Keresés

Részletes keresés

Mirrmurr Creative Commons License 2011.05.25 0 0 42191

Van egy olyan program, hogy Mercali, önálló és beépülő verziója is van. Mondjuk én Premiere Pro alá tettem fel. Nos, ez képes a berezgéseket, kis vibrációkat kisimítani, minőségromlás alig lesz utána. Próbáld ki, ha van rá módod!

Előzmény: foveon (42189)
etwg Creative Commons License 2011.05.25 0 0 42190

Jo - jo munka!

Előzmény: foveon (42189)
foveon Creative Commons License 2011.05.24 0 0 42189

Latom megint ul egy kicsit a topik, ezert felhoznam:)

Csinaltam megint egy videot, amolyan motoros (szokas szerint;). Persze johet megint a kritika, min erdemes valtoztatni, fejleszteni.

Tortenet nincs, csak probalkoztam minel nezhetobbe tenni, persze csak ugy a magam kis szintjen a korlatozott tudasom es eszkozeim felhasznalasaval. Igyekeztem porgosre venni ezert rovid az egesz.

Az X3-al megszenvedek, ez a proxy dolog neha megy neha nem, aztan most maszkoltam eloszor (rendszamot) ez se olyan trivi. Majd kiprobalom az X4-et is hatha abban jobb, mar lehuztam a demo verziojat (remelem nem akad ossze az x3-al).
Nem akarom sokat ismetelni magam a filmecske egy magic arm es a gopro segitsegevel keszult (akit jobban erdekel: bovebben irtam a video alatt es a blogomban is). Szoval jo nezelodest hozza:)

foveon Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42188

azert ott is ossze kell fuzni. igaz a h.264-re azt irtak hogy nagy a cpu igenye. az en "kameram" a p-t tudja igy nagyon nincs valasztas. csinaltam multkor teszteket mert tud 720p-t meg 960p-t is de az 1080p a legjobb. a tobbinel a fenymeres sem az igazi. ketsegtelen hogy 720p szerkesztesnel nem kellett proxyni az ment akadas nelkul.

Előzmény: etwg (42187)
etwg Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42187

Eleve nem használok 1080p csak 1080i-t. Az meg elmegy.

Előzmény: foveon (42186)
foveon Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42186

egy projektrol van szo, azon belul vagyok.

1080p elmegy neked proxy nelkul (H.264)? akkor eleg jo geped van, nekem proxy nelkul eselytelen. nem latom mit szerkesztek :(

Előzmény: etwg (42185)
etwg Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42185

A kis ikon nálam a kép jobb oldalán jeleni meg valami kék filmnek kinézö izé.

Nekem aránylag jo a HW igy én vigan dolgozik proxy nélkül is - legfeljebb itt-ott van egy kis zür (amit élöben nem látok), de utomunkával ki lehet javitani. A HW éjjel nappal megy, igy ha nagyobb munka van, akkor hagyom éjjel vacakolni. Szerintem a proxy az adott projekthez van hozzárendelve, igy ha ugyanazt a részt berakod egy másik projektbe, akkor ujra fogja csinálni.              

Előzmény: foveon (42184)
foveon Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42184

kozben olvasgatom a support forumot de nagyon nem okosodtam ott sem. ezt a kis ikont majd megnezem, az mar feltunt hogy van ott egy par fele abra a sarokban de hogy melyik pontosan mi annak nem jartam utana. meg eszembe jutott valami, mintha kikapcsoltam volna a relinket mert eleg zavaro volt hogy kerdezget, lehet hogy ezzel kikapcsoltam azt is? fura lenne, de majd otthon megnezem.

igazabol en soxor ugy szerkesztek hogy nem hasznalom se a multi clip se a singel clip funkciot hanem az adott fajlt rahuzom es a preview ablakban toligalom a ket cut ikont. aztan ha abbol az allomanybol kell meg egy darab akor rahuzom ujra es azon is toligalom. kvazi egy allomanyt tobbszor felhasznalva mindegyiken single clip-et csinalok. csak az a baj hogy egy allomany teszem azt 3 perc en meg ebbol felhasznalok 2-xer 6mp-et, emiatt az egesz bazi allomanyt proxyzza, es ilyen allomanybol van 10-15 db. igy a proxy generalas orakig tart. ha meg csak a felhasznalt anyagreszeket proxyzna akkor nem is zavarna az hogy nem talalja meg az eredetit mert par perc alatt kesz lenne a proxykkal.

Előzmény: etwg (42183)
etwg Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42183

Ha a VSP fajlot ujra inditod (s nem hülyül meg valami a háttérben) akkor elvileg megtalálja a létezö Proxy fájlokat (néha eltart egy ideig, és közben nem jo, ha egy másik projektet is inditasz).

Ha megtalálja, akkor a snitteken megjelenik egy kis ikon - jelzi, hogy ez már proxy. Néha bedugul (nem tudom miért) ilyenkor valamelyik snitten valami változtatok (pl. más átmenet) és erre elindul keresni, és többnyire meg is találja.

A proxy csak arra jo, hogy azon gyorsan tudsz szerkeszteni (némelyik átmenetet nekem pl. nem is tudja megcsinálni proxyban, de a végeredmény jo).

Ha kész vagy és elmented (video fájlat generálsz), akkor az eredeti fájlokat használja, azaz azokon végzi el a mutatványokat - ezt már kevésbé tudod követni - csak ha már kész.

Előzmény: foveon (42182)
foveon Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42182

vs x3 (x2,x4) hasznalokhoz lenne egy kerdesem. azzal szivok hogy eleg nagy hd fajlaim keletkeztek (ilyen 1-3 perc) es abbol szeretnek szerkeszteni. smart proxy-t hasznalva mert a nelkul eselytelen. le is generazza a kis allomanyokat jo is szerkesztheto meg minden. de ha kilepek az x3-bol, majd vissza es megnyitom a projektet akkor "elfelejti" hogy generalt proxy fajlokat es kezdi elolrol ami tobb oraig is eltart. pedig az elozoleg generalt fajlok ott vannak de megsem akarja hasznalni oket (engedelyezve van, sajat konyvtarra stb). mi lehet ennek az oka? vagy mit csinalok rosszul? netan ez bug vagy feature? eleg szivas igy dolgozni...

talaltam egy leirast hogy a hapi legeneralja a proxy allomanyokat majd azokon szerkeszt(?) es utana visszacsereli(?) az eredeti hd-re, bar nem teljesen ertem mit csinal... :http://forum.corel.com/EN/viewtopic.php?f=27&t=30607

foveon Creative Commons License 2011.05.23 0 0 42181

itthon de "hasznaltan" (valaki behozott tobbet es eladott egyet nekem, persze nix gari, szamla meg ilyesmik).

Előzmény: etwg (42177)
TOMM13 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 42180

A  DCR-TRV 320E tipuson egy pár hasznos dolgot sikerült "engedélyezni"

pl. zebra, colorbar, manual mic, DV-in AN-in

A DCR-VX700-on csak DV-in-t lehetett engedélyezni a NET-en hozzáférhető leírásokal programokkal.

Van egy DCR-TRV 238E Amin szintén jó lenne, ha lenne DV-in illetve ANA-in

Ezekhez keresek ötletet

Esetleg keresek eladó DCR-TRV 320 tip. D8 kamerát.

Előzmény: etwg (42179)
etwg Creative Commons License 2011.05.22 0 0 42179

Igy nagyon tág a kérdésed.

Minden mai dolog (kamera stb.) szoftware bázisu, azaz mindegyiknek bele lehet kontárkodni a FW-be. A kérdés az, hogy mit akarsz, és esetleg mi ennek a következménye.

(Ha volt a kamerának profibb verzioja, akkor pl. abbol a FW-böl át lehet ezt-azt venni - de ez mindig nagyon individuális és veszélyes is.)

Előzmény: TOMM13 (42178)
TOMM13 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 42178

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

DIGITAL8-as kamerák esetében vannak  rejtett funkciók  amelyeket a memória mmegfelelő területének átírásával lehet engedélyezni.

Tud ezekről valaki valamit ?

Köszönettel.

etwg Creative Commons License 2011.05.20 0 0 42177

Hol vetted a kamerát itt Europában vagy a tengeren tul?

(Kezd érdekelni a dolog)

Előzmény: foveon (42175)
Sepu81 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42176

Nekem mindig Panám volt, és mivel még sosem csalódtam benne, nem fogok váltani. Más gyártóról én nem tudok érdemben nyilatkozni.

Használható, főleg az optikai képsabilizátor miatt, ami nagyon jó. Én használom is, de itt már ajánlott állvány, vagy lagalább az, hogy vminek nekitámaszd a kezed.

Nem tudom mekkora különbség lehet a 24 Mbps és a 17 között. Én a panámnál sem látom a 17 és a 13 között a különbséget.

Előzmény: icrup (42166)
foveon Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42175

az imbolygas azert van mert a mellkasomra volt rogzitve. termeszetesen igy utolag nezve jobb lett volna kezben vinni. de ezt gyakorlatilag proba nelkul hasznaltam, mert a mellkaspant indulas elott reggel keszult el.

az a baj hogy ha kezben viszem akkor mindenki belenez meg elugrik stb, a szokasos dolog nem szeretnek szerepelni es inkabb felrallnak elmenekulnek. igy meg eszre sem veszik (foleg az uj fekete szilikon tokkal). de majd finomitok mert ez a setalos dolog hirtelen jott otlet volt, igazabol a motorozas kozbeni hasznalatra keszult. persze van szoftveres stabilizator is, de meg nem jutottam oda hogy utanajarjak.

ezt a kicsit egyebkent kezben ugy szoktam vinni hogy rateszem egy monopodra amibol egy szekciot kihuzok es a csuklom a gimball. ugy egesz jo es meg az sem olyan feltuno.

van egy rendes stabilizatorom is (merlin) de azt a dv kamerahoz hasznaltam, ehhez meg nem probaltam. azzal meginkabb az a baj, hogy mar messzirol kiszurja mindenki es menekulnek elole...

Előzmény: etwg (42174)
etwg Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42174

Egy kicsit imbolygo - a motoron remek.

Igen rosszak voltak a fényviszonyok (erröl persze nem tehetsz).

Az imbolygás miatt némi vágást még elbirt volna....

Előzmény: foveon (42173)
foveon Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42173

hat itt a linkje, amolyan motoros ize... olyan lett amilyen, meg nagyon kezdo vagyok a dologban :) persze epito jellegu kritikat szivesen veszek de csak modjaval :)

Előzmény: etwg (42172)
etwg Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42172

Na látod...megy ez csak akarni kell, és nem mindjárt nyavalyogni. Feltetted már valahova. Megnézném.

Előzmény: foveon (42170)
kmrmtms Creative Commons License 2011.05.19 0 0 42171

Köszi!

Panasonic HDC-SD800-at néztem ki, van valakinek ezzel tapasztalata? Milyen a minősége pl egy lakásban, csak a normál világítást használva, mennyire zajos a kép?

Előzmény: elemes2 (42165)
foveon Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42170

atdolgoztam a videot a tanacsaitok es az olvasottak alapjan. egesz jo lett a minosege, muxik a hd is :)

Előzmény: etwg (42163)
PentaxMan Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42169

A Class! Class4 akart lenni... ja és optikai stbilizátor van benne.

Előzmény: PentaxMan (42167)
Ladila Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42168

Nekem JVC-m van. A legnagyobb hibája, hogy nincs benne optikai stabilizátor. Sajnos ez nagyon nagy hiba, mert az elektronikus semmit sem ér.

PentaxMan Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42167

Még néhány helyen lehet kapni Samsung HMX H200 -t, én 60800-ért vettem. Class! kártyára készít HD felvételt, keress rá...

icrup Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42166

Köszi még egyszer

Más gyártok ksmerái milyenek ebben a kategoruában,canont olvastam,hogy nem olyan jo, a jvc?

Panánál ez az intelligens zoom használhato vagí inkább csak a 25x zoom az igazi?

Képminőségben mennyit jelenthet a a sony 24 e a pana 17Mbpsével szemben?

Előzmény: Sepu81 (42155)
elemes2 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42165
Előzmény: kmrmtms (42164)
kmrmtms Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42164

Videókamera vásárlás előtt állunk és nem nagyon vagyok képben.

Tudnátok ajánlani olyan weboldalakat, ahol tesztek/reviewok vannak különbőző videókamerákról, amelyek összevethetőek?

Hasonló oldal lenne jó mint a dpreview.com csak videós változatban.

etwg Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42163

videot amit gyakorlatilag ok is belul csinalnak (teszem azt webm v h264 adott felbontasokon) es ezt leirjak pontosan milyen akkor aki abban kuldi azt nem kell mar konvertalniuk

A baj az az ilyen helyeken, hogy az emberek 99,9% nem értené mit mondanak, mire és hogyan konvertáljanak, és hidd el (nekem is van egy video megosztom) igen komoly dolgokat kell a filmekkel csinálni, mire azok bekerülnek az adatbázisba majd onnan kikerülnek a WEB-re.

A YT ezt már jelentösen automatizálta, mi meg még manuálisan csináljuk.

Van egy sereg portál, ahova kiteheted az anyagod ugy, ahogy akarod, a YT nem ilyen.

Nem zavarsz, de ha még azzal sem vagy tisztában, hogy mit jelent a HD felbontás, akkor nagyon elölröl kell kezdeni - és ezt a YT nem engedheti meg magának.

Az 25/30 fps meg egyáltalán ne  zavarjon egy videoportálon.

Előzmény: foveon (42162)
foveon Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42162

ne vedd mar morgasnak ha valaki kerdez... az utmutatojuk eleg lajtos raadasul onmaganak ellentmond (pl javasolt a 24-25fps erre az exportnal meg 30-at ir). a h264 is ugy tudom hogy mar altaluk nem tamogatott de az exportnal is azt irja, de kozben meg mpeg4-ezik (de melyik? mert a h264 es is valahol az).

a konverzional meg arra gondolok hogyha barki csinal egy olyan videot amit gyakorlatilag ok is belul csinalnak (teszem azt webm v h264 adott felbontasokon) es ezt leirjak pontosan milyen akkor aki abban kuldi azt nem kell mar konvertalniuk (konverzio = minosegromlas). az meg ugye ellenorziheto hogy egy adott file mit tartalmaz.

na mindegy gondoltam megkerdem a sokat latott szakiktol de ha zavarok nem kell ra valszolni, ennyi.

Előzmény: etwg (42161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!