Szevasztok! vadkacsát szeretnének keltetni a fiamék.Ha tudnátok eladó tojást valakinél,vagy Kecskemét,vagy Budapest környékéről,légyszi írjatok.Csere is lehetséges,kacsatojásra, nagyon szép fehér magyar kacsáik vannak.Köszönöm!
Én is sokat küzdök a patkányokkal. minden tavasz méregkihelyezéssel kezdődik,mert még a tojásokat is megzabálják. Volt egy pofátlan "patkányunk"ami már várta hogy etessek. Kiöntöttem a kacsák elé a kaját és mire megfordultam már ott evett.
Sajna nehéz őket pusztítani. Évente mi is több ezer forintot költünk méregre. De nem minden utcabeli tesz így ezért tudnak szaporodni.
Egy róka vár is van nem messze tőlünk, ahonnan minden évben kifüstülik őket, de mindig visszatérnek.Egy hónapja jártam ott, minden tele volt tyúktollal és maradvánnyal.Könnyű a zsákmányszerzés így visszatérnek.
Egyik ismerősömtől pedig a hélya hordta a baromfit. Javasoltak neki élvefogó csabdát, de ő egy sörétessel megoldotta.......
Méregnél semmiképpen ne granulátumot vegyetek/tegyetek ki, hanem lehet kapni ilyen kis tasakos pépet. Egyszerre max 1-2 tasakot kell tenni, és feltétlen oda, ahol a patkány jár. Ha elvitte a mérget, tenni kell még ki egyesével. Sokat nem érdemes kitenni, mert csak lehugyozza/szarja aztán nem eszi meg. Ezek a mérgek olyan anyaggal vannak ellátva, hogyha egyéb jószág megeszi, akkor kiköpje, mert állítólag olyan ízt ad neki. Nagyon kellemes illata van, nemcsoda hogy a patkányok szeretik xd. Ha netán nincs lehetőség ilyenre, akkor se vegyetek granulátumot, mert azt a patkány a szőrén képes hurcolni, és megmérgezi a takarmányt, és akkor is döglik a jószág. Ha minden kötél szakad, akkor is van lehetőség: hurkot kell letenni. Nagyon vékony, de erős drótból ajánlatos, és többet tenni le, mert egyet elrághat.
Mi fogtunk már hurokkal, macskával, méreggel, és villával is patkányt. De az kisállattartóknak érdemes egy jól megnevelt nagytermetü szuka macskát tartani ( a kandur nem egerészik, csak keresi a szukákat és ***), nem túletetni, és akkor fog egerészni, patkányozni.
az ám,de ez ne legyen akadály....én se vártam még csak meg sem gondoltam átrágta magát a falon azán még azon belül egy fa ládát...és épp most nézegettem az ultrahangos riasztót is és erre tessék....semmivel sem vagy eléggé bebiztosítva hidjél nekem... meg se gondoltam,hogy a falon is áteszi a fene :'(((tegyél ki mérget megfelelő helyre csdapdát és mindent amit lehet a hérget ugy helyezd el,hogykutya macska ne férjen be hozzá...
és még azt írjék ha megfogja az ember a tetest engedje el....hát tudod mikor........
Véleményem szerint a róka ellen az ilyen csapdák nem sokat érnek, bár ha valakinek van jó tapasztalata megoszthatja.
Az egyik utcabelinek van ilyen rókafogója, mégis elvitte a róka a kakast és a tyúkokat megpocsékolta, aztán 12-en hajkurászták, ahelyett hogy valami értelmes módon megfogták volna...
Ha már kárt csinált, akkor meg kell keresni a behatolási pontot, oda egy hurkot, és várni az újabb behatolást.
Ha netán megfogod élve a rókát, mész és elengeded a határban? Akkor nem csináltál semmit, jobban teszed ha alszol... Ismerősömnek héja, vagy ölyv pocsékolta az állományát. Letették a csapdát, a csapdába lévő állat nem kellett neki, továbbra is pocsékolta az állományt. Ha sikerült is volna befogni, legkésőbb nap végére betájolja magát is visszarepül. A legtöbb madár képes a mozgásból megtalálni a hazavezető utat. Annó mikor fogtam be vadgalambot, és egy elrepült, azon az útvonalon ment el, ahogy bejött az udvarra, és ahova letettem. Minden apró fordulót megtett, amit autóval, vagy gyalog megtettem. Pedig nem kiabált a gps (mert nincs is) hogy merre kell menni, és a madár se nézegette a tájat.
Szóval ha dúvaddal állunk szemben, ami nem védett, akkor jó lesz preparált dísznek, vagy ha védett, akkor go az állatkert, és nekikajándékozni pár ottani páva és vadkacsa tojásért :DDD
Szia. Jól tudod, vannak páváim is. Vannak még selyem tyúkok, sebrightek, meg hát persze némakacsák. Bár a kacsák nálam nem sokat keltenek, mert mindig velük keltetem a páva tojásokat. Most is 3 kacsa tojó ül páva tojásokon.
Nekünk 3 kiskacsánkat vitte el, azóta bezárunk mindenkit és némi "patkánytáppal" javítunk a kondíciójukon.
Ne add fel. Annyi minden éri az embert, ha állatot tart, hogy már senki sem foglalkozna velük, ha így tenne minden eset után. A békát ugyan le kell nyelni, de annyi örömet adnak, hogy még így is megéri.
Ikresjutka: a kacsák jó része kikelt, és a 4 libatojásból 3 kitörte magát (1 záp lett), és a maradék kacsa is keleget. :) Köszi a tanácsokat!