Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2009.07.20 0 0 266
Belemagyarázom, amiről eredetileg szólt?
Előzmény: Tafkó Birgut (260)
Kenetalattnőapálma Creative Commons License 2009.07.20 0 0 265
Hát ez elég tanulságos, romantikus és elgondolkodtató volt egyes részletek pedig főleg!
mmmm
Előzmény: Törölt nick (5)
Kenetalattnőapálma Creative Commons License 2009.07.20 0 0 264
A személyes történetem tömörítve annyi, hogy odaadtam magam, és kudarcok sorozata után (amit mindig az ördögre fogtunk. És milyen igaz!), saját bőrömön felismertem a rendszer működésének egyes részleteit, amik messzemenőkig sötétnek bizonyultak.
Ezen nyomokon való keresésem kérdéseket eredményezett, és részleges válaszokat, amiket közkincsé téve közellenséggé válhattam.
Így viszlát "újjászületett keresztény" címke. A kívülvalóktól a belülvalók ugyanis automatikusan elvitatják azt "az egyházért jön vissza az Úr" tanítás miatt.

Szvsz az "újjászületett keresztény" az "igaz egyház"-hoz hasonló szubjektív titulus.

Majd kiderül az igazság mindenkivel és mindennel kapcsolatosan...
Előzmény: Kenetalattnőapálma (263)
Kenetalattnőapálma Creative Commons License 2009.07.20 0 0 263
Semmi. A topik címe furcsa csak, mert jelenleg (még) nincs "újjászületett keresztény" vagy "szellemmel betöltött" világegyház, akihez képest eretneknek számítana az ember. Ma még ők számítanak eretneknek a fő történelmi irányokhoz képest. Viszont ha elérik hőn áhított céljukat, akkor lesz ám ihajja-csuhajja!!! :-0

Jézus is eretnekké vált kora ószövetségi vallási rendszere és vezetői számára.
Az igazságának ereje miatt ez elkerülhetetlen volt, még akkor is, ha az elején sokáig volt "megtűrt" státuszban.
A mai pünkösdi-karizmatikus egyházakból való kijövetel pedig szinte krisztusi igazságokra vezet el, még akkor is ha valaki aztán átmenetileg kiönti a fürdővízzel együtt a gyereket is. Az biztos, hogy ebből a tipusú kereszténységből való kiszakadás a rendszer fundamentalizmusa, erős spiritualizmusa,a teljes kiüresítés és önátadás megkövetelése, valamint messzemenőkig sulykolt önigazsága, szuggesztiói, vallásos gondolatimplantátumai (amelyek az elhagyóban időzített bombaként vannak jelen) miatt sokkal de sokkal mélyebb sebet, romokat és űrt hagy az emberben, mint egy "hagyományos" keresztény közeg.
A pünkösdi-karizmatikus tábor piramisrendszereit elhagyókat ezért én nem nevezném eretneknek általánosítva. Ez inkább egy elszélesztett, szétszórt, meggyötört..stb, mindenképpen nyomorult állapotú tábor, legtöbbjüknek fogalma sincs miben higyjen, nincs meghatározott hitük, tanrendszerük, világképük is inkább zavaros, kereső.

Az igazsághoz képest inkább azok az igazi eretnekek, akik ezt csinálják hívő társaikkal, akik bizalmat adtak nekik, szeretetet, megbecsülést és persze sok-sok pénzt!!!

Kingdom coming
Előzmény: Tafkó Birgut (262)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.20 0 0 262
Mi a probléma...?
Előzmény: Kenetalattnőapálma (261)
Kenetalattnőapálma Creative Commons License 2009.07.20 0 0 261
Egy eretnek nem feltétlenül hitehagyott, csak "másként" látja a dolgokat. Azok szemében akik őt eretnekké nyilvánítják, nyilván a
"más" = bűnös,ördögi,eretnek,lázadó,istentelen,kirekesztendő,üldözendő..stb

Eretnek:

"Aki valamely vallás hivatalos hittételeitől eltérő nézeteket vall."

Forrás :kislexikon.hu
Előzmény: Tafkó Birgut (-)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.20 0 0 260
És ez feljogosít Téged arra, hogy belemagyarázz a látomásba olyat, amit nem kéne...?
Előzmény: Biga Cubensis (259)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.07.20 0 0 259
De azt sem, hogy nem...
Előzmény: Tafkó Birgut (258)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.20 0 0 258
Péter nem állította, hogy a látomásnak volt elsődleges és másodlagos jelentése...
Előzmény: Biga Cubensis (257)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.07.20 0 0 257
A te érveléstechnikádat követve, sehol nem írja a Biblia, hogy attól, hogy a látomásnak másodlagos jelentése is volt, az elsőt el kell vetni... Persze nem csoda, hogy ilyen látomása volt, hiszen épp éhes volt és épp arra várt, hogy elkészüljön az étel.
Előzmény: Tafkó Birgut (256)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.20 0 0 256
Ám sajnos úgy tartod, hogy Jézus szavainak - vagy éppen a Péternek adott látomásnak - olyan értelmet adsz, amiről nincs szó...
Előzmény: Biga Cubensis (255)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.07.20 0 0 255
Ebben igazad van, de azt tartom, amit akkor mondtam.
Előzmény: Tafkó Birgut (252)
Aragorn Creative Commons License 2009.07.20 0 0 254

Az agyhalottság nem vallási/hitbéli/világnézeti kategória. Mindenütt van belőlük.

Legfőbb ismérvük sztem, hogy vagy intelektuálisan, vagy morálisan alsóbbrendűnek tekintik a tőlük eltérő nézeteket vallókat.

Előzmény: Törölt nick (241)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.19 0 0 253
Szentlélek temploma a test?

Melyik a gonosz romlott és a ledegradált, a semmibe vett test?

És mond e templomba hol a bejárat, a szájon át, netán a füleken keresztül és az oltár, melyik az?

Hol áldoz Isten?

Mi az a szentlélek?

Egy élőlény?
Előzmény: athanasius (251)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.19 0 0 252

"Mt. 15. 17. Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik? Amik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert."

Ott nem arról ment a vita, hogy lehet-é az Úr által tisztátalannak nyilvánított állatot enni, hanem arról, hogy a vének által elrendelt kultikus kézmosás elhagyása tisztátalanná teszi-é az ételt...?

Előzmény: Biga Cubensis (243)
athanasius Creative Commons License 2009.07.18 0 0 251
Ámen.

Bár a test mint Szentlélek templom = egészséges életmód nem igazolható. Kontextusában az Ige (1 Kor 6,19) ott a kultikus paráznaságról ír. Ennek ellenére szerintem is fontos vigyáznunk a testünkre és jól sáfárkodni vele.
Don Vittorio Creative Commons License 2009.07.18 0 0 250
Szerintem fontos, hogy magadat megítéld, és helyesen ítéld meg, ha a kereszténység mint olyan létezik és a Biblia igaz, hiszen akkor van zsinórmértéked, amelyhez viszonyítva megítélheted magad.
Előzmény: 1000év (245)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.18 0 0 249
Ja és mond kik sakkoznak az adventistáknál..... rendszeresen?

Mert szeretni a sakkot egy dolog, de gyakorolni és élvezni az megint másik dolog!
Előzmény: 1000év (248)
1000év Creative Commons License 2009.07.18 0 0 248
Helytelen a kérdésed. Az adventisták olyanok mint mások. Van köztük ilyen is, olyan is. Van amelyik szereti a sakkot, és van amelyik nem.
Előzmény: Paleokrites (246)
1000év Creative Commons License 2009.07.18 0 0 247
Magyarországon több adventista egyház van, és ezen kívül van több független adventista csoport. Én a világszéles H.N. Adventista egyháznak vagyok a tagja. A Tóth Gábor, akiről Tafkó tett említést, a Keresztény advent közösség egészségügyi osztályának a vezetője.
Előzmény: ösztöke (237)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.18 0 0 246
Na és a sakk, amit rossznak tartanak az adventisták......, mert stratégiai játék, harcról szól? :)
Előzmény: Don Vittorio (244)
1000év Creative Commons License 2009.07.18 0 0 245
Lehet. Az a baj, hogy ezek a dolgok indulatot kavarnak. Amikor pld. a borról volt szó, senki nem figyelt arra, mivel fen volt a pumpa, hogy én nem a kevés alkohol egészségügyi hatásairól írtam, hanem kifejezetten négy igehelyről, amelyek az úrvacsorával vannak kapcsolatban. A másik az hogy én nem törvénykezek. Én nem dohányzom, de nekem van más bűnöm. Ezért viszont magamat sem itélem meg, mert a magam megítélése is törvénykezés. Hát ki vagyok én, hogy akár magam, akár más felett itéletet mondjak?
Don Vittorio Creative Commons License 2009.07.17 0 0 244
Persze, de én, aki vidéken nem dohányzom, kevesebb bűzt szívok be, mint az adventista, aki a belvárosban szívja a szmogot. A hülye logika szerint akkor én kevésbé vagyok bűnös. (Hiszen tehetne a szmog ellen épp úgy, ahogy a dohányzás és a bor "ellen" tesz: elköltözik, felmegy egy hegyre, oszt jó napot.)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.07.17 0 0 243
Kétségtelen, hogy a kép amit látott, nagyobb jelentőségű volt, mint az állatok evése, de ez automatikusan azt jelentené, hogy az eredeti kép csak egy díszlet? Szerintem Isten ugyanúgy kiemelte az állatok evését is tételes törvényekből és a józan keresztény belátásra bízta, hogy ki mit eszik. A fontos akkoriban az volt, hogy a pogánykeresztények ne csúfolódjanak a zsidókeresztények evési szokásain, de azok se ítéljék el az előbbiek étkezési szokásait, hiszen nem ez a lényeg.

Mt. 15. 17. Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik? Amik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.

Emellett él az a megállapítás is, hogy a test a lélek temploma, tehát nem mindegy, mit eszünk. Aki nem becsüli meg a testet, nagy hibát követ el, mert korábban és betegen halhat meg, de semmiképp sem követ el Isten elleni bűnt, amit itt páran sugallnak.
Előzmény: 1000év (238)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 242

félreértés elkerülése végett: nem Te vagy az agyhalott...

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 241

Tafkó olvtárs kiváló példája, hogy mennyire beteg ideologia a kereszténység. Ő és sopkan mások_ pl. prophet stb- érzékelteteik, milyen az, amikor egy alapvetően egészséges elmébe beszékeli magát ez a ragály.

A legszebb, amikor két ilyen agyhalott magyaráz egymásnak- tiszta bolondokháza.

:))

Előzmény: ösztöke (237)
1000év Creative Commons License 2009.07.17 0 0 240
A bűn néven nevezése nem törvénykezés. Az lenne a törvénykezés, ha azt mondanám, hogy ez bűn és ezért el fogsz kárhozni. Ekkor már az itéletet elvettem Istentől, és ez a törvénykezés, amiért én leszek megitélve.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 239
egyből azzal jönne valaki, hogy törvénykezek

Mert mi más lehetne a megnevezése? :)
1000év Creative Commons License 2009.07.17 0 0 238
Az egész fejezetet el kell olvasni. Péter álmodott, a 17-ik vers szerint tűnődött is rajta, mi lehet ez. Ha ez az állatokról szólt volna, akkor nem lett volna min tűnődnie. Az első versben van szó egy Kornéliusz nevű római századosról, aki szeretett volna csatlakozni a keresztényekhez. Péter zsidó volt, tisztátalannak tartotta a pogányokat, vagyis a nem zsidókat. Isten ezen álmon keresztül mutatta meg neki, hogy leomlott a válaszfal. Az Ap.Csel. 10:34-35. Péter pedig megnyitván száját, mondja:Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten:Hanem minden nemzetben kedves ő előtte, aki őt féli és igazságot cselekszik. Az Ap.Csel.10:46-48 leírja hogy ezen pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek, és Péter megértette hogy a nem zsidókat sem szabad visszatartani a keresztségtől. Nem bánnám ha hagynánk most ezt a cigaretta kérdést, elég feszült most itt a légkör, egyből azzal jönne valaki, hogy törvénykezek.
Előzmény: athanasius (231)
ösztöke Creative Commons License 2009.07.17 0 0 237
Valszeg az adventistáktól is különállnak afféle eretnekek lehetnek (a címbeli elszólásra utalva) és mivel anonimok, így nem tudják leállítani őket, vagy nem járnak erre valódi adventisták.

Mondjuk szép kis termése van a nicknek, 3 év alatt 20.000 egy-két soros "hozzászólással".
Előzmény: Don Vittorio (236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!