ipari mennyiségü dupla piros Hibiszkuszdugvány, Philodendron monstera-darabok valamint Canna indica rhysomák átadók Budapesten, ill. a következö gyógyászati segédeszközök valamelyikére cserélhetö: jó minöségü virágföld vagy trágya, nagyméretü cserepek, mindenfajta hosszúságú erös karók.
Átültettem egy yukkát, egy draceana- t meg egy schefflerát, de A típusú földbe. most így utólag olvasgatom, lehet, hogy ez egyáltalán nem jó nekik. Sőt, egyik barátnőm javallatára még marhatrágyát is kevertem a földbe. Az A- s földet a virágos adta a páromnak, mondván, B helyett ez is jó a szobanövényeknek.
Szerintetek mitévő legyek?
A draceana sztem úg két éve nem volt átültetve, ha nem régebben, és már több, mint egy méteres gyökér tekeredett a cserép alá. Ez viszont elszakadt, ahogy próbáltam kihúzni a cserépből :((
Hibijeim nem nagyon vannak, az össel eladtam egy óriási narancsszínü duplát, mert nem tudtam hova tenni, most már csak egy ugyanakkora piros van, meg egy egyszálbélü sárga. Ja, meg kétféleAbutillon. Ja meg egy ilyen kínai lampionvirágú, akinek ezen a késöi órán nem jut eszembe a neve.
Sziasztok, nagyon rövid ideig, és korlátozott számban a további növények dugványait szeretném fölajánlani. nagyon szeretném, ha budapesti személyes átvétel megoldható volna.
Jó lenne, ha ezen a héten el lehetne intézni, mert utána nem leszek itt.
A legkeményebb a hagymás,gumos,pozsga félékből kiírtani a gombát.Sokan elfelejtik,hogy a cliviát kínozni kell.Kb. októbertől nem locsoljuk míg a virághajtás meg nem jelenik.Utána is csak csínyján.
Ez az amariliszekre is igaz csak az időpont változik
kényes egy növény, az biztos. de amint te is láthatod, megéri az a plusz idő, amit ráfordítasz:) szerintem próbálkozz vele, de ne internetes aukciós meg egyébb szar helyről származó növényekkel:)
Sajnos én rosszul jártam a klíviával. Az O.I -ból kaptam kettőt, gyönyörű erős virágzó példányokat. Az egyik kirohadt, a másik alig ment valamire. Kaptam kettőt a csere-bere topicon, hozta az új leveleket, s azok sorban rozsdás foltosak lettek. Teljes csőd.
szóval... ezt a kis kedveskét tavaly májusban kaptam, 1, azaz egy levél volt rajta, dohos, poshadt, összeesett kerti földben volt, sok gyökere meg is volt rohadva. nem volt szívem kibobni... az is kérdéses volt, hogy megmarad-e... és tessék, alig egy év leforgása alatt, teljes földcserével, és sok sok szeretettel mit lehet elérni :)
Szia! Én a felkopaszodott dracénát el szoktam vágni kb a felső harmadában. A felső levágott részt vízbe teszem, ráhúzok egy nejlon zacsit, és meleg helyen tartom (radiátorra valami vastag könyv, újság, arra az edény)kb. 6-8 hét alatt új gyökeret hoz. Ha a réginek épek a gyökerei, akkor a visszavágott törzs is kihajt újra. Tapasztalatom szerint annyi idő az új hajtás, mint a gyökerek megjelenése.
Segítséget szeretnék kérni a dracenámnak szegény már nagyon felkopaszodott először csak a levél végei barnultak majd a látszolag egészséges levelek elkezdtek lepotyogni róla.Próbálkoztam az átültetéssel is