nem, ez igaz. Senki sem bizhat benne. En viszont hiszem hogy a baloldal nem tud megmozgatni, mert csak kozos cellal lehet megmozgatni valakit. A baloldalra szavazok zome meg a nalunk szokasos, az eppen aktualis kurzus ellen szavazo volt.
Nyilva sok vita volt mar itt is arrol, hogy ki inditotta a mostani hiszteriat, de az az elore megfontolt hiszteria keltes - vagy fenntartas - az a baloldal muve. A szelsojobbos riogatas, a tobb millio roman munkavallalo, amint elarasztja a Karpat-medencet, emlekeztek meg ra? Hol van ez mar? Valasztast viszont lehetett nyerni vele.
Nekem igy is jo, meg ugyis jo. En kivarom mit csinalnak a regi-ujak. Az az egy baj, hogy ok mar egyszer-ketszer bizonyitottak.
szia
én nem írtam azt, hogy számomra szimpatikus volt a taxisblokád; úgy gondolom, MP nem véletlenül mondta ovinak, hogy veszélyes tömegeket utcára vinni, mert egy nagyvezér sem bízhaT ABBAN, HOGY BÉKÉBEN HAZA TUDJA KÜLDENI; nem hiszem, hogy a baloldal nem tudna tömegeket megmozgatni, de én azt tartom normálisnak, hogy nem is akar; azonkívül, a jelenlegi kormány az egész ország lakosságát akarja megyőzni, hogy jól választottak azok, akik rá szavaztak, és azopk érdekeit is képviselni akarja, akik nem szavaztak rá; ma olvastam, hogy vannak, akik nem kérik a 19 e ft nyugdíjkiegészítést, csak remélni tudom, hogy azért, mert nincsenek rászorulva, és ez dícséretes polgári erényre vall; hogy mit fognak a pöcsök csinálni, nem tudom, csak remélem, a többi állampolgár bántalmazása nem fér bele, és nem a gyűlölet élteti őket
nem tudom megsaccolni, de biztosan utána lehet nézni valahol; akármennyit is, jóval kevesebb ember vásárol jóval kevesebb könyvet, mint az átkosban, bár számosan vannak, akik egy fillért se költenek könyvre; nézz meg egy átkosbeli könyvet, hány példányban nyomták és egy mostanit; vagy, aki ért a számokhoz, biztosan ki tudja mutatni, hogy az akkori keresetből mennyi könyvet vehetett az átlagpolgár, és ma mennyit
"a Charta és az Összefogás Magyarországért békés rendezvényeket tartott, a demokráciáért, sajtószabadságért".
Ehhez hozzajon a megitelesedben igencsak pozitiv taxisblokad, amit szerintem beallitottsagtol fuggoen akar allam ellenes megnyilatkozasnak is fel lehetett volna fogni, nem csak un. polgari engedetlensegnek.
Ha megprobaljuk kivulrol nezni; az un. polgari korok tomege ugyanolyan bekes rendezvenyeket fog tartani, ha fog. Nyilvan nem fognak husangokkal felvonulni. Nyilvan nem fognak loni. Nem lehet tobb szazezer embert hulyesegekkel megmozgatni. Az ilyennek mindig sulya van, meg ha sokaknak nem is tetszik. Szerintem a masik oldal RETTEG tole; eppen azert mondja hogy fasisztoid vezer, meg mindannyian tudjuk miket, mert o nem tud tomegeket mozgatni. Azert mondja azt is hogy nem akar.
Rettenetes sok butasagot csinaltak a fiuk, nem is art nekik ez a kis szunet, de ok voltak az elsok, akikre nagyon sokan szavaztak 4 ev utan, eppen azert mert szamottevoen javitottak. Nem azert mert "ezek mar ugyis megloptak magukat".
Visszaélnek azzal, hogy a becsület védelmére szolgáló törvények részben hiányosak, részben porosodnak. Pedig a becsület ugyanolyan védendő érték, mint az élet, a vagyon, a testi épség.
...
Egyes amorális brigantik ezzel élnek vissza.
Tudod, Kaleb, elviekben igazad is lehetne. Sőt tökéletesen igazad van.
De hadd vessek fel néhány gondolatot, rendezetlenül, amelyek a becsület körül forognak:
1. Teleki Pál, élete és halála
2. Rögtön utána említeném a III/III-ban érintetteket, és virtuális lemondásukat.
3. VIP hitel felvétele, majd a zsebben való elhelyezés után erkölcsi prédikációk tartása.
4. Nagy Ember VIP hitelt vett fel, majd belemondja az ország arcába, hogy ő ugyan nem emlékszik ilyenre, mert a felesége kezeli a pénzt (!)
5. Kósa megrágalmazása a prostituálttal, bocsánatkérés persze elmarad.
6. "Miért ne lettem volna KB tag?" kijelentés (szerintem súlyosan amorális. V.ö. miért ne léptem volna be az NSDAP-ba?)
7. Szakszervezet, és munkások érdekének védelme.
8. Szegénységpárti, hatalmas földbirtokkal (igaz, felesége nevén), Grasham szerződés, Paks
Térjünk a Zorbánra:
9. Választások előtti SMS-ek, melyek feleségének bántalmazásával rágalmazták. (Majd utána a cáfolat miatt feljelentik a TV-t!)
10. Kende könyve, ami egyértelműen új műfajt teremt a hazai könyvkiadásban: kifejezetten rágalmazó, lejárató, gyalázkodó áltudományos dolog.
11. Suttogó propaganda, mely szerint O.V. elhagyta családját.
12. Kende írása Tóth Ilonáról.
Én azt hiszem, ezek az - immár -rendszeres kifütyülések onnan erednek, hogy az mszp-szdsz átszakított egy korlátot a társadalomban: a folytonos gyalázkodásukkal, mások becsületébe gázolással egyszerűen elkoptatták a fékeket, vagy talán a fékekere számítottak, de túl messzire mentek, és az életösztön kerekedett felül?
Az a gyanúm, hogy ezt szándékosan csinálják, teljesen tudatos ez a provokáció. Arra várnak, hogy egyszer orrba nyomja valaki Meggyessy-t, vagy mást, hogy aztán az immár igazolt náci veszély miatt keményen felléphessenek. De ugyanakkor úgy látom, hogy nem fog sikerülni a provokáció - persze, ha nem megy, majd csinálnak, ld. TV2 bérverekedője. (Nagyon-nagyon személyes véleményem: az mszp-szdsz most iszonyúan veszélyes játékba kezdett, kicsit olyanba, mint szüleik '56-ban: egy kis provokációt akartak, ami végül akkora országos forradalomba torkollott, hogy csak a Nagy Testvér Botjával leverni.)
Mindenesetre a becsület fontos, megvédendő, és ebben elöl lehetne járni.
folyt.
biztosan szakértők fogalmazzák meg, de nem hülyeség, amit MP pedzegetett, hogy a civil szférával valahogy rendszeres kapcsolat kellene, ha el tudná indítani, biztos, több ilyen szervezet alakulna, sokkal árnyaltabb képet lehetne kapni az igényekről, és ennek tudatában kellene prioritásokat megfogalmazni; nagyon veszélyesnek tartom a populizmust és bármilyen gyűlöletet, nem véletlenül kongatják az eu-ban is a vészharangot; ehhez jön országunk elmaradottsága, a lezüllesztett oktatás, lassan már csak elektronikus médiafaló tömegek, nem véletlen, hogy kialakulhatott a vezérkultusz, mert igény is volt rá; én el nem tudom fogadni, és felfogni sem tudom, hogy képes valaki elfogadni, hogy más mondja meg, mit kell gondolnia, hogy mondhat le saját egyéniségéről, mert enélkül hiába jelentkezne bárki vezérnek, csak kiröhögnék
én nem mondom, hogy mindenki minden köyvet meg akarna vásárolni, de azért nagyságrendekkel több könyvnek kellene fogynia, ha emberhez méltó életet szeretnénk biztosítani sokaknak; a tömegről; minden oldalnak vannak megingathatatlan szavazói; ennek van jó és rossz oldala; a rossz az, hogy nem ösztökélik saját képviselőiket a vélemények minél jobb megismerésére, elhitetik velük, hogy mindent jól csinálnak; az már emberi gyengeség, ha valaki ezt el is hiszi magáról; a nagyobb része a választóknak valóban csak egy kormány tevékenységéről mond ígéretet, ha úgy érezte, jól dolgoztak, rá szavaz, ha nem, mást bíz meg kormányalakítással; az a baj, hogy nálunk az igény is kicsi, ha ez megvan, szabadidő hiányában nem épültek ki a civil szervezetet, anélkül pedig nem lehet cytoyenné válni; a politika sem képes felmérni az igényeket, mert nincs alulról felfelé csatolás; a pártprogramok optimális esetben valóban jó szándékkal íródnak
Nem a népszerűség csökken, hanem a miépesek pimaszsága nő. Visszaélnek azzal, hogy a becsület védelmére szolgáló törvények részben hiányosak, részben porosodnak. Pedig a becsület ugyanolyan védendő érték, mint az élet, a vagyon, a testi épség. Védik is a világon mindenhol, polgári és büntetőjogi eszközökkel is, csak épp nálunk nem. Egyes amorális brigantik ezzel élnek vissza.
Vö. még:
libel
A false publication, as in writing, print, signs, or pictures, that damages a person's reputation. b. The act of presenting such material to the public.
slander
Oral communication of false statements injurious to a person's reputation.
ETYMOLOGY: Middle English slaundre, from Old French esclandre, alteration of escandle, from Latin scandalum, cause of offense, stumbling block. See scandal.
A megfelelő büntető tételeknek most nincs időm utánanézni, de tetemesek. (Nem beszélve a több millió dolláros kértérítésekről, amelyek követelhetők.)
A magyar Btk is tartalmaz becsületsértése, rágalmazási tényállást, de ki hallott arról, hogy ezeket alkalmazták volna? Szerintem le kellene porolni őket.
Két álom is volt abban, amit mondtál. Ha jól értettem ha valaki a könyvhétre megjelent könyveket meg akarta volna venni, ez 370 ezer forintjába került volna. A bázis pedig mindig ilyen lesz, mind a két oldalon.
igen, egy könyvhéten történt esemény volt a kiindulópont; végigolvastam az egészet, jókat elvitatkoztatok péntek óta; múlt héten olvastam, hogy a könyvkiadók szeretnék elérni, töröljék el az áfát a könyvekről; tudod, az átkosban egy tényleg jó dolog volt, olcsók voltak a könyvek, és majdnem mindenki megvehette, akinek igénye volt rá; tudom, hogy az állam ne szóljon bele kulturális kérdésekbe, de szerintem minden kormánynak érdeke lenne, hogy minél többen olvassanak; mennyivel jobb lenne, ha kiművelt emberfők tudatosan választanák ki, melyik pártot támogatják, nem vezért követő arctalan tömegek jelentenék a bázist
köszi, igen, a Dunánál; ha az utolsó versszak már nem lenne aktuális; és Adynak az összes olyan politikai verse sem lenne már politikailag aktuális, csak mint gyönyörű versek és mementok;
Megtudtam, hogy titkokat rejteget
A mi Dunánk, ez a vén róka,
Mikről talán sohase álmodott
Az ősi barlang-tüzek óta
Ez a közönyös Európa.
Megloptam a vén Iszter titkait,
Titkait az árnyas Dunának.
Magyar földön ravasz a vén kujon,
Hisz látott ő búsabb csodákat,
De akkor pletyka-kedve támadt.
Vallott nekem, nem is tudom, mikor:
Tavasz volt és ő csacska-részeg.
Táncolt, dalolt, kurjongatott, mesélt,
Budapestre fitymálva nézett
S gúnyos nótákat fütyörészett.
Talán Szent Margit Híres szigetén
Állott velem részegen szóba.
(Ma is félve kalimpál a szivem
S hajh, már régen késik e nóta.
Ugye, Iszter, vén folyam-róka? )
Nagy-komoly lett akkor a vén Duna.
Torkán hűlt vad, tavaszi kedve.
Olyan volt, mint egy iszákos zseni.
Alig mert nézni a szemembe.
S én vallattam keményen, egyre.
-No, vén korhely, láttál egy-két csodát,
Mióta ezt a tájat mossa
Sápadt vized, árnyas, szörnyű vized,
Mely az öreg árnyakat hozza.
Gyónjál nekem, vén falurossza.
Mindig ilyen bal volt itt a világ?
Eredendő bűn, lanyha vétek,
Hideglelés, vergődés, könny, aszály?
A Duna-parton sohse éltek
Boldog, erős, kacagó népek?
S halk mormolással kezdte a mesét
A vén Duna. Igaz az átok,
Mit már sokan sejtünk, óh, mind igaz:
Mióta ő zúgva kivágott,
Boldog népet itt sohse látott.
A Duna-táj bús villámháritó.
Fél-emberek, fél-nemzetecskék
Számára készült szégyen-kaloda.
Ahol a szárnyakat lenyesték.
S ahol halottasak az esték.
-Sohse lesz másként, így rendeltetett-,
Mormolta a vén Duna habja.
S boldogtalan kis országok között
Kinyújtózott a vén mihaszna
És elrohant tőlem kacagva.
MAGYAR JAKOBINUS DALA
Ujjunk begyébol vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajjon vagy-e és mink vagyunk?
Vajjon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajjon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?
Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy eros akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.
Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?
Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.
Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?
Meddig lesz még úr a betyárság
És pulya had mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?
Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.
nem tudok róla, hogy az szdsz szervezte volna a taxisblokádot, mint ahogy arról sem, hogy a kormányt akarták volna megbuktatni; egyébként én nem vagyok szdsz tag, nálunk bitosan a taxisok maguk szervezték meg magukat, nem érdekelte őket a politika, csak az, hogy 2 nappal előtte azt ígérték, nem lesz benzináremelés, ehhez képest emelték meg úgy, hogy sokan nem tudták volna folytatni kenyéradó foglalkozásukat; a Charta és az Összefogás Magyarországért békés rendezvényeket tartott, a demokráciáért, sajtószabadságért, ha egy kormánnyal nincs megelégedve, demokratikus választáson akarja legyőzni, és elfogadja a választás eredményét
Drága Kuncogi, aki nem Teréz anya!
köszi a védelmet; bár nem egészen értem, miért vagyok védtelen? többször előfordult már, hogy megtámogattak kedves topictársaink; azt sem értem, mit értesz azalatt, hogy fegyvertelen vagyok? arra gondolsz, hogy ír, de minek, inkább tanulna?
a Nap süssön Rád!
Kedves Alfredoo!
"es lehet hogy el is huzok az indexrol a busba mert teljesen ertelmetlenne kezd valni. ha a normalis jobboldal ilyen akkor milyenek a futtyogetok?"
ne tedd; én is sokszor gondolkodtam már rajta, hogy kiszálljak, de még mindig jobb innen tájékozódni a jobb oldal véleményéről, mint médiájából; különben sem szabadna átengedni nekik teljesen a terepet; én ugyan sok mindenről el tudok beszélgetni balosnak vélt társaimmal, de igazi vitához ellentétes vélemények kellenek; a választások után sokan eltűntek, most újra többen vannak olyanok is, akikkel nem vagyok hajlandó vitázni, bár olyan hülye vagyok, hogy mindig elfelejtem, kinek osztottam már ki az ignoret; én pl. Papennel, Kulik urral jól el tudok vitázni, egyetérteni nemigen szoktunk, de kulturáltan vitatkoznak, vannak mások is, de most csak az ő nevük jutott eszembe
Drága Wizes!
köszönöm, és szívemből minden jót kívánok Neked és szeretteidnek; a verseket én is szeretem, akkor lennék boldog, ha egy Ady Endre nevű magyar 100 évvel ezelőtt írt verse, a pontos címét most nem tudom, a Dunával beszélget, szóval, ha azt mondhatnánk, ez a verse már elavult
a demokratikus charta a demokráciáért, sajtószabadságért szervezte tüntetéseit, ezek békések voltak; nevéből következően nem tömegekkel, hanem választásokon kívánja legyőzni ellenfeleit, és tudomásul veszi a választások végeredményét
Kedves BASand!
most tudtam visszaolvasni; valóban elkövettem egy hibát, én alfredo 91. hozzászólását idéztem; csak onnantól kezdve az én szövegem, hogy persze...tehát, nem én állítottam, hogy csőcselék, gondolom, én úgy fogalmaztam volna, hogy megtévesztett emberek, valószínűleg nem túl iskolázottak, ami nem az ő hibájuk, valószínű, nem élhetnek valami fényes módon, megint nem biztos, hogy saját hibájukból, és valószínűleg nincs nagyszámú kötetből álló könyvtáruk otthon, és most sem vásárolni mentek, mert nincs rá pénzük, ők csak valószínűleg csurkát akarták látni; mióta a könyvtárakban is felemelték a beíratkozási díjat, le kellett mondaniuk folyamatos önművelésükről is
én azt kérdeztem, mikor vitt ki kormányt buktatni; a demokratikus charta a demokráciáért, sajtószabadságért szervezte tüntetéseit, ezek békések voltak; nevéből következően nem tömegekkel, hanem választásokon kívánja legyőzni ellenfeleit, és tudomásul veszi a választások végeredményét
nagyon sajnáltam, hogy nem lehettem ott a Koncert a Köztársaságért, mert én nem a fővárosban élek; lélekben ott voltam velük; A demokratikus charta helyi tüntetésén részt vettem annak idején, csendben, kulturáltan zajlott; a demokráciáért tüntettünk, és ez a koncert is a demokráciáért volt; a népköztársaságot ovi akarta visszaállítani, az ő tömegei várják el, hogy cár atyuska MEGMONDJA NEKIK, MI A JÓ, A MI ADÓFORINTJAINKAT ÚGY OSSZA SZÉT, AHOGY AKARJA; Kovács László egyéves működése után biztosan sikerül visszaállítani az ország tekintélyét, amit 4 év alatt lerombolt az előző kormány; minden tiszteletem Martonyié, aki végigcsinálta, bár sokszor hozta méltatlan helyzetbe miniszterelnöke; a nem magyar nevű fityeszes külpolitikus a lába nyomába nem ért, az nagyon kártékony volt
igazad van, ott csak tiszta, jószándékú, becsületes jobb oldali szavazók hallgatták révületben istenüket; nem tudom összehasonlítani a felvételeket, nincs tv-m; 1998-ig német tv-t néztem, azóta azt sem; akkor a kancellárral, a köztársasági elnökkel az élen békésen tüntettek bal- és jobboldaliak a neonácik ellen; ha most valóban erőszakoskodtak baloldali tüntetők, nagy hiba volt; ez a populisták, neonácik sajátja volt eddig; tehetetlen dühüket érteni vélem, de semmilyen erőszakot nem fogadok el, nyugodtan, higgadtan át kell gondolni, mit lehet kezdeni a demokrácián belül a növekvő idegen, zsidó, cigánygyűlölő, kirekesztő tömegekkel szemben; nem lenne jó, ha eu csatlakozásunk időpontjára az eu úgy alakulna át, hogy nem is lenne öröm a csatlakozás
be lehet lepni orokles folytan. ugymond megszokasbol.
be lehet lepni igaz hitbol.
be lehet lepni azzal hogy nem arthat.
be lehet lepni azzal hogy kifejezetten hasznalhat.
mivel kesore jar tobb lehetoseg most nem jut eszembe...
szerintem a felsorolt csoportok mindegyikebol jelentos szamu kepviselot talalunk a katolikus egyhazban. es meg azt is el tudom kepzelni hogy a papsag koreiben is fel lehet ilyen kategoriakat allitani.
dehat a laikus eletben sem mindenki rajong a foglalkozasaert....