Ha belegondolok, 3° kormányelfordítás nem olyan sok, lehet, hogy csak az a konkrét német fórumos volt túl érzékeny, vagy várt túl sokat a rendszertől, esetleg előtte OFF Fiatja volt ON, mert azok indexre kapcsolnak.
Magyarul elképzelhető, hogy jól láttad és tényleg fel-le kapcsolódik a ködlámpa, ha részegen vezetsz Superbet :-))
Lehet, hogy rosszul láttam, de pl: valamelyik autós magazinban a Superb ködlámpája a rángatós sávváltásnál is fel-le kapcsolódott, attól függően, hogy merre váltott sávot az autó :)
par napja vettem egy uj Octavia-t, dizel motoros, 1.9. Ketszer elofordult, hogy lefullasztottam a motort(eloszor van dizeles autom), utana 2 percig kinlodtam beinditani. Mit csinalok rosszul?
Reggel a 25-ös úton egy autó csúnyán fát fogott, 8:45 körül vitték tréleren Egerbe. Nem volt másik autó, tutira megcsúszott.
Nalunk is volt egy erdekes baleset a falunkban: hosszú nyilegyenes, nagyforgalmu uton, lakott telepulesen belul, fenyes nappal egy uj Merci allt bele egy betonkeritesbe, de nagyon csunyan. Erdekes...
Van pár feltétel, ami kell ahhoz, hogy működjön a ködlámpa, mint kanyarodófény.
A 2008-as modellévtől vezették be az Octinál is ezt a funkciót.
Kell hozzá egy fejlett "Bordnetz" vagyis fedélzeti elektronika (nem tudom pontosan a magyar nevét, a németeknél így hívják) 3C0937049AH, vagy AJ , ami 30 Byte-ot kezel.
Maga a ködlámpa is más, itt egy kép róla a fő eltérésekkel, amik akár ránézésre megállapíthatók.
Ha mindez megvan, akoor a 23-as bitet kell átbillenteni a Vag-COM-mal:
Ködlámpa kanyarodófény funkcióval = 00001100
Ködlámpa kanyarodófény funkció nélkül = 00000000
A fritzek szerint zavaró, mert kormányelfordításra (állítólag 3°)kapcsol be, nem az indexre, tehát már kanyarodsz, mikor felkapcsol.
Hmmm, azért anulságos volt a mostani 15-ös csati is, ha már a tökömig sem látok el, akkor biza nem tekerek még pályán sem annyira !!! Jah, és naná h illenkor alap, h ami csak van elől hátul felkattintom :-))) (....aztán ha meg már nem ollan sűrű a cuccos, akkor meg naná, h le ....!!! )
Úgy tudom, ezek az opciók mind mind beprogramozhatóak már az octII-n, akár a zárás, akár a ködlámpa, még azt is ki lehet kapcsoltatni, h indításkor felkattintsa a villanyt :-) No persze márkaszervízben jó pézekért ....
Reggel a 25-ös úton egy autó csúnyán fát fogott, 8:45 körül vitték tréleren Egerbe. Nem volt másik autó, tutira megcsúszott. Ott kanyargós és dimbes-dombos az út, bár 3 sáv széles.
Kicsit aggódtam az autópályán én is, mert nagy köd volt és 0,5 fok...
Ha 2007-es modellévű vagy fiatalabb az autód (2006.07. hó után gyártott), és van MaxiDOT kijelződ (fekete alapon fehér színnel kijelző LCD), akkor magad is ki-be kapcsolhatod (más egyéb funkciókkal együtt).
Sziasztok, érdeklődni szeretnék , hogy az octiII ben is belehet állitani azt hogy egy bizonyos sebességnél lezárjanak az ajtók, vagy ez csak a superB kiváltsága?
Mostanában egyre több autón látom, köztük az új superb-en is, hogy a kanyar-világítást úgy oldják meg, hogy alacsony sebességnél az adótt irányú ködlámpa bekapcsol a kanyarodás ideje alatt.
Nem tudja valaki, hogy a 2008-as OII-nél nem oldható meg valami computer-beállítás révén? Nagyon hasznos dolog lehet esti városi, vagy falusi vezetésnél.
Már több, mint 2 éve, hogy a Tour-hoz is CD-t adnak és az OII alap rádiója is CD-re cserélte a kazettát...
Már több, mint 2 éve, hogy az illetékes elvtárs nem frissítette a honlapot. Csak tudnám, akkor mit csinál, amikor ez a dolga...?
Egyébként a Tour felszereltségi listája valóban rövid, de ez nem hiszem, hogy meglepő, hiszen már az utódját is frissítették, nem a Tour a húzómodell a maga egyféle felszereltségével.
Most teljesen magam alá csúsztam, hogy nekem nem is rendes Octaviám van ;-))
"az en kocsimban haromszor olyan hosszu a felszereltsegi lista"
Ezek a listák a kedvenceim, képesek olyan teljesen természetes tételeket is belevenni, min pl. a fejtámla, a külső tükrök. A legviccesebb az első ablaktörlő, ROTFL! :-)
Más: Létezik hogy 2008-ban rádiósmagnót adnak egy autóhoz? Most olvastam a Skoda.hu-n :-o
Egyszer nem figyelem a rendszámot (mert épp a ködbe gúvadt a szemem), akkor futunk épp össze! (Ha figyelem a rendszámot, akkor azonnal azonosítom az "adatbázisban" ami a fejemben van és rögtön nézem a sofőrt is. Mondjuk a Tiedet még nem vágom fejből, de mivel 1-2 alkalommal már láttam képen, biztos, hogy ismerős lett volna és kapcsolok). Amint felfogtam, milyen színű kombit látok, sejtettem, hogy Te voltál... :-)
Egyébként tök véletlen, mert a navi a Mezőkövesdi M3 felhajtó felé vitt, pedig nem arra akartam menni, hanem Füzesabony irányába...
Örülök, hogy "találkoztunk"! :-) Azért milyen kicsi esélye van, hogy pont összefussunk így vasárnap délben... Sosem jártam még arra, pont arra terel a navi és pont Te jössz szembe.