Beszéltem erről egy szakember barátommal, azt mondta, ez teljesen természetes. Nem látszik rajtuk kívülről, hogy bajuk van, és láthatólag váratlanul halnak meg.
Nekem ilyen ritkán van, inkább az én hibámból néha olyan, hogy összetapossák egymást. Kicsit gyorsan jöttek egymás után, és nem volt elég láda külön, így összetaposták a gyöngyösök az egyik kis ajándék fácánomat (nagyon lapos tud lenni, mint a papír), meg kiraktam az itáliakat a gyöngyösök közé nappalra, de nem viselték el, és az egyiket halálra búbolták, mire észrevettem.
Viszont volt olyan, hogy a gyöngyös elfeküdt, úgy tűnt halálán van, betettük a házába, és két óra múlva semmi baja nem volt, pedig nem ápoltam.
Most egy ápoltam van, egy kis házikacsa, kisebbre sikerült a többinél, és hát nem jutott kajához meg vízhez, elkülönítettem, míg megerősödik. Az előző ápoltam egy gyöngyös volt, őt fecskendőből etettem vízben feloldott táppal, meg is maradt szépen.
Az emberem már csak mosolyog rajtam, ahogy adok nekik még egy esélyt.De hát ha attól van, hogy biztosítok nekik, akkor az mégsem evolúció, az majd dolgozzon, amikor kikerülnek az udvarra.
Nem vettem. Ezzel az elhullással Én is igy vagyok, most is volt olyan, hogy a két hetes kiskacsáim közül az egyiknek még semmi baja sem volt, a másik pillanatban meg már nem élt.
Nekem a libánál 5en ültek a fészekbe, és egy se kelt ki, mert nem volt hűtve a tojás.
Azt vedd le, amelyiket jobb kotlósnak tartod, és a jobbat/nagyobbat hagyd meg. Ha ketten ülnek, nem egyszerre szálnak le, nagyon romlik a kelési arány.
Sziasztok! Rég jártam felétek. Egy kérdésem lenne hozzátok. Van két kotló kacsám, és mind a kettő egy fészekbe ült el 27 tojira szerintetek ott hagyhatom mind a kettőt?7.-én kelnek a kiskacsák. Válaszotokat előre is köszönöm
Kiskorában kloákavizsgálattal lehet hogy megtudod nézni. Libánál naposkorban meglehet. Én nem nagyon tudom sajnos, de majd jövőre megtanulom.
OFF:
Az egyik fehér kacsa alatt épp elkaptam, hogy repednek a kacsa és egy gyöngytyúktojás.
Kemény 6 tojás volt alatta, mert míg volt gyöngytyúk, addig ette megfele, meg összeszedtem.
De olyan cseles voltam, hogy kivettem a kotló alól az összes tojást, hogy ne nyomja össze a kiskacsákat keléskor, meg összeszedtem a vészket, hogy hamarabb mennyen le róla a kotlás, hátha megül mégegyszer még a nyáron. A gépben is holnap kell kelni a kacsának, akkor már legalább nem kell összehalászni a kotlómama alól.
ami kért okozott az a féreg semmi sem pótolja.....hidd el mikor éveket vársz a keresztezéssel utazol,hogy egyes példányokat beszerezd vársz reménykedsz,hogy lesz valami új és a 33-ból egy darab kel ami más és ez a sz@r megöli őket.........
Ne haragudj, de ez saját tapasztalat? Hol működik ez így a valóságban? A befogás és a kár megtérítésére gondoltam. Mert ezt még sose hallottam, csak az ellenkezőjét. Jó is lenne, ha ez így lenne!
Magyarországon minden vadonélő ragadozó madár védett vagy fokozottan védett.
Amennyiben szólsz a helyi vadvédelmi őrnek,akkor ők ezt jegyzik...nem vadőrnek,hanem a nemzetiparknak,aminek a fenhatósága alá estek...vagy valamilyen kirendeltségük van mindenhol...ha nem kapják ők el csapdával és viszik ahova akarják,akkor a második alkalommal,amikor jelzed,h a héja megint kárt okozott,akkor a károdat megtérítik.