Keresés

Részletes keresés

Mike Creative Commons License 1999.09.27 0 0 161
Sinus!
Milyen irod van?
Mi tortenik akkor, ha tobbszoros sebeseggel irsz? Marmint mi a hibauzenet?
Ha nem a puffer urult ki szvsz nem a gep sebessegevel van problema, hanem pl. driver, scsi kartya, scsi madzag, stb.

Udv, Mike

Előzmény: Sinus (160)
Sinus Creative Commons License 1999.09.27 0 0 160
kosz a tanacsokat, meg ilyesmi.
b*-ott mar el data cd-t is, nem lehet grabbelesi baj. audio cd-be recseg,
data cd-be 1-2 file szar. nem kiserleteztem ki, rament 5-6 cd, azota
1* irok. persze hogy nem fut alatta semmi egyeb. kulonbenis akinek
office bar fut az megerdemli...
mas:
volteccer egy audio cd amit elrontott, olyet csinalt hogy a track vegere
a szam utan vette a kov. szam elejet, aztan a kov. track-ra elolrol.
aztan ezt vagy 5 trackba megcsinalta, az uccso 2 track meg mar
lelogott a cd-rol. en meglepodtem... nemtom, de szerintem azt mar
egyszeresen irtam.
Rettenet Creative Commons License 1999.09.27 0 0 159
bocs, de a kártya a #7 szokott lenni.
Előzmény: netizen (155)
morpet Creative Commons License 1999.09.27 0 0 158
Sinus: pontosan mit jelent, hogy elb@...? Biztos, hogy írási probléma, és nem grabbelési?
Előzmény: Sinus (149)
Millennium Creative Commons License 1999.09.27 0 0 157
Köszi, letöltöttem, habár időm még nem volt kipróbálni.
Előzmény: Beerbear (116)
netizen Creative Commons License 1999.09.26 0 0 156
Ja és ramból legyen inkább 64 mega... Irásk közben a systrayről pucolj ki minden baromságot. csak a hangszoro a betüvaltó és az óra maradjon. Ha fut office bar csukd le, ha fut az office gyorskeresője lődd ki.. Minden explorer ablakot csukj le. Semmi lényegtelen ne fusson az irás alatt, pl ne is netezz. Rakd fel az irnivalót éccakára és szemléld meg reggel az eredményt..
Előzmény: Sinus (153)
netizen Creative Commons License 1999.09.26 0 0 155
A Kárttya #0 id-jű szokik normálisan lenni, de ez lényegtelen... Inkább azt nézd meg a dev managerben, hogy az scsci cdrom nem a ? alatt jelenik-e meg és nincs e rajt felkiáltójel. BTW mivel irsz? (proggi)
Előzmény: Sinus (153)
Piri Creative Commons License 1999.09.26 0 0 154
Próbáld ki a Prassi cd-író programot
és SCSI olvasód is legyen
Én hibátlanul írok 4x on-fly!

Pioneer 36x scsi olvasó
Pana scsi 4/8 író
AMD 350
64Mb RAM
prassi program
100 ból 99 jó!
ja és a cdspeed 99 progi is szuper
tesztekésre grab, stb...
sok sikert!

Sinus Creative Commons License 1999.09.26 0 0 153
3.2-es ide hdd, 32 sdram, 233 mmx proc. keves lenne? nemtom.
Adaptec scsi interrogator 4.0 aszongya hogy scsi id #6-on van az iro,
id #7-en a scsi kartya. lehet az? scsi-hoz huje vagyok.
netizen Creative Commons License 1999.09.26 0 0 152
Okok lehetnek:
-Lassu IDE HD
-Keves RAM
-Gyenge, régi processzor
-Nemjól installálódott SCSI portéka. Van egy haverom akivel ez történt, hogy az SCSI-je juszt sem akart 300Kbyte/sec fölé menni. Némi dúlás a rencerben, PCI busz kitörlése a devmanagerből, etc... után feléledt és már hozza a tőle elvárható 20MByte/sec-et :-))

Én linux alatt írok atapi cuccal 4x és kutyabajom nem volt vele eddig...

Előzmény: Sinus (151)
Sinus Creative Commons License 1999.09.26 0 0 151
1 db scsi stuff van a gepbe, es az az iro. w95 alol.
a scsi kartyat is az irohoz adtak.
netizen Creative Commons License 1999.09.25 0 0 150
nincs véletlenül 1 kanócon az író és a boot hd?
Milyen oprencer alatt irsz? Én Linux alól irok 8x-sazl és még 1x se b*ta el..
Sinus Creative Commons License 1999.09.25 0 0 149
Hi
4/8-szoros irom van, mindig mindent egyszeresen irok,
kecceresen elbssza. az hogy scsi az miben jobb?
nem gyorsabb tole az biztos. stabilabb lenne? akkor meg
mier bssza el ha gyorsabban irok mint 1*?
ha volt mar rola szo bocs, nem olvastam vegig az egeszet.
koszi
Sinus
Mike Creative Commons License 1999.09.25 0 0 148
Kedves morpet!
Talan el kene olvasni a WinOnCD helpjet ott minden le van irva.
A kerdesedre valaszolva: CD Text, ill. CD Extra.

Mike

Előzmény: morpet (138)
Rettenet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 147
CD másolásvédelem: ilyen hibát az is produkálhat, ha a nyomott CD szektormérete nem szabványos(vannak ilyenek). szerintem a WinOnCD minden gond nélkül megbirkózik ilyennel is.
Rettenet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 146
attól függ, mit tekintesz file-nak. mindenesetre bináris.
Előzmény: vki (144)
netizen Creative Commons License 1999.09.24 0 0 145
vki jól összefoglaltad a dolgokat :-). Én a következő minimális korrekciót tenném csak hozzá:
Az 1993 után készült ezüstlemezjátszók felismerik a multisession CD-t de foglalkozni csak a legelső session-nal fognak.
Előzmény: vki (144)
vki Creative Commons License 1999.09.24 0 0 144
Udv mindenkinek!

(Elegge) uj vagyok a forumon, de talan tudok segiteni...
Ha egy sessionbe irsz adat es zenei savot, akkor az adatsavnak kell az elsonek lennie, mert a CD-ROM olvasok csak az elso savot nezik. Ha a zenet akarod az elso savokra, akkor tobbszekciosnak kell megirni a CD-t, az elso szekcioba a zenet, a masodikba az adatokat - a zenei CD-lejatszok nemigen ismerik fel a tobbszekcios lemezeket.
Ami a masolasvedett zenei CD-t illeti, ilyen nemigen letezik, bar a grabbeles elakadhat rajta (vegulis ez akar firmware hiba is lehetne, bar nem hinnem). A zenei CD tenyleg nem egy binaris file, de digitalis adatok vannak rajta, eleg jo hibajavito koddal, es en akarhanyszor osszehasonlitottam a ketszer legrabbelt savot, mindig bitrol-bitre egyeztek, es azonos hosszusaguak voltak - szvsz ha olyan "gyenge" lenne a hibajavitas, akkor nem tudna ketszer egymas utan ugyanolyannak leszedni egy szamot (amugy CDDA for DOS v1.7.2 es 12x Pana). Erdekessegkeppen: a zenei CD szabvany szerint mp-kent 150 hibas blokk engedheto meg (a 7350-bol)... Ajanlom mindenkinek a http://www.fadden.com/cdrfaq/ cimet, itt talalhato az angol CD-R FAQ. Ha valaki nem tud angolul, es nagyon mazochista, itt megtalalhatja a prebeta, harmad-felkesz magyaritasat (eleg gyenge, de a lenyeg csak benne van): http://dragon.klte.hu/~nagysz/ Kb. 450 kB, majd egyszer tordelni is fogom... Mostmar tenyleg befejezem, bocs a hosszu hozzaszolasert, v(ala)ki

Előzmény: morpet (141)
larzen Creative Commons License 1999.09.24 0 0 143
Tessék elővenni a fiók aljából az Easy CD Pro 2.0-t.
Kicsit fapados, de tud úgy is írni, hogy elöl van az adat és úgy is, hogy a végén. Az egyik a cd extra mode a másik meg a mixed cd. Legalábbis ott így hívják.
Ezt a CDRW-s törléses kérdést még egyszer elmondaná valaki, mert így nem igazán értem, hüjeséget meg nem akarok írni.
Rettenet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 142
az teljesen korrekt, hogy egy sessionön belül adat és audio, de csak úgy, hogy az adat van elöl. másképp nem megy. a régi írómmal, meg a hozzá való szoftverrel már csináltam olyant, hogy az első adattracket átugrotta az audiolejáccó, de megmondom őszintén fogalmam sincs hogyan sikerült.
ha emlékezetem nem csal akkor újrairhatónál lehet tracket törölni, tehát valószínűleg kinyitni is lehet. és a normál olvasók is elolvassák. az olvasásban nem különbözik.
Előzmény: morpet (141)
morpet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 141
Ja,es olyat mar csinaltam, hogy egy CD-re audio trackek melle, ugyanabban a sessionbe data-t is irtam. Ilyenkor a WinOnCD elso track-et csinal a data fajlrendszerbol, sajnos mindenkepp 1.-t, nem lehet utolso szamot csinalni belole. Es az audio lejatszok lejatszottak a CD-t, csak a data reszt is kulon szamkent ertelmezik, es le is jatszak (hosszu csend).
Előzmény: Rettenet (139)
morpet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 140
Van lehetosegem ujrairasra, csak azt nem tudom, hogy azt is olvassak-e a normal audio lejatszok. Meg azt sem, hogyha a CD-RW-t lezarom, akkor az meg ujrairhato marad-e, vagy vegleg lezaratik.
Előzmény: Rettenet (139)
Rettenet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 139
ilyent még nem kellett csinálnom, de én is így próbálnám meg. az biztos, hogy külön sessionben kell lennie, mer másképp nem engedi felírni a progi(így sem biztos). más kérdés, hogy minden olvasó olvasni fogja-e a CD-t. ha van lehetőséged először újraírhatóval próbálkozz:-)
Előzmény: morpet (138)
morpet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 138
Ez logikusnak tunik.

Mas. Hogyan lehet WinOnCD-vel olyan audio CD-t irni, amin adat session is van, de ugy hogy a normal audio lejatszok csak az audio trackeket lassak.
Jo az, ha irok egy audio projectet, es nem zarom le, hanem az iras utan a Disk Info menuben session zarast csinalok, majd Append Sessionnel rarakom a data fajlokat, es vegul lezarom?

Előzmény: Rettenet (137)
Rettenet Creative Commons License 1999.09.24 0 0 137
hát akkor mi, ha nem bináris állomány?(tudtommal csak kétfajta jelet lehet megkülönböztetni rajta)
ahhoz, hogy a hiba halmozódjon, ahhoz az kell, hogy te is hibássan írj, azaz plussz hibákkal tetézd az előzőeket. ez azonban csak a grabbelésnél használt olvasónál keletkezhet, mert íráskor ha ront az író, akkor hibajavítás ide, vagy oda az adatCDket is elrontaná. megoldás, az aki ilyesmivel foglalkozik ne használjon gagyit.
a hibajavításról pedig annyit, hogy lehet, hogy az audiotrack gyengébb hibajavítással rendelkezik, de nem azt jelenti, hogy semennyivel. azaz ha egy(amúgy ha emlékezetem nem csal kettő) bit hibás, akkor még maradéktalanul viszaállítható az eredeti adat és nincs semmiféle interpoláció.(ráadásul grabbelésnél mivel adatként szeded le, akárhányszor újraolvashatja a hibás részt az olvasó. amúgy meg az audiolejáccók is legalább kéccer megpróbálják, mer arra van idő)
Előzmény: horai (134)
Mike Creative Commons License 1999.09.23 0 0 136
Kedves morpet!
Tudtommal nem.

Kedves idomilliomosok!
Irjatok csak nyugodtan 1x-es sebeseggel az audiot, en a 2x-et is alig birom kivarni.

Udv, Mike

Előzmény: morpet (135)
morpet Creative Commons License 1999.09.23 0 0 135
Lehet, hogy nagy butasagot kerdezek, de van-e olyan program, amellyel mar lezart CD-R audio CD-rol le lehet torolni egy szamot, vagyis ne vegye eszre az olvaso, hogy ott van?

horai: nem jartal te veletlenul 1 felevet a PSZF-re '95-ben?

horai Creative Commons License 1999.09.23 0 0 134
Nem szabad ám annyira mindenhatónak tekinteni a digitális technikát. Egy audio CD nem bináris állomány. Egyszer olvastam, hogy mekkora hibával engednek ki audio CD-t a gyárból, és valami döbbenetes volt. Ezért minden másolásnál IGENIS romolhat a minőség, mert egyre több interpolált adat jelenik meg a másolt CD-n. Adatnál ez nem így van (sokkal több hibajavító kód, ráadásul egy adatCD olvasásakor ugyanazt a részt akárhányszor is megpróbálhatja újraolvasni, az audio lejátszó viszont nem fog többször próbálkozni az audioCD-vel, vagy azonnal elolvassa, vagy interpolál.)
mccheese Creative Commons License 1999.09.23 0 0 133
Csak kiderül, hogy van magyarázat??? :o)

Mcc

Előzmény: netizen (99)
mccheese Creative Commons License 1999.09.23 0 0 132
Milyen az az optikai hangszórókábel????
Optikai összekötőkábelről hallottam, de hangszórót optikával meghajtani ez új. Ha kipróbáltad, és működik, feltétlen szóljál, mert meghallgatnám...
Ismét leírom, hogy sokan még nálatok is szkeptikusabban fogadták a különbség hírét.
A hibajavítás féle indok persze lehet kitaláció is, de semmilyen más indokkal nem találkoztam. Illetve volt még egy, de azt se írom le mert mégjobban kiutáltok innen.
A lényeg a lényeg: Audio CD-t csak egyszeressel írok. A hangminőségbeli pozitívumok mellet persze jo, hogy nehezebben is rontja el...

Mcc

Előzmény: gus (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!