Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.21 0 0 210

Sziasztok!

Ford Pass, kézikönyv :

Vészhelyzetben használhatja a rögzítőféket a gépkocsi lelassítására vagy megállítására.  A piros figyelmeztető lámpa világít, hangjelzés hallható, és a féklámpa működésbe lép.
Az elektromos rögzítőfék mindaddig lassítja a gépkocsit, amíg el nem engedi a kapcsolót.

kenuba Creative Commons License 2020.02.21 0 0 209
krimpelő Creative Commons License 2020.02.21 0 0 208

Szia!

Ezt találtam a rögzítőfék működéséről. Igaz nem kimondottan a mi kugánkról van szó, de kb mindegyiknek hasonlóan kellene működnie. Persze ez, csak okoskodás a részemről...

http://www.lezo.hu/szerkezettan/futomuvek/fek/tipusok/126.%20Elektronikus_rogzitofek-rendszerek_vizsgalata.pdf

Magyarán, elképzelhető, hogy mégiscsak megmarad nagyobb sebességnél is a "vészfékezés" lehetősége vele. Csak olyankor, érzékelők figyelik az autó sebességét, kerék fordulatot, stb, és nem a megszokott módon működik, hanem pl, csak addig, amíg húzva tartod(mint egy hagyományos kézifékkart), de abban a pillanatban, mikor elengeded, már old is.

Persze lehet, hogy egy hozzáértő ezt olvasva jókat kacarászik magában, mert tök hülyeség, amit mondok, de legalább él a topik no...

Előzmény: rfidel (204)
kenuba Creative Commons License 2020.02.21 0 0 207

Sziasztok.

Az en autómnál még 2 hónap van hátra a 2 év teljeskörü garanciából a következő 3 év az már csak szavatosság a főbb elemekre. Mikor megvásároltam a kocsit az eladó srác direkt felhívta a figyelmemet, hogy az 5 év az azért nem "olyan" teljeskörü garancia mint az első 2.

Pl. A kuplungra csak 2 év van de pl. A kettőstömegü lendkerékre él az 5 év vagy a 150 ezer km. Forgó kopó alkatrészekre sajnos nem. Mint a fékek, futómű, elektromos berendezések stb....természetesen ha valami a motorban meghal....pl hajtókar csapágy stb....azokat méltányosságból megszokták csinálni gariban....

Az alvázvédelem nem egy jelentős összeg simán megéri szerintem ha valaki hosszú távon gondolkodik az autó megtartásában. Én találkoztam már 3 éves kocsival aminek tiszta rozsda volt az alja. 

A mostani motorbeállításokkal már városban is simán 6,0 l -es átlagfogyasztással járok. Természetesen nem dugókban araszolgatva hanem egy kisvárosban rendesen közlekedve... 

Üdv mindenkinek

rfidel Creative Commons License 2020.02.21 0 0 206

Szia!

Nekem két problémás hangom is van.

Az egyik a start gomb felőli időszakos kerregő hang. Voltam a szervizben, persze akkor nem volt semmi baja. Sok kis motor van ott, csak akkor tudják beazonosítani, ha elcsípik a jelenséget. 

A másik a középkonzol meg-meg reccsenő hangja, ami idegesít. Szétszedettem, és bekenték műszerfal ápolóval. Majdnem teljesen jó, de még nem az igazi. Viszem majd vissza és akkor megoldják.

Én üregvédelemmel, meg ilyesmivel nem foglalkozom. 5 éves kora előtt úgy is tervezem cserélni, addig meg semmi baja nem lesz. 

Előzmény: weissburger (205)
weissburger Creative Commons License 2020.02.20 0 0 205

Szervusztok.

Ezen a „kézifékes” megálláson már én is gondolkodtam, de kipróbálni….. . Hát azt nem. Remélem, soha, egyikünknek sem lesz szüksége rá!

A chiptuning-os oldal elég meggyőző. Köszönet érte. A garancia vége után komolyan el kell gondolkodni a beavatkozáson.

Talált már valaki valamilyen megoldást a „ciripelő” műszerfalra? Néhány poszttal korábban mintha nem csak egy panasz érkezett volna. Nálam továbbra is a B.E. oszlop mellett van valami, ami néha finoman kattog. Nem folyamatosan, de teljesen véletlenszerűen. Akár álló helyzetben is, természetesen járó motorral.

A kulcsot még nem dobtam ki, de volt már olyan, hogy a zsebemben maradt, amikor kiszálltam. Motor jár, a rendszer pedig iszonyúan kiabál, hogy nem „látja” a kulcsot. Én kívül ezt nem hallom, aki benn ül, az pedig döbbenten figyel, hogy MI VAN? Mókás.

Nekem még messze van az 1 éves kötelező szerviz (okt. vége), de a közeljövőben felhívom a környék (60-80km) márkaszervizeit. Kíváncsi vagyok, hol, mennyi a tarifa.

Végül egy kérdés. Foglakoztatok azzal a gondolattal, hogy alváz és üregvédelmet kellene csináltatni? Gépátvételkor kérdeztem a fickót, hogy mi a véleménye. Áh, nem kell ezeknek ilyen. Ezek már jó autók. Nagyjából ez volt a válasz. Aztán a közelmúltban szembejött a Totalcar-on egy cikk:

https://totalcar.hu/magazin/technika/2015/08/18/az_utolagos_alvazvedelem_ertelmetlen/

Kétségtelen, a chiptuning sokat javít a motor élettartamán (feltéve ugye, ha szakszerűen csinálják), de mi van a vassal?

Jó utat mindenkinek!

rfidel Creative Commons License 2020.02.20 0 0 204

Szia!

Tényleg nem volt aktív!

Pályán huzogattam, de semmmi.

Az is veszésely, hogy vizes úton 100-nál behúzod. Aztán lehet kapaszkodni akormányban.

De az is igaz, hogy ha elmegy a fék, akkor marad a motorfék? Nekem automata váltós van, ott alig van motorfék. 

Ilyenkor mi van? Ugrás és ejtőernyő?

Még nem próbáltam nagyobb sebességnél, de kb 10-nél még behúzza.

Na ki teszteli? :-)

Előzmény: krimpelő (203)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.20 0 0 203

Szia!

Az jutott eszembe, azzal kapcsolatosan, hogy neked a Peugeot 5008-on, nem működött x km/h felett....

Az már nem létezik, amit régen még oktattak is, hogy amennyiben elromlik az üzemi fékberendezés, akkor ott van a motorfék, mint lehetőség, de a kézifék is (jelen esetben az elektromos rögzítőfék), mint megállási lehetőség!

Itt is valami ilyesmiről van szó:  https://cromax.hu/blog/amit-az-elektromechanikus-fekezesrol-tudni-kell/

Azt vallják az autógyártók, hogy a megállás fontosabb, mint az elindulás, akkor ez már nincs? De tényleg, csak hangosan gondolkozom, komolyan érdekelne... Most, akkor mi a jobb, ha aktív állandóan, vagy ha nem?!

Előzmény: rfidel (196)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.19 0 0 202

Szia!

Nagyon köszönöm a beszámolót! Igaz én nem merem a gari ideje alatt ezt megcsinálni, de abban a pillanatban mikor lejár, másnap már megyek is egy " új autót" csináltatni.

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: kenuba (200)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 201

Köszi!

Majd ránézek!

Sok problémamentes km-t!

kenuba Creative Commons License 2020.02.19 0 0 200

Direkt megkérdeztem a tulajtól, hogy megadhatom-e másoknak és azt mondta természetesen.

www.ecotuning.hu

Nagyon komoly berendezésekkel rendelkeznek.

Üdv

Előzmény: Szepi-21 (199)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 199

Lehet tudni a cég nevét?

Előzmény: kenuba (197)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 198

Sziasztok!

Én ki fogom cseréltetni az olajat, szűrőt! Ártani nem ártok vele, az a 20-25ezer Ft meg nem fog falhoz vágni!

Nem hiszek a 20-30.000-es olajcserékben! Az olajcsere-plafon nálam a 15.000km/1év!Régen,amíg nagyon hajtottam, volt hogy 6.000km-nél cseréltem! Hogy felesleges - e vagy sem, azt mindenki maga döntse el! Én nyugodtabban alszom tőle!

Ezeket(de még a régi) autókat se nekünk gyártják, hanem a nyugati piacra. Ott nem érdekli őket mi lesz az autóval, mert 2-3-4 év után cserélik! Ha valami gond van az autóval ott(Németországról tudom jobban), nem szarakodnak, mint magyarban! Elkérik az árát a garis szervíznek , de szó nélkül mindent cserélnek! Hogy van az, hogy pl. Németben, akár 7év garit is vehetek a Kugára!? Néztem kint is autót, de a biztosítás nagyon drága!

Ha autómatán van a szellőztetés, akkor a klíma magától ki-be kapcsolgat, hogy mindig a megfelelő hőfok, levegőminőség legyen bent! Ha nem kell, nem kapcsol be! De ki tudod nyomni a gombot. De amikor simán be van kapcsolva a klíma, az sem állandóan terheli a motort!

Az elektromos kézifékről valamit olvastam a kézikönyvében, de én mintha arra emlékeznék, hogy aktív.Csak gondolom nem satura fog, hanem ahogy húzod. Nem 100%, majd utánaolvasok.

kenuba Creative Commons License 2020.02.19 0 0 197

Sziasztok.

Ma elkészült a motoroptimalizáló chiptunig..Hát lett egy új autóm 110 ezerért. :) 

Az első meglepetés a gyári értékek mérőpadon történő ellenőrzése volt. A 150 Le 370 nm es gyári értékek 162 Le és 396 nm volt...

A módosítás után 200 le és 450 nm lett... A második meglepetés az autó viselkedése. Az autó rendkívül jól lett beállítva jelentősen dinamikusabb

és talán még egy kicsit csendesebb is lett... a mai 140km-es szakasz még nem sok tapasztalattal bír de 5,7 L-es átlag jött ki. Nagyjából a

sebességhatárok betartásával, 30km autópálya 20 km város a többi főút. Volt 2 sorompó, komáromban 20 perc araszolgatás. 50km széllel szemben.

Ez mát jelentős javulás az előző 6,5- 7 literrel szemben.

rfidel Creative Commons License 2020.02.19 0 0 196

Szia!

Hú az elég izgalmas, ha mondjuk 100km/h felett is aktív. Volt egy Peugeot 5008-am abban nem húzta be x sebesség fölött.

Na majd kipróbálom :-)

A 3000-es olajcserét a kerekedésben ajánlják, de nem kötelező. Szerintem kihagyom.

Előzmény: krimpelő (195)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.19 0 0 195

Szia!

1:. Szerintem nincs ilyen, ergo mindig aktív....

2: Megy amíg le nem állítod, az újraindítás már viszont gond lesz.

3: Megint, csak szerintem, de úgy gondolom, hogy folyamatos terhelés nincs automatán, hiszen állandó hűtésen sincs ilyen, csak akkor, ha szükséges.

4: Szintén magánvélemény! Most voltam 1 éves szervizen 16200km volt benne, és nem csréltettem benne előbb olajat. A hiv. olajcsre 20000km, vagy 1 év. Kérdeztem most is tőlük, hogy szerintük mi a jobb megoldás? Azt mondták, felesleges pénzkidobás...... Nyilván nem árt, ha minden héten cserélik sem, de a haszna a nullával egyenlő. A gyári mérnökök miért 20000km -ként kérnék ezt, ha amúgy meg az autódat tennéd tönkre, az ő általuk megadott olajcsere intervallumokkal (5 év garit ki merne rá adni? ).... Még sosem volt ebből gondom egyik autómnál sem. 

De persze, ha téged a csere nyugtat meg, akkor tedd azt, nem árt a járgánynak.

Előzmény: rfidel (194)
rfidel Creative Commons License 2020.02.19 0 0 194

Sziasztok!

Pár kérdés!

1. Az elektromos kézifék mekkora sebesség fölött inaktív?

2. Mi van akkor, ha menet közben kidobom a kulcsot az ablakon? Persze nem tennék ilyet, csak kérdezem. Leáll az autó? Mikor?

3. Ha automata üzemmódban használom a levegőztető rendszert, akkor az AC gomb folyamatosan világít. Ez azt jelenti, hogy a klíma motor folyamatosan terheli a hajtást, vagy csak időszakosan, ha szükséges?

4. Szerintetek érdemes a 3000km-es olajcsere? Kb 10.000 km-t megyek egy évben. Lehet, hogy elég az egy éves szervíz?

Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.16 0 0 193

Megpróbáltam, kitöröltem a telóból a cacheket, újra telepítettem. Semmi.

A kocsiban nem akarok próbálkozni reseteléssel míg nem beszéltem egy Fordos szerelővel.

Most már tényleg hagyom a francba.

Holnap megyek reggel a védelmi rendszert beépíttetni. Remélem ott nem lesz gond a telómmal!

Előzmény: Szepi-21 (188)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 192

Nem tudom írtam-e már, de motortuninggal kapcsolatban, én ezen gondolkoztam, ha nem lehet a 180-as szoftvert rárakni a 150-esünkre!

https://www.superchips.co.uk/search?make=9&fueltype=3&model=450&variant=3437

Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 191

Az biztos, hogy én se viszem, a Hovány-Store Szentendrébe!

Nem nulla,hanem értékelhetetlen az ottani hozzáállás az ügyfélhez!

Nálam most első körben benne van a szolnoki Hovány, a solymári Ford,(esetleg az esztergomi szervizük ), meg a pesti Petrányi Store.

Ja, meg a gyöngyösi(nekik nem tudom a nevüket) , de erről még megkérdezem kollégám.

Szerintem a távolság nem jelent gondot. Legalábbis nekem.

Én képes vagyok pl. egy jó gyros-ért elmenni 30km-ert is. Nem hogyha egy nagyobb volumenű dologról van szó, meg több 10.000-ről.

De még nem is annyira a pénz számít. Egy barátom szerint, a pénz csak papír! :-)

Engem a minőség jobban érdekel! Hajlandó vagyok akár többet is fizetni egy adott dologért(legyen az akár egy ebéd is, vagy egy olajcsere), de elvárom a minőséget!

Természetesen, én is keresem a lehetőséget, hogy olcsóbb legyen(az olajcsere), de ez inkább abból fakad, hogy ugyanazért a szolgáltatásért nem szeretem, ha közel dupla annyit legombolnak rólam. Egy olajcsere közt nem lehet különbség sehol, max.a kiszolgálásban. Itthon is megcsinálnám, de azért a garit nem szeretném elveszíteni.

Előzmény: krimpelő (190)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.15 0 0 190

Mivel nem gondoltam volna, hogy nem a meghirdetett fix árat kell fizetni, bárhová is visszük az autót, ezért nem is gondoltam rá, hogy érdeklődjek a márkakereskedéseknél. Azért vittem ide Jászberénybe, mert a vásárláskor, nagyon gyorsak, és korrektek voltak. Bizony sok nagy kereskedés tanulhatna tőlük... 

Itt nálunk Salgótarjánban is van kereskedése a Ford-nak, de mikor ide bementem érdeklődni 3 szor is, itt szinte meg sem szólítottak, és amikor én kérdeztem tőlük, hogy "nem e lehetne e?" esetleg a KUGA felől érdeklődni, nos azt mondták küldenek emailra egy ajánlatot. No, ez az ajánlat, akkor jött meg szinte, amikor már itthon volt a KUGA J.berényből, no mondtam is, én ide ezt az autót nem viszem szervizelni sem, az hétszentség. Pedig ez itt van tőlem 5 km-re, a berényi meg vagy 80-90km-re. 

De mindegy is, ez az én bajom.

Nem tudom ezek után, hogy az ár másnál is ennyi volt e, vagy esetleg jobb is ettől, de nekem 61eFt volt a díj, és ebben benne volt a 6500Ft-os Assistance díj is a következő évre. Ergo enélkül a szervíz összege 54 500‬ Ft volt. (50 ezret már a vitaráért is elkértek)

Előzmény: Szepi-21 (189)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 189

Kollégám is most volt kötelezőn, azt hiszem Gyöngyösön, s majdnem feleannyit fizetett, mint Miskolcon fizetett volna.

Én még nem tudom hova viszem a kötelező szervíz előtti olajcserére 2000km környékén. Megkérdezem majd Szolnokon is mennyiért csinálják.

Előzmény: krimpelő (182)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 188

Köszi!

Holnap megpróbálom!

Előzmény: krimpelő (187)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.15 0 0 187

Ha a telefonodon a Beállítások/Alkalmazások/Összes alkalmazás-nál kiválasztod az AA-t, ott van olyan, hogy Tárhely...arra katt, és ott van ez:

Ezt töröld, majd úgy próbáld ki utána. Ha nem megy, akkor ezt törölve, utána a progit is töröld, majd telepítsd újra, és egy próba megint. Mert hiába telepíted, törlöd akár 100-szor is, ha ezt meghagyod, akkor újratelepítés után is, ebből fog dolgozni elsődlegesen, és, ha ez a gebasz oka, akkor mindig a rosszal indít.

Sokszor, ha nem megy valamilyen alkalmazás, csak ez megoldja, ilyen amikor a chrome nem megy pl

Előzmény: Szepi-21 (186)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 186

Már az elsőt is arról az oldalról szedtem le!Már harmadjára telepítem újra az AA-t.

Mi az a cache? Azt még nem próbáltam!

Majd ha megyek szervízbe, ott is szólok!

Belefáradtam! Nem értem mi a gond!

Előzmény: krimpelő (185)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.15 0 0 185

Szia!

Szerintem ez a jelenség valamiféle AA bug lehet akkor, mert nekem is Huawei telefonom van "Mate 10 pro", és nekem megy.

Próbáltad a cache törlést?

Még annyi ötletem van, hogy a fejegységen csinálhatnál egy master resetet, de volt olyan is, akinek csak a telefon reset segített(persze ezt csak végszükség esetén, ha van mentésed mindenről, tel.számok, képek, dokumentumok, stb..).

Ilyesmit is csinálhatnál, hogy a fejegységen elfelejtethetnéd a telefonodat, aa ujratelepítés, újrapárosítás. Vagy akár a telefonon csinálhatnál egy kényszerített leállítást az AA-nak, majd dugd rá újra. Van akinek ez oldotta meg a problémát.....hirtelen más nem ugrik be.

Az Android Auto nem található meg a play áruházban, hivatalosan a mi régiónkban nem támogatott, ezért kell máshonnan letölteni. A linkről, amit adtam leszedheted a feleséged telójára is, és kipróbálhatod, jó is lenne, legalább látnánk, hogy a telóddal van e gond? Szedd le onnan, és tedd fel, csak az ismeretlen forrásból való telepítést engedélyezd a feleséged telóján, és utána telepítheted. Szerintem ezt mindenképpen csináld meg, sok minden kiderülhetne, és mehetnénk tovább az ötletekkel, ha esetleg az övével sem lenne jó......

biztosan a legfrissebb AA van a telódon? Te honnan szedted le a telefonodra? Én a play áruházban most sem találom azt, amivel működik nálam....

Ami ott van, az nem az, ami az apkmirror-ról leszedhető.

Előzmény: Szepi-21 (183)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 184

Most is próbáltam máshogy!

Feladom!

Előzmény: Szepi-21 (183)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 183

Szia!

Huawei P30 Lite(fél éves) , Emui/android 9.1.0,mindent engedtem az AA-nak!

Próbáltam úgy is, hogy engedélyezem hogy magától kapcsolja a Bluetooth-ot , próbáltam kikapcsolt Bluetooth-tal is.

Letöröltem, újratelepítettem már 2-szer az AA-t. Különböző verziókat is próbáltam ugyanarról az oldalról.

Tényleg már mindent próbáltam.

Az az érdekes, hogy a háttérben látom a waze térképet, de fölé azt írja indítsam el a telón.

Ott(a telón) a felső "asztalon" kijelzi, hogy fut az AA is, meg a waze is, de hiába bökök rá, semmi!

Ugyanúgy ha az appra bökök, egy tizedmásodpercre felugrik, de ennyi.

Ha az AA ikonra  bökök, akkor bejön a fekete képernyőn a fehér Android Auto felirat, meg hogy húzzam fel a kinyitáshoz. Felhúzom , és el is tűnik.

Eközben az autón semmi nem változik.

Fogalmam sincs mivel van a gond.

Hétfőn megyek a "riasztót" beszereltetni, esetleg megkérdezem ott is!

Most már csak akkor leszek rohadt ideges, ha az se fog kommunikálni a telómmal, vagy a feleségemével.

Az övé kb. 2,5éves Huawei, ahhoz még az appjukat se tudtam letölteni. Meg se találja az áruházban.

Hétfőn kiderül minden!

Most a robbanás határán vagyok!

Előzmény: krimpelő (181)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.15 0 0 182

Szia!

Gratulálok hozzá!

Tényleg annyian leszünk nemsokára, hogy megint autót kell cseréljek...:D

Más:

A héten megvolt az első éves köt. szerviz. El kell mondanom, hogy meglepett a végösszeg fizetésnél, hogy nem annyit kellett fizessek, mint a ford oldalon kiírt 1 éves szerviz díj. Hanem lényegesen olcsóbb volt, még úgy is, hogy a Ford Assistance szolgáltatást is újra megkötöttem 1 évre, a köv. köt. szervizig. 

Legutóbb írtátok, hogy már alig lehet beszerezni a mi kugánkat, mert már csak az új lesz hamarosan. Nos, a márkakereskedőnél, ahol jártam( Jászberény, Alföld Autóház), volt az udvaron vagy 10 db különféle színű járgány. Akit még érdekel ott érdeklődhet.

Bár halkan megjegyzem, nekem a legjobban bejövős autó most mind között, egy Ranger Raptor volt.... Mit nem adnék érte...?!

Előzmény: 009 (178)
krimpelő Creative Commons License 2020.02.15 0 0 181

Szia!

Milyen telefonod van? Milyen android fut rajta?

Minden jogosultságot engedélyeztél az AA-nak?

Amikor vezetékkel rácsatlakozol az autóra, akkor indítja egyből a bluetooth-ot?

Ami még segíteni szokott:

Töröld a google play szolgáltatások cacheét, távolítsd el az android autot és telepítsd újra.

Innen szedd le a legújabb AA-t:

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Előzmény: Szepi-21 (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!