Ez se egy túl pozitív jelenség, hogy youtuberek tucatjai kapaszkodnak az Acolyte gyalázás kétes dicsőségébe... Nem az mondom, hogy nem kell a kritika, de amikor a huszadik ugyanolyan túljátszós fröcsögést látom, akkor inkább elkapcsolok.
Nekem nagyon nem Star Wars, inkább élőszereplős Dumbó feeling.
Egyébként ahogy rákerestem az ortolan szóra, kidobta a keleti sármány madárfaj képeit. :) Oké hogy mindig voltak földi hangzású szavak, de legalább egy kicsit változtatnának rajta...
Valószínűleg úgyis belenézek a Skeleton Crew-be. Nekem anno a Lost in Space film és utána a sori is tetszett. Csak hát azon kívül, hogy SW díszlet, miért lesz ez SW történet? Ilyen szempontból jobban tetszik az Ahsoka és még a Mandalorian is, mert benne vagyunk az SW közepében, a történetében még ha nem is minden epizódban. Persze nem kizárható, hogy Jude Law-ról vagy másról is kiderül, hogy köze van az SW eseményeihez vagy csak sodródnak az űrben, meglátjuk.
„A DCP kópiákról futó játszások során digitálisan felújított 4K verziók kerülnek a nézők szeme elé, ebből adódóan mindegyik alkotás esetében a legfrissebb hivatalos, a Disney és a Lucasfilm által jóváhagyott változatai lesznek műsoron […]. A MOM-ban a szinkronos és a feliratos változatokat is vetítik – az eredeti trilógiához 3-3 magyar hangos változat készült, az őszi maraton során ezek közül is az 1997-es változatot vetítik majd, mivel ez az egyetlen, ami már a felújított mozikhoz való”
Ekkora kamu szöveget! Ha nagyon akarnák, lehetne adni a legelső, esetleg a második THX-es szinkronokkal is az őstrilógiát, manapság már röhögve betehetőek a dialógok, az 5.1-es térhangzásba, pláne ha még meg vannak a nyers hangfelvételek, a szinkront illetően.... Csak egyszerűen lusták rá és ez szégyen is, köszönhetően Lucasnak is, ahogyan hozzáállt az eredeti verziókhoz, de a Disney se lesz különb, úgy néz ki.
Ha, már a Macskafogó-t képesek voltak 4K-ban felújítani, (meg sok mást is) a filmarchívumnál, akkor a SW-filmekkel mi a helyzet? Meg kéne hogy még legyenek, a MOKÉP-es kópiák, meg az MTV-s, is legalább 16mm-en. SD-ben, még akár 1colos (videó)tekercsekről is simán vetíthetnék (ha nincs más kéznél), ha akarná a köztv.
2024. szeptember 5-11: Baljós árnyak (Idén 25 éve, hogy bemutatták)
2024. szeptember 12-18: A klónok támadása
2024. szeptember 19-25: A Sith-ek bosszúja
2024. szeptember 26 – október 2: Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
2024. október 3-9: Egy új remény ((Idén 45 éve, hogy Magyarországon bemutatták, 40 éve, hogy szinkronosan a Magyar Televízió a műsorára tűzte, s 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
2024. október 10-16: A Birodalom visszavág (Idén 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
2024. október 17-23: A Jedi visszatér (Idén 40 éve, hogy Magyarországon bemutatták, s 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
Én meg végre egy egy laza, jókedvű kalandfilmet akarok, szerethető karakterekkel, izgalmas akciójelenetekkel, és a néger nők számának minimalizálásával.
Őszintén szólva a Skeleton Crew iránt sem érzek túl sok reményt. Jude Law persze jöhet bármikor, de az eddigiek alapján egy Lost in Space szerű ifjúsági kalandsorozatra számítok. Ami lehet szórakoztató, de én meg inkább valami nagyobb ívű epikus történetre vágyom, ami hozzáad az SW univerzumhoz és nem egy teljesen kihagyható alkotás.
Jó lenne már egy jó sorozat, mert amíg az előző évtized öt Disney-mozifilmje közül nekem mindegyik tetszett, addigi sorozatfronton csak A mandalóri első két évada és némi jóindulattal az Andor tartózkodik a pozitív tartományban.
Ez azért nem igaz, mert a közelgő Skeleton Crew epizódrendezői között ott van a milliárdos Pókember-filmek alkotója (Jon Watts) és egy Oscar-díjas rendezőpáros (Kwan-Scheinert) is. Ez azért sokkal biztatóbb, mintha egy feminizmussal túlfűtött, férfigyűlölő nigériai p*csa dirigálná a sztorit.
Megjegyzem, üdítő újdonságnak hat, hogy a várható főszereplő Jude Law személyében egy fehér bőrű férfi lesz (aki reményeim szerint nem lesz homokos) és a legfontosabbnak tűnő női karakter sem lesz néger, ráadásul viszonylag jól néz ki. Remélem, hogy nem csúfítják el Kerry Condont. Jó lenne már egy SW-produkció, ami nem veszi el az ember kedvét a szebbik nemtől.
Egyébként most láttam a Deadpool 3 final trailerét, ami nagyon erősen azt sugallja, hogy ugyanezt eljátsszák majd Deadpoollal és Wolverine-nel is: szerencsétlen kripliket csinálnak belőlük, akik majd a strong female protagonist(s) hatására szedik össze magukat. A Disney-nél úgy látom, hogy mindenkinek elment az esze...