Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Az is már milyen előremutató, hogy pártunk és kormányunk tűzzel vassal, nádi hegedűvel írtja az óvodák előtt tömött sorokban zombiként gyülekező hermafrodita, transsszexuális LMBTQ zombikat, akik életük árán is kisgyermekeket akarnak megmételyezni, közben Novák Katalin kegyelmet ad egy pedofilnak. De volt valami Kaleta ügy is. Vagy csak álmodtam?
Minden esetre egy hat órás híradót megnézek és már meg is spóroltam az alacsony vérnyomásomat egyesbe rakó kávé árát.
Eszembe jutott ma a híradót nézve a Vezér tegnap óta elhíresült "kiharcoltuk!" felkiáltása. Amiről meg a Gyalog galopp Fekete lovagos jelenete sejlett fel. Szerintetek ha belinkelem, meglesz a 2:0 ? :-)))
Igen, azért a sátáni kacaj. Véletlen megláttam, hogy én voltam a 999-es hozzászólás, és akkor már muszáj volt lenyúlni. Csak utána jutott eszembe, hogy meghagyhattam volna neked. :)
Ki a fene mond itt olyat, ami az életben nem vállalhat el?
Lassan meglesz egy kötetnyi, az elmosolyodásomat okozó mondatod. Oly sokan nem vállalnák egy-egy (vagy mocsoksok) mondatukat, mert válóper, egzisztenciális válság, közutálat, címlap, vagy egyszerűen (közvádas) eljárás lenne belőle, hogy csak na. Tele a fórum zuschlagikummal, mondjuk.
nem mehetsz azzal perre, hogy hát téged kiraktak egy tőmondatért, míg másokat nem: ha egyszer az a szabály, hogy nem kommentálunk, akkor nem kommentálhatsz és kész."
Pedig de.
Egy moderátor/admin nem mérhet kettős mércével.
Ha kellőképpen alá tudod támasztani, akkor bizony nehézkes kimagyarázni, hogy csak véletlen volt.
Ha a moderátor valakire pikkel - vagy épp ellenkezőleg: mindent elnéz neki -"
"Ezt csak úgy lehet, ha IRL valaki perre megy egy törölt hsz-ért, és akkor ugye feketén-fehéren vállalnia kell magát ahhoz a hsz-hez, de ott lesz a mérleg másik serpenyőjében, hogy így az összes többi hsz-ét is vállalnia kell, ami azon a regszámon volt..."
És?
Azt most hagyjuk, hogy a kutyát se fogja annyira érdekelni, hogy olyan mélységben nézzen (vagy egyáltalán: nézhessen) utána bármilyen peranyagnak, hogy abból kiderítse, hogy IRL ki-kicsoda.
Ki a fene mond itt olyat, ami az életben nem vállalhat el?
Vagy mondok mást!
Tegyük fel, hogy valaki(k) perre mennek a törölt/nemtörölt/bannolt/nembannolt ezükért-azukért, megnyerik a pert, az Indexet megkúrják, az meg nem bírja el ezeket a gigakőccségeket és bedől.
Ki lesz a felelős?
A fórumozó? Az, akinek végülis igaza volt???
Vagy a testülep - érintett moderátortól Operátorig -, akik először hibásan döntöttek, aztán végig ragaszkodtak ehhez a hibásnak bizonyult döntéshez, ráadásul képtelenek voltak megoldani egy ilyen problémát?
"A telefonomon nincs semmilyen Lock, de azért a jelszavaim ne legyen már bárki számára elérhetően rajta."
Samsungon van olyan, hogy "Biztonságos mappa": amit oda beteszel, azt titkosítja és csak pin-re/biometriára engedi hozzáférni.
Ráadásul be lehet olyat is állítani, hogy akkor is zároljon, ha a képernyő kikapcsol. Vagyis ha leteszed a telót, akkor a bizalmas cuccokat meg fogja védeni - akár záras egyébként a telefon, akár nem.
A szabályok teljesen egyedi értelmezése, a szabályoktól teljesen független admini döntések, stb miatt.
Valakit egy szmájli miatt kitiltanak a polmodból, mások írhatnak kisregényeket.
Vagy úgy töröltek pl veteránomat, hogy vitatott egy kitiltást.
Szóval az erőből moderálás, az eltérő vélemény elhallgattatása miatt.
A teljes jobbra fordulás ellenzőivel szembeni cinikus szemétkedés miatt."
Ezekkel az a baj, hogy a nagy részük teljesen szabályos, tehát pl. nem mehetsz azzal perre, hogy hát téged kiraktak egy tőmondatért, míg másokat nem: ha egyszer az a szabály, hogy nem kommentálunk, akkor nem kommentálhatsz és kész.
Akit a röndér elkap és a bíró elítél, az a tolvaj. A többi tökártatlan, becsületes "jómagyarember" - akkor is, ha papíron százötven évnyi jövedelméből épít magának kúriát Hatvanpusztán (vagy holafaszban). Pont.
Még egyszerűbben mondva: noha szerintem főbenjáró bűnnek kellene lennie, a "kettős mérce" NEM AZ.
Ha a moderátor valakire pikkel - vagy épp ellenkezőleg: mindent elnéz neki -, abból addig nem érdemes jogi vitát nyitni, amíg a szabályok szerint jár el (értsd: van OKA a törlésre/tiltásra).
(Ugyan magába a moderátorba bele lehetne kötni az olyan szabályok alapján, mint a "kialakult közösségek védelme", vagy "a folyamatos társalgás fenntartása", de ezek igazából a moderátor alkalmasságával kapcsolatosak, nem a fórumozóval.
Eképp pedig inkább tartoznak Operátorra/az Indára, mint egy bíróságra.)
De.... sokadszorra elmondom: ez az én jogilag teljességgel megalapozatlan, laikus magánvéleményem. Egy valódi jogászé ettől akár teljes mértékben is eltérhet!