Sziasztok! Most olvastam végig a hozzászólásokat. Magam is most vettem CDR-t. Nem a reklám miatt, de íme az ajánlat: Panasonic SCSI 8/4-es csak író + Iwill SCSI kártya bruttó 62ezer pénz, a Mistrál Computernél. Asszem ez most a legolcsóbb!
morpet
Szerintem ne görcsölj ezzel a dologgal, mert nem ér annyit. Ha drágán veszed, akkor is 500-600 Ft egy üres CD. Inkább írd meg azenét, és nyiss egy másik CD-t csak a képeidnek, így az összeset arra írhatod fel. Egyszerre úgysem tudod kéthelyen használni a lemezt.
Egyébként is: audio CD-nek az asztali, vagy mobil CD-playerben, adat CD-nek meg a CD-ROM-ban a helye. Kár a dolgokat összekeverni.
Katasztrófa. Na megpróbálom az elején kezdeni. Akarok írni egy audió CD-t. Viszont, ha már úgyis maradna egy csomó hely a lemezen, azt akarnám, hogy a maradék helyre az adott együttesről képeket és egyebeket tennék fájlként. Vagyis a lemez reményeim szerint hagyományos lejátszókban audió lemezként működne, a computeremben pedig egy rakás jpg és egyéb lenne rajta. A gond az, hogy nem találok olyan módszert, amellyel írva ezt a kevert cd-t le tudná játszani egy hagyományos audió deck. Azért akarok multisessiont, mert ha egy sessionbe kerül az adat és a hang, akkor a hagyományos lejátszók tracknek értelmezik a datat, ami főként azért baj, mert nekem mindig ezt tette első tracknek, és ezért csúszik az audió számok sorszámozása. A CD-Extrát, amit írtam, egyszerűen nem veszi be egyetlen audió lejátszóm sem. (Próbálkozásaimat CD-RW-vel végzem, mindig gondosan lezárom a végén, majd leőszülök, amig Blankeli az egész cd-t.)
Hát erről van szó, remélem, világosan fogalmaztam.
Köszi Mike, hogy segíteni próbálsz!
Egyszeruen nem ertem. Miert akarsz append session-nolni?! Honnan? Meglevo CD-rol? Vagy hogyan? Fejtsd mar ki bovebben! Vagy irj mail. Mi az, hogy elozo audio session? Azt honnan akarod szedni? Van egy audio CD-d ami nincs lezarva? Es ezert csak az iro olvassa? Szvsz amit eredetileg audionak irsz, ott Te nem fogsz meg egy session-t ratenni, foleg nem a WinOnCD-vel (esetleg fizikai pozicionalgatassal, de ehhez utana kene nezni, hogy a CD audio, illetve Extra formatum fizikailag miben ter el egymastol.
Szerintem legjobb ha kezdesz egy ujat. CD Extra. az audio-t radobalod az audio reszre, atobbit meg a data-ba. Ennyi, meg fogja csinalni.
Szerintem ne vedd meg!
Ennyi penzert mar normalis irot is kapsz!
Plextor 4220, Yamaha 4416, Teac 6x mindezeket 50e alatt!
SCSI kartyad ha meg nincs megteszi egy NCR-is (8-10e), ha nem SCSI bios-os az alaplapod az sem baj, itt ugy sincs ra szukseg.
Sziasztok!
Most néztem az OfficeDepot katalógusban, hogy van külső HP iró USBs kivitelben!
Mit gondoltok róla?
HP 8210E 4x/4x/6x USB +sok software
56000+AFA HUF
Szerintetek?
Szóval: nem akarok lezárt audió után datázni, csak azt szeretném, ha külön sessionben lenne az audio és a data. Ezt Append Sessionnel akartam csinálni, de ahhoz improtálni kéne az előző, audió sessiont (legalábbis ezt írja ki a WinOnCD), és ezt nem hagyja. Ha simán audió mellé húzok Datát, akkor a Data lesz az első track.
hi
van nekem egy kis fuzetkem "Adaptec Easy CD Creator & DirectCD quick start
guide" cimmel, szepen minden egyes letezo cd formatum le van benne irva, meg
hogy hogy kell oket a fent emlitett progival megcsinalni. hasznos. sajna csak
papiron van, meg angolul, de ha kerdeztek akkor eppen kikereshetem. data cd,
data cd xa, audio cd, multisession cd, mixed mode cd, bootable cd, cd extra.
asszem ennyi.
Sinus
No akkor kezdjuk csak (en itt mint fookos :))))))))) <- ez persze csak duma :)))))), nem kell am komolyan venni! :)))
kedves netizen!
DATA utan AUDIO a legtermeszetesebb dolog a vilagon, az atlag egyszeru CD ilyen. vki-nek teljesed igaza van ez a mixed mode CD.
A CD-TEXT olyan allatfajta, ahol megadhatod a szamok cimeit, es ha olyan lejatszod van az kiirja ezt.
"nekem Adaptec Easy CD creator Pro (3.5c) van."
nem kotozkodom de az a Easy CD Creator Delux 3.5c
letezik olyan is, hogy Easy CD Pro de azt mar nem fejlesztik
"Ott lehet DATA-t tenni egy AUDIO SESSION utan"
Igen, ez a CD-Extra formatum
kedves morpet!
A CD-Extra formatum abbol all, hogy az elso session-on van az audio, a masodikon az adat. Mivel az asztali CD jatszok nem multisession-os olvasok, ezert a masodikat nem fogjak latni, de a CD-ROM olvaso igan. A CD-Extra-t ezert illene felismerniuk a regebbi CD jatszoknak is, mert pontosan abbol az okbol keszult, hogy ne kelljen az elso track-et atleptetni, mivel a regebbi jatszok, lejatszaskor nem nemitottak, es ezert extrem esetben akar a hangfal is megserulhetett.
"multisession esetén pedig az első session audio. Ha jól tudom" egyaltalan nem, csak ha akarom. Egyebkent lehet olyan CD-t is csinalni, amin ket data kozott van az audio, meg egyeb mas fincsi dolgokat Miert akarod Te azt az audio folyton importalni, en egyszeruen nem ertem.
Ez szamomra felfoghatatlan. Egy megirt audio CD utan akarsz meg adatokat irni azutan, hogy irtal egy lezart audio CD-t? A WinOnCD-vel ez szvsz keptelenseg, lehet, hogy van ra valamilyen progi ami megcsinalja - esetleg! - bar, egy lezart CD eseten nem hiszem (de ki nem zarom - tudod, diplomatikusnak kell lenni :)) ) Ha nem igy van, akkor meg egyszeruen fogod a leendo audio track-eket (WinOnCD-nel wav) bedobalod, aztan az adatokat is behuzod. Ennyi.
Irdl le legyszi bovebben miert importalsz!
Nahat kb. ennyi, en sem vagyok olyan fene nagy okos, minden amit irtam, le van irva a WinOnCD helpjeben, erdemes elolvasni (az egeszet, kulonosen az "Advanced Topics"-ot)
morpet en nem ismerem a WinOnCD-t, nekem Adaptec Easy CD creator Pro (3.5c) van. Ott lehet DATA-t tenni egy AUDIO SESSION utan. A CD jaccok nem fogjak ezt a sessiont latni es a DOS se az MSCDEX-szel. Win9x/NT/Win2000, Solaris es Linux alatt viszont jol laccik az ISOFS. Termeszetesen mar az AUDIO kiirasakor FORM2 CDROM-XA-t kell valasztani.
Nagy kavarodás lett itt. Hát egy kis összefoglaló:
1. Én sem tudom, mi az a CD-Text, engem is érdekelne.
2. netizen-módszer: Az minden gond nelkul megy hogy Audio session importalas utan a maradekra tesz az ember DATA-t - na ez az, ami nekem nem megy. Hogyan csinálod? A WinOnCd nem enged audio sessiont importálni, a CD-Extra ugyan hasonló szerkezet, de azt nem ismerik fel a hagyományos audió lejátszók.
3. Mr Bean-es: egy session van, az első track data, a többi audio, a hagyományos lejátszók is bírják, de az 1. szám általában üresség. Ilyet én csináltam WinOnCD-vel, már nem emlékszem, hogy audio vagy data project volt-e, de minden további nélkül áthúztam a destination ablakba, amit akartam. (Talán audio projectbe belehúytam egy direktorit a szgépemről.) És igen, ilyen volt a régi Chip CD is.
Szóval 1 session esetén az első track data lesz, multisession esetén pedig az első session audio. Ha jól tudom.
De tényleg érdekelne netizen, hogyan csinálod az Audio importálást, és hogy utána kezelik-e a lemezt a hagyományos audio lejátszók.
Ha az elso sav adat, a tobbi zenei, akkor a lemez egyszekcios. Adatsav csak a szekcio elso savja lehet. (A regi CHIP CD-k is ilyenek voltak, az elso savon az adatok, a tobbi nehanyon meg valami zene.) Mintha ez lenne a kevert modu (mixed-mode) CD.
Furi.... van nekem egy olyan gyari CD-m aminek az 1. audio trackja CD-data (MR Bean quicktime show) es utana jon 14 traclnyi audio (German tuc-tuc zene). En ECDC-t hasznalok. Az minden gond nelkul megy hogy Audio session importalas utan a maradekra tesz az ember DATA-t, de ilyen csuda formatumot meg 1 sessionban sem voltam kepes csinali DATA utan AUDIO?
Irtatok a CD-TEXT-rol. Ez micsoda es hogyan lehet ilyet csinalni?
Akkor szerintem ne eroltesd a CD Extra-t.
Mint ahogy en sem eroltetetm a CD Text-et, mert nem hajlando semmi sem tulirni, meg rohadt 10 s-t sem, es en nem fogom meg negyvenszer begepelni. Igaz mondjuk a CDrwin megcsinalna talan, de ott meg nincs kedvem kezzel editalgatni.
Szóval nekem így nem fagy le a WinOnCD, bár időnként bezárja önmagát valami hiba miatt, de sosem írás közben.
Amúgy a CD Extraként írt CD-m már a CD walkmanem sem olvassa. Amúgy jó ötletnek tűnt.
Nalam, hogy ugy mondjam elvetve mukodik, igaz, a CD iras elejen lefagy, igy szerencsere nem teszi tonkre a lemezt. Az istallalas segit egy ideig, de aztan megint kezdi, bar van amikor meg jo. Ettol fuggetlenul a tobbi iroprogi rendesen mukodik.
Oké Mike, megpróbálom a CD Extrát.
Amúgy pár hónapja használom a WinOnCD-t, full-legális, és nekem is fagyott már le, talán 2x, ha jól emlékszem, mindkétszer akkor, amikor a CD-t az írás végén lezárni kezdte. Az egyik CD el is romlott, az elso 7 szám rendben van, de az utolsó néhányat egyetlen számbra rakta bele.
Nálam (4.0) az Options-ön belül van egy olyan, hogy "Balance loudness", de a toolbar-on van egy mérleget ábrázoló ikon is, ami ugyanez. Még nem próbáltam ki, de a help szerint azt csinálja, amit szeretnél.
Szerintem kell, hogy legyen ilyen a 3.5-ben is, mert csak most néztem utána, hogy hol van pontosan ez az opció, de még emlékeztem rá, hogy van ilyen régebbről..
Fogadjunk, hogy plextor cd írod van! az újabb plextorok mind ezt csinálják overburn-nél. esetleg egy új firmware-ben majd kijavítják. jelenleg sajnos nem támogatja a plextort az overburn-t.
(inf: http://www.cdmediaworld.com/)
Azt hiszem, hogy a lemezed CD-Extra formatumu.
Vagyis elso session az audio
a masodik az adat.
Ezt csak multisession-s CD olvasok olvassak.
Talan nem egeszen ugy kene csinalni, ahogy csinalod, a WinOnCD ismeri ezt a formatumot, probald meg ugy megcsinalni, hogy egybol ezt a formatumot kered.
Mas,
tudja valaki miert, illetve masnak is fagy a legalis! WinOnCD-je?
Egyszeruen lefagy az iras elejen, de szerencsere a lemezt nem rontja el.
Masik dolog, idaig valahanyszor tulirtam (nem olyan soxor) barmelyik programot is hasznaltam, az iroprogi nyavalygott a vegen, mindenfele hibat kihozott, de a lemez ennek ellenere sikerult.
Volt nálam olyan gyári CD, amelyik az Audio CD lejátszómban 3 számos audio CD-ként funkcionált, de egyben számítógépes adat is volt rajta. Én hiába próbálok WinOnCD-vel ilyet előállítani, mert amíg a saját gépemen működik (a CD-lejátszó progi audiónak látja, a Saját Gép-nél pedig a CD ikonjára kattintva a fájlrendszer jön elő), addig más CD-ROM-mal, audió lejátszóval nem tudom használni. Az az igazság, hogy már az írás előtt jelzi a WinOnCD, hogy nem lesz jó a lemez. (Append Session-ölném a datát az audio trackek után, de nem tudja improtálni az audio trackeket, azért megírja.) Érdekesség, hogy a CD-walkmenem boldogul az így írt lemezzel.
Tudja valaki, hogy melyik programmal, és hogyan lehet ezt jobban csinálni?
Tud-e valaki olyan iro programrol (mert en mintha olvastam rola valahol) ami kepes a felirando audio szamok hangerejet egy szintre beallitani (az egyik ne legyen hangosabb/halkabb mint a masik)
Gyerekek most írtam egy PSX cd-t de nem igazán indul el a bleem 1.4-en.
Pedig a gyereknél ment a PSX-en.
Valakinek nincs olyan progilya amin elindul?
Köszi Spider
Sinus!
Milyen irod van?
Mi tortenik akkor, ha tobbszoros sebeseggel irsz? Marmint mi a hibauzenet?
Ha nem a puffer urult ki szvsz nem a gep sebessegevel van problema, hanem pl. driver, scsi kartya, scsi madzag, stb.