Hy!Az én autómon(Octavia II. 1,9Pdtdi)225/45R17 Continental sport contact 2 gumi van,de különösebb fogyasztásnövekedést nem vettem észre.Én személy szerint alufelnit is csak min. 17-est raknék(tam) fel Octaviára,és ET 35-38-ast .az ennél kisebb felni az nem dobja fel az autót,csak 1% jobb mint a disztárcsa.
Stevie arra gondolt, hogy egy Octavia jellegű autóra, és az Octavia futóművéhez a 225/45 indokolatlanul peres. Igaz, Stevie? :)
Igen is, meg nem is :-)
A peresseg egy dolog, mert az oldalfal magassaga gyakorlatilag ugyanakkora. (A masfel millimetert ebben az esetben nyugodtan figyelmen kivul hagyhatjuk.) De erre még mindjart visszaterek.
Inkabb azert nem javaslom a 225/45 meretet, mert a 220 mm szeles gumi egyszeruen tul szeles egy 100 loero koruli autora. Erezhetoen megnovekszik a fogyasztas, csokkennek a menetteljesitmenyek. Az indokolatlanul szeles gumiabroncs hamarabb fut fel a vizre (aquaplaning), a nyomvalyuk megvezetik, "rangatjak" a sofor kezeben a kormanyt.
Csereben csokken a fektav, sima uton (!) javul a kanyarstabilitas -- de szerintem egy Octavianal a hatranyok felulmuljak az elonyoket.
Az azonos oldalfalmagassag ellenere a /45 gumi sportosabb (a szo jo- es rossz ertelmeben egyarant), mert a gumi keresztmetszetenek a geometriai aranyai masok. A /45 gumi razosabb, serulekenyebb.
Ma este hazafelé jövet csippanás, sárga ellenőrzőlámpa kigyullad, és Emission Workshops felirat megjelen. Kézikönyv azt monda, kipufogógáz ellenőrző rendszer, menjek vele szervízbe. Mi lehet?
(Leadtam, mert a szerviztől mitegy 50 m-re történt mindez... )
> Váltóméret 1. : > > 205/50/R17 Ez 637 mm. Eltérés 3 mm - 0,5 %. > > Váltóméret 2. : > > 225/45/R17 Ez 634 mm. Eltérés 0 mm - 0%. > > Támogasd meg a 205-t egy kicsit bővebben.
Válaszolok Stevie helyett :)
Mind a kettő remek váltóméret, hiszen a fél százalék eltérés vígan belefér a tűrésbe.
Stevie arra gondolt, hogy egy Octavia jellegű autóra, és az Octavia futóművéhez a 225/45 indokolatlanul peres.
A 205/50/R17-tel megfogtál. Váltóméret-táblázatból a 225/45/R17 jött ki, bár lehet, hogy én néztem valamit el. Az is igaz, hogy 1-2 Octi II-n láttam már a 225-t, de az általad említett méretre nem emlékszem.
Mi a véleményed a Romagna Ruote ill. RVO gyártmányú felnikről ? ( A startgumi.hu-n jó áron vannak 17"-osban. )
Az RVO-rol soha nem is hallottam, a Romagna Ruote viszont jo marka.
Milyen nyárigumit tudsz ajánlani 225/45/R17 méretben?
Octaviara inkabb a 205/50R17 meret valo. Arakat kuldok maganban.
Esetleg most érdemes lépni, vagy várjak tavaszig ? ( A zseton megvan rá. )
Nehez ezt most megmondani. A most raktaron levo felniket/gumikat még 230-240 forintos euroeret vettek a kereskedok. Vajon januarban mennyi lesz az Euro? Ha visszamegy a nyari szintre, akkor a gumi olcsobb lehet februar-marcius tajekan. Ha a mult heti 280 ft korul all be, akkor meg ugye jelentosen dragabb lesz.
Arra keszulj fel, hogy igy oktober vegen sem alufelnibol, sem nyarigumibol nem talalsz valasztekot, inkabb csak amolyan utolso darabokat tudsz kifogni.
Először volt a 2.0 TFSI, ez közvetlen befecskendezést (FSI) és egy turbót (T) jelentett a motoron. Aztán van az 1.4-ből a 140 és 170 pacis TSI, itt a turbó mellett már van kompresszor is. Később jött a 122LE-s 1.4, ezen elhagyták a kompresszort, csak turbó van. Ezt is TSI-nek hívák, itt vesztettem el a fonalat :)
Az hiszem, igen :) Ahogy olvasgattam, lesz 86 és 105LE-s változat is. Sőt, régebben néha felbukkant hír egy 1.0 TSI motorról is, amit Lupo méretű kisautókba terveztek építeni farmotornak.