Tudtam, hogy megoldod, bíztam benned..:-) sajna imádott költőmmel ilyent nem lehet. Csak búsul verseiben és mélázik, míg víg kedvem itthon könnyektől szétázik. Írna egy íly vígat, mint te, rögvest nyerne díjat: vagy nem. Én díjazlak, csak így tovább, de ki ne hagyd ama hal(va)csorát. Az álmod, kicsit ugyan rémes, végy magadhoz némi virtuális krémest, hátha jól csúszik a hal után, de még ma, ne holnapután!!!:-) Mennem kell: sajnos dolgozni, komoly emberek könyvét olvasni. Addig el ne hagyjon a kikelet, Vissza ne engedd ide a telet!:-)))
Szóval a versemen mindig van kémény,
A csattanó, mert ettől lesz élményJ))))
S ha heversz lustán a kereveten,
Elgondolkozol a termetemen:DDDDDDDD
Remélvén, talán ott találsz menedéketJ))))))
S nem lesz többé mehetnéked:DDDDDD
Minden szerelemben a kritikus év a hetedikL(((((((
Ennyi év a férfi idegeit kikezdikL((((((((
Már inkább gondol 1 jó velőscsontra,
Mint otthon ágyban menni a frontra:DDDDDDDDDDDDD
Erőt vesz az emberen az utálat és a borzalomL(((((
S van, akiken nem segít már a bor halom:DDDDDDD
Ekkor a férfi ember keres 1 fedezéket,
Megtalálható 1 jó nő fenekében:DDDDDD
És csak nézi, hogy megint eléri a csodálat,
„ Nézd meg jól, a micsodámat”!!!!!!!:DDDDDDDDDDD
Az idegen nő szereti, ha uralkodik rajta a hatalom,
Képzeletében már srácok alatt van 6 alom!!!!!:))))))))
Elfogyott az ihlet, folytatom majd holnap,
Főleg akkor, ha ebédre lesz halnap:DDDDDDD)))))))))))))
Szóval egy szép kikeletesre vágysz????????
S a kikeletes legyen egyben tevehát???????:DDDDDD
Melyre felülve hallgatod a két púp között,
Hogy qszi az indexen hogyan pöszög???????:DDDDDDDDDDDD
Nevetni fogsz:DDDD Álmomban volt egy csomó vadnyúl!!!!!!!!
És láttam, hogy a szomszéd felé nyúl,
Ekkor rácsaptam a fején lévő kalapocskájára,
Mire ő ráesett a saját lapockájára:DDDDDDDD
Néztem, hogy fején a kalapocska vackor Nagyobb volt, mint Hauernál egy habcsók:DDDDDDDDDD
Felébredtem, dörzsöltem a bagolyszemem,
Magamtól kérdem: vajon ébredezem??????????
Láttam, hogy mellettem a nejem és mondja: nyaflaty,
Álmában mondta, ezért aztán hagytam:DDDD
Felkeltem és főztem kávét, feketét, szerecsentJ)))
Ifjú koromban sokat ittam odalenn, Szerencsen!!!!
Ott a csokoládéba is kevertek habport,
Mégis, Rt-jükben kevés volt az apport:DDDDDD((((((
Összegyűjtöm most a kulcsokat, nyitnám a kertkaput,
De a zár, mi benne volt, teljesen kaputtL(((((((((DDDDD…………..
Nincs időm több, nincsen, nincsenL((((((
Várd a következő versem, kincsemJ)))))))*****************
Rendben, ne égess el több diódát, dobd ide azt a sok verset és ódát!:-) Tavasz van, írj egy szép "kikeleteset", s ha szemem rajt szépen kikerekedett, jöhet mondjuk egy eposz, de himnikus ám! Eldobjam tőle kezem, lábam, ruhám!:-) Aztán ne sajnáld belé az értéket, tartsd be a fránya időmértéket!.-) Az ütemhangsúlyért sem verlek kupán, s, hogy meg ne botolj egy hepe-hupán, küldök neked kulcsszavakat:
Hányan beszélgetsz magaddal? Nevezz inkább be a .....-dal! Várj jobbat találtam ki: Írjunk szerelmi kettőst, duettet és faljunk a díjért egy bagettet!:-)) Közös nevezőre így könnyen juthatnánk... S büszke lenne ránk apánk, a punk. Hátha békerülünk az antológiába, az ifjú tehetség(telenség) lexikonába. No, rajta, mentem írni, ne légy te se rest, Láss neki az írásnak egyenest!!!!!:-))) Phusszant az exmúzsád! Ki most dobja ki összes rúzsát...
Ha dúlt és nem nagy kebellel, Hanem meredő kábellel:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Vártad éjnek éjjelén, Akkor hoppon maradtál egy kefén:(((((((((((((((((((DDDDDDDDDDDDDDDDD Jaaaa akkor miért a klara?????? Ha valakinek mered a farka:DDDDDD Jaaaa, hogy tiszta víz, És tavaszért epedő szív!!!!!!!:))))))))))))))))
Kiíró: Barátok Verslista Pályázat címe: Amatőr írók, költők antológiája. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr költők, írók. Kategóriák: vers és próza
A pályázat célja: tehetséges amatőr irodalmi alkotók felkutatása
1.) A Barátok Verslista - a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. közreműködésével - pályázatot ír ki abból a célból, hogy amatőr költők és írók publikálási lehetőséget kaphassanak egy Irodalmi Antológiában. 2.) Az antológiában téma megkötés nincs! Vers és próza is beküldhető, bármilyen témában, terjedelmi korlátok nélkül! 3.) Vallási, politikai vagy másokat sértő írások a pályázaton nem indulhatnak. 4.) Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként) 11-es betűnagysággal, Times New Roman betűtípussal, A5-ös méretben (oldalnagyság: 148x210 mm - kb. 35 sor/oldal - szövegtükör kb. 9,8x16 cm), 2,5-2,5-es oldalmargókkal, normál sorközzel, 1 hasábos tördeléssel fogadunk csak el. Szerző neve: Írás címe sor után 1 üres sort követve következzék maga az írás. 1-1 írás között 2 üres sor legyen. Beküldési cím: antologia2008@verslista.hu. A beküldésről visszaigazolást adunk emailen! 5.) Beküldési határidő: 2008. június 1. 6.) Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt pályázati anyagot tudunk elfogadni. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Barátok Verslista által (a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. segítségével) kiadott antológiában. 7.) Nevezési díj: 3000 Ft/A5-ös oldal (2.5-2.5-es margókkal - kb. 35 sor/oldal). Befizetett oldalanként KETTŐ kötet jár a szerzőknek ezért! A nevezési díjat kérjük az alábbi címre befizetni: Baranyai Attila, 8263. Badacsonytördemic, Római út 84. Nevezési díjat a kiadó nem fizet vissza. Plusz példányok EZER forintos áron rendelhetők meg! A közlemény rovathoz kérjük odaírni: "SODRÁSBAN 2008"! 8.) A nevezési díj befizetését igazoló csekk másolatát postai úton kérjük eljuttatni, a Nyilatkozattal együtt címünkre. 9.) A szerkesztők által nem megfelelőnek tartott írások az antológiába nem kerülnek bele. Erről a szerzőt értesítjük. A szerzőnek lehetősége van a befizetett oldalszámnak megfelelően másik írás beküldésére ezen írás helyett. 10.) A beérkezett írásokat nyelvi lektor fogja átnézni. A lektor által javasolt módosításokat a szerzőkkel egyeztetni fogjuk. Az antológiában csak nyelvi lektor által átnézett írások kerülnek be. 11.) Antológia várható megjelenési ideje: 2008. szeptember 12.) További információ: attila@vpm.hu.
Szeretettel üdvözöl: Baranyai Attila Barátok Verslista vezetője attila@vpm.hu
Jön a tavasz, megy a hó, Micsodázni, jaj be jó:)))))))) Pihe-puha ágyikóban, Félrehúzott bugyogóban:DDDDDD Fúhat kinn a hideg szél, Melege van, ki benn kefél:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kenegesd magad mirha olajjal:)))) De ne riogass minket a halállal:DDDDDD Az jön magától, ha rímelsz, ha nem:(((( Jer, mondja, életed veszem:((((((((((((
Közhelyes bár, de igaz nincs is rá más vigasz, mint ifjonti hévet vetni bé, s jó keddvel indulni álom elé, s mielőtt jönne az álom, jó sokat kell micsodázni a pihepuha ágyon!:-))))
Ez így van, kedves mizönge!!!!!
Pegazus topicjának költői gyöngyeJ)))))))))
A mi rugónk, bizony csak egyre jár,
Ami legjobban illik az ember fián:DDDDDDDDDDD
A botkormány elkapása, sokszor segít,
Vérmesebbje kiverheti férjének a seggit:DDDDDDDDDDDD
Hogy maradna már veszteg, egyen otthon,
Mert ha nem, hát jön két nagy pofonL(((((((DDDDDDDDDDD
A legtöbb férfi fél asszonya haragjától,
S lemond barátnéja harangjáról:DDDDDDDDDDD
Vagy mégse????? Néda mennyi válás,
Az ügyvéd, meg a bíró hálásL(((((((((
És a szegény gyerek látja kárát,
Összerontják lelkének világátL(((((((((
Kedves mizönge!!!!! Itt nagy úr ám a kalandJ))))))))
S rengeteg a nő, ki nem varangy:DDDDDDD
Kiéhezett egy kis botkormányra,
S a férj jó, nem kell másraJ)))))))
Mert tudja, hogy 5 év múlva a botból kampó lesz,
S ha szépsége engedi, újra szert tehet:DDDDDDDD
A kampós meg visszakullog asszonyához,
Mint megvert kisfiú az anyjáhozL((((((((
No száz szónak is egy a vége,
Nincs e téren világbékeL((((((((
Újak jönnek, vadászgatva……
Az élet jól el van b@szva:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A legtöbb be sem vallja, azért az szimpi, hogy te nem mutatsz mást, mint amire a te rugód is jár: lyukkutatást! Persze, ha jól elkapjuk a botkormányt, átvehetjük a vezetést, a kutatást, a legnagyobb kutatókból lesznek a legszelídebb férjek: ezzel vége is a poligám mesének!!!:-)))) (Persze azt azért ne higgye el a nő, hogy a pasi attól kezdve már nem is akar mást, csak éppen kézben kell tartani a növekvő akarást.):-) Jól mondom, kutató uraság????:)))
Osztán fölébredtél mert béverted buksid a falba, fájt is ez nagyon, mert a pasi mind mafla. Látszik, hogy álom volt, jóféle, balga. Hajnalodik, ásít rád üres pamlag.:-))
áldás
Csókodból faragok bölcsőt a világnak
magamnak karodból koporsót
szemedből ások kutat kietlen tájakon
hangodból fonok kötelet barlangok mélyén
nevetésünkből gyermekerdők bújnak elő
farkasokkal szántom földjeink
musztángokból verünk hídat sebes folyók fölé
hajammal pányvázom ki lázadó természetünk
becézem, eloldom haragvó, sötét árnyaink
legyen szabad, legyen áldott mind
száradjanak ki nyirkos álmaik
tisztuljon pangó vérük
szeretni akarom fekélyeiket,
lázas verítékük minden cseppjét
forrjanak össze velünk bőrünk kerítésén
akadjanak fent elménk vaskorlátjain
szétválogatom a félelem csontjait is hamunkból
az utolsó szirmokat is kibontom
tövistől gyökérig akarom illatuk
sajgó titkaik feltárom
hogy falakra fessem őket,
míg el nem apad fekete sűrű vérük
mert ott ragyog, rejtőzik
ősi lényünk
szikével vagdalkozó, éhes, szertelen,
vágtázó gondolataink között,
gyógyítom őket,
ha üldöznek is,
dalolok szakadatlan,
karomban ringatom izzó szégyenük
ölelem, ölelem, míg aranyként nem olvadnak belénk.