Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
A Dragnetet én is szerettem, volt egy elég jó hangulata.:)
Volt még egy elég jó, és nem igazán ismert krimisorozat, a Gyilkossági csoport, Tom Sizemore-ral a főszerepben, akit én már akkor is kimagasló vitalitású, és kivételesen önsorsrontó alkatú színésznek tartottam. Nem tudom, mi lehet vele, le tudott-e jönni a szerről, pár éve valami másfél évet még börtönben is volt emiatt.:/
Hm. A második évad első két részében több paranormális jelenség volt, mint az X akták egy évadában:-)
Kicsit hiányolom a cizelláltságot. Most a kegyetlenségen van a hangsúly, a lélektani dráma helyett.
Érdekes, hogy pont most olvastam a Stephen King új regényt, abban is ez a korszak van ábrázolva.
Zachary már az előző évadban is OK, de itt is.
Na nem vacakoltak a készítők. Kicsit azt érzem, hogy na akkor bejött az első évad, durrantsunk még nagyobbat. Remélem a mennyiség nem megy a minőség rovására.
Eszméletlen árulások, kettős játékok és irtózatos drámák szokás szerint. Egy-két epizód kicsit lassabb volt, de összességében 10/9,5-öt így is ért. A végjáték szokás szerint zseniális lett. Jax iszonyatosan bedurvult ebben az évadban.
Most kell egy kis pihi, mielőtt újabb sorozatba kezdek, meg kell most már pár feltorlódott játékfilmet nézzek, az elmúlt heteket a SOA töltötte ki lényegében.:)
Az a fajta horror, ahol nem a kínzás a lényeg, vagy hogy halálra ijedj.Inkább misztikus. Itt azért sorozatokban eddig nem tapasztalt tabukat dönget. (pl. az abortusz miatti "bünti") Nagyon amerikai témákat feszeget. Szinte az egész történet a házban játszódik. A karaktereken, és a hangulaton nagyobb a hangsúly, mint a történeten. Tulajdonképpen egy hatalmas érzelmi dráma.
"Iszonyú furcsa, meghökkentő és zavarba ejtő sorozat az American Horror Story, nagyszerű színészi játékkal, és olyan hangulattal, amilyet a tévében nagyon régen nem tapasztaltam. Britton, McDermott és különösen a zseniálisan fensőbbséges Jessica Lange nagyszerű, ennyire jól működő szereplőgárdát régen nem láttam tévében. A sztorik a ház múltjából, ha kissé kiszámíthatók is, érdekesek és kellőképp eszementek, a lépten-nyomon feltűnő egykori lakóktól a frász tör ki, és teljesen a hatása alá kerültem a történetnek."
Ok, kösz az infókat.:) Akkor megint lett egy sorozat, ami a látókörömbe került, úgy látszik ezek önjáró dolgok, vége az egyiknek, jön a másik, de inkább a bőség zavara legyen, mint a másik véglet. Bele fogok nézni, kösz mégegyszer.:)
(Spoiler nélkül próbálom írni, kb. úgy képzeld el az első évadot, hogy egy házaspár vesz egy bazinagy házat. És fura dolgok történnek ott... s miközben a ház története megelevenedik, a családi titkok is előtérbe kerülnek. Ha ez érdekel, akkor tetszeni fog. A szereplők egyébként nagyon jók, maga a hangulat is... minden!- még ami érdekesség lehet,hogy az első és második évad merőben más, nem kapcsolódnak, de a szereplők javarésze megmaradt és visszatért a másodikra, csak épp teljesen más karaktereket alakítanak. Tök jó ;-))
Messze a Fűrész alatti :))) Horror, de az első évad inkább a klasszikus alapokra épül... nem olyan ijesztgetős, hogy hátrahőkölsz és konkrétan nagyon megijedsz- ilyen nincs benne. Egy-két fura jelenet... de szerintem az első évad mindenkinek abszolválható. A második már betegebb... de az sem Fűrész-szint.
Szerintem próbáld meg :-) Mivel remek és egyedi sorozat, csak ajánlai tudom. Na meg Jessica Lange, rendesen odateszi magát a néni :D
Ez az American horror story műfaját tekintve kifejezetten horror vagy thriller? Csak mert etől a műfajtól úgy alapvetően igyekszem távol tartani magam, és így érdekelne, hova sorolható be. Mondjuk nálam kb. A fűrész az a határ tartalmilag, ameddig érdekel az ilyesmi, annál keményebb már nem. Ehhez képest jó lenne elhelyezni ezt a sorozatot, hogy képben legyek, kösz előre is.
Különösen ahogy Tate, meg a bostoni kiscsaj lesik kintről a karácsonyfadíszítést. Na igen az amcsik nem tudják ezt a család-fétist kinőni, annak ellenére hogy milyen sok válás van.
SPOILER:
Senki sem öregedett csak a bejárónő. Ez most akkor hogy van?
SPOILER
Mondjuk talán az az Omen-vonal nem hiányzott annyira.
Semmilyen racionális indoka nincsen, miért nézem. Mostanra, a 3. évadra teljesen lapos lett, rettenetesen gyenge forgatókönyv, folyamatos szappanoperatisztikus feeling, logikátlanságok halmaza...Az első évad még elment, kíváncsi voltam, ott volt a misztikus szál, de azóta is csak csepegtetik az infót, lassan vége a harmadik évadnak, és még nem látták meg a szárazföldet...A Coca-cola sohasem fogy el a hajón, és amúgy is kifogyhatatlanok a készletek, a laptoptól, a speciális búvár és egyéb felszereléseken át bármiig, és képembe mászik a folyamatos túlzó latin vérmérséklet... Hogy miért nézem? Az istenverte megszokás miatt, megszokja az ember a miliőt, a szereplőket. Az első évad még olyan 10/7-nek elment, a mostani 10/3.
A SOÁ-val belassítottam, ezt az utolsó 5. évadot ki kell élvezni.:)