Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ja és még üzenem a kedves szolgáltatónak, hogy ha észrevételt ír az ember arra illik válaszolni! Mert ugyebár azt hangoztatják, hogy minden utasészrevételt szívesen vesznek! Hát ez nekem nem jött át, lassan 2 hónapja küldtem azt a fránya e-mailt! Válasz meg nuku!!
Valószínűleg nem szeretnének helyesírási hibákkal teli levelet írni számodra, így Andika és társai elmentek egy 50 órás helyesírási tanfolyamra :-)
Ne haragudjatok a mostani írásomért, de olyan jót mosolyogtam az eszmecseréteken, javaslataitokon, főleg azon, hogy melyik busz most merre jár vagy nem jár. És igazából azért mosolygok rajta ironikusan, mert ti is mint közlekedésbarátok, vagy szakértők olyan jól össze lettetek zavarva a DKV módosításai miatt, hogy ez tényleg vicces!
Szóval nem ellenetek irányul ez a pár sor, hanem hogy ha ti is bekavarodtok a járatokkal illetően akkor szegény hétköznapi utas tényleg honnan a fenéből következteti ki, hogy akkor most mi, mikor, merre???
A DKV-nak annyira sikerült összezavarni az embereket, hogy már észre sem lehet venni, ha ritkítás, indulási idő változás van. Legfeljebb azt hiszi az ember, hogy nem jön a busz, mert már nem erre jár, vagy késik??? Vagy rosszkor indultam el???
A lényég! Kedves DKV!
Annyira sikerült megkavarni azt a bizonyos büdös nagy kondér sz@rt, hogy fogalmam sincs már nekem se, hogy melyik járattal indulnék el. Pedig anno szinte az összes menetrendet fujtam fejből... már (jó ideje) utazni sincs kedvem, csak ha nagyon nagyon nincs más alternatívám.
Ja és még üzenem a kedves szolgáltatónak, hogy ha észrevételt ír az ember arra illik válaszolni! Mert ugyebár azt hangoztatják, hogy minden utasészrevételt szívesen vesznek! Hát ez nekem nem jött át, lassan 2 hónapja küldtem azt a fránya e-mailt! Válasz meg nuku!!
Én meg a segnernél. Olyan jó mikor egyszerre szó szerint elmegy a 2T,3T,4T,10-es,32-es busz utánna vagy 20 percig semmi. Ez a DKV. Közben jön egy 42-es 45,46 de azok nem jönnek be a térre ez a szívás.
Eddig a kishatárról 42 volt 10,40 43-as pedig 25,55. Ez biza negyed órás követés. Most hogy a piac utcán jön a busz, több a menetidő, ezért 5 percel később indul a 42-es. Ez vonja magával a 43-as változását is. 42: 15,40 43:00,30. Ha pedig 00,30 kor akarod visszainditani akkor 5 percel később kell a nagyállomásról indulni. de te problémázol hogy a doboziba 5 percel korábban megy, de az hogy vissza 5 perc ide vagy oda, az már mindegy... akkor legyen neked is mindegy hogy nagyálloról +5 p.
11-esel.Én inkább a Nagyállomásig közlekedtetném ezt a járatot és a régi 38-ast hoznám vissza ami a Nagyállomástól mehetne az It Services Hungary Kft.-ig
Mi az indokod?
12/12Y: Ebben a formában így nem sok értelme van.Itt a 26-ost kéne vissza hozni és a 12-est vissza lehetne vinni a Gyógyszergyárig.
De miért nincs értelme? Amikor km spórolásról van szó, akkor a visszaállítás nem igazán jöhet szóba. Nekünk jobb tervünk van erre.
38:Ez lenne az új járat ami a mostani 11-es útvonalán menne.Az útvonal a következő: Nagyállomás-Erzsébet utca-Külső vásártér-Pesti utca-Bartók Béla út-Károli Gáspár utca-It Services Hungary Kft. Szerintem nem lenne hülyeség.
Párhuzamos a 42-essel, 46-ossal, ezért nincs sok értelme.
42/42Y: Valamelyiket mondjuk a 42Y-it én vissza raknám az Erzsébet utca felöli részre.Amúgy nem lenne rossz.
Miért raknád vissza?
43:Miért kellet tönkre tenni az indulási időket? könnyen megjegyezhető volt és mindig pontos volt a 43-as.
A pontosságot nem fogja befolyásolni az indulási idő, de valóban kicsit kesze-kusza lett a menetrend
44: Ebben a formában nem lenne rossz de én csinálnék egy ellen párját is ami a 44Y lenne
"Mivel a 42-es menetrendje változott, ezért ehhez is hozzá kellett nyúlni, hogy a közös szakaszon (Bartók Béla) egyenletes legyen a követés, ezáltal a visszaindulás is egyenletes legyen a két viszonylaton együttvéve."
Szerintem az az 5 perc már se ide se oda nem lett volna.De mindjárt megnézem én a mostani menetrendet és a régit.
11: = 42Y a közös szakaszban a te jóslatod szerint.
12/12Y = pont azért van hogy km spóroljanak. nem azért, hogy járjon a 26 meg a 12 is. azért lett megvariálva
15/Y Minek járjon 3-4 megállóra egy busz hétvégén mondjuk félóránként? akinek nagyon kell vagy ott a dioszagi ut vagy ott a 41.
45= nem mindegy? mész 2 percel hamarabb a megállódba.
42 tökéletes ahogy van. Tudod hogy örülnek a tégláskertben? nem kell pluszba villamosozniuk, na meg nagysándor telepről sem kell menni 43-al hogy könnyen elérd a vilamost.
11-esel.Én inkább a Nagyállomásig közlekedtetném ezt a járatot és a régi 38-ast hoznám vissza ami a Nagyállomástól mehetne az It Services Hungary Kft.-ig
12/12Y: Ebben a formában így nem sok értelme van.Itt a 26-ost kéne vissza hozni és a 12-est vissza lehetne vinni a Gyógyszergyárig.
15/15Y:A 15-ösnek az indulási idejéhez nem tudom miért kellet hozzá nyúlni.A 15Y ha hétvégén kicsit sűrűbben járna elégedett lennék. :)
18/18Y: Ennek se látom értelmét,hogy 5 percel hamarabb indulnak.
30/30A: Én nem tudom,hogy képzelték el ezt a 30-ast tanítási időszakban de azt hiszem lesznek gondok a Vágóhíd utca miatt.A 30A-nak az indulási idejéhez piszkáltak hozzá.
Józsa:Ha már csúcsidőn kívűl is közlekedik a Nagyállomástól a 35,35Y,36 akkor a 34-est miért nem rakták már bele? :D
38:Ez lenne az új járat ami a mostani 11-es útvonalán menne.Az útvonal a következő: Nagyállomás-Erzsébet utca-Külső vásártér-Pesti utca-Bartók Béla út-Károli Gáspár utca-It Services Hungary Kft. Szerintem nem lenne hülyeség.
41: Itt azt nem értem,hogy a Kinizsi Nyomda végállomásról az indulási időből miért kellet lefaragni 2 percet?
41Y: Borzalom....Már lassan ez is megszünik.
42/42Y: Valamelyiket mondjuk a 42Y-it én vissza raknám az Erzsébet utca felöli részre.Amúgy nem lenne rossz.
43:Miért kellet tönkre tenni az indulási időket? könnyen megjegyezhető volt és mindig pontos volt a 43-as.
44: Ebben a formában nem lenne rossz de én csinálnék egy ellen párját is ami a 44Y lenne.
46: ez most elég kacifántos lett.A menetrend tábla hasonlít egy saktáblához. :D
Vagy a 43-asnak az indulási idejéhez miért kellet hozzá nyúlni? miért nem volt jó a 15,45? Mert hidd el,hogy semmilyen csatlakozást nem biztosítottak a 42-eshez mert most a hétvégén kipróbáltam.Tehát ez kiesik.
Mivel a 42-es menetrendje változott, ezért ehhez is hozzá kellett nyúlni, hogy a közös szakaszon (Bartók Béla) egyenletes legyen a követés, ezáltal a visszaindulás is egyenletes legyen a két viszonylaton együttvéve.
A 18/18Y-it se értem,hogy miért kellet 5 percel korábban indítani.
Talán pont a 15-ös változása miatt.
A 37-esnek örülök végre egy bölcs döntés mert az bizony km pazarlás volt.
Mire is gondolsz? Eddig azért indult az Attila tértől, mert kevesebb km. volt.
A 43-asnak nem is kell csatlakozás :D a követési idő a kishatártól... amiatt van úgy. A 15-öshöz azért, hogy felváltva enjenek a 15Y-al. És ne azt nézd hogy neked mi a bajod vele.. nem is igazán az a bajod hogy rosszul van, hanem hogy nem ugy van ahogy volt. Az az 5 perc senkit nem fog befolyásolni. Valami értelme volt, biztos nem a hasukra csaptak és azt mondták hogy 5 percel később..