Az akkumlátor környezetében lévő tantál kondik elöregedése is okozza hogy a töltése az aksinak nem korrekt
És az olcsó Kinai aksik /semmi rasszizmus/ sem állnak a helyzet magaslatán. Nekem még egy bétám , és egy omegám műxik, és remélem igymarad az idők végezetéig,de azért két banános doboznyi Wersi kártya van készenléten , hogy mikor van rájuk szükség.
Nem akarok sokat OFF-olni, de a cugrígel az cugrígel még ha wersi is.
Szóval az enyémben 2,4 V-os 150mA-es akku való, mit mondjak igen ritkán használom, de birtokolom:)
Akku csere után kb fél év alatt újra elbutult. Azóta még nem volt kedvem vele bíbelődni. Ki lehet fogni az ebay-en néha komplett paneleket hozzá csekély áron.
Nekem is volt ilyen cuccom abba 3,6 voltos akku /varta 150 mA/ volt, de nagy valószinüség szerint
RAM is hülyülhet , és annak az a nagy problémája hogy a 10ns hozzáférésű , és ráadásul a Kinai utángyártást nem is látja a hangszer. Igen szoftvert frissiteni magnon keresztül, vagy midin keresztül/ dos-os program win 98 alatt / lehet
Saját véleményem , a wersiken különben nagyon jó Hammond hangzásokat lehet kikeverni, és a leslie
effektje is korrekt , már ahogy egy mű "igazi" lehet ...
A drawbarok és a dobgép egy olyan memóriában tárolódik, ami elfelejti a tartalmát, ha a beépített akkumulátor elzsibbad. Tucatprobléma. Az akkut ki kell cserélni, "hálisten" forrasztott 3 lábú, majd hangfájlból fel kell tölteni az adatokat (ne csodálkozz, commodore féle kazettásmagnós mentés). És újra néhány évig műxik. Én már egyszer végigjátszottam, de elsőre nem volt nagy élvezet, mailben elküldöm a szükséges dolgokat, ha akarod, de ez a hetem nagyon szoros.
Ha jól hiszem te vagy a Roland Jv-t áruló ember. A wersi normál midi kimenetet használ,ha felnyitod a készüléket a bal szélén/ elöről nézve / megtalálod azt a panelt aki felelös a MIDI komunikációért no ez elszokot romlani A drawbar nem valós idejü a /magyarul real time/ vagyis amikor huzogatsz csak a következő billentyű lenyomásakor aktivizálodik. Alsó, felső , pedál-ra programozható a drawbar beállitás a 2db drawbar gomb lenyomás után. Ha nem rögzül a benne lakó 5514 es sztatikus RAM már nem ram , de akkor hangokat sem tudsz elmenteni . Az alaplapi akkumlátor 3,5 voltos feszültsége ha nincs meg akkor azt okosan kiirja
/magyarul hogy battery low/ , de feszültség vesztés, ram hiba esetén sem programozható a drawbar .
A kiséret, a dobgép /balra lent azt hiszem cx3/ mükszik??
Na de a távgyógyitás szakma ugy hogy inkább ....
Más
Mit néz a Magyar vasárnap este ha nem a Xfaktort, és mit lát ? Thube ABCDE orgonáját Pressel Gáborral.
tetszett hgy milyen pedáns ember, mert a szám végén még le is porolta a felső billentyüt , de lehet hogy
a számhoz tartozott Külön kiemelném hogy Tóth Gabi az uj image-vel, és hátsó fertájával illette a hangszert
ami szerintem érték növelő. A lesliket ugyan kerestem /kettöt hallottam / de nem fért bele a szinpadképbe
Semmi gond! Zsolt-Zsolt, bár Tehtube leginkább Tehtube-ként van említve. Sokat köszönhet neki a fórum amilyen elszántsággal (és hát építészi mivoltából) hozzáértéssel ásta bele magát ebbe a remek hangszerbe...
Nincs semmilyen sértődés, annál inkább félreértés a részemről. A belinkelt videód alapján én azt hittem hogy Tehtube Zsoltot véleményezted igy. Ezért adtam hangot csodálkozásomnak. Amit Kaltenecker Zsoltal kapcsolatban írtál, egyetértek. Legközelebb figyelmesebben nézem a komment sorszámokat. Sajnálom.
Nos, látom egy-egy elhangzó, olykor egyénenként ellentétes vélemény még mindig remek kapaszkodópont a sértődöttség hadszínterén, ahol könnyen lehet fegyvert rántani...
Kaltenecker játékmódját mindenki össze tudja vetni az ismert Hammondos nagy nevek stílusával és mint ilyen, szerintem közelebb áll a zongorista stílushoz ő, mint az orgonáláshoz, pályályát amúgy elég régen követve (általam), így oszthatom a már régen megfogalmazott megállapításokat, hazánkban kevesen vannak akik a jólesően borzongató érzéssel tudnak nyúlni, e páratlan hangzáslehetőségeket és vele egyedi, kifejezetten orgonista vénát kívánó hangszerhez. De ugyanígy említhetjük pl. Barbara Dennerleint is, aki bár remek adottságokkal bíró muzsikus hölgy, valahogy a Joey - Jimmy, stb. vonalat nem sikerül neki sem megütni, magyarul, amikor nem vérszegényen hanem marokra fogva nyúlnak a billentyűkhöz. Lehet persze mondani, hogy nem kell mindenkit és mindig minden áron csak hozzájuk hasonlítani, meg az adott mű pont ezt a stílust kívánja meg, mindenki vélekedhet másként is ezekről a dolgokról. Talán ez lenne a demokrácia, ha mindenki elmondhatja a saját véleményét, ízlését tét nélkül és talán lesz majd idő, mikor nem rögtön bakancstalppal, hanem bólintással lehet ezekről beszélgetni...
Én Kalteneckert továbbra is csak mint jó zongorista fogom jegyezni, ha nem haragszol.
A koncertről rendes felvételt nem tudtunk még csinálni, ami rosszul szól, olyat meg nem akarok feltenni. Voltunk a Hammond találkozón most, telefonnal felvettünk a két zenekarról részleteket, hogy megmutathassuk a dobosnak... Élvezhetetlen lett, amit abból látni-hallani lehetett, az reklámnak semmiképp sem lett volna jó. Nem akarom fényezni a zenekart, Viktort kérdezd meg, hogy szerinte milyen volt amit hallott. Korábban említettem, ha nem tudtok eljönni, de lenne egy hely, ahol szükség lenne egy orgonás-bőgős-dobos-énkesnős zenekarra, szívesen elmegyünk muzsikálni.