Én ha kinézek a házunk bármelyik ablakán, csak szőlő, szőlő és szőlő. Aztán a nappaliból tiszta időben látom a kékisi kilátót és a rengeteg szőlőt. :)) Befejeződött végre a szüret, most mennek a pincebulik. Nem csak nagynevűeknek van bora. Ha valakit érdekel akkor magán pincékből nagyon finom borokat lehet itt előhozni :))) Nem szépasszonyvölgy ám!
Biztos, ha Te mondod, de akkor hogy van szlovákul???? Ez egy érdekes kérdés. Van csehszlovák ismerősöm. Szlovákiában születet ,de most a cseheknél él. Tőle is kérdeztem már hogy mi a különbség a szlovák és a cseh nyelv közt. Igazából nemtudja Ő sem. Nagyon sok teljesen megeggyező szavuk van, mégtöbb hasonló, és van ami teljesen más.
Ezt onnan is tudom hogy én elvileg a szlovákot megértem (beszélni már nem annyira:-((() és ha cseh oldalt olvasok akkor kb. a 60-70%-át simán értem. Természetesen a beszélt nyelvnek is. Szóval ha én ezt eltudtam olvasni és megértettem akkor ez bizony szlovákul is így kel hogy legyen, mert csehül nemtudok egy betüt sem.:-))))) Mondhatnám hogy csehül csehül tudok.:-)))))
Es az aktiv cseh tudasom nagyjabol ki is merul ennyiben, bar a pragai metro szoveget fonetikusan még el tudom mondani. Ja, es a Milotec-cuccok neveit is tudom csehul, mert muszaj volt megtanulni :-)
Az enymében is 26.000 van, még 100 km van a szervízig a computer szerint. Az olajfogyás nálam úgynézett ki, hogy 8.000 nél ráment egy liter, meg 22.000 nél még egy fél. Az OMW VW-s olaját vettem bele, mind a kétszer annak kúton 7.500 Ft literje.
Nekem a dizel RS a második 15e-n elpukkantott egy fél liter Castrolt, előtte-azóta se semmi. Pedig hurcolok, magammal egy litert, még rámromlik a végén:) Az 1.9 PD kiszámíthatóan megevett két 15e között egy litert.
Én castrolt kaptam 1 litert,annak a fele ment bele a másik fele remélem elég az első szervízig. A mostani állás szerint 26000 km. Még 14000 km. Meglátjuk,eddig nagyon pozitiv minden.
Az M3-on volt egyszer egy parkolóbakihajtós ellenőrzés matricára. Ott aki jól megfelelt kapott egy láthatóságit. Lehetne így is csinálni, nem csak a felüljáróról lövöldözve...
Mikor nála jártam - van legalább öt éve - még nem volt látványpincészet. A hegyen voltunk fent a pincéjében. Lojzi bácsi részegebb volt nálunk mégis ő hozott le egy furgonnal, akkoriban ez volt a borturizmus:)
És kaptam láthatósági mellényt is, ezek szerint a Székesfehérváriak kitesznek magukért
Egyreszt kotelezo KRESZ-tartozek, masreszt 300 ft darabja (epp tegnap lattam a Tescoban).
Es hasznos.
Mult vasarnap jottem haza Ausztriabol, es nem sokkal elottunk egy nemet rendszamu terepjaro egyszercsak felborult az autopalyan, a belso savban. A balesetet nem lattuk, de az oldalan fekvo autobol eppen maszott ki a sofor, egy fiatal szoke lany. Azonnal megalltunk a leallosavban, es mivel szurkulet volt, elokaptam a lathatosagi mellenyt, es szabalyszeruen "levadasztam" vele a csajt. Nem volt semmi baja szerencsere, de nyilvan sokkot kapott, mert ott acsorgott az autoja mellett a belso savban, ami ugye nem a legmegfelelobb hely. Ugyhogy rateritettem a neonzoldet, es kitoltam a belso savbol, az ut szelere. Az osztrak autopalya rendorseg -- nem viccelek -- egy percen belul kint volt, es biztositotta a helyszint. A csaj egyebkent magyar volt, es az volt a legnagyobb gondja, hogy el lehet-e inditani az autot, tud-e vele tovabb menni :-) (Persze csak a sokk miatt, lathatoan fogalma nem volt, hogy hol van, es miert van ott, ahol van. En is mondtam erdekes dolgokat, miutan elszalltam a bringammal harom eve...)
Sziasztok! Még nem írtam ide, de visszaolvastam és rá is kerestem kulcsszavakra, de nem találtam választ a kérdésemre... Feleségemnek van új 1.6-os Octavia II-je. Néhány ezer km-t tett bele, az utóbbi hetekben érdekes, eleinte jópofa halk sivító hang hallatszott a motortérből, de az mostanra már eléggé felerősödött, zavaró. Főleg, hogy nem látni a forrását. Fordult már elő ez valakivel? Valami típushiba?
Haaat a villanyi ismerosok nem ot es borait dicserik elsosorban, ha dicserni kell... De meg kell hagyni, hogy a latvany pinceszete igezo, foleg a fold alatti lovagterem. Amugy maximalisan egyetertek, nekem is Villanynal kezdodik a borvidek, most epp Gunzert szopogattam. De hogy ON is legyek, kivancsi vagyok mikor jon meg a szeptember kozepen rendelt octim. Foleg, hogy par hete rakerdeztem a kereskedonel, hogy mennyire erint az oktoberi gyarleallas. Megnyugtatott, hogy nem fog, de asszem erintett vagyok. :(
Nekem a legnagyobb élmények között van egy késő délután-este Villányban Wunderlich Lojzi bácsival. Nálam ő a favorit. Szekszárdiak közül nem is tudok senkit kiemelni, mind jó.
És kaptam láthatósági mellényt is, ezek szerint a Székesfehérváriak kitesznek magukért, bár állítólag tavaly ők nyerték az év skoda márkakereskedői diját.