Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2012.12.18 0 0 15315

Vicces bácsi orgonázik (az viszont nem vicc):

trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15314

A pénz mindenhatóságát , pont azon csoportok terjesztik / el is hiszik/ , akik leszármazottjai azon népnek  akik ahelyet hogy Mózes magna cartját tartanák meg Istennel  , aranyborjut öntenek és imádják azt  a mai napig is  .

Névrokonát Oláh Gergőnek ,  Ibolyát  is többek között  Geszti  csapat "csinálta" meg /Magyarország stb / majd

eldöntötték kezelhetetlen  , lelkisérült, és most éppen az éhenhaláson gondolkodik.

Evvel kapcsolatban  saját véleményem , hogy senki nem tehet arról hogy hova születik, hogy mivé válik arról már viszont igen .     

T_szerel Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15313

Üdv!

Köszönöm a segítséget!

Igen érdekel minden erről a hangszerről, amikor ráérsz akkor is nagyon fogok örülni az információknak.

A többit magán levelezésben , mielőtt ki off-olnak.

Előzmény: ozjo (15296)
T_szerel Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15312

Tisztelt Trambi!

Igen én vagyok az és pont azért tudtam megvenni mert azt már eladtam.

Azért pedig külön köszönet mert így is segítesz , hogy nem a te kiváló állapotban lévő hangszereid egyikét vettem meg.

A többit inkább magán levelezésben , mielőtt megorrolnak rám.

Előzmény: trambi (15294)
tehtube Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15311

ez ide off, de pont a tegnapi jó példa az ellenkezőjére. (Tóth Gabi) Több sokadik helyzett megállta a helyét később ellenben több nyertes is eltűnt már. ON.

Előzmény: djuice (15308)
tehtube Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15310

Nem véletlenül árazza be a piac az esztergált lábú ABC-t a tömörlábú duplájára, pedig tudjuk, tökugyanaz.

Előzmény: trambi (15307)
djuice Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15309

...akarom mondani hipergyorsan sztárnak lenni...

djuice Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15308

Inkább hogy pénzért mindent meg lehet venni...

Persze nem sajnálom ettől a kis cigánygyerektől amit elért, csak sajnos itt a média fog belőle megint jól járni, ill. akik mögötte állnak, utána meg 1-2 év és elhajítják mint a papírt. De hát ma így lehet hoergyorsan sztárnak lenni ha ezt beválalja akinek belefér...

Előzmény: trambi (15307)
trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15307

Van aki zongorázni tud , van aki meg zongorát cipelni /népi bölcsesség / Mint hogy az is hogy senki nem akar cipekedni....

Pressernek A100-asa van , és az nagyon "kitakarta" volna.... 

Hogy kinek kellett volna nyerni nem tudom , de állitólag Karacslapujtő lakossága  több millió forintot telefonálgatott el, ha az internetes hiradásoknak hinni lehet .

Vagyis mégis csak igaz hogy pénzzel lehet pénzt csinálni...   

Előzmény: djuice (15305)
tehtube Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15306

Nem is kell elhinni :-)

Előzmény: djuice (15305)
djuice Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15305

Én az orgonapad huzatja alapján fogtam gyanút. :D

El se akarom hinni, hogy egy akkora volt sztárnak mint Presser nincs egy saját Hammondja!

Amúgy szerintem Antal Timinek kellett volna nyerni, bár itt már mindenki nyer, a 2. helyezett is egyúttal, azt szokták mondani...

tehtube Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15304

Nos, élőben más volt. Jobb. Sokkal erőteljesebben szóltak az énekek és az orgona is hangosabb volt. Tóth Gabi bitangjól énekelt, de Picibá is. Kemény munka volt részükről, nem az első ment adásban.

A tévéadás azért sokat csillapít az előadás erején, kb. mint egy kazettás Dolby.

Jó példa erre Lonniebácsi koncertje: Ütős volt HD Dunatévé adásban, de össze sem lehet hasonlítani azzal az élménnyel amit személyesen volt szerencsénk megtapasztalni mind Szegeden, mind Szombathelyen. 

Előzmény: trambi (15303)
trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15303

Lásd, hogy csak bemázolt deszka az imádott bálvány 

Ebből a perspektivából egész más minden, és igaz Tóth Gabinak még csak melleit és a haját nagyobbitották

meg , igy háturul  szerintem lenne még rajta meló....

Malek M hangszerelte ezt a nótát ujra , és tényleg zenélnie kéne , nem megmondó embernek lennie ....

Előzmény: tehtube (15302)
tehtube Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15302

Sajna a wifis nagyfesztovábbítás és fogadás még gyerekcipőben jár, úgyhogy teljesen hagyományos módszerrel lettek a lacikák jól meg(ki)hajtva.

Az orgonajáték és a szólóénekek élőben mentek.

Előzmény: trambi (15295)
trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15301

Hamár off legyen dagadt

Az akkumlátor környezetében lévő tantál kondik elöregedése is okozza hogy a töltése az aksinak nem korrekt

És az olcsó Kinai aksik /semmi rasszizmus/ sem állnak a helyzet magaslatán. Nekem még egy bétám , és egy omegám műxik, és  remélem igymarad az idők végezetéig,de azért két banános doboznyi Wersi kártya van készenléten , hogy mikor van rájuk szükség.

De most má aztán On      

Előzmény: ozjo (15300)
ozjo Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15300

Nem akarok sokat OFF-olni, de a cugrígel az cugrígel még ha wersi is.

Szóval az enyémben 2,4 V-os 150mA-es akku való, mit mondjak igen ritkán használom, de birtokolom:) 

Akku csere után kb fél év alatt újra elbutult. Azóta még nem volt kedvem vele bíbelődni. Ki lehet fogni az ebay-en néha komplett paneleket hozzá csekély áron.

Előzmény: trambi (15298)
vintagekey Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15299

Üdv minden fórumozónak!

Még mindig eladó egy kitűnő állapotú 760-as leslie combo preamppal Budapesten 150.000 ft-ért.

Illetve egy Leslie 16 belseje hangszóró nélkül 10.000 ft-ért ami még alkudható is.

Átvétel személyesen, sajnos nem tudok szállítani. érdeklődni a 06 30 210 0670-es számon lehet.

trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15298

Nekem is volt ilyen cuccom abba 3,6 voltos akku /varta 150 mA/   volt, de nagy valószinüség szerint

RAM is hülyülhet , és annak az a nagy problémája hogy a 10ns hozzáférésű , és  ráadásul a Kinai utángyártást nem is látja a hangszer. Igen szoftvert frissiteni magnon keresztül, vagy midin keresztül/ dos-os program win 98 alatt / lehet  

Saját véleményem , a wersiken különben nagyon jó Hammond hangzásokat lehet  kikeverni, és a   leslie

effektje is korrekt , már ahogy egy mű "igazi" lehet ...

Előzmény: ozjo (15297)
ozjo Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15297

Bocsi Trambi, nem olvastam a tanácsaidat. Általában a dobgép is mindenféle hülyeséget ütöget ilyenkor, s ha jól tudom 2,6 V-os az akku.

ozjo Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15296

Szia!

A drawbarok és a dobgép egy olyan memóriában tárolódik, ami elfelejti a tartalmát, ha a beépített akkumulátor elzsibbad. Tucatprobléma. Az akkut ki kell cserélni, "hálisten" forrasztott 3 lábú, majd hangfájlból fel kell tölteni az adatokat (ne csodálkozz, commodore féle kazettásmagnós mentés). És újra néhány évig műxik. Én már egyszer végigjátszottam, de elsőre nem volt nagy élvezet, mailben elküldöm a szükséges dolgokat, ha akarod, de ez a hetem nagyon szoros.

Üdv.

Előzmény: T_szerel (15293)
trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15295

Cáfolat következik:

A két lesliet a két gitáros" kitakarta"  , más kamera állásból látszik ....

A madzagokat akkor is keresem a felvételeken   , de lehet hogy "wifis"volt  

trambi Creative Commons License 2012.12.17 0 0 15294

Tisztelt T SZEREL

Ha jól hiszem te vagy a Roland Jv-t áruló  ember. A wersi normál midi kimenetet használ,ha felnyitod a készüléket a bal szélén/ elöről nézve / megtalálod azt a panelt aki felelös a MIDI komunikációért no ez elszokot romlani A drawbar nem valós idejü a  /magyarul real time/ vagyis amikor huzogatsz csak a következő billentyű lenyomásakor aktivizálodik. Alsó, felső , pedál-ra  programozható a drawbar beállitás a 2db drawbar gomb lenyomás után. Ha nem rögzül a benne lakó 5514 es sztatikus RAM már nem ram , de akkor hangokat sem tudsz elmenteni . Az alaplapi akkumlátor 3,5 voltos feszültsége ha nincs meg akkor azt okosan kiirja

/magyarul hogy battery low/ , de feszültség vesztés, ram hiba esetén sem programozható a drawbar .

A kiséret, a dobgép /balra lent azt hiszem cx3/ mükszik??

Na de a távgyógyitás szakma ugy hogy inkább ....

Más

Mit néz a Magyar vasárnap este ha nem a Xfaktort, és mit lát ? Thube ABCDE orgonáját Pressel Gáborral.

tetszett hgy milyen pedáns ember, mert a szám végén még le is porolta a felső billentyüt , de lehet hogy

a számhoz  tartozott Külön kiemelném hogy Tóth Gabi az uj image-vel, és hátsó fertájával illette a hangszert

ami szerintem érték növelő. A lesliket ugyan kerestem /kettöt hallottam / de nem fért bele a szinpadképbe

http://www.youtube.com/watch?v=69s9lgIVBt0

Előzmény: T_szerel (15293)
T_szerel Creative Commons License 2012.12.16 0 0 15293

Tisztelt Fórumozók!

Elnézést kérek , hogy nem Hammond de mégiscsak orgonaszerűség:

Van itt valaki aki már használt / játszott Wersi DX Alpha 350 -n?

Egyelőre két dolgot nem értek:

- hogy tudom rá venni , hogy reagáljon a drawbar -ra ?

- MIDI kimenete kompatibilis a mai szabvánnyal?

tehtube Creative Commons License 2012.12.15 0 0 15292

Eladom a PARI K61 orgonámat.

Gyakorlatilag fullosra kiépített B3.

400e

Elektromechanikus, fullcsöves, 3v-3c szelektív scannervibrátó, 4 perkakapcsoló, beépített rugószengető, pedal string bass, lezlivezérlés, plusz a fölső manuálon egy clavinet jellegű szinticske.

Ez sem könnyű, de jól hordozható, mert leemelhető a lábáról, ezért sokkal kisebb kocsiban is elfér (Golf) mint a B3 (mikrobusz)

98%-os. Némi munka még akad vele. Kontaktok megtisztítva, hanggenerátor felújítva új fogaskerekekkel.

analog01 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15291

szupi olasz zene Ian Anderssonnal és "Ha,i-rotyogással"...huhhh... talán nem voltam OFF

djuice Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15290

Ráadásként mégegy Joe Pantano anyag. Nagyon ízléses a játéka, amiről ugye a Hammondozásnak szólni kell. :)

djuice Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15289

Semmi gond! Zsolt-Zsolt, bár Tehtube leginkább Tehtube-ként van említve. Sokat köszönhet neki a fórum amilyen elszántsággal (és hát építészi mivoltából) hozzáértéssel ásta bele magát ebbe a remek hangszerbe...

Előzmény: floyd71 (15288)
floyd71 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15288
Nincs semmilyen sértődés, annál inkább félreértés a részemről. A belinkelt videód alapján én azt hittem hogy Tehtube Zsoltot véleményezted igy. Ezért adtam hangot csodálkozásomnak. Amit Kaltenecker Zsoltal kapcsolatban írtál, egyetértek. Legközelebb figyelmesebben nézem a komment sorszámokat. Sajnálom.
Előzmény: djuice (15287)
djuice Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15287

Nos, látom egy-egy elhangzó, olykor egyénenként ellentétes vélemény még mindig remek kapaszkodópont a sértődöttség hadszínterén, ahol könnyen lehet fegyvert rántani...

Kaltenecker játékmódját mindenki össze tudja vetni az ismert Hammondos nagy nevek stílusával és mint ilyen, szerintem közelebb áll a zongorista stílushoz ő, mint az orgonáláshoz, pályályát amúgy elég régen követve (általam), így oszthatom a már régen megfogalmazott megállapításokat, hazánkban kevesen vannak akik a jólesően borzongató érzéssel tudnak nyúlni, e páratlan hangzáslehetőségeket és vele egyedi, kifejezetten orgonista vénát kívánó hangszerhez. De ugyanígy említhetjük pl. Barbara Dennerleint is, aki bár remek adottságokkal bíró muzsikus hölgy, valahogy a Joey - Jimmy, stb. vonalat nem sikerül neki sem megütni, magyarul, amikor nem vérszegényen hanem marokra fogva nyúlnak a billentyűkhöz. Lehet persze mondani, hogy nem kell mindenkit és mindig minden áron csak hozzájuk hasonlítani, meg az adott mű pont ezt a stílust kívánja meg, mindenki vélekedhet másként is ezekről a dolgokról. Talán ez lenne a demokrácia, ha mindenki elmondhatja a saját véleményét, ízlését tét nélkül és talán lesz majd idő, mikor nem rögtön bakancstalppal, hanem bólintással lehet ezekről beszélgetni...

Én Kalteneckert továbbra is csak mint jó zongorista fogom jegyezni, ha nem haragszol.

Előzmény: floyd71 (15286)
floyd71 Creative Commons License 2012.12.14 0 0 15286

Djuice - tisztelettel kérdezem,  mit értesz ezen kijelentés alatt ;

"Sajnos Zsolt még mindig csak zongorázik az orgonán..."  ??  Ezt a néhány perces felvétel alapján állapítottad meg ?

Nem tisztem senki védelmére kelni, de nem értem a vélemény nyilvánitásodat.

Kételkedésemet néhány éves ismeretségre alapozom, amely idő alatt pont az ellenkezőjét tapasztaltam Zsolt-tal kapcsolatban.

Sanyi

Előzmény: djuice (15283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!