Elkeserített és felháborított,hogyan tudósított a magyar média a tragikus esetr?l,de most már azt hiszem,ezzel nem kell foglalkozni,hisz a nép,az igazi magyar emberek egyt?l egyig gyászolnak,akárcsak Portugália.
ISTEN VELED FEHÉR MIKI!
- A mai napon is vállalhatónak tartom a lap címlapját - reagált Péterfalvi Attila közleményére Pallagi Ferenc az Indexnek.
A Blikk főszerkesztője úgy véli, az emberi drámát ábrázolták a képpel, ami empátiát keltett és fokozta a részvétet. Pallagi hozzátette, hétfői szerkesztői döntését a nyugat-európai újságok és magyar laptársak címlapjai is igazolták ugyanennek, illetve hasonló fotók közlésével. Az adatvédelmi biztos megszólalását a főszerkesztő fontosnak nevezte, és megjegyezte, több éve folyik társadalmi vita arról, hol vannak a határok a tragédiák ábrázolásában, valamint mi ebben a média felelőssége.
Honlapunk nem volt rest, és végigböngészte néhány vezető európai sportlap címoldalát, nos, egyikük sem élt hasonló eszközzel "az emberi dráma ábrázolása" érdekében.
A lap főszerkesztőjét mindenesetre nem "hatotta meg" a nagymérvű, mondhatni országos felháborodás, és a lap internetes kiadásában még mindig ugyanaz a kép szerepel.
Ami honlapunkat illeti: felhívtuk a lap szerkesztőségét, és - névvel - üzenetet hagytunk, amelyben megígértük: amennyiben a főszerkesztővel történik hasonló eset, mi is megpróbáljuk majd kellőképpen "ábrázolni az emberi drámát".
Én néztem tegnap éjszaka, de az nem dokumentumfilm volt, csak a ravatalozást mutatták, meg persze rengeteg porugál nyilatkozatot (plusz még Buzsáky is megszólalt).
A teletextjük szerint ma este nem lesz ilyen műsor.
Srácok , én továbbra is sírók ha Mikiről va nszó ... ezért csak olvasom a hozzászóllásaitokat . Tegnap éjszaka sokat voltam jelen , de azt hiszem nekem nyugalomra van szükség ...
Holnap a TV elött leszek .
Továbbra is csak azt tudom mondani : KÖSZÖNJÜK PORTUGÁLIA !!!
Budapest Nagykövetség
Cím: 1126 Budapest, MOM Park C Épület, IV. - Alkotás u. 53.
Előhívó: -
Telefon: 201-76-17/18, Konzuli osztály tel/fax: 201-76-16
Fax: 201-76-19
E-mail: embport@axelero.hu
Tisztelt PORTUGÁLOK!
Nagyon-nagyon szépen köszönöm cselekedeteiteket!
Ilyen hozzáállást igen rég láttam. Minden tiszteletem a Tiétek! Még mindig a hatása alatt vagyok a látottaknak, s be kell vallanom, megkönnyeztem az elmúlt néhány órát.
Azt hiszem, holnap elmegyek a Portugál Nagykövetség elé, s egy szál virággal és egy gyertyával emlékezem KÖZÖS halottunkra!