Jó reggelt! Tegnap este gondoltam, hogy eső fog kezdődni éjféltől, na de hogy ilyen eső?? Éjjel 2h-kor szabályos esőömlés volt, 4:45-kor is nagyon szépen esett, a szerb radart visszanézve 2-3 órán át Szeged és környékén volt a legintenzívebb rész. Megnéztem a mérőt és 20.5mm van benne! Így a Februári mennyiség szépen megdobódott, a legméreszebb álmomban sem gondoltam volna, hogy 20mm fog esni.. +3 fok van, a hó nagyon vizes, össze is esett, de még tartja magát.
Itt most kezd a ho eltunni - vannak helyek ahol latni az iriszt, hajtott a ho alatt???
A bokrokon - amit eddig a ho miatt nem is tudtam megkozeliteni - a rugyek duzzadtak, es altalaban jo erzes latni, hogy a par napos melegebb ido viszi el a havat. Tegnap olyan tavaszias volt a levego. . .de olyan. . . Pedig meg nincs vege a telnek, ez csak picike bemutato a tavaszbol.
A légnyomás pár napja ezen az értéken áll nálunk is pontosan. Én pár éve (4-5 is lehet már) mértem egy iszonyatosan magas 1069 hPa-t, ezt azóta sem közelítette meg, bejelöltem akkor, mint legmagasabb értéket. A műszerem ennél csak 5-el mér többet!
Akkor csak annyit mondok, hogy Ojmjakon-ban az elmúlt 1 hónapban nem igazán láttamn -40 foknál melegebbet!:)) Repkednek a -50 fokok ott. DE tényleg figyelemre méltó, hogy tegnap és ma reggelre is Szegeden és egész Dk Mo-n elérte a minumum hőmérséklet a -20 fokot! Sőt már a 3. napja e közrelében vagyunk, és holnap reggelre is ilyen hideg lesz! A felelős an anticiklon a közelünkben, mertha megnézitek a légnyomást ritkán magas az érték!! 1041hPa jelenleg is, nem is láttam még ilyet, ezért nagy a kisugárzás éjjel ezért van hideg..
Ja meg írtam az adsl csomagváltásról ismét!:)) A másik topicba.
Jó 10cm vastag havunk van, az utcát nem is letaposott hó takarja, hanem vastag jég. Biciklivel mentem rajta ma , hát eléggé instabil volt, de holnap a motort is kipróbálom!:) Nagyon csúszik. A letaposott hó nem csúszik ennyire, ez már szabályos jég, de legalább 3-6cm vastagon az utcában. -10fok, stagnál, de reggelre meglesz a -15 fok szerintem. Erősen bepárásodott a levegő. Hétfőn felugrok Bp-re nagytételű cd és dvd lemezekért. Remélem estig visszaérek Szentesre a koleszba!:)
Veszprémben ma is esett pár cm hó, most -3. Az ország napokon át kettéosztva valahol a Dunánál, nyugaton néha 10-15 fokkal is enyhébb az idő, mint a keleti részen, egész drasztikus a válaszvonal. Állítólag Szegeden több hó van, mint Veszprémben. De a Bakonyban van most a legtöbb természetes hó (nem ágyúzott), Eplény 45 cm. A D-K-i csücsökben is szépen van hó: http://www.hydroinfo.hu/vituki/info/images/hovast.jpg