Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Ok, kösz az infókat.:) Akkor megint lett egy sorozat, ami a látókörömbe került, úgy látszik ezek önjáró dolgok, vége az egyiknek, jön a másik, de inkább a bőség zavara legyen, mint a másik véglet. Bele fogok nézni, kösz mégegyszer.:)
(Spoiler nélkül próbálom írni, kb. úgy képzeld el az első évadot, hogy egy házaspár vesz egy bazinagy házat. És fura dolgok történnek ott... s miközben a ház története megelevenedik, a családi titkok is előtérbe kerülnek. Ha ez érdekel, akkor tetszeni fog. A szereplők egyébként nagyon jók, maga a hangulat is... minden!- még ami érdekesség lehet,hogy az első és második évad merőben más, nem kapcsolódnak, de a szereplők javarésze megmaradt és visszatért a másodikra, csak épp teljesen más karaktereket alakítanak. Tök jó ;-))
Messze a Fűrész alatti :))) Horror, de az első évad inkább a klasszikus alapokra épül... nem olyan ijesztgetős, hogy hátrahőkölsz és konkrétan nagyon megijedsz- ilyen nincs benne. Egy-két fura jelenet... de szerintem az első évad mindenkinek abszolválható. A második már betegebb... de az sem Fűrész-szint.
Szerintem próbáld meg :-) Mivel remek és egyedi sorozat, csak ajánlai tudom. Na meg Jessica Lange, rendesen odateszi magát a néni :D
Ez az American horror story műfaját tekintve kifejezetten horror vagy thriller? Csak mert etől a műfajtól úgy alapvetően igyekszem távol tartani magam, és így érdekelne, hova sorolható be. Mondjuk nálam kb. A fűrész az a határ tartalmilag, ameddig érdekel az ilyesmi, annál keményebb már nem. Ehhez képest jó lenne elhelyezni ezt a sorozatot, hogy képben legyek, kösz előre is.
Különösen ahogy Tate, meg a bostoni kiscsaj lesik kintről a karácsonyfadíszítést. Na igen az amcsik nem tudják ezt a család-fétist kinőni, annak ellenére hogy milyen sok válás van.
SPOILER:
Senki sem öregedett csak a bejárónő. Ez most akkor hogy van?
SPOILER
Mondjuk talán az az Omen-vonal nem hiányzott annyira.
Semmilyen racionális indoka nincsen, miért nézem. Mostanra, a 3. évadra teljesen lapos lett, rettenetesen gyenge forgatókönyv, folyamatos szappanoperatisztikus feeling, logikátlanságok halmaza...Az első évad még elment, kíváncsi voltam, ott volt a misztikus szál, de azóta is csak csepegtetik az infót, lassan vége a harmadik évadnak, és még nem látták meg a szárazföldet...A Coca-cola sohasem fogy el a hajón, és amúgy is kifogyhatatlanok a készletek, a laptoptól, a speciális búvár és egyéb felszereléseken át bármiig, és képembe mászik a folyamatos túlzó latin vérmérséklet... Hogy miért nézem? Az istenverte megszokás miatt, megszokja az ember a miliőt, a szereplőket. Az első évad még olyan 10/7-nek elment, a mostani 10/3.
A SOÁ-val belassítottam, ezt az utolsó 5. évadot ki kell élvezni.:)
Hűűűű, ahogy a kiscsaj anyja miatti szomorú elnyújtott sírásával lett vége....pontosabban a stáblista alatt az visszhangzott, annyira mocskosul EPIC, amit csak a Breaking Badnél éreztem néha. (Amúgy sok hasonlóság van Walter felesége és Ben felesége között....a karaktert illetően)
Ez annyira embertelenül jó volt az én ízlésem szerint, hogy az szinte leírhatatlan. Kurt Sutter az isten. 10 részt le kellett nyomjak egy nap alatt, a végére kellett érnem. Kapitális.
Először is a cim, ugyan tinik vannak benne, de krvra nem titkos élettel, ugyanis ha az egyik végén a városnak azt mondja valaki: prrrrr
mire beér suliba, ki van irva a falra: prrrrr
Aztán, a műfaj. Nem tudom mi.
Zanzásitva egy évad: szexeljünk? Szexelsz...Ő szexel? A szex...A szex? Ricky-t az apja farkalta gyerekkorában!!!! Akkor habos babbal szex? Igen, rózsaszin szex...eladom a csecsemőt a feketepiacon ! Ha eladod elharapom a torkod és leköplek a vérrel ! Akkor kék szexelés? Keresztény szex...Jézus szeret !Szeret? Ó jack szeret...etc.
Tehát a főcimnek megfelelően kisméhecskék, pc sen teherbe vert diáklányok, aztán bumm....egy akkora gyomros, lesel, aztán két rész és jön a deux ex machina és minden visszaáll.
Mindenki kitünő tanuló és gyakorló elmebeteg 12 es IQ val.
Szinészek: A maffiózós sausage king jó. Olyan emberi ember. De betették mellé a 2 broke girls ből azt a plasztikázott Gábor Zsazsa utánzatot,
komolyan, az a ribanc egy vágtató alien csordát seggre lökne és látni hogy nem műhülye, fullos.
A tinigárda meg...mindenkinek egy arca van és olyan öntudata, mintha függetlenségi nyilatkozatot tudna sz**ni.
Amy, a rekedt hangú főszereplő kislány...teljes évad ment el ugy, hogy csak azért néztem, mikor veri bele valaki azt az öntudatos amerikai pofáját a falba.
A kerekszemű latin kurva, aki vagy vonul mint Tina Turner, vagy a sarokban hüppög.
A szokásos pc barátok, a fülöp szigeteki haver, a japán havernő, a fekete pletykafészek, fehér nevelőapával, aztán a fekete öcsi a szőke bulának...
na, az egy tündér. Mindenki megdugja mint nyuszi a plüssmalacot, Los Angelestől Denverig leoboázik minden 70 nél fiatalabb farkat és utána megnyilatkozik, mint Krisztus a keresztfán, hogy a keresztények blablabla...és senki nem lövi szemen.
Egy normális gyerek van, azt mindenki szidja mint a bokrot, mekkora ganaj.
Az meg neveli a kölkét zokszó nélkül.
De egy dologra kiváló a sorozat, valamiért mindenki lassan, tagoltan beszél benne (ja, hát lehet, a célközönség miatt:P) igy az egész olyan, mint egy nyelvoktató dvd. Ráadásul WASP középosztálybeli amerikait nyomnak, semmi deviancia és tényleg olyan, mintha eredetileg nyelvtanulásra készült volna, csak kivágták a nyelvtan betéteket...az első részben elkezdődik egy mondat: Én szexeltem...ezt minden időben és személyben sulykolják és a 4 évad végére az lesz belőle: Én szexeltem 4 évvel ezelőtt, de nem bántam meg, mert csodálatos anya vagyok és barát.
Most ott hagytam abba, hogy mindenki egy szerencsétlen családanyába sulykolja (férje, lányai, ott héderező kábszeres buzi lotyó) hogy meleg.