A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Az ugyan igaz, hogy ha töltött részecskét (pl. elektront) gyorsítanak elektromos mezőben, akkor a mozgó elektron körül mágneses mező jön létre, amely Lentz törvénye értelmében ellene hat a gyorsításnak. De egy tömegtelen részecske nem képes erőt gyakorolni visszahatásként, mert szabadon van a térben . Ha meg a tömege által hat vissza a szabad részecske, akkor az erőnek megfelelően növekszik a kinetikai energiája . A szabad részecske nem akadályozza a gyorsító erőt, hanem a gyorsító erőnek ellenszegülve energiára tesz szert . Ez Newton 3. törvénye: minden akciós hatás ugyanakkora reakciós ellenhatást kelt, de ezt csak az erő szintjén, a mozgás szintjén a testek felveszik a kinetikai energiát .
"A részecskék relativisztikus sebességre gyorsításkor a kinetikai energia tömegként viselkedik ."
Ezt ki mondta neked? A wikipédia?
Baromság. Nincs ilyen.
Ha töltött részecskét (pl. elektront) gyorsítanak elektromos mezőben, akkor a mozgó elektron körül mágneses mező jön létre, amely Lentz törvénye értelmében ellene hat a gyorsításnak. Ez kívülről úgy látszik, mintha az elektron tömege növekedett volna meg.
"...de ha sikerül eljuttatni a fizikus kör azon részéhez, akiknek szintén kétségei vannak a jelenlegi teóriákkal szemben, akkor ők elkezdenek vele foglalkozni."
Miért tennék? Ha egy hivatásos fizikus ilyet tesz, az könnyen elveszítheti az állását. És egyébként is, ha neked lesz igazad, akkor az nem az ő dicsőségük, ha pedig nem, akkor ők is bukhatnak. Szóval nem éri meg nekik.
"aztán ha sok ilyen van, akkor már érdemes hivatkozni rám."
Nem ezt fogják tenni. Ha tényleg van benne valami hasznosítható, akkor néhány évig pihentetik, elhallgatják, majd ők maguk fedezik fel. Rád senki nem fog hivatkozni, hiszen "tőled függetlenül" jöttek rá.
"ellenkezés persze meglesz, nagy harcok, viták lesznek"
Az első lépcsőben nagy csend lesz. Senki sem foglalkozik vele. Ha nem tudod áttörni az agyonhallgatás falát, akkor itt meg is áll a történet. Nem lesz semmilyen vita.
de ha sikerül eljuttatni a fizikus kör azon részéhez, akiknek szintén kétségei vannak a jelenlegi teóriákkal szemben, akkor ők elkezdenek vele foglalkozni. persze nem fognak nyíltan kiállni mellette, hanem a saját szakterületükön, az én elméletem logikája szerint kezdenek vizsgálódni, kísérletezni, számolni. ezeket publikálják, mint új felfedezés, első körben 'nemtudjukokát' körítéssel. aztán ha sok ilyen van, akkor már érdemes hivatkozni rám. ez esetben meg már nem én vagyok a gyenge keresztmetszet, hisz bizonyítékok vannak rá. az ellenkezés persze meglesz, nagy harcok, viták lesznek, de a technika rögtön beszippantja az újat. utána hiába kántálják az ósdit, ha a gravitációs hajtómű működik :)
mert rengeteg olyan esszé, kutatás, tanulmány, működő eszköz van, ami bizonyítja, hogy a mainstream nem igaz. én arra gondolok, hogy azért nem lett leváltva még, mert nincs helyette másik, amit alkalmazni lehet. az enyémet - ha igaz - akkor lehet alkalmazni és nem csak azt mondja meg, pl. hogy a fénysebesség nem állandó, hanem azt is, hogy miként és miért változik.
reménykedek, annak ellenére, hogy tudom nem lesz egyszerű.
Bizony ez így van. Sőt, még sokkal nagyobb hátrányból, mint gondolod.
De tegyük fel, hogy jó az elméleted, ellentmondásmentes, egyezik a tapasztalattal, kísérletekkel bizonyítható. De eltér az általánosan elfogadottól. Még ekkor is számtalan akadállyal kell megküzdened:
1. Először is valahogy ismertté kell válnod ahhoz, hogy egyáltalán odafigyeljenek rád. Ez nem könnyű, mert az interneten kívül jóformán semmi más lehetőséged nincs. A TV-be nem tudsz bekerülni, könyvet hiába írsz.
2. De ha mégis valahogy sikerül ismertté válnod, akkor le kell küzdened a megszokás hatalmát. Az emberek ragaszkodnak ahhoz, amit ismernek, amit megtanultak. Az újtól ösztönösen idegenkednek.
3. Ezután meg kellene győznöd a szakembereket. Azokat, akik a régi elméletben hisznek, a régit tanítják, abból élnek. A te elméleted kedvéért nem fogják feláldozni a jól fizető állásukat, hírnevüket.
4. Ezért hivatásos fizikusok százai fogják leírni, hogy az elméleted hülyeség. A laikus közönség pedig mindig inkább az ismert szakembereknek hisz.
4. Ha nem tudják cáfolni az elméletedet, akkor le fogják írni, hogy te nem vagy szakember, nem értesz hozzá. Egy kívülállónak nem lehet igaza. A pénz és a média náluk van.
5. Ha ezzel sem tudnak lenyomni, akkor személyedben fognak lejáratni. Kiderítik, hogy csalod az asszonyt, alkoholista vagy és kábszeres, de lehet, hogy buzi is.