Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"és akiket szerintem nem is annyira befolyásol azok a 15/15Y 43, 45 3/3A, 11, 17, 18, 18Y a 30-as (csak a menetrend átláthatatlan sajnos) 37,39 és a józsaiak"
Azt áruld el nekem,hogy a 15-ösnek ami a Széna térhez megy miért kellet az indulási időkhöz hozzá nyúlni? Vagy a 43-asnak az indulási idejéhez miért kellet hozzá nyúlni? miért nem volt jó a 15,45? Mert hidd el,hogy semmilyen csatlakozást nem biztosítottak a 42-eshez mert most a hétvégén kipróbáltam.Tehát ez kiesik.A 45-öst tényleg úgy hagyták ahogy volt.A 18/18Y-it se értem,hogy miért kellet 5 percel korábban indítani.A 37-esnek örülök végre egy bölcs döntés mert az bizony km pazarlás volt.
Azért szar, mert szinte minden viszonylatba (nem járatba) "belepiszkáltak"? Tudsz konkrétumokat is mondani, hogy mitől szar? Ha már nem tetszik, akkor illene leírni azt is, hogy mi a rossz benne, de konkrétumokra van szükség. Még a végén talán be is látod, hogy amiről azt gondolod, hogy szar az mégsem annyira rossz, vagy sikerül rávilágítanod olyasmire amire mi is azt mondjuk, hogy igazad, van ez tényleg rossz.
Az nem. De közlekedik a 15Y-os, és arra felszállhatsz. átszállhatsz minden vámospércsi úton elmenő járatra, és elmehetsz egyből a belvárosba ha nem szállsz át.
Akiket hátrányosan érintettek azok a 41Y, a 44/Y (erősen)
akiknek jó volt az a 42/42Y a 10-esek hogy a doberdó felé közlekednek a 48 - reggel plusz egy járat, amúgy változatlan sűrűség a 2/2A 46os esetleg, mivel a 17Y-ek a nagyállomásig mennek,
és akiket szerintem nem is annyira befolyásol azok a 15/15Y 43, 45 3/3A, 11, 17, 18, 18Y a 30-as (csak a menetrend átláthatatlan sajnos) 37,39 és a józsaiak
Ha módosítás volt eddig, kiszedtek pár járatot és ott volt a pont. Igy, most hogy variálnak nekik km spórolás és lehet sokkal kevésbé érzik meg az, hogy másképp járnak. A változgatásokból már tényleg elég lesz, ezt megcsinálták még gonodlom lesz 1 ( a végleges igazitások) és aztán már reméli mindenki hogy így marad.
Röviden leírnám neked.Szerintem a mostani változtatások mindenkit érintettek.Nincs olyan járat már amibe ne piszkáltak volna bele gondolok itt pl menetrend,útvonal stb.
049-re ráférne egy alapos mosás. Menetrend tényleg katasztrófa követhetelen. Tanszünet vagy hétvége vagy más kell nézni. 30A nagyállomásról mindig 00 és 30-kor indult most meg 45 környékén nem lehet belelátni.
Egy pár soros gondolatot szeretnék megosztani itt a pénteki változtatásról.
Kedves DKV! Szívből gratulálok a csodálatosan megálmodott és kigondolt menetrend változtatásokért. Biztos vagyok benne, hogy az álom manó ezerszínű szivárványon látogatta meg magukat és fordult ötleteivel a kedves DKV-hoz. Lehet, hogy könnyű... járni a milliós luxus autókkal, amit az utasok pénzéből vesznek, de kicsit gondolhatnának ránk is. Legalább egy picit. Idézném azt a mondatot, amit magam előtt látok, hogy mikor ezt kitalálták, átjárta testüket az elégedettség és a büszkeség érzete: "Pontos közlekedés, kiszámítható szolgáltatás" Úgy gondolom, hogy aludhatnának még párat a gyorsan kitalált ötletekre. Végül megemlíteném, hogy igen szépen néz ki a buszon a légkondicionáló berendezés. Kár hogy a sofőrök csak nézni szeretik, bekapcsolni nem.
Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy 2011. június 17-étől 2011. július 4-éig a trolibusz felsővezeték rekonstrukció idején, minden trolibusz viszonylaton, a teljes vonalhosszon, teljes üzemidőben TROLIBUSZPÓTLÓ AUTÓBUSZOK közlekednek 2-es, 2A, 3-as, 3A és 4-es jelzéssel.
Hagy kérdezem már meg topictársaktól,hogy az 379-es trolibusz a mai napon melyik debreceni helyi trolibusz viszonylaton közlekedik?
Ennek a kérdésnek mi értelme? Kimész a Segnerre és ott az összes troliviszonylat megfordul, tehát onnan megtudod, amúgy meg július negyedikéig buszok járnak a trolivonalakon.
Hagy kérdezem már meg topictársaktól,hogy az 509-es villamos a mai napon melyik debreceni helyi villamos viszonylaton közlekedik?
Az 509-es villamos ma és holnap trolipótlózik, tehát a köztemető fordulóban megtalálod...
Megkérném topictársakat,hogy a holnapi naptól fogva mindennap ezeket a buszokat és trolibuszokat és villamosokat az atesz0032@freemail címre küljétek el majd nekem az adatokat mindennap,hogy ezek a debreceni járművek melyik napokon melyik debreceni helyi viszonylatokon közlekednek!!!
Miért nem aktivizálod magad? Emese esetleg lehet küld majd Neked ilyeneket, de más tuti nem. Hol élsz Te? De persze, ha egy megbízási szerződést kötünk, némi ellenértékért cserébe én is riportálok Neked főnök.
Megkérném topictársakat,hogy ezekről a buszokról és trolibuszról és villamosról ezekről a járművekről kérnék szépen képeket minél többet a képeket az atesz0032@freemail.hu címre küldjétek majd el nekem a képeket kedves topictársak!!!
Ma jártam a 42/42Y-n. A tapasztalat hogy az emberek szemüket fülüket eltakarják, és azt várják hogy tájékoztassák őket. Egy hétig ment ez a naplóba, a DTV-be a rádioFM95-ben a buszokon a monitoron az üvegre ki volt téve. Szóval tehetség kell hozzá, hogy ha nem is teljesen, de kicsit is értesüljön, és megtegye a lépéseket a tájékozódás érdekében. egy példa: a Mechvart A. SzKI mgh.-en állt egy család... a 42-esre várt, ami ment is, csak éppen nem állt meg, mivel a Helyközi autáll. mgh-en áll meg,és a Segner téren. Máris ment az anyázás, mikor ott van kitéve nagy piros papiron hogy mi van a menetrendel.... Homokkertbe egy öregember ordibál hogy oda már 3 ( hogy jött ki neki?) busz megy, mikepércsi úton meg csak 1. Hozzáteszem reggel csuklós autóbusz is közlekedett rajta, mint a 42/Y-n. A hosszabbítással kapcsolatban meg annyit, hogy a 42-esen örültek az emberek, mert igy elmennek a belvárosba "nem kell villamosozni" , " megyünk a Corába veszünk valamit" , "dejó hogy a főépületnél szállunk le, nem kell lépcsőzni".
Miért az 509-es villamos nem közlekedhet? Ő a pályaszámára gondolt. Egyébként meg csakis az 1-es vonalon közlekedhet, mivel nincs más. Trolik meg nem tudom járnak-e már egyáltalán? Múlt héten még trolipótlók jártak. Azóta meg nem jártam Debrecenben.
Ja ezt a vezetőcserét én is tapasztaltam mert felszállok a 055-re a Vadász utca irányába a sofőrök cserélnek utána menetm egy kört a 42-vel a Vadász utac és a Nyagyálló közt és visszaérek látom akivel cserélt a soför az már a 022-őt viszi.
A 42, 42Y a Vadász utca irányából a Kishatár utca irányába a Nagyállomás, aluljáró (47-es végállomása) megállóban áll meg, majd befordul a főépület elé. Ellenkező irányban megálló a Nagyállomás, toronyháznál, ahol vezetőcsere van és végül a Nagyállomás, felüljárónál (ahonnan a 47-es indul).
Néztem az új 42/42Y menetrendjét. Kishatár utca felé a sima menetrendben Nagyállomás felüljáró, nagyállomás főépület van feltüntetve. .pdf-ben pedig nagyállomás aluljáró és nagyállomás főépület. Na most melyik a helyes?..
a DKV igyekszik nem kiadni a bengákat ha nem szükséges, mivel nem kedveltek az utazóközönségben, no meg a villamosvezetőknél sem... (valljuk be, csak jobb egy KCSV)
A 6 ajtós 484-est néztük meg múltkor haverral, hogy még nem láttuk dolgozni, csak a tárolón állni. Erre 20 perc múlva meg kint volt a forgalomban. Azóta sem láttuk kint. Bár lehet csak rosszkor járunk a városban. :)