Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Csütörtökön meg volt a műtét. Nem a loop-os volt, hanem a szikés. Utálom a csövet, fájok, nyűgös vagyok, és mindez persze kibírható, de haragszom az egész világra. Ha ezen a hangulaton túl jutok, majd írok részletesebben is.
Én a tüdőgyulladást zárnám ki, mert az folyamatos lázzal és egyre erősebb köhögéssel, zöld köpettel, illetve egy sima mezei nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer bevétele esetén nem szűnne meg a fájdalom. Bevettem a Diclac gyógyszert és erősen csökkentette a fájdalmat. De ha keddig nem múlik, bemegyek a sürgősségire.
Nehéz saccolni, én leginkább tüdőgyulladásra tippelek, a láz és a hidegrázás miatt. Ez sem valami jó, de erre van gyógyszer. Mikor lát orvos? Legalább telefonálj neki, adjon valami lórugást. Viszont ha tudsz, aludj ülve, vagy magasra emelt párnákkal. Az utolsó hármat kizárom, viszont bordaközi izomgyulladás lehet, az nekem is volt(van néha) és az köhögésre és nevetésre is rémes fájdalommal jár.
Azóta volt még kétszer lázam és hidegrázás is, illetve délután óta a jobb oldali mellkasom mély légzéskor vagy köhögéskör élesen nyilalló fájdalommal jelentkezik be. Fekvéskor erősebben, ülve vagy állva viszont alig érezni.
Több ok is lehetséges: tüdőgyulladás, bordaporckorong gyulladás, daganatnövekedés miatt idegi irritáció, illetve nyirokcsomó gyulladás vagy reflux okozta mellkasi irritáció.
Lehet találgatni, hogy szerintetek mi a legvalószínűbb?
A műtétemet előrehozták: csütörtökön műtenek. Holnap PCR teszt, és az aneszteziológus újra meg akar vizsgálni. Közben begyulladt egy fogam, antibiotikum kúra lement, holnap bekönyörgöm magam egy húzatásra, mert az aneszt szerint inkább egy nyílt seb a szájamban, mint egy góc.
Kedden új vérvétel, hogy választott vért rendeljenek nekem.
Azt hiszem megkönnyebbültem, mert hamarabb túl leszek rajta, hamarabb lesz szövettan.
Talán a műtéttel végleg meg is nyerem az egészséget, de egy in situ bármivel is kiegyeznék. Abban is bízom, hogy ha a saját szemével látja a doki hogy néz ki a méhszájam, akkor már valami fogalmunk lesz a helyzetről.
Ahogy egy régi topictárs írta, most kezdődik a "hajrá Kovács néni!"
Az Országos Onkológiai Intézetbe hogyan lehet bejutni ha kiderül, hogy az embernek pl áttétes daganatos betegsége van ? Beutaló kell és várólista van ?
Sajnos a csütörtöki kezelés elmaradt, mert hajnalra belázasodtam. Azóta még kétszer voltam lázas, mindenféle egyéb tünet nélkül, így jelenleg sem nekem, sem az orvosomnak halvány gőze sincs, hogy ez mi? Talán a Vectibix későbbi hatása, talán a tüdőm immunválasza vagy éppen az immunrendszer felfokozott harca a rák ellen, nem tudni.
Úgyhogy a következő kezelés jövő hét csütörtökre van tervezve.
Csinálták kétszer is a TUR-t. Viszont a daganat a hugycső falába volt már kissé beágyazódva. Egyetlen megoldás lett volna, a hólyag eltávolítása, azt a műtétet viszont a szervezete nem biztos, hogy kibírta volna, így a prof nem javasolta. Ezért lett 38 sugár, ez elsőre hatott, aztán kiújult. Több sugarat oda nem kaphatott (aztán kapott még 33at az orrára is), ezért próbálták ki a BCG-t, ami hatásos volt. megszenvedte, de megérte.
Nem, sajnos igen csak rosszindulatú laphámcarcinoma. Háromszor kellett műteni, hogy az utolsó pici széldarab is kijöjjön, ami érintett volt. Ezért tünt el a fél orra.
2016-ban becserkészett a fogínyrák, nyelv, álcsont és sok mirigy rosszindulatú rohadékkal. SOTE orvosai, megtámogatva az OOI. orvosaival felvették a küzdelmet. Megszereltek, kidobták teljes fogsorom, jobb oldali teljes álcsontom, nyelvem felét, menthetetlen mirigyeket, rengeteg szövetet. Azután kaptam 56 G sugarat. Hogy valamelyest emberi formájú legyen "arcom", felhúztak vállamtól izmokat, randa szakálas lettem, de takar. Sajnos idegeiet is érintett a darabolás, így elvesztettem íz érzetem, véglegesen.
Vén vagyok, nincs nagy értelme a csont és fog rehabilutációra, dokim ugyan vállalta, de döntést rám bízta. Nem válalom ezt már. Megszoktam, hogy szinte egybe nyelem a falatokat, gyomrom szerencsére kitűnő, gyogyókkal tudom szabályozni a savszintet. Mindent ehetek és eszek is rendületlenül. Az ízt elképzelem és fokozom a látványt, mert ha a kaja tálalása gusztusos (tudom öncsalás) már bem lehet rossz.
Most nemrég töltöttem kolbászt, szalonna, sonka sózóban van, holnap hurkát és dusznósajtot töltök.
Természetesen a rák állandó velem van, igyekezek minnél több vitamint, - bogyóst és természetest fogyasztani.
Persze azért egyre inkább fáradékony vagyok, de hisz a 73 év normálisnak is feladat.
Októberben múlt egy éve, hogy kontroll, orvos nem látott, ez rohadék covid jelenléte fenyegető, mit lehet minden megteszek ellene.
Szóval, mindig van remény, igyekezz pozitív irányba nézz. Dokik mindent megtesznek, Te is tedd, mint ahogy Váci Mihály írra: ".......nem elég jóra vágyni, akarni kell, nem elég akarni, de tenni kell, .......... menni kell, egyedül is"
Levették a fél orrát, mert ott volt a daganat és olyan kiterjedt volt, hogy sajnos ezt muszáj volt megtenni. De itt is volt megoldás. A fél orr hiányát a homlokból levett lebenyből egészítették ki, nem levágtak belőle egy darabot, hanem egy megfelelő formát szabtak ki a homloklebenyből, de hagytak egy nyelet az orrnál és ezt a lebenyt fordították le orrpótlásnak. Mindenre van megoldás. Ja és ez a daganat is primer volt. Semmi köze nem volt az elsőhöz.
Ha végiggondolom, hogy 2013-ban 2-3 évet adtak neki, és akkor még szó sem volt a második daganatról...............most 2021-ben köszönjük szépen jól vagyunk:)
A kontrasztanyag bizony nem gyógyít. De ha ez kell ahhoz, hogy pontosan lássák, mire van szükséged, akkor ez a kisebbik rossz. Ezen ne aggódj. Férjemnek az egyik daganata a hólyagban volt. Ott sincs kemo. De van egy BCG kezelés, amit rendszeresen alkalmazva eltüntette a daganatot. Tehát mindenre van. Sőt, az egyik orvos (azóta is gyűlölöm) azt vágta a férjem fejéhez, hogyha ez a sugárkezelés nem segít, akkor neki annyi. Nem viccelek. A profnak műtőbe kellett mennie, és rábízta erre a nememberre. Ez meg embertelenül és szerencsére teljesen indokolatlanul ezt mondja egy betegnek? És nem volt igaza. A sugárkezelés nem sikerült tökéletesre, a daganat kiújult. De a BCG ezt megoldotta. Szóval mindenre van megoldás. Kérlek ne így állj hozzá, mert ez rajtad nem segít, csak árt neked. Nézd meg látenst. Valahogy neked is így kellene. Mikor lesz a beavatkozás?
Egy barátomnak szüksége lenne CBD olajra, de amit vett az egyrészt már lejárt, másrészt szart sem ért, mert szerintem nem is CBD olajat vett.
Esetleg aki járatos ebben a témában, az kérem adjon egy linket, hogy honnan érdemes venni? Az ár nem lényeges, a minőség és a tényleges CBD tartalom a fontos.