Gatlin olyan boldogan nyilatkozott a RAI-ank, mintha VB-t nyert volna.
Apropó: a dobogót ennél magasabbra nem is építhették volna. A rúdugróknál és a távolugróknál létra kell majd, hogy az aranyérmesnek át lehessen adni az érmet.
Így van, eltüntetik a rekordtánokat, a stadionokat a nézők arcába viszik olyan közel vannak, Berlin az jó stadion, meg a Párizs is. London olimpiai stadion is kimondottan szép lett. Lehet találni, de jogos a felvetésed.
Roma, Párizs, London, Kijew, Bécs, Brüssel, Moszkva ami viszonylag nagy és van rekordtán.
Nagy stadion való igaz. De mi lesz akkor Brazíliánban? Oké, hogy az Olimpia lesz, de a gazdasági helyzetükre való tekintettel mire alapoznak? A más országból jövőkre? Igen, azokra. De meg kell felelni a követelményeknek, ami sztem nehéz lesz.
Vissza ide: szóval stadion. A modern kor stadionjai ugye futópálya nélküliek-legalábbis Európában. Lassan nehéz lesz olyan országot találni, ahol még lehet versenyt rendezni, neves városhoz kötötten.
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de Én így látom a helyzetet.
Mindenhol van, orosz atlétika mindig is borzalmasan erős volt, vagy a volt szovjetúnió. Rengeteg sztárjuk van most is, Iszinbajevaval az élen és nézd meg a stadiont lehet ugye , hogy nagy, pont az elöbb nyilatkozott is egy versenyző, hogy egyszerűen felpörögni lehetetlen ilyen hatalmas stadionban, ahol kb. 20.000-25.000 néző elveszik, pedig a stadion 84.750 ülőhelyes a Luzsnyiki.
Kong a stadion, csakis anyagi szempontból vihették Moszkvába, milyen jó kis VB volt pl. Berlinben, Párizsban, sőt ázsiában is, micsoda hangulat, itt meg szinte semmi, de remélem 100 méteres döntőre már lesz hangulat.
Az olimpia volt a csúcs Londonban, meg Athénban, de Peking sem panaszkodhatott, Atlétika és az Úszás a két legősibb sportág.
Azért a rúd ugrás tegnap is és ma is okozott némi meglepetést; Gibilisco és Rogowska is érvényes kísérlet nélkül esett ki. Mondjuk Gibilisco már túl van élete formáján, de akkor is.
A futókról; úgy kellene, mint az NFL-ben; megmozdult az egyik, kiugrott a kínai gyerek és kizárták. A köv futamon, pedig megmozdult vki és sárgát kapott. Értem hogy aki kiugrik kizárást kap, de ha bemozdulnak mellette, akkor miért zárják ki? Sárgalapot mindegyiknek és kész.