Keresés

Részletes keresés

Hollófekete Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1261
kösz a tippet.

ja, sajnos Kasnyát nem tudok küldeni, mer' nekem is csak kölcsönbe adták még anno. de nagyonfasza mindkettő, úhogy javaslom. a központi antikvárba ha keresed, a "magyar építészet" polcoknál, vagy másnéven a tizennyóc éven felülieknek részlegben.

Előzmény: kavkaz (1259)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1260
falun nincs spektrum, hehe, vedd föl videóra, akkor talán egyszer el tudod majd küldeni
Előzmény: kavkaz (1258)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1259
Ja, és Holló!

Vedd meg az ehavi Filmvilágot! Varró Attilának van cikke Hitlergyôz címen, az olyan utópisztikus filmekrôl, melyekben Hitler gyôzött. Valszeg jó részük hamarosan egy tematikus sorozat keretében az Örökmozgóban is látható.

Azonkívül Orwell ezerrel...hehe

kavkaz Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1258
Az szép.

Ja igen. Érdemes nézned a Spektrumon az Utolsó napok sorozatot, mert szerepelni fog benne Misima Yukio is!

Előzmény: Hollófekete (1257)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1257
he? hehe
polgárisokat deszantosnak?:Đ
most vagy én vagyok eltévedve, de nagyon, vagy te

zeg, olyan leépítés van most, hogy még alezredes faterom se tudta elintéztetni a tábornok haverjaival a hadnagyi helyemet szal így tartalékos hangya maradtam én is.

Előzmény: kavkaz (1254)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1256
ez konkrétan az, amelyiket a legenda szerint Jézusba döftek. a fő sztori szerint ez má' a késő ókor óta európai uralkodók kezén forgott, de most hogy mondod, van egy olyan alternatív lándzsa is említve, amit Konstantinápolyból hozott Szent Lajos, bár az egy másik hadjárat után volt.
Előzmény: kavkaz (1253)
Seol Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1255
némá, ide is jutott a részeg ámokomból:)

még mindig hetero vagyok, Holló, ne próbálkozz

az irányvonallal semmi gond, nem olvasnám, ha, de az, hogy egy-egy gondolatot tízszer elismétel, persze kis változtatásokkal, idegesítő

Előzmény: Hollófekete (1250)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1254
Nem.

Amúgy is arra gyúrok, hogy tavasszal bevegyenek szolnokra desszantosnak. Rájöttem, hogy a veres barettsapka jobban mutat, mint egy kalaviatúra...hehe

Addig meg leteszem az ejtôernyôsvizsgát, meg talán a vitorlázórepülô elméletit is, mindig is szerettem tutira menni. Így már csak a hadseregreform (értsd: totális megsemmisítése minden katonainak) akadályozhat meg célom elérésben.

De ha nem jön össze még beszélhetünk valami másról. Elvégre mindig is elragadó helynek tartottam a 3ikvilágot:)

Előzmény: Hollófekete (1252)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1253
Kasnyának az elsô két könyvét tedd bele a pakkba! -ezek szerint nem olvastam.

Kedd reggel adom fel, mert még cédéborítókat printelek.

Nem olvastam a Végzet Lándzsáját sem. De gondolom a Bohemund álltal antionochiában a szelzsuk ostromgyűrűben éhesen végsô morális támpontként "megtalált" lándzsáról van szó:)

Előzmény: Hollófekete (1246)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1252
Tesco gazdaságos van?

van. pld a polgári körözés...hehe

nem akarsz véletlenül terrorista különítményt szervezni?

Előzmény: kavkaz (1239)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1251
hülye kérdés volt
Előzmény: Hollófekete (1250)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1250
"hiányoztál kicsim"

eheheh:-Đ

amúgy mi a bajod Giulioval? maga az irányvonal, vagy hogy dögunalmas?

Előzmény: Seol (1249)
Seol Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1249
a Laibach kibaszott jó

Evola kurva, gyakorlatilag éréktelen

legyetwk viccesek

Hollófekete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1248
Do we want it? YEAH!

Mostanában gyakran hallgattam az új Manson lemezt.Eleinte abszolúté szemétnek tűnt, dehát a Mechanical se jött be csak fél év után :D

nekem a hálivúd még most se jön be, a groteszket meg nem is ismerem, viszont. Tegnapelőtt véletlenül láttam egy klipjét az új lemezről, amitől lehidaltam. egészen véletlenül pont az a szám amit ideidéztél bameg. először csak a fekete-fehér hitlerjugend dobok tűntek föl a háttérben, de ez elég volt ahhoz, hogy odatapadjak...hehe

"Use your fist and not your mouth"

"erőszakos, tevékeny, uralkodó, brutális ifjúság - ez az, ami kell nekem"

Előzmény: Eisengrau (1221)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1247
resurrection

Persze hogy a szabvány.Ezért könnyű építkezni velük.Míg te élő majmokból,addig én precízre szabott, egyenként önépítő téglákból emelem a szellemkastélyt :D

ne beszélj félre. fintorogsz a beltenyészettől, holott a szabvány maga a beltenyészet, na ide kanyarodj szépen vissza. szerintem meg tökmindegy, hogy majomnak szólítod őket, vagy gépnek, netalán embernek.

Viszont ha az emberi agy őrületét sikerül ötvözni egy gépi test szabványtermészetével, új tudat keletkezik.
És ez az új tudat talán továbbmegy az esztétikánál, szellemi faszverésnél.

dehát ez jelen idő: az ember egy túlbonyolított robot. azért is ilyen sérülékeny. minél bonyolultabb valami, annál valószínűbb, hogy beszarik valamelyik alkatrész benne.

A "szellem"-re a legnagyobb hatással a test van.Ezért tekinti a mindenkori egyetemes művészet az embert a legtökéletesebbnek, legesztétikusabbnak.Istent is az ember képére teremtettük, nem?

azonban ennek a fordítottja éppúgy igaz.

Ha létrejön egy olyan test, mely tökéletesebb az emberénél, a lélek más dimenziókban támad fel újra.Az esztétika - nem elég.

egyfolytában leragadsz a pitiáner egyednél, mer' különben nem álmodnál "tökéletesebb testről".
hogy az esztétika nem elég? egyáltalán, azon túl mi van még, a Télapón kívül?

A képzelődés - nem elég.Ilyen szinten igenlem a materializmust - a cél a "szellem" játékának leképezése olyan formába, mely minden érzékszervvel receptálható legyen.Amolyan valós idejű gondolat-leképzőre gondolok.

hát persze, te született mutterialista vagy. amúgy mit is akarsz a v1.0 valóságba' leképezni?
(vagyis mi a legtitkosabb vágyad)

A legideálisabb az a mű, mely alkotóját megsemmisíti.

igen. de ezt persze az alkotó előre látja, tehát tudatos self destruction, máskülönben az ilyet nem alkotónak neveznénk, hanem balfasznak.

Észre se veszed, és köteleken lógsz, melyeknek végén saját nagy alakodat látod, amint ott rángat téged.Vagy te rángatod őt?

nekem meg állandóan az arcomra égnek a maszkjaim. ugyanakkor örvendetes, hogy egyre több a tudatos színészkedéssel előadott jelenetek száma.

(lehet hogy égő, de nem tudom mi a f*sz az a Xaero)

A bölcs tudja, hogy őt is táplálta anyatej.Márpedig az anyatej nem az övé.

bölcső...höhö

és most én ezzel mit csináljak. hogy tapló legyek, a gyerekszülés amúgy is licensz alapján megy, szal nem művészet ehe.

na és az kicsoda, aki elképzeli a szopókorabeli önmagát, vagy az anyját szülés közben, vagy azt, hogy nyűvek hemzsegnek a szemüregében?

X=T

Előzmény: Eisengrau (1220)
Hollófekete Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1246
héé, agyonhallgatott Laibach is jöhet bmeg.

óóyee. a Fejedelmet majnem megvettem tegnapelőtt Pécsett, de aztán mégsem. ja, első két könyvét is olvastad remélem a faszinak, az Anatómust, meg a Harmadik nővért, he?

ja, én meg már összekészítettem egy Kesselring életrajzot, a III. Birodalom ászai, és az Acélemberek c. könyveket. plusz a Végzet Lándzsáját, amennyiben még nem olvastad.

Előzmény: kavkaz (1235)
entrópia Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1245
egyetértek, de nekem ehhez apolitikusság jár :)
Előzmény: kavkaz (1243)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1244
Apolitikus...
Előzmény: kavkaz (1243)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1243
Apotitikus?

NEM.

De szakítottam minden -izmus útján történô politika definícióval. Tehát magával a modern politikával.

Elég arra a katyvaszra tekintenem, mint alant említett Új Jobboldal vitt végbe a mai demóban. Megint sikerült a nagy magyar mocsárba folytani egy filozófiai irányzatot és létrehozni belôlle egy neopogány-néppárti-nacionalista demagógiát. BRAVÓ! taps taps.

Azért ez is egyfajta teljesítmény...hehe

Persze, van véleményem. De azt célok és az eléréséhez szükséges eszközök ismeretében formálom. Éshát válogatni az eszközök köszt dialektikus (értsd: morális) szempontok alapján értelmetlen.

Előzmény: entrópia (1242)
entrópia Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1242
de azért még érdekel a pol? / már apolitikus vagy? :)
Előzmény: kavkaz (1237)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1241
Ez jól hangzott. Bár megspóroltad volna, ha hozzáteszem, hogy pékörözni is a mozgalmi romantika maszkjának megsimerése végett kezdtem. Asszem. Persze utólag minden egyértelmű, ami az emberrel történt...hehe

1. 2. 3. 4. 86. 6. 7. 8. ...

Előzmény: Eisengrau (1240)
Eisengrau Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1240
Ismét lement a Nap, picinyem, a nagy színházban száll a Por.

Semmi hasznosat nem tettél, nem is tehetsz, hisz magadban létezel.A nézőtér üres, a széktámlák bolyhos tükrök csupán, melyekben remegve keresed torz képmásodat.

Hol lenne a nagy Súgó, ha nem a fejedben, kicsinyem.A szöveget magadnak tálaltad, és ne lepődj meg, ha nem hallasz tapsot a nézőtérről - csak akkor tapsol a tükörkép, amikor akarod.

Ne akarj semmit se már, MAGADON KIVÜL.

Lépj ki mindennap magadból, mosolyogva szemléld sártestedet.
Vezesd bele a legnagyobb mocsárba, és sütkéreztesd a legtüzesebb sziklán, hisz az örök, ritka forróság után vágyik.

Őrültnek néznek a székek, pedig csak kiléptél magadból, maszkodat immár magára hagytad, és a köteleket nem látja a néző.

Nézd azt a kevély, szálkamintás huzatú kanapét....Milyen párnás önelégültséggel terül el a Csillag fényében, örök virágnak képzeli magát, pedig egy napraforgó csupán a végtelen mezőn, apró forróságból lett magocska, mely kibomlott kérgéből és nyújtózkodik a fény felé.

Nézd milyen kevélyen illegeti magát, pedig a Fény, a Forróság csupán magvait óhajtja, melyeket öntudatlanul melenget ölén.

Nézd, milyen húsos leveleket növesztettt, pedig a Forróság azt nem is látja, és lehullajtja majd a lédús szirmot, hogy táplálja magvait.

Levágott borjak vagyunk mind, lógunk a kampóról, bele az űrbe. Ismerős e kép? Olvastad valahol, egy halott ember hagyta maga után. Látod, mégsem halott, hisz gondolsz reá.

Hozzád kente szellemét, és belőle épül fel a nagy Maszkod. Tapaszd magadra a sárt és aranyport egyaránt, hisz sárból vagy és aranyból vagy.

Sárból lesz a tégla, mely Maszkodat képezi, és mi is ez a tégla: por, víz keveréke, melyet megszárítasz a fényben.

És mi másért rakosgatnád magad köré a téglát, minthogy megvédjen a portól, víztől, napfénytől.

De ne feledd, kicsim, hogy Maszkod - mindössze sár .

Ne adj neki főszerepet a Színjátékban, mert a sár csupán eszköz a katarzishoz vezető úton.

Ne feledd ezt, aranyom, ne téveszd össze a gyémántot az iszappal. A gyémántot összepiszkolhatod sárral, de abból tükröt kapsz, melyben a Néző - te magad - üres székeket talál.

Ne kavard hát a sarat, egyetlenem.Hanem ÉGESD bele legkedvesebb maszkodat, és vidd a legmagasabb szikla csúcsára. Ott, a csillagfényes éjszakában, hajítsd le őt, hadd robbanjon szét szilánkjaira...

De nem hagyd ott a kristályporaid a mélyben, mert sárrá válhatnak a könnyek partján.

Gyűjtsd össze egy újabb koponyába, majd vidd a legmélyebb tenger fenekére. Hidd el, a borzasztó vérek súlya mindennél jobban megkeményíti, és a kristályporból gyémánt lesz.

Lődd fejbe magad naponta, gyermekem.

Ne higgy azoknak, kik kacagnak az előadás alatt - ne bízz azokban, kik könnyelműen nézik a darabot. Van ott egy szék a sarokban, ő állát markolja tűnődve, és csendesen, nyugodtan figyel.

Neki játssz, angyalom, mert ő kezdi sejteni, hogy ugyanezt az előadás már látta valamikor.

Legjobb formádat hozd, ragadd meg köteleit annak az Egynek, és vidd fel a legmagasabb csúcsra - meglátod, visszajön majd a legközelebbi előadásra, hisz eddig is visszajött, jöttÉL már annyiszor.

Bohóckodó ganajkupacok vagyunk mindannyian.

Gyűjtsük máglyára magunkat, hisz a fÉNy a legnemesebb mindenek közül!

Quae ferrum non sanat,

.eisENgrau

kavkaz Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1239
Volt. De több kára volt mint haszna.

Polgári köröztem, ha jól emlékszem, csak már elfelejtettem, hogy miért...

Mindenesetre egy tapasztalatom volt. A tömegrendezvények király pillanatok! Csak jobban kellene szervezni ôket. Reflektorok világíthatnák az eget, zászlóerdô és egy kissé militánsabb hangulat... Meg több szimbolizmust hordozó tribün! Sajna nagyon slendrián volt. Mondhatni spontán. Más magyarázat nincs az egykori hiányosságokra.

Tesco gazdaságos van?

Előzmény: Eisengrau (1238)
Eisengrau Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1238
Pfff...

Akkor sürgösen vegyél egyet!!!

kavkaz Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1237
Nincs politikai véleményem.
Előzmény: Eisengrau (1236)
Eisengrau Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1236
Na találtam ezt a kamu tesztet:

http://www.politicalcompass.org/

írjátok má le titeket hova pöttyintett :DD

Én megcsináltam, és balra tett, a pápa mellé haha

kavkaz Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1235
Nna. Jövô hét elején feladom.

LAIBACHot csak agyonhalgatott kazikon találtam, ezért az nem lesz benne.

Helyette mindenféle népzene Gymestôl a csetnyik esküvôi lakodalmasrockig és néhány GOA mp3 cédé.

A könyvek:
Frederico Andahazy Kasnya: A fejedelem.
Ragyogó! Isten! stb...

Alain Benoist: Zarathoustra nyomában - példabeszéd a jó európaiakhoz
Érdekes kivétel, azóta amióta európából csak bizánci mondatok érkeznek. Sôt! Lehet, hogy még hallani fogunk róluk, Új Jobboldalnak hívják magukat.

JISEI - haiku gyűjtemény
A japánok nem szaroznak. Hosszú búcsúlevelek, meg minden, No NEM! Egy haikuval elköszönnek az itléttôl. Ilyen versek gyűjteménye ez a könyv. Köztük jónéhány remekmű, remek jelszavak! hehe

George Orwell: Hódolat Katalóniának
Valahol régen beszéltünk róla. Hát ez történt ott.

Kunszt György: Nihil és ámen
Neves építészünk személyes reflekciói Lukács Nietzsche téveszméire és a japán Heidegger tanítvány Nishitani Keiji filozófiájának (Kyotoi iskola) kritikája. Remek könyv.

Julius Evola: A szexus metafizikája
Ezt ugye te kérted. A tradícionális baszásról

marquis DeSade: Szodoma százhúsz napja
Ez meg jár Evolához, mert sok szót ejt a márkiról

Perneczky Géza: A korszak mint műalkotás
A magyar posztmodern születése elôtti utolsó pillanat összegzése. Jó kis könyv a tegnapról.

Na Üdv!

Előzmény: kavkaz (1233)
Eisengrau Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1234
Nem csekkoltam

Krushom nekem is van már régóta, dehát az amolyan ersatz-altató :D

Előzmény: Panzer Division LXXXVIII (1232)
kavkaz Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1233
Lassan kész. Jövô hét!

Jelentem én még mozgókatlant alkotva próbálok kitörni...hehe

Előzmény: Panzer Division LXXXVIII (1231)
Panzer Division LXXXVIII Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1232
persze hogy rá vagyunk kattanva.

na és azt a részletet csekkoltad má', amit a Misima Y. topikba kopiztam még eccer?

Előzmény: Eisengrau (1222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!