az után érdeklődnék, hogy van-e olyan oldal ahol lehetne kiegészítőket vásárolni skodrihoz. kartámaszt azt már találtam, de pl: a kézifék környékére szertnék még valami tárolórekesz szerűséget keresni.
nagyon kevésnek találom a pakolóhelyeket az I-s kombim utasterében.
"Azt szeerted, hogy sík? áááááááá" Minél síkabb anál jobb :-) pl akváriumba is lepényhalat, meg vertikálisan sík halakat rakok.
Régen gyerek koromban meg még bringánk sem nagyon volt, és gyalog mentünk mindenfelé a síkságon, 20-30 kilométereket!
Pl. Kisköre előtti ráforduló még ennél is síkabb.. Olyankor nagyon jól érzi az ember magát.. Nem is tudom nyugaton külföldre merre csavarogjunk a skodrival, ahol sok a síkság, tlán Hollandia partner lesz ebben :-) Bár az meg lehet befelé lejt.
Amúgy se jön össze a hegyvidékkel minden nálam, 1x leguroltam egy pincészetből a domboldalon, pedig nem ittam semmit sem, csak vásároltam borokat (persze mind eltört)
Azt szeerted, hogy sík? áááááááá Én hányok tőle. Volt hogy ujságot olvastam alföldi vezetés közben :) Én a hegyeket szeretem, gyalog, autóval, nézni stb :)))))
Nekem is adtak mindenféle kötelező cuccost a octiba, eü-doboz, háromszög, izzó...mellényre már nem futotta a keret, de egy doboz olaj azé került bele öntapadós tartózsákban :-)))) Jah, se bor se pezsgő, hmmm, akkor még nem volt recesszió, és nem örültek az újabb elkelt darabnak :-))) A gumiszőnyeggel meg még lóg a srác, valszeg el is felejtette, majd minnyá rászólok :-)
én éltem prágában egy ideig, sokat beszélgettünk erről a cseh kollégákkal.
teljesen jól megértik egymást, kb. 70%-ban ugyanaz a két nyelv. Szavak különböznek, illetve a szlovák puhábban beszél, mint a cseh. A cseh srácok ezért is kedvelik a szlovák csajokat, szerintük szexis ez a puhább beszédük :-)
Így van.:-))) Viszont én azt hiszem hamarosan elbucsúzom berénytől. Pedig már elég jól kiismerem magam. Hamarosan átteszem a székhelyem Gödöllőre.:-))) Majd jövőre még egy kis időre vissza jövök berénybe is ,talán.
Van egy Octavia 1.9TDI-m 2000 évjárat, segítséget szeretnék kérni a váltó bovdeneek beállításában a hátramenetet jelenleg nem veszi. Érdekes, hogy levettem a váltót kicseréltem a kuplung szerkezetet, tárcsát , kinyomócsapágyat visszatettem a váltót visszakötöttem mindent és nem volt jó csak 2 és 4 sebesség volt utánna annyira beállítottam , hogy veszi mindegyik sebességet csak a hátrát nem. Olyan mintha nem tolná le a bowden teljesen az ellensúlyt.De ha beállítom úgy, hogy van hártamenet akkor a többi nem jó.:-( Cseréljek bovdent?
A kólától nem tudok aludni, úgyhogy marad tisztán:) nyáron viszont néha csinálok piros fröccsöt - vörösbor szódával:) Nyáron azért néha egy-egy rizling elpukkan, más fehéret nem nagyon iszok.
Bizony bizony én nagy sörivó voltam. Bort csak akkor ittam amikor már minden mindegy volt.:-)) Aztán jártam a Rákoczi pincészetben és ott megkostoltam a BOROKAT. Szépen lassan elindultam a "lejtőn". Először az édes fehér , majd áttértem az édes vörösre. Ezt meg tudom magyarázni. Ha fehéret iszom, ha vöröset sárgát pisilek, tehát a vörösből valami bentmarad..-)))) Aztán félszáraz, félédes , majd száraz. Most itt tartok. Egy nagyon hozzáértő ismerősöm, elmagyarázta a BOR az száraz. A többi már "pancs" ,figyelem idéző jelbe tettem.:-)))
Viszont kostolni tisztán, de inni, colával (vadász, bokszos, stb.) iszom:-)))
Most, ebéd után lenyomiltam 3-om 44/56-ost (44/56 a keverési arány ami évente változik :-)))) Villányi/colás turmixot.:-))) Szép az élett.:-))))
Kóstolgatni kell, aztán belejön az ember - én pl. az oportót már meg tudom különböztetni a kékfrankostól:) Napi 2 dl száraz vörös egészséges, nekem az orvos kifejezetten ajánlotta:)
A tokaji édes borok mellett eddig nekem a Bikavér volt az, ami különleges élményt nyújtott. Be is kéne már szerezni egy üveggel, mert régen nem ittam.
Van, hogy megkívánom a száraz vörös bort, de ezek nekem a Bikavér kivételével még kb. egyformák voltak.
Na jó, 1 évben kb. 2 üveg bor fogy nálunk, tehát nem értek hozzá és nincs tapasztalatom sem a többivel, ezért nem is kétkedek abban, hogy az általatok említett borok jók. Majd csak eljutok egyszer odáig, hogy meggyőződjek erről személyesen is...
Azért nem vagyok én olyan jó szlovákból, hogy elemezgessem itt az eltéréseket. Ahogy én érzem a szlovák közelebb áll a magyarhoz. A cseh ihkább elmaszatolja a betűket, szavakat. Szlovákban talán kevesebb a zs,s,cs inkább hajlanak a magyaros sarkosabb pattogosabb r, p irányában. Talán ezért is érthetőbb számomra a szlovák még akkor is ha leírva ugyan az mint a cseh változat.
Na de szerintem ennyit a nyelvekről, ez mégis csak Octavia topik. Természetesen állok rendelkezésedre E-mailban, de nevárj sokat tőlem. Már elég régen nem beszélem, sőt még hallani is csak ritkán hallok szlovák szavakat.:-((( Majd ha egyszer összejön egy találkozó ott megbeszélhetjük ezt is, több érdekes téma (mint pl. a borok:-)) mellet.
Most megnéztem a videót is. Kimondva nehezebben ismerem fel mint leírva.:-)))) Valahogy máskép ejtik mint a szlovákok, pedig a szöveg itt is megeggyezik.
"a pragai metro szoveget fonetikusan még el tudom mondani"
Nekem annyira tetszett, hogy fel is vettem mobillal... Mondjuk azt sejtem, hogy a "dverzse" az ajtókat jelenti, ami utána jön, az meg a "záródnak". Meg a "sztanyici" a megálló.
A "kacserov" meg a megálló neve, ugye, LMGS car-társ? ;-)
A YouTube nagyon jó dolog! Annyi mindent megtalálni rajta!