Halálos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki bemászott egy darálóba - értesült a HavariaPress. Villányban, a helyi termelőszövetkezet terménydarálója műszaki hiba miatt leállt ma délután. A gép kezelője miután megállapította a hibát, belemászott a daráló tölcsérébe, de egyelőre ismeretlen okokból a gép újra működésbe lépett. A férfi a helyszínen belehalt koponya és mellkasi sérüléseibe. Az esetet nem csak a rendőrség, de a Munkavédelmi Felügyelőség is vizsgálja.
Haaaaat, ez a szerencsetlen klasszisokkal mindenkit lefozottt...
Gratulálok Herr X! Ez a belépő ("baromság") valszeg méltó hozzád.
1.) Nem mondtam, hogy feltétlenül idevaló. De nem is zárható ki a tények ismerete nélkül.
2.) Új korong is szétrobbanhat, persze. Bármikor.
3.) Szerinted miért van ott a gyűrű? Díszítés? Ha azon belül mész, sokkal nagyobb a valószínűsége a balesetnek.
4.) Jó sok korongot elnyűttem már, egy se ment szét. Ugyanakkor sok dolgozót láttam olyan kicsi, leharcolt koronggal melózni, amit a kezembe se mertem volna venni. Hiába, ők bátor szakemberek voltak, én meg egy barom...
Baromság. Apám is látott már új flexkorongot szétrobbanni. Egyszerűen anyaghiba.
Nem véletlen van a védőburkolat, csak hát az sem lehet akármilyen nagy, mert nem férsz hozzá a vágni/köszörülnivalóhoz.
Szóval ez akármelyikünkkel előfordulhatott volna.
Ez abszolút nem ide való. Egyszerűen nem volt szerencséje.
Azért felmerül a kérdés, hogy mitől ment szét a korong? Merthogy a flex-korongokon van egy biztonsági határ, ami alá nem szabad menni, azaz ha odáig elfogy a korong, akkor ki kell dobni. Ha viszont valaki tovább nyüstöli...
Percek alatt elvérzett az a férfi, akinek lábába beleállt egy csiszolókorong letört darabja Hernádnémetiben - tudta meg a HavariaPress. A férfi flex-szel dolgozott a Miskolchoz közeli településen, amikor a flex forgóköve szétpattant, darabjai pedig szanaszét repültek. Az egyik darab így pontosan a férfi ütőerét találta el a combján. A hozzátartozók azonnal orvost hívtak, aki rögtön riasztotta a mentőket is. A szerencsétlenül járt emberen azonban már nem tudtak segíteni, s a férfi a helyszínen belehalt a vérveszteségbe.
A vizelet-jeg cucchoz hozzaszolnek...
Szoval ilyen eset (allitolag :-) ) tenyleg volt, valahol Angliaban egy repter kornyeken, hogy agyonutott valakit egy ilyen "jegkocka".
De:
Egyreszt ehhez baromi nagy pech kell, hogy valakit pont telibe kapjon.
A "jegkocka" meg nem sarga, hanem az oldoszer miatt kek szinu (ugy is hivjak, hogy blue ice). Ez a szer eros vegyszer, ami feloldja a 'szarazanyagot' is, de ide folyik az egyeb szennyviz (pl konyhabol) is. A wc-t a repules soran kesobb is ezzel a level oblitik le, zart rendszerben, sulytakarekossag miatt.
Termeszetesen nem a tartaly falan jon at, mikor leesik a jeg, mert az kirepedt. A repulo fala nyomas- es hoszigetelo, a kirepedesnek sulyos kovetkezmenyei vannak. A repulok anyagai valoban elfaradhatnak egy ido utan (de ezt igyekszenek megelozni evtizedes hosszu tesztekkel), de addig, hogy kirepedjenek, nem hagyjak eljutni, a repcsit ugyanis minden ut elott ellenorzik, es idonkent csavarjaira szedik karbantartas vegett. Ha megis megtortenik (mint annal a Boingnel, amibol ket sziget kozott kabrio lett), akkor arrol a vilag mediaja eleg nagy hirverest szokott csinalni. Elofordulhat viszont (ritkan, mert ez sulyos mulasztas), hogy a tartaly nyilasat nem zarjak el rendesen, es ilyenkor a felszallas soran a kiszivargo folyadek azonnal odafagy. Ez a jegtomb -neha- megnohet tobb kilosra is, mielott levalik. Hogy ez pont eltalaljon egy embert, annak paranyi eselye van, megis megtortent - egyszer. De a kep nem errol szol, inkabb egy, talan az eset ihlette poen. Annak jo, de ne vegyetek komolyan!
A szerencsétlenség pénteken reggel fél kilenc után történt, az autópálya 31-es kilométerénél. A vizsgálat legfrissebb adatai szerint az autópálya-felügyelő autójával leállt az út szélén, majd kiszállt, hogy egy fűrészt vigyen be a két pályatestet elválasztó szalagkorlátok közt dolgozó munkatársának.
A külső sávon egy tartálykocsi közeledett, melynek vezetője észlelte a gyalogost és lassítani kezdett. A kamiont azonban a belső sávon előzni kezdte egy személyautó. A román állampolgárságú sofőr így későn vette észre az elé lépő gyalogost, és Golfjával fékezés nélkül gázolta el a férfit. A 48 éves kunhegyesi férfi körülbelül 70 métert csúszott, és azonnal belehalt sérüléseibe. A szerencsétlenül járt férfi kezéből kirepült a fűrészgép, betörte a Golf szélvédőjét, és a román sofőr fejébe csapódott.
A Golf utasai sérülés nélkül úszták meg a balesetet. A helyszínelés idejére - délelőtt 11-ig - elterelték a forgalmat. A balesetet feltehetőleg az autópálya-felügyelő figyelmetlensége okozta.
Bankrablás közben a bankban felejtette slusszkulcsát egy rabló Görögországban, de visszament érte. A 41 éves bűnöző mintegy 15 ezer eurót - 3,5 millió forintot - zsákmányolt minden különösebb fennakadás nélkül, aztán távozott a bankból. Kisvártatva azonban visszatért, mert nem találta az indítókulcsot ahhoz a motorkerékpárhoz, amelyet a rabláshoz bérelt, és úgy gondolta, csakis a bankban felejthette. A pénzintézet alkalmazottai másodjára azonban már felocsúdtak "első megdöbbenésükből", és lefegyverezték a rablót, majd pedig átadták a rendőrségnek - jelentette az AFP
Az Ohioban élő tizenöt éves Joseph Boughman könnyebben megsebesült amikor macskája ráugrott a megtöltött a légpuska ravaszára, és az elsült. A fiút a bordái alatt érte a lövedék. A fiú anyja elmondta, hogy Joseph patkányokra vadászott a házuk melletti fészerben. Amikor befejezte, bejött a házba, a puskát pedig a kempingasztalra tette. Ekkor a család macskája felugrott az asztalra, elkezdte piszkálni a ravaszt, és sikeresen elsütötte a légpuskát. "
Nekem is megvan a Regan könyv.
Guiness kiadvány minekutána kicsit szenzációhajhász stílusban íródott,kritikával kell olvasni azért.
Volt/van ebből a Spektrumon egy hatrészes sorozat is,nagy katonai tévedések (baklövések?) címmel.
Na, megnéztem ezt a kulcsos dolgot. II. vh. A parancsnok odaadta valamelyik alárandeltjének a kulcsot, majd amikor azt áthelyezték máshová, mindenki elfelejtette elkérni a kulcsot tőle. Így amikor megindultak a németek, és el akarták foglalni az állásaikat, fel kellett törniük a saját erődjüket, hogy bejussanak.
Amivel összekevertem, az sem sokkal rosszabb. Szintén francia-német, csak 1 vh. A franciáknak volt valami "bevehetetlen" erődjük. Csak sz...t sem ér egy erőd, ha nincs benne katona. A franciák egyszerűen elfelejtettek bele erősítést vezényelni, és az egész erődöt 57-en védték. A németek kiküldtek egy előörsöt/felderítő szakaszt, aminek a vezetője a katonákból gúlát állíttatott, és a vállukon át benézett egy lőrésen. Mivel senkit nem látott, bemászott. Elindult a folyosókon, és talált négy katonát. Ezeket foglyul ejtette, de később elvesztette a foglyait. kicsit arrébb húsz pasit talált, akik egy szobában értekeztek. Ezekkel már óvatosabb volt. Miután foglyul ejtette őket, rájuk zárta az ajtót. Utána megtalálta az üres étkezdét és megreggelizett. Közben a társai értesítették a német hadvezetést, ahonnan kijött négy tiszt. Így öten már kényelmesen befejezték az erőd megszállását. A franciák egy év múlva vették vissza az erődöt, kb. 100000 fős veszteség árán.
Ja, és nem három, hanem négy sztorival vagyunk a könyvben. Szerepel a honvéd hadsereg 1848 évi schwechati töketlenkedése (átlépetjük-e az osztrák határt, vagy sem?) is.
Nem, csak szavazni lehetett a sztorira a hivatalos honlapon, bár nekem nem működött a szavazógép, bármennyiszer is próbáltam...
Aztán valamikor meg lekerült a honlapról, nem tudom milyen eredménnyel zárt.