Szerintem nem volt értelme kisebb venni a vázat és nem látok érdemleges új funkciót benne, ráadásul a vázat elnévze a design se valami elegáns.
Én 300D tulajdonos vagyok. Nem rég volt szerencsém kipróbálni egy 20D-t. Arra valóban cserélnék, mert masszív vázat, gyorsabb gépet, könyebb kezelhetőséget látok benne.
Nem azzal van a baj, hogy ki mit használ, hanem azzal, ha valaki eszetlenül pálcát tör valami felett, amihez még hasonló sem volt soha a kezében! Ezek a stílus elképeszt!
Ha kezdokent uj gepet szeretnek venni, D70 es 350D kozul az utobbit valasztanam. Ha semmi masert nem, akkor a nagyobb felbontas es gyorsabb operacio miatt.
Nikont vennek, ha lenne olyan gepuk, amire szuksegem van. Am ilyenre, ugy tunik, meg varni kell... az gond csak az, hogy addig a Canon elarasztja a piacot.
Szerintem sincs szo bukasrol, inkabb redundanciarol... Egyebkent ha mar a soprtfotosoknal tartunk: altalaban a 99%-nak nagy feher objektive van piros csikkal, C betus felirattal. Nikon kiszorult ebbol a temabol.
Nem eszik a kását olyan forrón szerintem. Most a Canon jelentett be valamit, majd legközelebb a Nikon fog. Most már a Nikon ismeri az ellenfelet. :)) Korai lenne még temetni a Nikont!
Nem kétséges, hogy van különbség. Ami remekül felhasználható a marketingben. De: a 350 D és a 20 D között nincs akkora különbség (a jobb felépítést és az aksit leszámítva) ami számomra a gyakorlati tapasztalatok alapján kétségessé tenné a választást. (kiemelem: számomra és a gyakorlat alapján) És valszeg. a legtöbben, akik ezt a gépet veszik nem a profik közül kerülnek ki, hanem az amatőrök közül, mint aki én is vagyok. De a marketing nagy úr, sőt mindenható, úgyhogy szvsz. mindkettőnek nagy sikere lesz. Mindenki vegye azt, amelyikre vágyik. (Amúgy 10 d-m van. És megvárom a 20 D utódját. Vagy még azt sem. A kép úgyis csak részben múlik a gépen. Nem érzem úgy, hogy a tudásomat a gép határolná be. :)) Üdv RM
Szerintem a vizvalaszto a 20D es 350D kozott eleg egyertelmu. Ugy tunik, hogy a Canon beallt masfel eves termekciklusra, igy a 20D utodja csak 1 ev mulva esedekes.
Hm... sötétben semmivel sem érzem jobbnak a 20D AF-t a 300D-nél, sőt... :-(
Lehet, hogy a 350D-n rontottak rajta?
20D-nel az AF hatekonysagat -0.5-tol 18 EV-ig definialtak, 350D-nel 0.5-tol 18 EV-ig. 300D-nel, ha jol emlekszem, ugyanigy volt.
A 9 pontból nem tudom ki hányat használ, én szinte kizárólag a középsőt. Nehézkesnek érzem a többit általában.
300D-vel sokszor elofordult, hogy olyan fokuszpontra lett volna szuksegem allvanyrol fotozva, amilyen a 300D-n nem volt. 20D-n pedig szerencsere pont oda tettek...
Jobb fénymérés? Mire gondolsz? Pontosabb?
Nem tudom, hogy pontosabb-e. Ahhoz rendesen le kene tesztelni. Viszont a leirasok alapjan a 350D a 300D fenymeresi rendszeret orokolte. A 20D-ben egy ujabb rendszer van. Sajnos reszleteket nem tudok.
Egyebkent nem volt gondom a 300D fenymeresevel sem, 99%-ban azt csinalta, amit en akartam.
A jobb zárszerkezet... hááát... az majd kiderül ;-)
Nekem mar az 1/8000 is jol fog jonni. Volt par alkalom, amikor hianyzott.
A kereső... a 20D és a 300D között csak mérhető különbséget találtam, érzékelhetőt nem igazán.
Ez eleg szomoru szerintem. Igaz, hogy a specifikacioban 20D-nel 0.9x-es nagyitast irnak, 300D es 350D eseteben 0.8x-ost, valahogy nem volt szembetuno a kulonbseg.
A beidézett mondatom végén az a kunkori kérdőjel, az téged nem zavar? :-)
OK az 1D II nem APS méretű, de ezenkívűl mi az a nagyon lényeges egy haladó fotós számára?
Egyébként feleslegesen vitázunk, majd szeptemberben jól kihozza a Kánon a 20D utódját, aztán megint jól összezavarja a konkurencicát, meg szegény felhasználókat is, lesz nagy fejkapkodás. Szóval minden kategória elmozdulóban van, muszáj, különben nem vetted volna meg te sem a 20D-t a 10D helyett. Ha ma kellene döntened biztos megvárnád a 350-est. Ha ősszel kéne döntened megint más lenne a helyzet, mert tegyük fel akkor 10Mp-es lenne a 20D utódja, és méggyorsabb, és még ...