Eegen, csak előtte meg etetik őket télen, hogy aztán legyen mit levadászni, úgyhogy túl vannak szaporodva ezek a honos jószágok, közben tarvágják az erdőt, amit a túlszaporodott állatok kissé meglegelnek, á, tök jól ki van ez találva, csak az erdő, mint élettér szív, minden belevalójával. (Nem tudom ez hogy jött ide, de ha már... boccs.)
Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért kell ennyit görcsölni rajta? Bár... nálunk sem lenne annyira egyszerű, mert nagy a kert, kicsi a slag, és sok a növényzet. De ha fontos lenne... Hja, meg az idő az, ami még kell hozzá, és sokaknak az pont nincs. (Bár akkor meg miért zavaró a macska? :) )
Ha jól emlékszem sokan panaszkodtak arra, hogy éjszaka odacsinál ezt vagy azt a verandára valami macska. Azt is lehet vízzel megoldani? Egy ismerősnél láttam macskariasztót, azt mondta mindig pont az ajtó elé jártak a macskák, és irtó büdös volt, azért szerezte be.
igy van..Egy idoben a parom erdeszkedett..mielott valaki azt hinne,hogy a vadaszat pl kizarolag a beteg allatok kiloveset jelenti,azzal kozlom,hogy oshonos magyar allatokat ugy terelnek a penzes kulfoldi vadaszok ele keritessel korbezarva,mint a sicc...
az az en marha nagy mazlim,hogy az az egyszem ivartalanitott macska egyelore kizarolag a korfolyosos hazban es annak az udvaran boklaszik es erdekes modon mindenki szereti,nem csinal oda sehova,nem zavar senkit..Aki annyira nem komalja,az sem rug bele,csak siman atlepi..
de mostanaban tervezem,hogy huzamosabb idore kikoltozunk a telekre,ahova o is jon velunk.Illetve valaszhat,hogy otthon marad egyedul es nem eszik 1 hetig,vagy megis kijon:)
Kivancsi leszek az ottaniak reakciojara,de mivel ott mar van rajta kivul jopar ottani macska es azokat sem akarja legyilkolni senki,ezert nem felek kulonosebben odavinni...Ha valaki esetleg szol,hogy zavarja,akkor kompromissum kesz vagyok,de nem ugy,hogy megfenyeget,hanem hogy talaljunk egyutt megoldast...Isten bizony,beruhazok neki egy slagba:)
Tiéd a macska, te okoztad a problémát, de a szomszéd fizesse a macskariasztót, mert a te macskád oda megy, ahova akar. Te tényleg nem érzed itt a logikai bukfencet? Szerintem meg ez a fura...
Szerintem ha nekem lenne macskám ÉS zavarná a szomszédokat, akkor valószínűleg megpróbálnám benttartani a kertben. Macskariasztóval, spéci kerítéssel, valamivel. Nem tudom mivel, mert azt nincs idő itt kitárgyalni.
Egyébként éltem már macskákkal, most is kertes házban élek (csak nem a sajátomban) ahol kutya van a kertben, de éppen két napja láttam egy macskát (és fel sem háborodtam...), és remélem, hogy lesz saját kertem is egyszer. Tényleg baj, hogy érdekel a téma?
Mit is kellene kipróbálnom konkrétan? Hogy tényleg nem megy oda? Vagy hogy tartsak kutyát, ha nem akarok macskát? Melyiket?
(Szeretetteljesen megkérdezném, hogy akkor most szerinted ki is személyeskedik itt??)
Megint elmondanám, hogy az öcsém súlyos allergiája miatt nálunk a kert négy sarkában slagg volt. Egy idő után nem is jöttek a macskák. Pedig minden szomszédban volt belőlük.
Hidd el,en is szeretnek tobb idot,amit akar a kutyaimra is fordithatnek,de mivel a hulye kolykok neha zabalni akarnak,ezert muszaj melozni,ergo az idombol egy macskara futja..Hidd el,en is elegge sajnalom:)
Hogy en fizessek azert, hogy neked legyen macskariasztod. . .:)). Fura elkepzeles. . .attol el fog mulni a szomszedom "esetleges" allergiaja, vagy raszokik a kezmosasra???
Amit mondok nem tetszik, nem probalod ki (persze, hogy is tenned, nincs kerted), de tudod, nem hasznal, nem akarod azt a megoldast valasztani. . . Veled pusztan elmeletileg lehet beszelgetni errol, mert a topik egy erosen gyakorlati kerdest feszeget - igy igazan csak szorakoztatas a celja a veled valo beszelgetesnek.
Kepzeld el. . .fozocske topikban vagy. . . kerdezel egy recepet, amit megkapsz (egy egy etelt rengeteg fele keppen lehet elkesziteni), jo alaposan ki is vesezzuk, ossze is kapunk rajta parszor, es a vegen kiderul, nincs is konyhad es nem szeretsz fozni. . . Akkor meg minek??? Masnak kedvet csinalni hozza? Mit meg nem teszel a tobbi kedveert!!! Vallalod a szovivo szerepet, a moderator szerepet, szivesen eldontod (pusztan elmeleti alapon) mi dolgozik, mi nem - es mit is kellene tenni ahhoz a masiknak, hogy elviseld azt, hogy a masiknak van macskaja . . .
Rendkivul erdekes hozzaallas - mennyire szolgalja a topikot? A modik feltetlenul elvezettel olvassak ami itt megy :))!
talan mar emlitettem,hogy mindent esszeru hatarokon belul...azert a 13 macska mar nekem is tulzas:)
egyebkent en azert nem kutyat tartok,mert ahhoz tulsagosan szeretem es tisztelem oket,hogy tudom,nalam nem lenne jo dolga...Tul sokat nem vagyunk otthon,tul keveset tudnank foglalkozni vele....Ebbol a szempontbol egy macska onellatobb:)
. . .honnan tudod, itt milyen nem honos madar van. . .
A puska meg a te megoldasod. Emlekszel, irtam, hogy ha megeszi a szurkegem a tavambol a halat, akkor a hal nem vesz el - csak atalakul. . .esetleg kisgemme :)).
Ha jon az olyv es szinten halaszik. . .jo etvagyat. . .
Persze nem sokat ertek a madarahoz, nem vagyok benne biztos, milyen uj szokasokat vettek fel, mert ezeknek az eloterlete is valtozik, nem rigid.
A rosefinch az egyik nagyon kenyelmes pelda ra - hazimadar volt, most mar a termeszeben is megtalalhato. . .talan ismered a tortenetet.
Úgy érzem, nem válaszoltad meg a kérdésem. De nem akarnálak tovább provokálni, a jelek szerint úgysem fogod. :( Olyasmit szerettem volna olvasni, hogy megbeszéled vele, fizetsz neki macskariasztót, vagy ilyesmi, esetleg valami sokkal kreatívabbat. Igenis csalódtam, hogy ennyit mondtál, hogy úgysem fog odamenni.
Tehát ha valaki valaha bekente már magát ellenőrizetlen körülmények közt tesztelt napolajjal pl., az a további életében soha ne emeljen szót az orangutánok cirkuszi szerepeltetése ellen? Érdekes elmélet. Arra jó, hogy ezentúl bárki bármit elkövethessen az állatok, vagy a természet ellen, hiszen szinte biztos, hogy aki szóvá teszi, maga is ült már autóban, hord gyárban készült ruhát, használ szappant.. ami által a környezetét károsítja. Ha valaki autógumit éget a mező közepén, és megkéred, hogy ne tegye, akkor ez alapján felháborodottan kikérheti magának, hogy a magadfajta képmutató, a begyöpösödött világképével, mit játssza itten az agyát. Hiszen a te kabátod gombja is műanyag.