Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Te vagy az aki, ha valami baj van leghangosabban kiabál.
Nem szeretem...nem szeretem... Pedig a Világ erre halad. Szép lehetsz, de okos nem.
U.a. felfújsz az elnököddel együtt olyan valamit ami nem is létezik. Sokkal jobb lenne, hogy ha megnéznéd, hogy az elnököd az alkotmány porbatiprásával hogyan biztosítja a mindenkori hatalom védelmét. Alkotmány vs. BTK.
biztosan szep es meltanylando amit irsz de hidd el hogy egy bunozo sem irna maskeppen. nem mondana, semmi esetre sem mondana, hogy hagyjak mar abba a kamerazast mert csupa ideg a sok kameratol es nem tud nyugodtan dolgozni.
a bunozok sajnos alarcot viselnek es meeg a fegyverviseles ellen is vannak, megintcsak nagyon jo es hangzatos ervekkel, mert nyilvanvaloan az o erdekeiket sertene elsosorban ha becsuletes emberek fegyvert tarthatnanak...
ezzel remelem nem azt sugalltam hogy te bunozo vagy/lennel, csupancsak az erveles plauzibilis hasonlosagara igyekeztem felhivni a figyelmet.
en meg annaval ertek egyet. es fenykepet miert is vagyunk hajlandoak adni? hiszen a fenykep alapjan MEEG konnyebben tudnak azonositani es kovetni. nem gondolod?
felfogom ezt a dolgot, gondolom be is tartom, legalabbis remelem, de miert lehet arulozni peldaul nagyhangon es nagypofaval a magyar koztarsasag miniszterelnoket egy fesztivalon?
es itt is irnak mindenfele dolgokat. az elmult miniszterelnokrol detto.
a k.e. ennyivel tobb es nagyobb meg minden lenne?
szili katalin mint no mekkora vedelmet kapott? tudom hogy kapott valamennyi vedelmet es tudom hogy a ti dolgotok sem konnyu...
Felhívom az asztaltársak figyelmét, hogy a Polfórumon a hivatalban lévő köztársasági elnök és a volt köztársasági elnökök fokozott, hangsúlyos védettséget élveznek. Kérem ennek tudatában elkövetni a beírásokat.
hotorpe asztaltárs e témában most kapja az utolsó figyelmeztetést.
nagyon jólnhíznak belőle most is a pedofil papok; az osztrákok waldheim után legalább szembenéztek múltjukkal, kárpótlás, méfg a csontvázakat is visszaadták, a vatikántól iolyen nem várható!
Nem, a Vatikán egy külön, önálló állam, egy enklave Olaszországban, még a pénze is saját - volt, ma ugyanis az eurozónához tartozik. De az aprópénze ma is egyedi, pápás.... A "területenkivüliség" általában a követségek státusza, nem mérvadó a területükön a helyi jog és közigazgatás.
Amerikai rendőrök akkor tartózkodhatnak az ENSZ rezidencián, ha oda hívják őket.
Erősen fontolgatják, hogy átvegyék az egész amerikai számítógépes beléptető rendszert (melynek része az újlenyomat), kiterjesztve EU-s állampolgárokra is.
Na látod, ezért kell eltávolodni az orwelli birodalotól, mielőtt még ne adj Isten, ilyesmire ébrednénk...
igazad van! de, akik kiszolgálták a diktaturát, mostakkora nagy nemzeti öntudattal, meg csak nekik járó emberi jogokkal ruházták fel magukat, hogy na; ne adja ég, de, itthon toörténne csak terrortámadási kísérlet, hogy szidnák, joggal, a belügyet, hogy miért nincs nálunk is alkalmas védekezés a terrorizmuds ellen; milliómhatárontúli feketemunkás, akik esetleg harmadik országnak kémkednek, ellenőrizhetetlen alakok, de, a rendőrkapitány fejébe kerülne egy legkisebb tragáédia is!
Egyrészt nem tudom, miért többes számban válaszolsz nekem, ha esetleg skizofrén is vagyok, arról nem tudhatsz, és nem is szép dolog kifecsegni))))))
Tehát ha meg tudod tenni, ne ossz be valamiféle homályos csoportba, hogy"csináljátok" , "részetekről" stb. Én se így írtam neked.
Tartalmilag: én egyrészt butuska hősködésnek látom ezt, amivel többet árthat a magyar embereknek, mint használhat. Ha te jó kiállásnak érzed, rendben van;majd az idő eldönti.
Másrészt azért kritizálom Sólyom Lászlót, mert eddig a hangzatos kijelentései és a tettei között, finoman szólva, felfedezhető volt némi távolság.
nem kellett volna lenni; nem kellett volna elfogadni a nyilt szavazásra kényszerített szavazatokkal megválasztást egy demomkratának; nem kellett volna az usa ellen kirohanni, nem kellett volna demagogizálni a kápról, és nem kellett volna eljátszani, hogy a ME a kiskutyája, akinek csak úgy fütyülhet
Az EU-ban is be fogják vezetni a biometrikus személyi igazolványokat. Erősen fontolgatják, hogy átvegyék az egész amerikai számítógépes beléptető rendszert (melynek része az újlenyomat), kiterjesztve EU-s állampolgárokra is. Mint ahogy Amerikában is a saját állampolgárokra is ki fogják terjeszteni a dolgot, és nem eltörölni. Lehet a dolgot kritizálni. Lehet mondani, hogy ennyi adatot nem lehet processzálni. Lehet mondani, hogy éljünk veszélyesebben, de a privacy jogokat ne adjuk föl. Csak demagógnak nem kéne lennie egy köztársasági elnöknek.
azt nem tudom, nem emléxem, de, eélhiszem, nem csodálkozom, a Vatikán nagyon jól megszedte magát a náci korszakban, és jó sok háborús bűnöst menekített külföldre