élettársad,házastársad? Ha igen,a családi pótlék valakinek a számláján látszódik-e? Ha igen,akkor nem nagyon fogod elkerülni,hogy bevonjuk őt is,mivel kötelező.
A törlesztővel nem lenne gond,mert abban a sávban,amit te megmondtál 60-80 ezer Ft/hó símán beleférne. Szóval ebből a szempontból nem volna gond.
A fizetésedet kellene kicsit jobban kibontani és kevésbé rébuszosan meghatározni.
Tehát: Mióta vagy bejelentve alkalmazottként a saját cégedhez?
Pontosan mennyivel vagy bejelentve és mióta. (a könyvelőd megmondja,ha te nem tudod.)
2009-ről mennyi lesz az apeh jöv igazolásodon?
A céged ellen van-e bármilyen eljárás stb... (apeh tartozás,inkasszó stb..)
Ha ezekre tudsz nekem válaszolni,akkor már elég biztos választ tudok adni.
Bármelyik bankba bemennél,ugyanezeket kérdeznék meg,de inkább kevesebb dolgot. Ez azért gáz,mert ha közben fognak kiderülni dolgok,akkor még el is bukhatsz egy csomó pénzt és hidd el jobb ha most utánajársz a helyzetnek.
Családi ház, 180 négyzetméter, saját cégem van, olyan 80-140 ezer forint a fizetésem, egyedül szeretném felvenni, pilótaképzésre. Azért mondtam, hogy később tudom visszafizetni, mert ha elvégzem a pilótaiskolát akár 1 év alatt vissza tudom fizetni...
Milyen ingatlanod van, milyen fizetesed, hanyan akarjak felvenni, milyen celre, hol dolgozol, mennyit keresel, hol van ez az ingatlan stb. Kene meg egy par adat :)
Sziasztok! Nekem 8 millió Forint szabad felhasználású hitelre lenne szükségem. A helyzet az, hogy jelenleg nem tudnám törleszteni, csak olyan 50-80 ezer Forinttal....később viszont ha megkapom az új állásomat, kb 3 év, 1 éven belül ki tudnám fizetni. Tudnátok ajánlani valamilyen bankot esetleg? Néztem már több oldalon is, de nem találtam megfelelőt...
Es meg rossz is a kerdoiv, es gyakorlatilag egy termektipus-reklam tulajdonkeppen... Namarmost a termektipus celkozonsege es az internetezok halmaza kozott igen kicsi a metszet. Szoval nagyon sokszoros ongol!
Ha tényleg hitel"szakértő" cég, akkor ezt úgyis tudja, ha felhasználásra (telefonos hivogatás) kell, akkor meg szánjon rá annyi pénzt, hogy megállít az utcán embereket valami kis ajándékkal.
Valóban nem szabad elfelejteni,ezért is írtam ezt: :)
"Így marad a minimálbéres-félig fedezet alapú finanszírozás,amivel a hitelbiztosítási érték függvényében (ez előreláthatóag a 7 milliós érték mellett 5,6-6millió Ft lesz) kb 80% lesz. Tehát a legjobb esetben is max 6 millió Ft-nak a 80% azaz 4,8 millió Ft. Ha ez valamilyen közepes kisváros az országban vagy épp egy falu és nem pest megye,akkor inkább 5,6 millió X 80% azaz 4,48 millió Ft"
A másik féllel jelenleg ne számolj,mert nincs még bejelentve. Minimum 3 hónap múlva jelentené be magát,ami azt jelenti,hogy innen számolva majd 6-7 hónap múlva lenne elfogadható jövedelmével beszámítható adóstárs. És akkor még nem beszéltünk arról,hogy junius 11 után milyen megszorítások várhatóak a jövedelmi korlátok alapján.
És ne feledjük, hogy a finanszírozó nem a forgalmi értékből indul ki hanem a hitelbiztosítékiból ami akár 10%-os eltérést is jelenthet.
Jövedelem alap: 2 minimálbér az 140eFt, lejön a két felnőttre szabad jövedelemrésznek 75eFt tehát az engedélyezhető max törlesztőrészlet 65k. (ez is recseg ropog) (amennyiben nincs más hitelük még folyószámlahitel sem))
Erre felvenni 6 millió Ft-ot az 20-25 év futamidő legalább ezzel a törlesztővel. (nincs előttem diszkontálótábla).
Érdemes esetleg bevonni olyasvalakit kezesnek akinek magas bejelentett jövedelme van.
Bocs de az elöbb nem irtam le betonalap,tégla falazat azonnal költözhető állapot! Alkalmi vétel lenne számunkra mert ezen a részen az ilyen állapotú ingatlanok jóval 10millió felett vannak!
Szívesen. Az ingatlan elhelyezkedése (hol van és milyen állapotú,szerkezetű?) nagyban befolyásolja a hitelösszeget. A legjobb esetben 4,8 millió mehetne. Azért a 200.ezer Ft miatt meggondolandó,hogy másik ingatlant vonjatok be. Persze ha nem gond,akkor legalább biztosan megkapjátok a pénzt.
Igen,lehet földterületet is bevonni de alapvetőleg nem sok banknál. (2-3 bank az aki elfogadja de a ti esetetekbe csak második,azaz pótfedezetként lehetne)
A közjegyzői díjjak és értékbecslések,bankonként és közjegyzőnként változnak. Nagy általánosságban elmondható,hogy az ÉB általában 30-32 ezer Ft körül változhat a közjegyző pedig 0,5-1% a hitelööszegre vetítve. Minél magasabb a hitelösszeg,annál kisebb a %-os díj. Nálatok kb 40.000 Ft-ra számíts.
Persze a bankok elég sűrűn akcióznak és előfordul,hogy ezeket a szerződés után visszakapjátok,ha épp az adott bank lesz a nyerő.
Érdemes átnézni a piacon lévő lehetőségeket,mert elég nagy különbségek vannak a 25 bank ajánlatai között.
Nagyon köszönöm a felvilágosítást! Gyerek még egyenlőre nincs min. 5millióra lenne szükségünk,esetleg még egy ingatlant le lehetne terhelni! A jelzáloggal kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy csak lakóingatlant lehet terhelni vagy föld területet is?? Mennyibe kerülnek a közjegyzői,értékbecslési dijak!!! Pontositok a jövedelemmel kapcsolatban bruttó 89.500ft
Az új törvények alapján a max finanszírozás jelen pillanatban a fedezet max 75%. Ez mind szép és jó,azonban a 75%-ot azaz a te esetedben a 7 milliós házra 5 .250.000 Ft-ot csak jövedelem alapon lehetne igénybe venni.
Ugye ez ti nálatok jelenleg nem áll fenn,hisz összesen van 60.000 Ft bejelentett jövedelmetek kettőtökre. Gyerek van,ezt nem is kérdeztem? Ha te még bejelented magad,akkor sem lesz jobb a helyzet,mivel a törlesztőrészlet levonása mellett sem marad meg a minimális megélhetési költség. Sajnos a bankok a nem bejelentett jövedelmeket(kivétel a válallkozói bevétel-vélelmezés) nem számítják be.
Így marad a minimálbéres-félig fedezet alapú finanszírozás,amivel a hitelbiztosítási érték függvényében (ez előreláthatóag a 7 milliós érték mellett 5,6-6millió Ft lesz) kb 80% lesz. Tehát a legjobb esetben is max 6 millió Ft-nak a 80% azaz 4,8 millió Ft. Ha ez valamilyen közepes kisváros az országban vagy épp egy falu és nem pest megye,akkor inkább 5,6 millió X 80% azaz 4,48 millió Ft. Sajnos ennek legalább akkora esélye van,mint a 4,8 milliónak. Tehát ez picit kevesebb mint a ti általatok elképzelt 5-6 millió Ft. Azt mégegyszer mondom a te minimálbéred,amire egyébként is minimum 3 hónapig még várni kellene és utána még 3 hónapig,hogy a banknak is jó legyen nem fog javítani számottevően a helyzeten.
Nézzük a többi kérdésedet és,hogy mit lehet akkor tenni?
1- Ahhoz,hogy több pénzt kapjatok,nagyobb értékű ingatlan kellene. Meg kellene határozni mi az a minimum,ami kellene. 5,5 millió? 6 millió? Ez így nagyon tág,hogy 5-6.... Kb egy 9 milliós ingatlan mellett kapnátok 5,8 milliót minimál bér mellett.
2- A kérdésedre a válasz,igen lehet. Egyenlőre..... de nagyon kellene sietni vele,mert junius 11-től egyenlőre megjósolhatatlan a szigorítások következő sora. Elvileg ez még szigorúbb lesz,főleg a minimál bér mellettiek.
3- Szerintem ennél sokkal szigorúbb jelenleg az osztrák hitelezés.
4- Mi a menete? Attól függ kihez fordulsz. Bankhoz vagy profi díjmentes hiteltanácsadóhoz.
Általában,értékbecsléssel indul,ahhoz az adásvételit vagy előszerződést meg kell csinálni,utána megvan a becslés és 1-2 hét alatt megvan a jóváhagyás a bankban.
Most szeretnénk lakáshitelt felvenni számszerint 5-6 milliót használt ingatlanra,az ingatlan becsült értéke 7millió,csak az probléma hogy a párom van csak bejelentve minimálbére kb 2éve nekem január óta nincs hivatalos keresetem,de akár már holnap is bejelentenének ha akarnám természetesen minimálbérre de ezt most egyenlőre nem szeretném /kb 3hónapig/!!Ja hivatalos formában semmi közünk egymáshoz,semmilyen hitelünk nincs és nem vagyunk BAR listások,életkorunk 26,23!!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a takarékszövetkezeteknél milyen az egymás közti kapcsolat? Nem dolgozik véletlenül valaki takarékszöv.-nél?
Az lenne a kérdésem, hogy hitel szeretnék felvenni az egyik takszövnél, de egy másiknál már van egy. A kérdésem, hogy a másik takszövnél levő hitelemet láthatja-e ez a takszöv. vagy kérhet-e be rólam anyagot, mert a bankszámlámat azoknál vezetem, mondjuk az alapján? Köszönöm a segítséget.
Kaptam valami bullshetet tőlük,hogy május 17-ig felfüggesztik a befogadást,de az ilyet már ismerem. Lásd a többi....zee capital,credit house,ahf,korona kredit stb.... mind bedobta a törülközőt.
Nagyon keveset dolgoztam velük,szinte marginális volt,egyébként ha igazságos akarok lenni,talán ők voltak a legkorrektebbek,ha ebben az üzletágban korrektségről lehet beszélni.:) Egy helyi takszövnél még mindig olcsóbb volt így is. Ez fura de igaz.
Most olvastam épp egy helyi takszövös jelzálog hitel hirdetést. 5 milla 240 hóra 88.000 Ft / Hó!!! Azért basszus ez nagyon gáz. Ehhez képest a Qualitiy olcsó jános volt. :)
Oszt megis mi a baj a jelenlegi forint alapu hitelekkel? Csak nem az, hogy nott a finanszirozasi hanyad a korabbihoz kepest? Hulyek ezek teljesen?
Ma hivott egy uf, kerdezi, mi legyen a hitelevel, mert nem kene-e forintra valtani. Mondom, ha nem lesz osztogatas, nem lesz szar a devizahiteleseknek. Aszongya, es ha lesz? Mondom, akkor szar lesz. Ennyire egyszeru a keplet.
Nem is tudtam, hogy bezart a QF. Nem csinaltam naluk semmit, de azert eleg durva feltetelekkel is adtak ( volna ) hitelt..