Első nekifutásra hamar eldőlt a lány neve, de mivel másodikra fiút vártunk, ott volt egy kis csatározás. Nekem csak a Rékáért kellett megküzdenem, az apja az Orsolyát tette volna előre, de az ritmikailag nem volt olyan jó. (Elsőre fiúnak Dávid Attila volt a jelölt, másodszorra a Gergő Attiláért kampányoltam, mielőtt leállítottak az UH-n. :-) )
Enikő kb. ugyanaz az eset, mint az Evin. Merészség kell hozzá, de szerintem kifizetődne;
a valahogy fárasztóan hosszú Katalin nem tűnik jó választásnak, akármennyire is megszokták már a meglévő D. K. ismerősei;
a Laura viszont igencsak jó ötletnek tűnik ezzel a lágy-lebegő befejezéssel, még lágyabb a kicsit-azért-pattogós Lillánál is, szerintem érdemes lenne fölvenni arra a listára.
Avoir, ne aggódj, az én férjem ugyan ez volt..semmi nem tetszett neki, összesen talán kétszer olvasta át Mo-on adható neveket. Rám várt, hogy majd én szemezgetek, ő meg csak hallgatja a szűkített verziót. Még a terhesség elején vetettem fel két nevet(többek közt) ez volt a Lívia és a Lázár, ezekre azt mondta akkor, hogy tetszenek. Félidőben, mikor -szinte- biztossá vált a neme, azt mondtam neki, hogy mostmár aztán döntsünk, legyen neve a gyereknek, felsoroltam a szűk, 5-6 névből álló listámat és ő azt mondta, hogy LIVI :) Ez volt nekem is a befutóm. :)
Csinálj egy szűk listát, és azt told az orra alá. :)A túl bőtől besokall az ilyen pasi és mindent kilő inkább :)))
A Katalin nem tetszik az Annához. A Kata meg a férjemnek nem jön be :)
Egyelőre úgy állunk, hogy ő fog választani a Júlia, Ágnes, Lilla, Lívia, Éva közül. (Természetesen bővülhet még a lista, elvégre van még 15-16 hét vissza.)
Katalinként nem rossz (ráadásul így hívták a gimnáziumi irodalomtanáromat, ami viszonylag pozitív emlék), szerintem maga a Kata az, ami ebben a formában kissé kemény, pattogós név.
Éppen ez az, amiért a fickónak zsenik voltak a szülei -- első látásra nem tűnik jó hangzásúnak, de ha még ízlelgetik egy kicsit, akkor kiderül, hogy nagyon is az. Merészség kellett hozzá.
Nem ok nélkül költözött be, szerintem nem is a fickó érdemei miatt (nekem legalábbis fogalmam sincs, miket művelt konkrétan), remek ritnusa van a névnek.